< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (194. sayfa)
-
-
Ioniq 6 araçta, yanına yanaştığımda kapılar bazen açılıyor, bazen açılmıyor. Kitapçığında 'Sürücü Yaklaştığında Kilit Açma' dan bahsediyor ama nasıl aktifleştireceğinden bahsetmemiş ya da ben bulamadım. Deneyimleyen oldu mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç/ ayarlar/ kapılar menüsünden
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar ben de yaklaşık 2 ay önce makyajlı iyoniq 5 almıştım web sitesinden şu an gelecek olan araçların donanım farkını inceledim mesela benim aracımda sunroof var sunroof kaldırılmış ön taraftaki led aydınlatmalar led dekoratif aydınlatmalar kaldırılmış gerçek deri koltuk eklenmiş pil kapasitesi büyümüş tork değeri aynı 350 ama menzil birleşik değerlerde 570'e çıkmış biz de 440 sadece pil değeri için 800-900.000 TL fark verilir mi 100 kilometre fazla gideceğim diye bence verilmez sunroof içinde verilmez çok anlamsız olmuş diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa örnek -- 4 Ocak 2025; 9:53:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizim makyajlı kasalar bana göre en mantıklı seçenekti zaten çok fazla da satamadılar geldi ve bitti sonrasındaki araçlar 1-2 ay sonra gelecek dediler şu an gelecek araçlarda 2 donanım arasında 800 bin TL fark var ama baktığımızda sadece menzil farkı var onun dışında ben bu parayı vermeye değecek bir fark göremiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa örnek -- 4 Ocak 2025; 9:56:17 >
Dün ioniq5 aynı soru u yaptı. Menüden seçimi kaldırıp tekrar işaretleyince çözüldü
-
Ayarı mevcut ama stabil çalışmıyor, bazen açıyor bazen açmıyor. Tekrar kapat aç yapacağım, olmazsa Bi servise giderim.
Ekran ilk açıldığı zaman kullanıcı profilini seçip onaylayın. Sonra ayarlara girin
Bu olaydan sonra sağ arka balatadan sürtme sesi gelmeye başladı. Bugün servise gittim balataları kontrol ettiler. Sağ arka balata kırılmış. İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söylediler. Ellerinde Ioniq 6 balatası yoktu. Pazartesi Hyundai ile görüşüp işlem yapacaklar. Araç serviste kaldı 😒 henüz 150 kmdequote:
Orijinalden alıntı: mvd23
Bugün başıma şöyle bir olay geldi. Ioniq 6 Aracı salı akşam yıkatıp sonra kapalı garaja koydum. 1 gün sonra kullanmak üzere gittiğim zaman araç vitesi d ye almama rağmen ilerlemedi. El freni devre dışı kalmıyormuş gibiydi. Ancak ekranda el freni serbest idi. 2-3 kez denedim gitmedi. Geri viteste ise geriye gidebildi. Yol yardımı aradım teknisyen geldi. Gaza yüklendi ve bir anda gitmeye başladı. Arka el freni balatası diskten ayrılmamış. O yüzden araç gidemedi. Sonra düzeldi. Disk ıslak iken balata diske yapışmış dedi. Şimdi arka taraftan balata sesi geliyor. Autohold a 3 saniye basınca disk temizleme modu açılıyor. Onu yapmaya başladım. Kullandıkça ses kesilecek diye düşünüyorum. Olmazsa servise götürecegim. Araç 90kmde henüz. Yıkamacıyla ev arası 100 metreydi otoparkta güneş görmediği için disk kurumadı sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvd23 -- 4 Ocak 2025; 17:3:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Geçmiş olsun hocam, kendi başıma gelmiş kadar üzüldüm. Sıfır araç alma sebebimiz servisle, tamirle uğraşmamak her açıdan tat kaçırıcı bir deneyim olmuş. Umarım kısa zamanda aracınıza kavuşursunuz.
Teşekkürler. İnternetten araştırınca markadan bağımsız olarak Passat, golf, Egea vs ne kadar çok bu problemi yaşayan olmuş. Yıllardır araç kullanırım ilk kez böyle birsey duydum. Aracı yıkadıktan sonra mümkünse düz zeminde iseniz el frenini devre dışı bırakın. Ya da 1-2 km sürüp kurumasını sağlayın.
Ben böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum hocam. İşallah Hyundai kullanıcı hatası falan deyip uğraştırmaz.
Ben hic dokunmadım. Hyundai yol yardım gelip müdahale etti. 150 km deki araç için bunu derlerse şikayetvar vs yazarım. Umarım böyle birsey yapmazlar.
Tesla wallbox kullanan var mı ? Uygulama üzerinden şarj durumunu görebiliyor muyuz ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ioniq 5 ve muhtemelen 6'larda koltuk başlıkları yukarı aşağının yanı sıra ileri ve geri şeklinde de ayarlanabiliyormuş. Ön taraftan yapmak biraz zor ama hareketini anladıktan sonra ayarlamak daha kolay.
Öncü BentürkyoutubeHyundai Ioniq 5 Koltuk Başlık Ayarıhttps://www.youtube.com/shorts/ZnYhEkgu1nE?si=THxiG0mAlFz5Kf9h -
Geçmiş olsun aslında yıkama sonrası frenlerin kurutulma gerekliliği bazı OEM kullanıcı kitaplarında bulunuyor. Yıkama sonrası belirli bir süre fren performansından da kayıp yaşanmakta özellikle ilk frenlemede frenlerin daha geç tuttuğunu farkedebilirsiniz.
Ioniq 5 kullanıcı kitabında bulamadım bu nedenle mağduriyetinizi firmanın karşılayacağını düşünüyorum. Eğer bir sorun çıkarsa bu durumu kullanabilirsiniz.
Özellikle kış aylarında fren ve disklerdeki korozyonu en aza indirmek için aracı park etmeden önce park yerine yaklaşırken regen. frenleme yerine servis frenini kullanıp diskleri ısıtmak disk ve balataların daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
-
Teşekkürler. Çok keyifle kullanıyordum ve çevremden beğeni dolu tepkiler alıyordum araç ile ilgili. Nazar 🧿😀. İlk aldığı gün kaza yapanlar var diye kendimi avutuyorum. 1 hafta bile olmamıştı.
Artık kapalı otopark gibi düz yerlerde yıkama veya yağmur sonrasında el freni kullanmayı düşünmüyorum. P ye alınca otomatik çekilen el frenini manual olarak iptal edeceğim. Ev yıkamacıya 1-2 km uzakta olsaydı belki bu durumu yaşamayacaktım.
Sizler de dikkat edin bu konuya başka markalarda da çok kişinin başına gelmiş.
Aracı biran önce alabilmek adına gerekirse süreci uzatmamak için ödemeyi yapar, sonra şikayetvar vs ye yazarım. Servisin elinde balata yoktu yedek parça isteyeceklerdi. Bir de ellerinde balata yoksa Kore’den gelecekse o zaman…. Umarım süreç uzamaz. Pazartesi yazarım buraya sonucu.
Hyundai servis konusunda iyidir hocam. Geçmiş olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni zamlarla birlikte ortalama 12 TL kW ücreti ve 18 20 kW ortalama yakıt tüketimi hesaplarsak dizelle aramızda çok da fark kalmayacak bu gidişle evden şarj etmiyorsak şayet
Şahsen benim evden şarj imkanım olmasa asla elektrikli araç düşünmem.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X