Şimdi Ara

hyundai ix35-opel mokka

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel yıl sonu dolayısıyla 1.4 Turbo cosmo 4X4 mokka için 65.000 tl civarı bir fiyat istedi. ix35 için aklımızda 2.0 dizeli var ve fiyat 10.000 tlye kadar artırılabilir bu şartlarda hangisini almak daha mantıklı olur ? Opel mokkayla ilgili forumda yaptığım araştırmada çok olumlu şeyler okumadım kullanan yada test etmiş kişilerin yardımına ihtiyacım var, seçiminiz hangisi olur?

• ix-35 in 1.6 benzinlisini kullandım, araçtan atiklik beklemiyorsanız güzel bir seçenek ülkemizde yaygınlaşan bir araç ve çok dolu bil araç öneririm. Ancak yakıtı biraz zor mesele.
  • Sormamış bilelim.
  • Kullanmadim ama ben olsam mokka tercih ederdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deorro4

Kullanmadim ama ben olsam mokka tercih ederdim
    boyut hariç her konuda mokka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Alıntıları Göster
    2.0 crdi 4x4 ise kesinlikle ix35. 1.6 olsaydı mokka derdim çünkü 1.6 ix35'ler çok yakıyor ve oldukça hantal.
  • quote:

Alıntıları Göster
    ix35 hocam biri b biri c suv
  • Eğer ki 2. El kaygınız yoksa kesinlikle crossover segmentinde Subaru XV.
    +'ları:
    Sürekli dört çeker
    Boxer motor
    Cvt şanzıman
    1.6 motor (vergi avantajı)
    Sınıfının en düşük yakıt tüketimi(şi:8litre)
    Sınıfının yerden en yüksek crossoverı(22 cm)
    Arazi kabiliyeti yüksek
    Doyurucu donanım
    Harika tasarım

-'leri:
    İkinci el.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Mokka hakkında bir bilgim yok ama 4x4 olması iyi bir avantaj. Ama opel Mokka B-SUV segmentinde ve bildiğim kadarıyla Corsa altyapısına sahip. ix35 Mokka'dan daha büyük bir araç, bagaj hacmi konusunda ix35 avantajlı 200 litre fazlası var. Ben ix35 1.6 GDI Elite Otomatik kullandım, şehir dışı 7-8 litrenin altına düşürmeniz zor, karma tüketim olarak 10 litre yakıyor araç. Ön konsolda sert plastik malzeme var taş gibi , torpidonun üzerindeki bir kısım yumuşak plastik, ön ve arka kapı içleri'de yumuşak plastik gayet kaliteli, tek problem ön göğsün sert plastik olması. Şanzıman bazen vites arttırmada gecikebiliyor, ama bu önemli bir problem değil. Yakıt konusunda 4x4 olmasına rağmen Mokka daha ekonomik. Ayrıca ix35 135 beygirin hakkını tam olarak veren bir araç değil. Mokka Turbo avantajıyla daha atak olacaktır. Ayrıca Otopark.com'un Opel Mokka testini izlemenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

Eğer ki 2. El kaygınız yoksa kesinlikle crossover segmentinde Subaru XV.
    +'ları:
    Sürekli dört çeker
    Boxer motor
    Cvt şanzıman
    Arazi kabiliyeti yüksek
    Doyurucu donanım
    Harika tasarım

-'leri:
    İkinci el.

Çok şahane araçmış. Ben alsam en az 4 yıl idare ederim sonra da makul bir fiyata satarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKİN 1881

quote:

+'ları:
    Sürekli dört çeker
    Boxer motor
    Cvt şanzıman
    Arazi kabiliyeti yüksek
    Doyurucu donanım
    Harika tasarım

-'leri:
    İkinci el.

Çok şahane araçmış. Ben alsam en az 4 yıl idare ederim sonra da makul bir fiyata satarım.

Alıntıları Göster
    opel mokka ve hyundai ix35 ımmm hyundai jip kelimesini daha iyi anlatıyor led far ve gövde tasarımı sorunsuz yakıtı konforu bilemiyorum hiç binmedim opel iç kısımda bitik duruyor ve ssanygyongun bır modeline benzetmiş sanırım aracı ben hyundai derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Mokka hakkında bir bilgim yok ama 4x4 olması iyi bir avantaj. Ama opel Mokka B-SUV segmentinde ve bildiğim kadarıyla Corsa altyapısına sahip. ix35 Mokka'dan daha büyük bir araç, bagaj hacmi konusunda ix35 avantajlı 200 litre fazlası var. Ben ix35 1.6 GDI Elite Otomatik kullandım, şehir dışı 7-8 litrenin altına düşürmeniz zor, karma tüketim olarak 10 litre yakıyor araç. Ön konsolda sert plastik malzeme var taş gibi , torpidonun üzerindeki bir kısım yumuşak plastik, ön ve arka kapı içleri'de yumuşak plastik gayet kaliteli, tek problem ön göğsün sert plastik olması. Şanzıman bazen vites arttırmada gecikebiliyor, ama bu önemli bir problem değil. Yakıt konusunda 4x4 olmasına rağmen Mokka daha ekonomik. Ayrıca ix35 135 beygirin hakkını tam olarak veren bir araç değil. Mokka Turbo avantajıyla daha atak olacaktır. Ayrıca Otopark.com'un Opel Mokka testini izlemenizi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    iX35 1.6 GDi ı birara sıkça kullanıyordum, direksiyonu keyifli, motoru sessiz, iç dış tasarım şık ve donanım gayet iyi ancak kasaya güçsüz gelen motor tork eksikliği hissettiriyor, yol sesi fazla, iç mekan birkaç ay sonra göze kalitesiz gelmeye başlıyor - heryer sert plastik neticede, şanzıman kısa oranlı olduğundan yüksek hızlarda motor yükek devir çevirmek sorunda kalıyor.

Mokka 1.4T ise bir defa denediğim kadarıyla arkada 3 kişi ve bagaj ihtiyacı dışında saydığım konularda iX35 den daha kaliteli özellikler sergiliyordu, daha güçlü, daha kaliteli yapısı en belirgin farklardı ve bildiğim kadarıyla Avrupa da epey tutulan ödüllü bir model.

• quote:

+'ları:
    Sürekli dört çeker
    Boxer motor
    Cvt şanzıman
    Arazi kabiliyeti yüksek
    Doyurucu donanım
    Harika tasarım

-'leri:
    İkinci el.

çok sevdiğim bir araç ama eksilerini de yazalım.

yalıtımı berbat, 0 100 km 13 sn ama ara hızlanmaları 50 70 arası cvt'ye rağmen çok kötü değil. süspansiyonlar çok sert.
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Eksi olarak 0-100 hızlanmaya ben de katılıyorum. Berbat.
  • quote:

quote:

+'ları:
    Sürekli dört çeker
    Boxer motor
    Cvt şanzıman
    Arazi kabiliyeti yüksek
    Doyurucu donanım
    Harika tasarım

-'leri:
    İkinci el.

çok sevdiğim bir araç ama eksilerini de yazalım.

yalıtımı berbat, 0 100 km 13 sn ama ara hızlanmaları 50 70 arası cvt'ye rağmen çok kötü değil. süspansiyonlar çok sert.

Alıntıları Göster
    biraz ayrıntı verelim neden mokka.

-iç mekanı çok daha modern ve kaliteli. bir yığın ufak cinlik var.
    -1.6 motor berbat ama 1.4 motor ile hyundai'den çok daha hızlı ve daha az yakıyor. oldukça atik.
    -yalıtım hyundai'den daha iyi.
    -4*4 ama bunu arazi olarak düşünmeyin yüksek hızlarda güven veriyor o kadar arazi kabiliyeti 0. yaklaşma açısı 10 derece. benim c4 daha iyi

neden ix35
    çok daha geniş.
    daha bir suv havası var, en azından bir yaklaşma açısı falan var kötü yolda kullanılacaksa.

farklar temelde bunlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Man

Eksi olarak 0-100 hızlanmaya ben de katılıyorum. Berbat.
    Yeni Mokka düzeltilmiş Almanyada yılın 4x4'ü seçildi.Bayide öylesine kapısını açıp bir bakmıştım.Tasarım klasik Opel ortaya güzel bir ekran ilave edilmiş.1.4 motorunun diğer araçların aksine gayet atik olduğu söyleniyor.
  • Yalnız bahsedilen ix35 2.0 crdi, kusura bakmayın ama mokka yanında oyuncak gibi kalır.

Not: mokka çok kötü araç anlamında demiyorum ancak bahsedilen ix35 le kıyaslamak yersiz. Maliyet hesabı kurtarıyorsa düşünmeden ix35 i alırım.
  • Not Afraid kullanıcısına yanıt
    Hocam aklıma geldi böyle denileceği ama elde ki seçenekler bunlar şu anda o yüzden sordum.
  • quote:

-1.6 motor berbat ama 1.4 motor ile hyundai'den çok daha hızlı ve daha az yakıyor. oldukça atik.
    -4*4 ama bunu arazi olarak düşünmeyin yüksek hızlarda güven veriyor o kadar arazi kabiliyeti 0. yaklaşma açısı 10 derece. benim c4 daha iyi

neden ix35
    çok daha geniş.
    daha bir suv havası var, en azından bir yaklaşma açısı falan var kötü yolda kullanılacaksa.

Hocam aracı bayan kullanacak sıkıştırma olmasın fln gibi düşüncelerde etmen, biraz yüksek olmasını ondan istiyoruz. Şimdi ki arabası opel corsa 1.2 ecotech çok da yol yapmıyor şehir içinde binecek ama ara ara şehirler arası yolda da güven verse yüksek hızlarda çok yatmasa klasik gibi şeylerde var 4x4 o yüzden biraz daha aklımıza yatıyor. Arazi kabiliyetine gerek yok :) teşekkür ederim bilgilendirme için

• quote:

Orijinalden alıntı: Alphagun

quote:

neden ix35
    çok daha geniş.

Hocam aracı bayan kullanacak sıkıştırma olmasın fln gibi düşüncelerde etmen, biraz yüksek olmasını ondan istiyoruz. Şimdi ki arabası opel corsa 1.2 ecotech çok da yol yapmıyor şehir içinde binecek ama ara ara şehirler arası yolda da güven verse yüksek hızlarda çok yatmasa klasik gibi şeylerde var 4x4 o yüzden biraz daha aklımıza yatıyor. Arazi kabiliyetine gerek yok :) teşekkür ederim bilgilendirme için

Alıntıları Göster
    Opel Mokka hoş bir araç da,niye 1.6 cdti motorun,gerek 110'luğu olsun,gerekse 136'lığını tercihler arasına koymazlar,anlamak mümkün değil.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.