Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (366. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.317
Cevap
329
Favori
569.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
41 oy
Sayfa: önceki 1...183...363364365366
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben sürekli yıkıyorum, yıkama modu hiç duymadım, görmedim de menülerde. Bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar. Tünelli yıkamalarda yıkadım. Aracı boşa alıyorsun, sensörleri ötmesin diye kapatıyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yıkama modu tam da bu sistem için var, modu aktif etmek doğru olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Geçmiş olsun, en kısa sürede sorun çözülür umarım. Son zamanlarda tüm markalarda benzer şikayetler var, içten yanmalı araçlar da dahil. Tüketiciyi koruyan bir sistem henüz oturmadı maalesef, cezai yaptırımlar olmalı.

Teslada şarj kapağını kıran var. Ben anahtarı uzakta bırakıyorum kendim yıkıyorum.

Araç yıkanırken

- Kendi kendine araba yıkama

Dış kapı kolunu kapalı ve kapıyı kilitli

tutunuz.

Kapının kilidini açık tutmak için dış

kapı kolunu elle geri itiniz. Bu işlev

kapı kolunun hasar görmesini önle-

mektedir ve kilit açma düğmesine

basıldığında kapı kolu tekrar dışarı

çıkar.

- Otomatik araba yıkama

Dış kapı kolunu kapalı ve kapıyı kilitli

tutunuz.

Akıllı Anahtar araçta değilse, aracı

kapatınız ve dış kapı kolunun çalışma-

sını önlemek için Akıllı Anahtarı

araçtan en az 2 m uzakta tutunuz.

Otomatik araç yıkamaya başlamadan

önce Elektronik El Frenini (EPB) ma-

nuel olarak kaldırınız. EPB uygulanırsa

araca veya otomatik araç yıkamaya

zarar gelebilir.

Bilgilendirme

Elektronik El Freni (EPB) uygulandığında,

fren pedalına basarken EPB düğmesine

basınız. Vites N (Boş) konumuna geçse bile

EPB otomatik olarak kaldırılmadığı için

Elektronik El Freni'nin (EPB) manuel

olarak kaldırılması gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteway_twilight -- 22 Nisan 2026; 19:9:16 >

• Synchronous S kullanıcısına yanıt

Hocam mantigi nedir bu modun? Arac sabit ve kapali vaziyette sonucta.

Dostum diger arkadasa da sordum mantigi nedir bunun? Benim bahsettigim yikamada araci belirli bir alana park ediyorsun sonrasinda yikama aletleri aracin etrafinda döne döne yikama islemini yapiyor. Yani arac herhangi bir hareketli konveyorun ustunde durmuyor,, sabit zeminde park halinde duruyor.

eğer araç hiç hareket etmeyecekse bile anahtarın uzakta olması gerekiyor. Cebindeyse kapılar otomatik açılıyor. Şarj kapağına ya da bagaj düğmesine tazyikli su gelirse açılıyor vs vs.

eğer tünel tarzı arabanın boş tekerlerin üzerinde hareket ettiği otomatik yıkama makinesiyse aracın el frenini manuel indirmeniz gerekiyor.

NOT: Bir tane video var mercedes elektrikli aracın bagaj kapağı açılıyor ve makine silindiri kapağı kırıyor.

19 B görüntüleme · 24 ifade | 🚗💦 YIKAMA SIRASINDA ARACIN BAGAJI NEDEN AÇILIR? Araç yıkama sırasında bagajın aniden açılması sık görülen bir durumdur ve genelde teknik nedenlerden kaynaklanır. 📌 Bunun birkaç nedeni olabilir: Yüksek basınçlı su, özellikle bagaj kilidinin olduğu bölgeye geldiğinde sensörleri etkileyebilir. Modern araçlarda bagaj açma sistemi elektronik olduğu için, su basıncı veya nem kısa süreli sinyal oluşturabilir. Ayrıca anahtar (kumanda) aracın yakınındaysa, suyun veya basıncın etkisiyle tuşa istemeden basılmış gibi algılanabilir. Bu da bagajın kendiliğinden açılmasına neden olabilir. Bazı araçlarda ise bagaj kapağı, ayak hareketiyle (sensörlü açma) çalışır. Yıkama sırasında su veya hareket bu sensörü tetikleyebilir. 📌 Bu durum zararlı mı? Genelde kalıcı bir sorun oluşturmaz. Ancak sık sık oluyorsa: * Kilit mekanizması kontrol edilmelidir * Elektronik sensörler gözden geçirilmelidir 📌 Özet: Yıkama sırasında bagajın açılması genellikle su basıncı ve elektronik sistemlerin geçici etkilenmesinden kaynaklanır ve çoğu zaman ciddi bir problem değildir. #araba #otomobil #yıkama #teknoloji #bilgi keşfet merakedilenler gündem 📩 Bu videonun telif hakkı ile ilgili bir kaldırma talebiniz varsa lütfen DM yoluyla iletişime geçin. Gerekli adımlar ekiplerimizce hızlıca atılacaktır. Bu içerik yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla paylaşılmıştır. | Gerçek Suç Hikayelerifacebook
    🚗💦 YIKAMA SIRASINDA ARACIN BAGAJI NEDEN AÇILIR? Araç yıkama sırasında bagajın aniden açılması sık görülen bir durumdur ve genelde teknik nedenlerden kaynaklanır. 📌 Bunun birkaç nedeni olabilir:...
    https://www.facebook.com/share/r/1Kgrw5apqV/?mibextid=wwXIfr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteway_twilight -- 22 Nisan 2026; 20:7:34 >
    Üretim Yeri (11. Karakter - "U"): Aracınız Hyundai'nin Güney Kore'deki Ulsan fabrikasında üretilmiştir.
    Donanım Altyapısı: 10. karakterin "T" olması, bu aracın kesinlikle makyajlı (facelift) kasa olduğunu ve yeni nesil ccNC (connected car Navigation Cockpit) bilgi-eğlence sistemiyle geldiğini doğrular.

Bayide muhtemelen 2026 larda altyapı sistemi mevcut olabileceğini, Hyundai Türkiye müdürünün bu konuda sözlü bilgi verdiğini söyledi. Ne derece doğru bilemiyorum

Dostum benim dedigim yikama su sekilde;

https://www.instagram.com/reel/DVvJAalCJFP/?igsh=MXN5NTIzMTNzaXIxeg==

yikama baslamadan önce aractan inip kapilari kilitleyip uzakta bekleme imkani olur diye düsünüyorum. Yine de bahsettigin risk olusur mu?

Eğer anahtar arabadan 2 metreden fazla uzakta olursa şarj kapağı, kapılar ve bagaj yanlışlıkla da olsa açılmaz ve güvende olur.

Araç içinde değilseniz ve kapılar kilitli, yaklaşınca açılacağı mesafede değilseniz sorun olmaz. Yıkama modu gereksiz gibi söylemler olmuş, bu bilgisizlikten kaynaklanıyor. Kapılar, bagaj, şarj kapağı açılabilir basınçla. Bunun en büyük özelliği fırçalı makineler için ancak basınçlı suyla da bagaj vs açılırsa sıkıntı olmasın diye adamlar koymuş. Diğer sensörler de ona göre çalışmıyor zaten silecek gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.