Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: turannsanliturk , turannsanliturk
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.264
Cevap
201
Favori
1.964.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Kardeşleeeeeeeerrrrrrrr...


    Burada toplanılması çok iyi oldu.Derli toplu dahada düzeni devam edilir.Diğer konununda hatırası var ama biraz önce vedalaştım.

    Bu gün Hyundai Plazadaydım rUHSATI FALAN ALAYIM KASKO İŞLEİRNİ HALEDEYİM DİYE hemde benim İ20 yi ziyarete gittim yanımda 2003 opel Astrası olan bir arkadaşım vardı beraberce test aracını tekrar tekrar kullandık.

    Opel astra sahibi arkadaşımın dönüşte ilk sözü şu aldu....

    Ya benim Opeli kaça alırsınız....

    Bu arada Plazanın altını üstüne getirdim yedek parça bakım kısmı satış reyonu aklınıza neresi gelirse her yere girdim çıktım.
    Malumunuz beni tanıyorlar aracımda onlara sergi amaçlı emanet ya acaip dolaşıyom etrafta .Plazanın sahibi gibiyimBu arada altta paylaşacağım Aksesuar bilgilerinide edindim.Kendi aracımından Kullanma Kılavuzu kitabını aldım bu gece hatmedeceğim.

    Yukarıdaki yeni mesajları tek tek okudum keyif dolu muhabbet dolu mesajlar çok hoş tu bayağı güldüm ALLAH(C.C) keyfimizi daim etsin.

    Benimde boyum 1,85 hiçde rahatsızlık hissetmedim.Halbuki100 km den fazla toplamda test aracı kullanmışımdır(Komando Timi mi koysak kulübün ismini..)

    Listeleme mevzusuna gelince bülünmesinde fayda vardır diyorum daha net bilgiler ilk bakışta görülebilir.

    AKSESUARLAR/FABRİKA DEPO DURUMLARI /FİYATLARI:

    Öncelikle şunu belirteyim Hiç bir aksesuar ellerinde yok.Az peşinat verilirse getirecekler.Üstelik fabrikadada yok sadece Stok numaralarını girince karşınıza çıkıyor.

    Hopörler konusunu Yedek Parça kısmında çözemedik Elektrikçiler yemeğe gitmişlerdi.Ama öğreneceğim

    Sis lambası stok numarası ve fiyatı yok bilgisayarda bulamadılar ama ama İ30 ların sis lambası fiyatını aldım adedi 170TL.Sis lambası konusunuda Elektirikçilerden öğrenip size yazacağım arkadaşlar.
    LÜTFEN FOTOLARA TIKLAYINIZ FİYATLAR ÜSTÜNDEDİR.

    HYUNDAİ i20  ANA KONU



    DIŞ GİYDİRME SETİ 4 ANA PARÇADAN OLUŞUYOR:

    FİYATI 1800 TL+++++İŞÇİLİK 200TL=====2000 TL
    HYUNDAİ i20  ANA KONU



    HYUNDAİ i20  ANA KONU


    HYUNDAİ i20  ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KADIKOY -- 15 Temmuz 2009; 11:49:51 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bugrahan18

    arkadaslar merhaba..

    hemen konuya giriyim acil bir sorum olacak net bir cevap veremedigim için i20 alacak bir arkadasım tereddütte kaldı....[

    simdi i20 1.2 team'in geri vitesi sağ taraf geride. mandal vesayire birsey yok. hızla yolda giderken (yavasta olabilir) yanlıslıkla geri vitese alırsam ne olur? diye sordu..

    alışırsın bişey olmaz falan dedim ama ikna olmadı.

    siz ne derdiniz? onun deyimiyle "yani 3 ten 4e yada 5 ten 4e gecerken geri vitese alma gibi bir durum olurmu bir acemi için " ?

    yada bunu önleyici bir sistem barındırıyormu şanzıman, yada aldı diyelim yanlışlıkla başına ne gelir?

    beni bu üç soru için hemen aydınlatırsanız bende hemen arayıp söyleyeceğim



    Böyle bir şey söz konusu olamaz....Takmaya çalışsa bile balyoz,dozer falan getirmesi lazım.+++Vites yolları o kadar net ki karıştırmasına imkan yok.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bugrahan18

    arkadaslar merhaba..

    hemen konuya giriyim acil bir sorum olacak net bir cevap veremedigim için i20 alacak bir arkadasım tereddütte kaldı....[

    simdi i20 1.2 team'in geri vitesi sağ taraf geride. mandal vesayire birsey yok. hızla yolda giderken (yavasta olabilir) yanlıslıkla geri vitese alırsam ne olur? diye sordu..

    alışırsın bişey olmaz falan dedim ama ikna olmadı.

    siz ne derdiniz? onun deyimiyle "yani 3 ten 4e yada 5 ten 4e gecerken geri vitese alma gibi bir durum olurmu bir acemi için " ?

    yada bunu önleyici bir sistem barındırıyormu şanzıman, yada aldı diyelim yanlışlıkla başına ne gelir?

    beni bu üç soru için hemen aydınlatırsanız bende hemen arayıp söyleyeceğim


    o konuda bi sıkıntı yaşanacağını tahmin etmiyorum.. ilk gördüğümde ben de biraz şaşkınlık geçirdim ve "güvenli olmayabileceğini" düşündüm bi an.. ama bir tehlike doğuracak olsa mutlaka mandal koyarlardı.. 3 den 4 e geçerken zaten dümdüz aşağı çekiyorsun kolu.. yani o esnada özellikle kolu sağa ittirmezsen(yani deli değilsen) zaten tereddüt edecek bişey yok.. 5 den 4 e inerken yanlışlıkla geçirebilir mi acaba... aşırı gayret gösterip mucizevi bi şekilde şanzımanı dağıtarak geçirirse araba da ayvayı yer kendisi de

    şaka bi yana 5 den R ye geçmez.. mcroses arkadaşımızın da dediği gibi aracı hareket ettirip 2 ye aldıktan sonra 1 e bile geçiremezsin (bi dene istersen) kaldı ki 5 ile giderken R ye geçirebilmek sözkonusu bile olmaz.. geçirebilenin tüm tamir ve hastane masraflarını ben karşılarım

    ha bi de bırak 5 ile yolda giderken R ye geçirmeyi, araç park halinde ve motor çalışmazken denedim 5 den R ye geçmeyi.. beceremedim
    vites kolunu salıp ortadaki "boş" konumuna geldikten sonra geçiyor ancak

    arkadaşına söle rahat olsun yani..




  • yaw test sırasında verilen şifreyi bugün gönderdim meğer 7sinde göndermem gerekiyomuş

    tüh gitti i20
  • süpersiniz arkadaslar sagolun meseleyi çözdük sonunda

    bende söyledim aynılarını ama sizden aldığım bilgilerle daha bi emin söyledim

    arabayı almamız bugüne kaldı dün gittim baktım park sensorunu takmışlar.siyah görünüyo

    sonra bir ara uğrar boyatırım. boyanınca çok bir hassasiyet kaybı olacağını düşünmüyorum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    yaw test sırasında verilen şifreyi bugün gönderdim meğer 7sinde göndermem gerekiyomuş

    tüh gitti i20


    Herşeyde bi hayır vardır.. Bi de şöle düşün; ya sana çıksaydı??? i20 nin basık tavanına kafayı vurdukça, afakanlar bastıkça, darlandıkça darlanırdın..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    yaw test sırasında verilen şifreyi bugün gönderdim meğer 7sinde göndermem gerekiyomuş

    tüh gitti i20



    Değerli JackDaniels herşeyin artıları ve eksileri olduğu gibi bu aracında olabilir.Keşke katılsaydınızda size çıksaydı.Sevinirdim.

    Herkesin farklı ihtiyaçları ve bu ihtiyaçlarını giderebilecek imkanları var,tabiki herkesin farklı görüşleride var.

    Ben İ20 ye karar verene kadar Ocak ayından beri bilfiil İstanbul anadolu yakasında bütün oto firmalarını dolaştım.Daha öncede yazdığım gibi bütün markaların plazaları evime o kadar yakınki,neredeyse 3-5 günde bir tekrar tekrar uğradım.

    Ford,WW,pejo,kia,reno,dacia,lada,fiat(Evime 30 metredir),opel,vb.her türlü firmaya girdim çıktım.

    Başlangıçta niyetim C segment bir araçtı.......Bu konudada FOCUS--i30---OPEL VECTRA---KİA CEEZ---MEGAN---SEAT CORDOBA GİBİ ARAÇLARI kendi aralarında değerlendirince sıralamam şu şekiilde bitmişti:::

    Kia CEEZ
    İ30
    FORD FOCUS

    Fakat İstanbulda oturuyor olmam aracı çok kullanacak olmamam ve Dizel(Artık dizzel teknolojisi benzin teknolojisine çok yaklaştı)+Lpg sıkıntısını çok çlektiğim için;
    Yakıtta ekonomik olması+sınıfında diğer araçlarda olmayan garanti süresi yol yardımı süresi bagaj kapasitesi ,fiyatı,ve artık süratli araç kulllanmama yeminim gibi nedenlerle İ20 nin Euroncap test sonuçlarınıda bekledikten sonra aldım.Hatta hala teslim bile almadım Plazada duruyor.

    Boyum 1,85 bana dar gelmedi içi bence gayet hoş ve geniş.Kol gibi yedek parça fiyatları ve Türk insanına verilen değeri Bir çok firmada hepimiz yaşadık.Suratımıza bakmayan Yabancı firmanın elemanı ve maalesef onlar gibi İnsanımıza yabancılaşmış bizim insanlarımızdan tiksindim.
    Hyundai ile hiç bir bağım yoktur mesleğim tamamen farklı Ama her gidişimde her seferinde çok yoğun olmalarına rağmenbıkmadan usanmadan benimle ilgilenmeleri ve müşteri memnuniyeti anlayışları almamda diğer bir etkendir.

    Kendi ülkemde üretilen ve sanırım0/0 2,5 kar marjıyla araç satan benim insanlarımın ekmek yediği bir marka buda benim için bir artı idi.Diğer firmaların çok yüksek kar marjıyla çalışması daha az sayıda araç satarak dha çok para kazanmalarına sebep tir.
    Ondan sonra memlekette para kalmıyor.
    Bana Ukrayna için üretilmiş bir Focus teklif etti arkadaşım sıfır 30 000 Tl Araç kalmayınca 5 adet yönlendirmişler Türkiyeye.Araç baz model olmasına rağmen inanın bizde satılan üst modelden fazla özelliklere sahipti.
    Allhın Ukraynasına giden otoya bak bize sattıkları otoya bak .Devletin vergi politikası diyorlar hadi canım sizzde derim firmalara.Sizde o zaman yüksek kar marjınızdan vazgeçin biraz düşünde Benim Türk insanıma biraz daha konfor ve güvenlikli araç verin.

    Mesela Hyundai hiç bir aracına Metalik fiyat farkı almaz.Ama diğer firmalarda göm gömebildiğini.Bizim insanımız keriz ya.Bana çok iyi imkanlarla yeni sembol(Ordu mensubu olduğum için)dizeli dahil teklif edildi ama yine almadım.Dah uygun fiyat ve donanımla
    22 900 tl lik anahtar teslim fiyatıyla i 20 team benzinli hepsine beş basar. Fazla para verip ne fiesta alırım(Ki en az 2 defa aradıla araç çıktı alacakmısınız diye)nede bu segmentte başka bir araç.Elimde kalan paranın yarısını yetimlere yarısını mehmetçik vakfına bağışlarım ama yine diğer firmalara vermem.

    Eğer JackDaniels arkadaşım araç almaya niyetiniz varsa ve bu segmentte bir araç düşünürseniz inanın çok memnun kalırsınız tavsiye ederim.

    Eksikleri ve eksileri malı aldık diye Hyundai yi koruyacak değiliz acımasızca eleştireceğiz İ20 değil İ2000 olsa kaç yazar .Mesela dün aksesuar fiyatlarını çok ağır eleştirdim plazada adammı soyuyorsunuz diye.
    Ama onlarında verdiği cevap şu idi sanırım daha Türkiyede üretilmediği için pahalı bizde üretilince çok daha uygun olur.
    Bende dedimki gel gel diyorsunuz bakım günleri falan diye.periyodik bakım vb durumlar haricinde sizden hayatta bişi almam dedim,nasıl olsa Bir kaç aaya yan sanayi aksesuarlar çıkar dedim eleştirmek hepimizin hakkı ve doğrusu bu.Bizleirin eleştirileriyle bizden sonra alacak insanlarımız belkide çok daha iyi şartlarda alacak.

    Çekilişte çıkmaz artık size ama inşallah bundanda daha iyilerine binersiniz.




  • ehhalil
    Çavuş


    Mesaj: 41



    Vayyyyyyyyyyy ehhalil kardeşim Çavuş olmuşsun bu arada
  • Kulübünüz hayırlı olsun arkadaşlar..
  • arkadaşlar aklıma takılan bir kaç husus var araç içi gürültü oranı nasıl sağından solundan takırtı tukurtu geliyor mu. araç her zaman otoban gibi yolda sürmeyeceğiz bozuk yollarda durum ne şekilde. araba alırken en önemsediğim konu bir yerinden sesler gelmesi. bu konuda sorun yoksa alacağağım. polo alacaktım hiçbir yerde yok.
  • quote:

    Başlangıçta niyetim C segment bir araçtı.......Bu konudada FOCUS--i30---OPEL VECTRA---KİA CEEZ---MEGAN---SEAT CORDOBA GİBİ ARAÇLARI kendi aralarında değerlendirince sıralamam şu şekiilde bitmişti:::
    kadıköy arkadasım aynı yollardan gecmisiz. bende kia ceed 1.6 cool modeli üzerinde cok durdum. Kısmette i20 varmıs. suan tercihimden dolayı gayet memnunum

    quote:

    Kulübünüz hayırlı olsun arkadaşlar..
    saol volkan arkadasım. giderek artacagiz hayırlısıyla

    bu arada şaka maka bizim eski forum 9. sayfaya kadar gelmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugrahan18 -- 10 Haziran 2009; 0:24:23 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: VoLKaN067

    Kulübünüz hayırlı olsun arkadaşlar..




    Sağolun VoLKaN067 kardeşim aramıza bekleriz.

    Pardon İ30 cu kardeşim İ30 logosunu yeni farkettim...

    Tekrar Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KADIKOY -- 9 Haziran 2009; 21:23:32 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: master88

    arkadaşlar aklıma takılan bir kaç husus var araç içi gürültü oranı nasıl sağından solundan takırtı tukurtu geliyor mu. araç her zaman otoban gibi yolda sürmeyeceğiz bozuk yollarda durum ne şekilde. araba alırken en önemsediğim konu bir yerinden sesler gelmesi. bu konuda sorun yoksa alacağağım. polo alacaktım hiçbir yerde yok.

    İ 20 almaya karar verdiğimde dikkat ettiğim özelliklerden biriside bu idi.(Avcılık dahil) mesleğim gereği Türkiyemin neredyse her bölgesinde her şartta bir çok değişik araç kullandım.İ20 nin zaten Avrupa şartlarında bir konfor ve emniyet geliştirme süreci var 2,5 yıl sürmüştür bu araştırmalar.Sessizlik dve yalıtım B segment bir araç için bence harika

    Şöyle anlatayım dün son derece bakımlı ve temiz bir opel astrası olan arkadaşımı test sürüşüne çıkarttık(Yukarıda yazmıştım).Sürüş sırasında abi biz gidiyormuyuz uçuyormuyuz dedi .Üstelik bunu dediği yer maltepe bölgesinde(İstanbul) bir yan yoldu.Hız kesici okul kasisleri çukurlar falan ne ararsanız vardı.Daha sonra trafiğe tamamen çıktık yüksek hızdada kullandı gayet nefis bir ses yalıtımı var.

    Polo aslında bir ara bende düşünmüştüm ama inanın verdiğiniz paraya yazık İ20 kalite siyle ,fiyatıyla,uzun süreli bakım ve yardım periyoduyla ondan daha iyidir.Euroncap test sonuçları 5 yıldız.Versiyonunuzu seçin ve alın derim.Paranıza yazık.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bugrahan18

    quote:

    Başlangıçta niyetim C segment bir araçtı.......Bu konudada FOCUS--i30---OPEL VECTRA---KİA CEEZ---MEGAN---SEAT CORDOBA GİBİ ARAÇLARI kendi aralarında değerlendirince sıralamam şu şekiilde bitmişti:::
    kadıköy arkadasım aynı yollardan gecmisiz. bende kia ceed 1.6 cool modeli üzerinde cok durdum. Kısmette i20 varmıs. suan tercihimden dolayı gayet memnunum.( laf aramızda bunu sonra sileceğim kia ceed alan arkadasım o dönemde bu araba olsaydı bunu alırdık bee demişti ) alıntı yapmayın

    quote:

    Kulübünüz hayırlı olsun arkadaşlar..
    saol volkan arkadasım. giderek artacagiz hayırlısıyla

    bu arada şaka maka bizim eski forum 9. sayfaya kadar gelmiş



    Naptın bugrahan18 aracını teslim alıp tadını çıkartabildinmi.En son park sensörünü taktırmıştın.Kasko işini naptın bu arada.


    Bu arada 9 ncu sayfayı sen yapmışsın...bekçi ha

    master88 arkadasım i20 kulübüne sorarsan en kısa zamanda arkadaslar tecrübelerini paylasırlar.

    burayı kapattık

    **bekçi**



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KADIKOY -- 9 Haziran 2009; 17:42:49 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KADIKOY


    quote:

    Orjinalden alıntı: master88

    arkadaşlar aklıma takılan bir kaç husus var araç içi gürültü oranı nasıl sağından solundan takırtı tukurtu geliyor mu. araç her zaman otoban gibi yolda sürmeyeceğiz bozuk yollarda durum ne şekilde. araba alırken en önemsediğim konu bir yerinden sesler gelmesi. bu konuda sorun yoksa alacağağım. polo alacaktım hiçbir yerde yok.

    İ 20 almaya karar verdiğimde dikkat ettiğim özelliklerden biriside bu idi.(Avcılık dahil) mesleğim gereği Türkiyemin neredyse her bölgesinde her şartta bir çok değişik araç kullandım.İ20 nin zaten Avrupa şartlarında bir konfor ve emniyet geliştirme süreci var 2,5 yıl sürmüştür bu araştırmalar.Sessizlik dve yalıtım B segment bir araç için bence harika

    Şöyle anlatayım dün son derece bakımlı ve temiz bir opel astrası olan arkadaşımı test sürüşüne çıkarttık(Yukarıda yazmıştım).Sürüş sırasında abi biz gidiyormuyuz uçuyormuyuz dedi .Üstelik bunu dediği yer maltepe bölgesinde(İstanbul) bir yan yoldu.Hız kesici okul kasisleri çukurlar falan ne ararsanız vardı.Daha sonra trafiğe tamamen çıktık yüksek hızdada kullandı gayet nefis bir ses yalıtımı var.

    Polo aslında bir ara bende düşünmüştüm ama inanın verdiğiniz paraya yazık İ20 kalite siyle ,fiyatıyla,uzun süreli bakım ve yardım periyoduyla ondan daha iyidir.Euroncap test sonuçları 5 yıldız.Versiyonunuzu seçin ve alın derim.Paranıza yazık.

    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. polo içinde o paranın boşuna olduğunu düşünmüyorum çok sağlam araç yapıyorlar. bizzat şahit olduğum ufak kazalarda ford reno opel tampon kendini hemen bırakıyor polo sanki o kazayı atlatmamış gibi yoluna devam ediyor. konu bu değil şimdi burada sadece parasını hak ettiği için söyledim.

    1.4 CRDi 90 PS SELECT SR
    29.000 TL
    1.4 CRDi 90 PS SELECT ESP SR
    29.900 TL
    1.4 CRDi 90 PS STYLE
    30.500 TL
    bu seçenekler arasında kaldım sizce select sr alsam çok şey kaybedermiyim?

    birde bu fiyatları %0 ötv ile hesaplarsanız ben bu vergiden muafım şimdiden çok teşekkürler.




  • bence almışken esp de olsun 900 tl fark var sadece.
  • quote:


    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. polo içinde o paranın boşuna olduğunu düşünmüyorum çok sağlam araç yapıyorlar. bizzat şahit olduğum ufak kazalarda ford reno opel tampon kendini hemen bırakıyor polo sanki o kazayı atlatmamış gibi yoluna devam ediyor. konu bu değil şimdi burada sadece parasını hak ettiği için söyledim.

    1.4 CRDi 90 PS SELECT SR
    29.000 TL
    1.4 CRDi 90 PS SELECT ESP SR
    29.900 TL
    1.4 CRDi 90 PS STYLE
    30.500 TL
    bu seçenekler arasında kaldım sizce select sr alsam çok şey kaybedermiyim?

    birde bu fiyatları %0 ötv ile hesaplarsanız ben bu vergiden muafım şimdiden çok teşekkürler.


    Rica ederi m ben zaten boşuna demek istemedim.Oldukça iyi donanımlı ve uygun fiyatta İ 20 alırsınız demek istedim.

    SR--800 YTL
    ESP---900 YTL
    ZAten ikiside Select ve Style de Obsiyonel sr yerine esp tercih edin derim
    ama sorunuzun cevabı şu olabilirmi

    1 Yan ve Perde hava yastıklarını kaybedersiniz
    2.Elektronik kontrollü klimayı kaybedersiniz
    3.6 hoparlör ve deri simidi kaybedersiniz(4adet hoparlör almış olursunuz)
    4.Alaşımlı jantları kaybedersiniz.

    Vergiden muafsanız 1.4 CRDi 90 PS STYLE+esp derim

    Umarım sorunuzu yanlış cevaplamamış ve faydalı olmuşumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KADIKOY -- 15 Temmuz 2009; 11:38:41 >




  • bu araçların çıplak halinden ötv hesaplanıyor 0 ötv ile fiyatları ne olur sizce
  • quote:

    Orjinalden alıntı: master88

    bu araçların çıplak halinden ötv hesaplanıyor 0 ötv ile fiyatları ne olur sizce



    Cevap: hyundai i20 KONU BAŞLIĞI ALTINDA

    http://forum.donanimhaber.com/m_26184300/mpage_2/key_/tm.htm

    the engine arkadışımız bu linkte altlara doğru Fiyat listesini (Çok detaylı) vermiş halen geçerli.Bir inceleyin cevabını detaylı bulursunuz

    listeyi ben buraya ekleyemedim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KADIKOY


    quote:

    Orjinalden alıntı: master88

    bu araçların çıplak halinden ötv hesaplanıyor 0 ötv ile fiyatları ne olur sizce



    Cevap: hyundai i20 KONU BAŞLIĞI ALTINDA

    http://forum.donanimhaber.com/m_26184300/mpage_2/key_/tm.htm

    the engine arkadışımız bu linkte altlara doğru Fiyat listesini (Çok detaylı) vermiş halen geçerli.Bir inceleyin cevabını detaylı bulursunuz

    listeyi ben buraya ekleyemedim

    teşekkürler. öyleyse 26.500 gibi bir fiyata style esp alabiliyorum. ayrıca motorlu taşıtlar vergisinden muafım ve kaskonunda %60 kısmından muafım




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.