< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

2 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Geçmiş olsun, en kısa sürede sorun çözülür umarım. Son zamanlarda tüm markalarda benzer şikayetler var, içten yanmalı araçlar da dahil. Tüketiciyi koruyan bir sistem henüz oturmadı maalesef, cezai yaptırımlar olmalı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Teslada şarj kapağını kıran var. Ben anahtarı uzakta bırakıyorum kendim yıkıyorum. Araç yıkanırken - Kendi kendine araba yıkama Dış kapı kolunu kapalı ve kapıyı kilitli tutunuz. Kapının kilidini açık tutmak için dış kapı kolunu elle geri itiniz. Bu işlev kapı kolunun hasar görmesini önle- mektedir ve kilit açma düğmesine basıldığında kapı kolu tekrar dışarı çıkar. - Otomatik araba yıkama Dış kapı kolunu kapalı ve kapıyı kilitli tutunuz. Akıllı Anahtar araçta değilse, aracı kapatınız ve dış kapı kolunun çalışma- sını önlemek için Akıllı Anahtarı araçtan en az 2 m uzakta tutunuz. Otomatik araç yıkamaya başlamadan önce Elektronik El Frenini (EPB) ma- nuel olarak kaldırınız. EPB uygulanırsa araca veya otomatik araç yıkamaya zarar gelebilir. Bilgilendirme Elektronik El Freni (EPB) uygulandığında, fren pedalına basarken EPB düğmesine basınız. Vites N (Boş) konumuna geçse bile EPB otomatik olarak kaldırılmadığı için Elektronik El Freni'nin (EPB) manuel olarak kaldırılması gerekmektedir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteway_twilight -- 22 Nisan 2026; 19:9:16 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Dostum diger arkadasa da sordum mantigi nedir bunun? Benim bahsettigim yikamada araci belirli bir alana park ediyorsun sonrasinda yikama aletleri aracin etrafinda döne döne yikama islemini yapiyor. Yani arac herhangi bir hareketli konveyorun ustunde durmuyor,, sabit zeminde park halinde duruyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
eğer araç hiç hareket etmeyecekse bile anahtarın uzakta olması gerekiyor. Cebindeyse kapılar otomatik açılıyor. Şarj kapağına ya da bagaj düğmesine tazyikli su gelirse açılıyor vs vs. eğer tünel tarzı arabanın boş tekerlerin üzerinde hareket ettiği otomatik yıkama makinesiyse aracın el frenini manuel indirmeniz gerekiyor. NOT: Bir tane video var mercedes elektrikli aracın bagaj kapağı açılıyor ve makine silindiri kapağı kırıyor. 🚗💦 YIKAMA SIRASINDA ARACIN BAGAJI NEDEN AÇILIR?
Araç yıkama sırasında bagajın aniden açılması sık görülen bir durumdur ve genelde teknik nedenlerden kaynaklanır.
📌 Bunun birkaç nedeni olabilir:... https://www.facebook.com/share/r/1Kgrw5apqV/?mibextid=wwXIfr< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteway_twilight -- 22 Nisan 2026; 20:7:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dostum benim dedigim yikama su sekilde; https://www.instagram.com/reel/DVvJAalCJFP/?igsh=MXN5NTIzMTNzaXIxeg== yikama baslamadan önce aractan inip kapilari kilitleyip uzakta bekleme imkani olur diye düsünüyorum. Yine de bahsettigin risk olusur mu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Araç içinde değilseniz ve kapılar kilitli, yaklaşınca açılacağı mesafede değilseniz sorun olmaz. Yıkama modu gereksiz gibi söylemler olmuş, bu bilgisizlikten kaynaklanıyor. Kapılar, bagaj, şarj kapağı açılabilir basınçla. Bunun en büyük özelliği fırçalı makineler için ancak basınçlı suyla da bagaj vs açılırsa sıkıntı olmasın diye adamlar koymuş. Diğer sensörler de ona göre çalışmıyor zaten silecek gibi. |
|