Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (1217. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.591
Cevap
209
Favori
2.015.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12151216121712181219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • joker hocam bakacam artık...sonra direksiyonumun filan soyulmasını istemem..kaplatmak gerekli diye düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: herroes

joker hocam bakacam artık...sonra direksiyonumun filan soyulmasını istemem..kaplatmak gerekli diye düşünüyorum...

Bahsettiğim olay dikilerek kaplanıyor zaten yaklaşık 3-4 saatlik bir uğraş gerektiriyor..bu işi profesyonelce yapan birisi orijinal gibi cuk diye oturtuyor...forumda yazıştığımız bir arkadaşımız internetten direksiyonu kaplamak için aparat alıp kendisi yapmıştı çok güzel olmuştu..tabi bu işi yapabilmek için ciddi bir el becerisinin olması gerekiyor.

forumun 399. sayfasında veya şu linkten direksiyonu deri kaplama işlemini görebilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_32042141/mpage_399/tm.htm

• Arkadaşlar merhaba,

Ben 1.2 style ve elite arasında çok kaldım.Hatta önce 1.2 style otomatik dedik ama satışçı çocuk nuh dedi peygamber demedi . 44.500 tl den gram aşağıya inmedim.Eşim için otomatik düşünüyorduk . Ama olmadı. O yüzden donanımı biraz daha arttırarak elite pakette el sıkıştık.Yarın belki satacağım zaman daha değerli olacağını düşündüm.Çünkü artık bundan sonra navigasyon v.b donanımlar nerdeyse standart olarak bile sunulmaya başlanacak 3-4 seneye kadar.

O yüzden aradaki farkı böyle kapatabileceğimi düşündüm.İnşallah doğru bir seçim yaptık.Satışçı arkadaş , çok iyi bir araba aldığımızı söyledi.Sizi yanıltmayacaktır üzmeyecektir dedi merak etmeyin.Allah kazasız belasız kullandırsın hepimize.Bu arada MTV içinde 42.500 'e anlaştık.

Alan arkadaşlar fiyatlarını yazsalar çok iyi olacak ?
  • msendogan33 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam aldığınız fiyatta makul bence. Bende o ikileme düştüm ama panaromik tavan araca binince kararım değişti style cam tavan aldım. Navigasyon çok lazım olursa taktırırım ilerde artık :) Teslim olarak ne zaman alacaksınız acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4KiLL! -- 15 Aralık 2014; 14:03:12 >
  • jokerrhocam teşekkürler...gerçekten de uygulayan arkadaş süper iş çıkarmış...ben uygulayabileceğimi sanmıyorum...o yüzden usta filan bakacam...bakalım hayırlısı artık...!!
  • 1.4 otm şehir içi 8.1 şehirler arası 7.5. bunlar yol bilgisayarı değerleri. yol tutuş, yoldaki tümseklerde ve çukurlarda darbe emişi başarılı. araç içinde tavan biraz alçak diğer araçlara göre. direksiyon kullanımı yumuşak. vites geçişleri sarsıntı vs. deniyor ama hisettiren ölçüde değil. ben memnunum. bir an önce hızlansın diye gaza abanırsanız tüketim 10 lt yi görüyor. türk işçiliği olduğu cam tavan altı döşemelerden belli oluyor. işçilik çok iyi değil. arka teker davulumbaza taş çarparsa baya baya ses yapıyor içeriye. 8 aylık kızımı uykudan uyandırdı. ve kaç mesajdır söylüyorum 3 farklı i20 de denedim üçünd de 4 kapıdan cam otomatiği düğmelerinden içeriye rüzgar geliyor. yani hepsinde geliyor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayk

1.4 otm şehir içi 8.1 şehirler arası 7.5. bunlar yol bilgisayarı değerleri. yol tutuş, yoldaki tümseklerde ve çukurlarda darbe emişi başarılı. araç içinde tavan biraz alçak diğer araçlara göre. direksiyon kullanımı yumuşak. vites geçişleri sarsıntı vs. deniyor ama hisettiren ölçüde değil. ben memnunum. bir an önce hızlansın diye gaza abanırsanız tüketim 10 lt yi görüyor. türk işçiliği olduğu cam tavan altı döşemelerden belli oluyor. işçilik çok iyi değil. arka teker davulumbaza taş çarparsa baya baya ses yapıyor içeriye. 8 aylık kızımı uykudan uyandırdı. ve kaç mesajdır söylüyorum 3 farklı i20 de denedim üçünd de 4 kapıdan cam otomatiği düğmelerinden içeriye rüzgar geliyor. yani hepsinde geliyor gibi.

Hocam 8.1 leri nasıl gördünüz ben bazen 30 ları görüyorum :) Bazen de 2.0 ları görüyorum. Yol bilgisayarı ortalama olarak 10.1 olarak gösteriyor.

• araba hızlanırken gaza sürekli basmıyorum, 2000 devri geçince vites değiştirir gibi ayağımı gazdan çekiyorum +1 vites oluyor sonra gaza tekrar basıyorum :) herzaman yapamıyorsun bu şekilde tabiki sıkıyor. yavaş yavaş hızlandırıyorum normal şehiriçi standartlarında, atraksiyon yapmadan bu değerler yakalanıyor.

http://www.sekizincietap.com/yeni-hyundai-i20-ilk-izlenim/

linkte de bahsetmiş 7.8 i göreceğiz inşallah :)
    bu arada hocam cam otomatik düğmelerinden hava geliyormu?
  • quote:

araba hızlanırken gaza sürekli basmıyorum, 2000 devri geçince vites değiştirir gibi ayağımı gazdan çekiyorum +1 vites oluyor sonra gaza tekrar basıyorum :) herzaman yapamıyorsun bu şekilde tabiki sıkıyor. yavaş yavaş hızlandırıyorum normal şehiriçi standartlarında, atraksiyon yapmadan bu değerler yakalanıyor.

http://www.sekizincietap.com/yeni-hyundai-i20-ilk-izlenim/

linkte de bahsetmiş 7.8 i göreceğiz inşallah :)
    bu arada hocam cam otomatik düğmelerinden hava geliyormu?

hocam 8. etaptaki 1,2 motor değil mi??ben mi yanlış anladım..tekrar bakamıyorum şu anda pc ses kesildi:(http://www.youtube.com/watch?v=oOesIrQZy7c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herroes -- 15 Aralık 2014; 21:42:18 >

• ikisinide kullamışlardır belki video yu izlemedim hocam. ama 7.8 lik değeri 1.4 ile almışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4KiLL!

Hocam öncelikle gereksiz tepkiler veriyorsun. Senin aracılığınla aradığım bayi evet 42 telefonla fiyat verdi ama ellerinde araç yoktu. Hem stlye pan. ile elite arasında 500 lira fark var aynı fiyat değil. Hem de elite için fiyat vermiyordu kimse zaten araç yok üretimde bile neyin fiyatını vereceğiz diyordu bayiler.

Her neyse uzatmaya gerek yok ben halen 41.500'e veremezler diyorum ve alabilen arkadaş da buraya faturasını koyarsa kendisinden özür dilerim helal olsun derim. Dediğim gibi ben senin şahsına demedim bir şey daha önceden de bu tarz yazılar paylaşıldı ve ben dahil bir çok arkadaş inandı. Gittik gördük ki öyle bir şey yok. Bunun bize olumsuz katkısı ne oluyor alıcı olan arkadaş bekliyor. Bekledikçe zaten bayilerin elinde araç yok iyice bekliyor yeni yıla kalacak ve zamlı fiyatlardan almak zorunda kalacak. Ben senin iyi niyetle buraya yazdığına inanıyorum ama gerçekten o fiyatlara elite veremezler. 1 araç istisnası belki senin için yapılabilir 2 araç almışsın vs. Ama olay bundan ibaret.

Bak güzel kardeşim ben yukarıda elit ile style pan. aynı fiyat demişsem demek ki ben ikisine de aynı fiyat almışım... Bir şey bilmiyormuşuz gibi davranmana gerek yok. Sana Ankarada ki bayiler 43 den 1 krş aşağı inmiyorken bizim burası 42 fiyat verdi... Eğer farklı fiyat almasaydın ne diyecektin 43 lira mı diyecektin fiyatına aşağısını hiç düşünmeyecekmiydin.... Sana 500 tl fiyat farklı vermişler bana fiyat farkı vermediler.. Bunu kabullenmemek üstüne üstlük birde bilmiyormuşuz gibi hayır efendim aradaki fark 500 demekte ne oluyor... Ayrıca Araç yoktu zaten demişsin bende o zaman var demedim ki hayır 20 gün önce sipariş verenler teslim almışlar görüyorum çünkü.. Sende ozaman 42 bin sipariş verseydin almış olurdun.. Hatta alan biriyle konuştum bile 42bin + trafik sigortasının yarısı... Hatta adama dedim biraz daha bekleseydiniz de mtv yi ödemeseydiniz.. Hocam dedi ben böyle tercih ettim...Ayrıca bana buradaki bayilerin hiç biri elit için fiyat vermedi ve ekledi olmayan araca fiyat veremeyiz... 1 aralıktan sonra aldığım fiyatlar bunlar... Ve demiştim bu durumun özel bir durum olduğunu herkese yapamayacaklarını sadece beni aradıktan sonra o fiyata ineceklerini... Çünkü ben adamlardan 2 tane araç aldım.. Faydalı olma acısında da burada paylaştım...

Ayrıca fatura koysunlar demişsin hiç sıfır araç almadın heralde... Ödediğin miktar ile faturada kesilen miktarın farklı olduğunu anlayacaksın... İnşallah sana tam ödediğin tutarda fatura keserler...Ben şuana kadar 3 tane sıfır araç aldım 1 tanesi kendime 2 tanesi de arkadaşlara ve hepsinde fark vardı...mesela benim aracta fark 400 tl iken arkadaşlara aldığımız araclarda fark 2000 tl.. Hatta bununla ilgili bir çalışma bile yapıyorum....Forumda alan arkadaşlara da soruyorum mesajla.. Sende aracını aldıktan sonra faturasını burada paylaşirsan iyi olur...

Yani bu durumda fatura bağlayıcı değil...

Uzun lafın kısası benim tek amacım insanlara faydalı olmak belki senin amacında bu.... O yüzden işkembeden konuşmam ben, araştırır sorar öğrenir sonra tahkik ederim ondan sonra yazarım... Mevzuyu daha fazla uzatmayacağımm... Allahın selameti üzerine olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muallim_25 -- 16 Aralık 2014; 12:46:14 >

• muallim_25 kullanıcısına yanıt
    Hocam uzatmayalım artık neyse. Ben ne demek istediğimi anlatamadım ama siz belli bir konuda diretiyorsunuz beni anlamamakta. 2 tane araç almışsınız o fiyatı vermiş bayi o bile ilginç bir durum bu sayfada bir arkadaş daha var 4 tane araç almışlar son bir kaç ay içerisinde sorun bakalım alabilir miymiş o fiyata. Dediğim gibi her neyse siz o fiyatı aldıysanız düşünmeden alın aracı diyeceğim fakat vazgeçtiniz sanırım. Forumda o araçtan almak isteyen çok arkadaş var 41.500'e yardımcı olun arkadaşlara. Onlara tavsiyem size ulaşsınlar ve elite gibi bir aracı 41.500'e alsınlar.

Bu arada 0 araç evet ilk kez alıyorum. Bu fatura konusunda da laf sokmaya çalışmışsınız ama daha 2 ay önce arkadaşıma ibiza aldık ve ödediğimiz tutar fatura edildi. 1 hafta önce de proforma fatura istedim ben kendim bayiden kasko için ödediğim tutar fatura fiyatıydı. Siz çalışmanıza devam edin ben size ödediğim tutar üzerinde fatura aldığımda tarafınıza gönderirim belki bir faydam olur size de. Siz de Allah'a emanet olun.

• oktayk O kullanıcısına yanıt
    Sanki şoför yanındaki cam otomatiklerinden hafif hava geliyor gibi. Ama sabah hava çok soğuktu düğmelerin kendi soğukluğuda olabilir o :) Ayrıca benim frenlerden çok ses geliyor bastıkça normal mi?
  • Keşke araç alanlar fotoğraf koyabilse ?
  • hava soğukluğundan değil hocam bildiğim üflüyor oradan :) sağ koltuktanda yuzunde birseyler hissediyorsunda adını koyamadım daha :) servisle gorustum sonrada assan la gorustum. su ana kadar tek sikayetci sizsiniz dediler. bende test etmelerini istedim. assan dan haber bekliyorum simdi. baska bir ilden arkadasımdan rica ettim hyundaie calısıyor o da bugun deneme yapıp aksama bilgi verecek. ben cok takıldım bu konuya valla.
    benim frenlerden ses gelmiyor su ana kadar yasamadım en azından. 1300 km deyim
  • Bizim sıfır aracı egzoz manifoldu temizliği yapılacak diye geri çağırdılar. Diğer arkadaşlarda böyle bir durum başına gelen oldu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetgoz1

Bizim sıfır aracı egzoz manifoldu temizliği yapılacak diye geri çağırdılar. Diğer arkadaşlarda böyle bir durum başına gelen oldu mu ?

Hocam hangi kasasi 2015 mi yoksa bir onceki kasami arac hangi paket motor kaç...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muallim_25 kullanıcısına yanıt
    yeni kasa 1.2 style
  • quote:

hava soğukluğundan değil hocam bildiğim üflüyor oradan :) sağ koltuktanda yuzunde birseyler hissediyorsunda adını koyamadım daha :) servisle gorustum sonrada assan la gorustum. su ana kadar tek sikayetci sizsiniz dediler. bende test etmelerini istedim. assan dan haber bekliyorum simdi. baska bir ilden arkadasımdan rica ettim hyundaie calısıyor o da bugun deneme yapıp aksama bilgi verecek. ben cok takıldım bu konuya valla.
    benim frenlerden ses gelmiyor su ana kadar yasamadım en azından. 1300 km deyim

Ben bir önceki makyajlı kasa i20 de hiçbir şekilde hiçbiryerinden rüzgar sesi almamıştım..yeni yaptıkları kasada rüzgar sesi var ise üzücü malesef..

frenlerden nasıl bir ses geliyor? araç durmaya yakın balata kısmından kulak tırmalayıcı bir ötme sesimi geliyor?

• Araç durmaya yakın viyaklama gibi bir ses geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12151216121712181219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.