Şimdi Ara

Hyundai i20 Rezaleti (Kullanıcıları Konuya) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
198
Cevap
4
Favori
39.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha oturmamış bir araç. beklemek gerek iki üç sene ..
  • Dzr D kullanıcısına yanıt
    Logar üzerindne geçince zıplayıp arkayı bırakmasını Golf te yaşıyorum bende. Tamamen lastik basınçları ile ilgili 29 30 basarsam lokum gibi,33 basarsam titrek tatlısı gibi. Basınçları kontrol edip düşürün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ20de tek yasağının sorun geri vitese gecmemesiydi bunu da debraji tekrar birakip basinca düzeliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: palpatine48

Fiesta > corsa > punto > polo > i20

b segmentinde düşünülecek en son araba i20 dir. dayımın eşine yengeme aldık. Virajlarda savrulmasın diye extra efor sarfetmek gerekiyor. Zaten fiyatı ucuz diye aldılar. Çok satıyor olaması iyi araba olduğunu göstermez.

Bence siz hiç i20 kullanmamışsınız...

Bahsettiğiniz tüm araçlara bindim yada kullandım...
    1. Polo konforsuz tabure den farkı yok... ha tabure üzerinde yolculuk etmişsiniz ha polo da ayrıca çok dar.
    2. Fiesta yol tutuşu konusunda berbat ötesi... 30 km/h hiz ile bile dönerken resmen yana yatıyor arkayı da bırakıyor...
    3. Punto nun o kadar çok kör noktası var ki anlatamam... otoriteler bile bu konuda punto yu çok eleştiriyor... Donanımlarını da kısa kısa bir hal oldu...
    4. Corsa malum opel... Opeli anlatmaya gerek var mı servisleri, fiyat farkı ...

Ben size reel gerçek sıralamayı göstereyim... Kimseyi yanlış bilgilendirmeyin... Böylece sizde öğrenmiş olursunuz... Ki satış rakamlarından da anlarsınız...

1. i20
    2. Corsa
    3. Polo
    4. Fiesta
    5. Punto

Kimse bozulmasın dost acı söylermiş... Aracınızı ön plana çıkarmak amacınız olmasın... Gerçekleri yazın ki halk bilgilensin...

Dip Not: Geçenlerde acil bir işten ötürü 180km/h hızla giderken benzinlikten çıkan araç sebebi ile sağ şeritteki araç birden önüme kırdı... Öyle bir fren yaptım ki i20 Troy un frenlerine ve PETLAS kış lastiklerime hayran kaldım...

• karizmatik_boy kullanıcısına yanıt
    Ben Fiat kullanıcısı olarak punto'yu 3. sıraya koydum ki hakkı orasıdır. diyorsunuz "aracınızı ön plana çıkarmak amacınız olmasın" diye. kendiniz hyundai kullanıcısı olarak en kötü b sınıfı arabayı 1. sıraya koyuyorsunuz biraz tutarlı olun. bu arada geçen hafta fark ettim yengemin i20 nin direksiyon simidi yıpranmaya başlamış. daha 1 senesi dolmadı. Fiestam olmadığı halde 1. sıraya koydum çünkü iç malzeme kalitesi, virajlarda verdiği güven ile hak ediyor. şu yazdıklarımın hepsini kullandım. en kötüsü i20 dir. o yüzden en ucuzda o zaten. dacia tarzı bir araba.
  • quote:

Ben Fiat kullanıcısı olarak punto'yu 3. sıraya koydum ki hakkı orasıdır. diyorsunuz "aracınızı ön plana çıkarmak amacınız olmasın" diye. kendiniz hyundai kullanıcısı olarak en kötü b sınıfı arabayı 1. sıraya koyuyorsunuz biraz tutarlı olun. bu arada geçen hafta fark ettim yengemin i20 nin direksiyon simidi yıpranmaya başlamış. daha 1 senesi dolmadı. Fiestam olmadığı halde 1. sıraya koydum çünkü iç malzeme kalitesi, virajlarda verdiği güven ile hak ediyor. şu yazdıklarımın hepsini kullandım. en kötüsü i20 dir. o yüzden en ucuzda o zaten. dacia tarzı bir araba.

O zaman ben brezilya da yaşıyorum :)
    5 Yıl garanti sunan başka marka yok sanırım...
    Dacia diyorsunuz da siz dacia ya da binmemişsiniz...
    Polemik olmasın ama ehliyetiniz de var mı yok mu şüphelendim şimdi...
    Fiat babanızın aracı olabilir mi ? Yada i20 hayal edip alamadığınız bir araç ?

En kötü dediğin araç 2015 yılı içersinde en çok satan B segmenti araç olmaya aday... Polo ve i20 Arasında kıran kırana bir yarış var...
    fiesta ile aralarında 1000 2000 değil en son 7000-8000 bin araç satış farkı vardı...

Buyur eylüle kadar ki rakamlar...
    http://www.ototeknikveri.com/haber/5753/2015-eylul-model-bazinda-otomobil-satislari

He bu arada dacia ile aynı dediğin i20 dacia ya 8000 fark atmış.. Dacia fiesta dan sonra geliyor... Punto ise 13. sırada... Dacia bile puntaya 6000 adet fark atmış...

Şimdi o kadar insan en kötü araca biniyor en kötüsünü seçiyor sen doğru seçiyorsun öyle mi :)
    yav hee hee :-) rakamlar ortada....

Şşşşşşşş sessizlik lütfen... :)

• quote:

corsa ile punto ortak platform ürünü değil mi zaten?motoru da aynı.

• karizmatik_boy kullanıcısına yanıt
    Şaka mısın nesin ehliyetimi 2000 yılında aldım. 2003 den beri ticari taksimiz var. hiç trafik cezası yemedim ve hiç kazam yok. benim yaptığım kilometre ile aya 4 defa gidip gelinir. src 2 ve psikoteknik belgelerim var. bunlar sınavla, yüksek notlar ile alındı. bir arabanın iyi mi kötü mü olduğunu bir tur atarak anlarım. i20 en kötü b sınıfı arabadır. çok satmasının sebebi ucuz olduğu için diye yazdım. bizde aldık berbat bir araba. b sınıfı bir araba almışsın neredeyse golf ten iyi diyecek kadar fanatiği olmuşsun. üslubundan belli zaten de neyse. Linea da çok satıyor ama bu onu sınıfının en iyisi yapmıyor. Benim şahsi aracım linea ve sınıfının en iyisi değil. malınızı bu kadar yüceltmeyin. fiesta corsa polo ve punto varken i20 alanlar dayım gibi ucuzlukçu insanlar. Bir de yazmışsın hayal edipte alamadığın arabadır diye Ben c sınıfı harici arabaya binemiyorum. i20 hayal edip alacak kadar canıma susamadım. Bir kere muğla'ya gittik virajlarda ne çektiğimi ben bilirim.

araba yolda zor duruyor diyorum ama satış rakamları diyor ayrıca fiat'ta 5 sene garanti vermeye başladı. uzatmayla 8 seneye çıkıyor. 5 sene garantisi var diye yolda zıplayan bir arabaya para verilmez. Bu arada babamın vw transporteri var ve hiç sevmem. konuyu açan arkadaş arabasını iyi gözlemlemiş. i20 pişmanlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 21 Aralık 2015; 0:34:47 >

• punto i20'den daha ucuz,o niye daha çok satmıyo acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

punto i20'den daha ucuz,o niye daha çok satmıyo acaba?

Yuzu eskidi cunku

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica 1.5 sene i 20 2011 model kullandim
    Oncelikle malzeme kalitesi iyi, konsol ferah ve genis sıkmiyor adami
    Motor cok super 1.25 olmasina rağmen eski tip 1.4 motorlardan cok daha seri performansliydi
    Cok zevk aliyordum motoru çalıştığını anlamiyorduk
    Yeni i 20 cok daha iyi olmustur heralde
    Çünkü ondan sonra babamin yeni lineasi tam bir odun geldi bana...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadaşın i20 ile kötü bir anısı var sanırım.
    Göz göre göre bu kadar da açık dezenformasyon yapılmaz. Arabayı bilmeyenler inanabilir tabi.
    Yeni i20 açık ara b sınıfının en iyi arabasıdır şu anda.
    Eleştirilebilecek şey benzinli, otomatik versiyonun çok yakmasıdır.
    Bunun dışında bilmeyen, kullanmayan üşenmesin gitsin 15 dakikalık bir test yapsın. Sınıfına göre iç mekan ferahlığı, genişliği, kokpit düzeni, tasarımı, sessizliği ve keyifli kullanımı ile hak eden notu vereceklerdir.
    Bu sınıfta fiesta alternatif başka bir tercih olabilir, otomatik alınacaksa powershift fiesta i20 nin de önüne geçer.
  • eski kasa i20 kullanmıştım çok güzel arabaydı,millet kafayı sıyırmış ne halt edeceğini şaşırmış, git audi al beğenmyosan.üç kuruşa 5 köfte istiyorsan bekle verirler

• quote:

Şaka mısın nesin ehliyetimi 2000 yılında aldım. 2003 den beri ticari taksimiz var. hiç trafik cezası yemedim ve hiç kazam yok. benim yaptığım kilometre ile aya 4 defa gidip gelinir. src 2 ve psikoteknik belgelerim var. bunlar sınavla, yüksek notlar ile alındı. bir arabanın iyi mi kötü mü olduğunu bir tur atarak anlarım. i20 en kötü b sınıfı arabadır. çok satmasının sebebi ucuz olduğu için diye yazdım. bizde aldık berbat bir araba. b sınıfı bir araba almışsın neredeyse golf ten iyi diyecek kadar fanatiği olmuşsun. üslubundan belli zaten de neyse. Linea da çok satıyor ama bu onu sınıfının en iyisi yapmıyor. Benim şahsi aracım linea ve sınıfının en iyisi değil. malınızı bu kadar yüceltmeyin. fiesta corsa polo ve punto varken i20 alanlar dayım gibi ucuzlukçu insanlar. Bir de yazmışsın hayal edipte alamadığın arabadır diye Ben c sınıfı harici arabaya binemiyorum. i20 hayal edip alacak kadar canıma susamadım. Bir kere muğla'ya gittik virajlarda ne çektiğimi ben bilirim.

araba yolda zor duruyor diyorum ama satış rakamları diyor ayrıca fiat'ta 5 sene garanti vermeye başladı. uzatmayla 8 seneye çıkıyor. 5 sene garantisi var diye yolda zıplayan bir arabaya para verilmez. Bu arada babamın vw transporteri var ve hiç sevmem. konuyu açan arkadaş arabasını iyi gözlemlemiş. i20 pişmanlıktır.

ben gerçeğin ta kendisiyim dostum...

C sınıfı arabadan aşağısına binmem diyorsun ama yukardaki mesajlarında B sınıfı Punto sahibi olduğunu söylemiştin...

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Göz göre göre yalan söyleme bari...

sen kabul et yada etme... i20 B sınıfının en iyi heçbek otomobillerinden birisidir... ben şimdi sana direksiyon eğitimi verecek değilim... i20 nin gireceği viraj da var giremeyeceği de... kusura bakma ama i20 CADİLLAC değil, GMC hiç değil... Akşamları ne içiyorsan bende aynısından tıpkısından istiyorum... bu kafa ile aya bile çıkarsın sen :-)

neyse hadi kıskanma çalış seninde olur... daha çok direksiyon sallaman gerekiyor çoookkk...

hadi kal sağlıcakla...

• Güzel kardeşim benim Lineam var puntom yok. Linea c sınıfı bir sedan arabadır. i20 bana güven vermedi. kendi lineam ile 90 la girip çıktığım virajlarda i20 ile 50-60 lara düşmek zorunda kaldım. Hb arabalar sedanlara göre daha iyi viraj dönmesi gereken arabalardır. marmaris-muğla arasında sakar tırmanışı vardır ve bol virajlıdır. arabayı ilk aldığımızda dayımın ehliyeti olmadığı için onu muğlaya ben götürdüm. ilk girdiğimiz virajda arabanın arkası kaydı. bir daha 80-90 bile yapmadım. kendi lineam ile o tırmanışı ben 90 km ortalama hız ile yapıyorum. tamam linea dizel, i20 miz benzinli tabi ki tırmanışı aynı serilikte olmaz ama bari virajlarda korku yaşatmasın.

sen istediğin kadar malını öv şehir içinde tutumlu, iş gören bir arabadır lafım yok. bana 80-90 dan sonra güven vermedi. Biraz insanların fikirlerine saygılı ol. Burası insanların bilgi alışverişi yaptığı bir platform. sana göre sorunsuzdur bana göre vasat. Ben sana neden beğendin diyor muyum? Ben beğenmedim b sınıfı alacak olsam listeye almazdım. sebebini de yazdım. konuyu açan arkadaşta benzer problemler yaşamış. herkes kafasına göre sallamıyor yani.

• Focus sahibi biri olarak fiyatına gore i20 yi beğendim. Yukarıda 'i20 kötüdür ' algisi yaratmak için birileri bayagi cirpinmis ve cirpinmaya devam etmektedirler.

İnceledim bindim kullandım. Bence tek eksi yönü benzinli otomatik olanın bekledigimden fazla yakması ve cam tavan sesi.

İ20 sinifinin lideri olacak araba bence.

Ayrıca birileri bir markayi kötülemek için internetten kopyaları yapistir yaparak buraya mesaj bile yazmışlar. Oysa internette aratinca fiestanin da ibizaninda corsaninda polonunda o kadar çok sorunlu olduğu görülüyor ki... Amaç öküz altında buzağı aramaksa her marka ölümüne kötülenebilir.

Herkes gitsin görsün araç çok iyi ben beğendim

• quote:

Güzel kardeşim benim Lineam var puntom yok. Linea c sınıfı bir sedan arabadır. i20 bana güven vermedi. kendi lineam ile 90 la girip çıktığım virajlarda i20 ile 50-60 lara düşmek zorunda kaldım. Hb arabalar sedanlara göre daha iyi viraj dönmesi gereken arabalardır. marmaris-muğla arasında sakar tırmanışı vardır ve bol virajlıdır. arabayı ilk aldığımızda dayımın ehliyeti olmadığı için onu muğlaya ben götürdüm. ilk girdiğimiz virajda arabanın arkası kaydı. bir daha 80-90 bile yapmadım. kendi lineam ile o tırmanışı ben 90 km ortalama hız ile yapıyorum. tamam linea dizel, i20 miz benzinli tabi ki tırmanışı aynı serilikte olmaz ama bari virajlarda korku yaşatmasın.

sen istediğin kadar malını öv şehir içinde tutumlu, iş gören bir arabadır lafım yok. bana 80-90 dan sonra güven vermedi. Biraz insanların fikirlerine saygılı ol. Burası insanların bilgi alışverişi yaptığı bir platform. sana göre sorunsuzdur bana göre vasat. Ben sana neden beğendin diyor muyum? Ben beğenmedim b sınıfı alacak olsam listeye almazdım. sebebini de yazdım. konuyu açan arkadaşta benzer problemler yaşamış. herkes kafasına göre sallamıyor yani.

Heh şöyle... Sen bak kendi kendine itiraf ettin... Sen henüz i20 nin direksiyon tepkisine araca alışmadığın için kaydırdın arkasını... yani araçla alakalı değil...
    aynı şey daha önce hiç kullanmadığı bir marka model araca binen bir çok kişi için geçerlidir...

Bak ben bir arabaya biner binmez fren testi yaparım... örneğin reno grupta frene basarsın TUTMAZ basmaya devam edersin TUTMAZ biraz daha basınca KÜÜÜTT diye tesirli fren yapar... Bunun gibi mesela kendimi o araca alıştırırım ki aracın tepkisini bileyim... Sen şimdi bodozlama binersen arabanın her yanı oynar...

Ben Alanya-Antalya-Konya arasında, Denizli Acıpayam arasında çok sert virajlarda çok sert kullandım sorun yaşamadım... Herneyse...

Bu arada Fiat internet sitesine girdim acaba yanlış birşey biliyor muyum diye...

8 sene garanti verdiği yok... maksimum 4. sene uzatmalı... Yeni EGEA 5 yıl garantili... onun harici 8 yıl garanti kısmını göremedim... Varsa elinde döküman paylaşmanı isterim...

Linea C mi B mi olayına girmiyorum... C-B arasında sıkışmış bir araç...

taksiciler lineayı zorunluluktan alıyorlar... B segmentinde accent ERA nın üretimi durmasıyla konforlu araç kalmadı...

Taksicilere sor, Albea, Linea,Accent Era arasında hangisini seçer ?

24 saat Era ile direksiyon sallanır ama Albea, Linea 12 saat zor geçer... Trafikte yorar...

Neyse... Herkesin aracı kendine güzeldir...

Ama dediğim gibi test etmekte fayda var... yeni i20 yi de test et... Trafiğe kapalı yerde Hızlıca viraja gir, Sert frenler at... Sonra farkı gör...

• quote:

Orijinalden alıntı: karizmatik_boy

quote:

b segmentinde düşünülecek en son araba i20 dir. dayımın eşine yengeme aldık. Virajlarda savrulmasın diye extra efor sarfetmek gerekiyor. Zaten fiyatı ucuz diye aldılar. Çok satıyor olaması iyi araba olduğunu göstermez.

1. Polo konforsuz tabure den farkı yok... ha tabure üzerinde yolculuk etmişsiniz ha polo da ayrıca çok dar.
    2. Fiesta yol tutuşu konusunda berbat ötesi... 30 km/h hiz ile bile dönerken resmen yana yatıyor arkayı da bırakıyor...
    3. Punto nun o kadar çok kör noktası var ki anlatamam... otoriteler bile bu konuda punto yu çok eleştiriyor... Donanımlarını da kısa kısa bir hal oldu...

Ben size reel gerçek sıralamayı göstereyim... Kimseyi yanlış bilgilendirmeyin... Böylece sizde öğrenmiş olursunuz... Ki satış rakamlarından da anlarsınız...

1. i20
    2. Corsa
    3. Polo
    4. Fiesta
    5. Punto

Kimse bozulmasın dost acı söylermiş... Aracınızı ön plana çıkarmak amacınız olmasın... Gerçekleri yazın ki halk bilgilensin...

Dip Not: Geçenlerde acil bir işten ötürü 180km/h hızla giderken benzinlikten çıkan araç sebebi ile sağ şeritteki araç birden önüme kırdı... Öyle bir fren yaptım ki i20 Troy un frenlerine ve PETLAS kış lastiklerime hayran kaldım...

Darılma ama ben 5 yıl punto evo kullandım.şu an yeni i20 kullanıyorum.punto evo eski i20den fersah fersah önde bir araç.yeni i20 ise oldukça iyi.sıralamanız çok subjektif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 21 Aralık 2015; 20:01:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

Orijinalden alıntı: karizmatik_boy

quote:

1. i20
    2. Corsa
    3. Polo
    4. Fiesta
    5. Punto

Darılma ama ben 5 yıl punto evo kullandım.şu an yeni i20 kullanıyorum.punto evo eski i20den fersah fersah önde bir araç.yeni i20 ise oldukça iyi.sıralamanız çok subjektif.

Alıntıları Göster

Neden darılayım herkesin kendi görüşü ve beklentisidir...

Puntoyu da çok detaylı inceledim araştırdım vakti zamanında...

Bir çok sebep var vazgeçmemde tek tek açıklamaya gerek yok...

Ama gözlemler bir çok tecrübe ve araştırmaya dayalı... Sıralama da öyle..

• Benim yakın arkadaşımda var sık sık kullanma şansım oluyor bu sıkıntıları görmedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.