Şimdi Ara

HYUNDAİ i20 ANA KONU (1125. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
29.633
Cevap
207
Favori
2.069.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 11231124112511261127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

quote:

Orijinalden alıntı: muratcen

Merhaba Arkadaşlar ;

Bende 26 Kasım da i20 1.4 CVVT ELITE OTM alrak aranıza katılmış bulunmaktayım. 1750km yol yaptım, aracımdan çok memnunum. Elite paket, yok yok arabada süper bir donanım. Son gelen zamlara da bakıldığında iyi bir gerçekten zamanlama ile almışım aracı..

Güle güle kullanın kazasız belasız...

Alıntıları Göster
    i 20 dizel aracımla 12bin km yi devirdim.aldığımdan beri sıfırlamadığım yakıt tüketimi ortalama 5,2lt/100 km.şehir içi dışı karışık kısa mesafe kullanım bol ancak İstanbul trafiği kadar yoğun olmayan bir trafikte kullandım(izmir)
    araç 12 bin km boyunca herhangi bir sorun çıkarmadı.tıkırtı yok mekanik aksamda herhangi bir rahatsız edici problem yok.
    alacak olanlara fikir vermesi açısından önerebileceğim bir araç.

• Bir iki gün önce i20 otomatik aracıma 4 adet michelin Alpin A4 185 60 r15 ölçülerde kışlık lastik taktırdım. Aracın lastik sesi oldukca azaldı. Ancak şunu söyleyebilirim ki bizim aracın süspansiyonlar sert ve yoldan aldıgımız kötü hissiyatın sadece Dunlop veya pirelli lastiklerden kaynaklanmadığını farkettim. Arabada fabrikadan gelen kapaklı 15 jant var.Hazır lastikler değiştirilirken jantı yanımda getirdigim hassas terazi ile tarttım. Sonuç jant 7.74 kg kapak 0.63 gr toplam neredeyse 8.4 kg. lık bir agırlik. Lastikci elinde bir jant getirdi. TORK marka bir jant 6.5x15 4x100 ölçude. Hemen onuda tartım. Net 6.5 kg geldi. Teker başına 2 kg hafiflik. Jantın modelini sevmedim ( TORK 391 MODRL JANT ) ama böyle bir jantı sürtünme direnci az olan bir lastikle tamamlarsak örn. Continental ecocontac 5, michelin energy saver+ veya goodyear efficentgrip performans, yakıt tükemimizin azalacağını aracın alt devirlerde atikleşeceğini düşünüyorum. Bu arada yazlık Dunlop'larım janakları okadar kalın ki kışlık lastiklerinki de bir o kadar ince ve yumuşak. Tümseklerden gelen tepki bile değişti. Kapaklı jantlarını değiştirmek isteyenlere bir bilgilendirme olacağı düncesiyle bunları paylasmak istedim. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muratcen

Merhaba Arkadaşlar ;

Bende 26 Kasım da i20 1.4 CVVT ELITE OTM alrak aranıza katılmış bulunmaktayım. 1750km yol yaptım, aracımdan çok memnunum. Elite paket, yok yok arabada süper bir donanım. Son gelen zamlara da bakıldığında iyi bir gerçekten zamanlama ile almışım aracı..

Alıntıları Göster
    merhabalar arkadaşlar benimde 2011 1.4 otomatik troy prime İ20 aracım var. Şehir içinde bir bir depoyla (benzin) 500-550 km yapıyor normal midir ? Kmsi 9500 de henüz. 2012 kasımında 5,1 litreyi gördüm uzun yolda ondan sonra birdaha göremedim maalesef en fazla 7,1 e düşebildim 100 Km/h ile.

araç sürüşüm normaldir fazla gaza yüklenmem bu arada yokuş iniş ve çıkışlarda yardımcı olması için vites kolunun sol yanında bulunan devri ve vitesi düşürmeye yarayan düğmeyi ne zman kullanacaz tam anlayamadım

basınca of görünüo ama devir vites düşüo ama normalde olmaması gerek

hangi zamanda çalıştımalıyım anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: laleoglu

Bir iki gün önce i20 otomatik aracıma 4 adet michelin Alpin A4 185 60 r15 ölçülerde kışlık lastik taktırdım. Aracın lastik sesi oldukca azaldı. Ancak şunu söyleyebilirim ki bizim aracın süspansiyonlar sert ve yoldan aldıgımız kötü hissiyatın sadece Dunlop veya pirelli lastiklerden kaynaklanmadığını farkettim. Arabada fabrikadan gelen kapaklı 15 jant var.Hazır lastikler değiştirilirken jantı yanımda getirdigim hassas terazi ile tarttım. Sonuç jant 7.74 kg kapak 0.63 gr toplam neredeyse 8.4 kg. lık bir agırlik. Lastikci elinde bir jant getirdi. TORK marka bir jant 6.5x15 4x100 ölçude. Hemen onuda tartım. Net 6.5 kg geldi. Teker başına 2 kg hafiflik. Jantın modelini sevmedim ( TORK 391 MODRL JANT ) ama böyle bir jantı sürtünme direnci az olan bir lastikle tamamlarsak örn. Continental ecocontac 5, michelin energy saver+ veya goodyear efficentgrip performans, yakıt tükemimizin azalacağını aracın alt devirlerde atikleşeceğini düşünüyorum. Bu arada yazlık Dunlop'larım janakları okadar kalın ki kışlık lastiklerinki de bir o kadar ince ve yumuşak. Tümseklerden gelen tepki bile değişti. Kapaklı jantlarını değiştirmek isteyenlere bir bilgilendirme olacağı düncesiyle bunları paylasmak istedim. Kolay gelsin.

Acaba bende lastik ve jantlari degistirsem
    Şu lanet olasi torpido catirtisindan ve kapi doseme plastik seslerininden azda olsa kurtulabilirmiyim.bugunde bonus olarak koltuk gicirtisi cikti:).....michelin primacy 195 50 15 düşünüyorum. ..

• Arkadaslar selam,
    Yeni i20 1.4 sense aracimla 1200 km.yi devirdim. Sormak istedigim bir sey var. Kapi acislari ve kapatislari neden bu kadar sert? Sizde de oyle mi? Kapiyi normal her zamanki gibi ittirip kapatmak isteyince yok kapanmiyor illa sert hizli ittirmek gerekiyor bu da canimi sikiyor, cogu zaman binenler kapiyi acik birakiyor cektiklerinde. Disardan acarken de ayni, kapi kolunu cok sert cekmek gerekiyor, nedendir sizde de ayni midir?

i20 1.2 D-CVVT FÜME
  • yağmurkaçağı Y kullanıcısına yanıt
    spoileri bile boyarken bile beceremiyorlar ...

Orijinalden alıntı: oznozcn

hiç ugrasmayın gidin servisten kapı kolu kaplaması takırtın daha az maliyetli olur ....

öyle ama eşim krom kaplamaları sevmiyor. aracı alırken hediye birşey vermemişlerdi, serviste yardımcı olalım demişlerdi bunu kullanarak 100 tl ye boyarız dediler. ama kararsızım.

Orijinalden alıntı: bcaksk

Arkadaslar selam,
    Yeni i20 1.4 sense aracimla 1200 km.yi devirdim. Sormak istedigim bir sey var. Kapi acislari ve kapatislari neden bu kadar sert? Sizde de oyle mi? Kapiyi normal her zamanki gibi ittirip kapatmak isteyince yok kapanmiyor illa sert hizli ittirmek gerekiyor bu da canimi sikiyor, cogu zaman binenler kapiyi acik birakiyor cektiklerinde. Disardan acarken de ayni, kapi kolunu cok sert cekmek gerekiyor, nedendir sizde de ayni midir?

Bu durum normal hocam..sizdeki durum, ben aracı ilk aldığındada vardı, 10.000 km bakımına servise gittiğimde kapının kilitlerle temas ettiği yerleri ben söylemeden yağlamışlardı, şimdi süper oldu...hatta ben aracı ilk aldığımda bagaj kapağı beni deli ediyordu kapattığım halde, ön panelde bagaj kapağı lambası yanıyordu, oda yağlandıktan sonra süper oldu, ufakcık bir hamlede cukk diye kapanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yağmurkaçağı

quote:

Orijinalden alıntı: oznozcn

hiç ugrasmayın gidin servisten kapı kolu kaplaması takırtın daha az maliyetli olur ....

öyle ama eşim krom kaplamaları sevmiyor. aracı alırken hediye birşey vermemişlerdi, serviste yardımcı olalım demişlerdi bunu kullanarak 100 tl ye boyarız dediler. ama kararsızım.

Alıntıları Göster
    Şiimdiye kadar sorunsuz ve problemsiz kullandığım 2011 model i20 aracım 29000 km ler yaklaştıkça problemler çıkarmaya başladı:

-----Bir ay içinde 2 kere 3-5 saniye süren direksiyon sertleşmesi sonucu seyir halinde aşırı sağa çekme yaptı eps ışığı yanmadı,,,,allahtan şehir içindeydim süratim normalinde altındaydı,,,Otoban gibi şehirler arası yolda 100-120 km hızlarda aynı durumu düşünemiyorum,,,,,

-----Kışın gelmesi ile özellikle sabahları araç soğuk ve bahçe garajından geri geri yarım debriaj çıkışlarda bir inleme sesi geliyordu,gün içinde bir daha yapmıyordu,,

----- İl aldığımda kumandadan kilitli kapıları,2-3 dakika sonra anahtarı ile açmaya çalışınca veya tersi içerden kilitli kapılar açılmaya çalışınca,,, 4 lü ikaz ve kornasının çaldığı (Servis buna PASİF ALARM diyor) durum son zamanlarda yapmamaya başladı,,,

Servise 30000 veya yıllık garanti bakımı için 7 şubatta gittiğimde göstereceğimi düşünürken servis çalışanı tesadüfen karşıma çıktı ,,durumu anlattım pasif alarm ve EPS kendi işi olduğunu değiştirileceğini,,,,İnleme sesi Debriaj balatası (İ20 lerde Kronik sorun ) muş servis bazen nazlandığını ,,böyle durum olursa sert konuşup şikayet edeceğinden bahset abi balata değişir,,değiştiriliyor dedi,,Bakalım 13 ocak Pazartesi beni direk serviste bul ,,,rahat ol diye teselli etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan110 -- 6 Ocak 2014; 21:58:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rechan_cdx

quote:

Bir iki gün önce i20 otomatik aracıma 4 adet michelin Alpin A4 185 60 r15 ölçülerde kışlık lastik taktırdım. Aracın lastik sesi oldukca azaldı. Ancak şunu söyleyebilirim ki bizim aracın süspansiyonlar sert ve yoldan aldıgımız kötü hissiyatın sadece Dunlop veya pirelli lastiklerden kaynaklanmadığını farkettim. Arabada fabrikadan gelen kapaklı 15 jant var.Hazır lastikler değiştirilirken jantı yanımda getirdigim hassas terazi ile tarttım. Sonuç jant 7.74 kg kapak 0.63 gr toplam neredeyse 8.4 kg. lık bir agırlik. Lastikci elinde bir jant getirdi. TORK marka bir jant 6.5x15 4x100 ölçude. Hemen onuda tartım. Net 6.5 kg geldi. Teker başına 2 kg hafiflik. Jantın modelini sevmedim ( TORK 391 MODRL JANT ) ama böyle bir jantı sürtünme direnci az olan bir lastikle tamamlarsak örn. Continental ecocontac 5, michelin energy saver+ veya goodyear efficentgrip performans, yakıt tükemimizin azalacağını aracın alt devirlerde atikleşeceğini düşünüyorum. Bu arada yazlık Dunlop'larım janakları okadar kalın ki kışlık lastiklerinki de bir o kadar ince ve yumuşak. Tümseklerden gelen tepki bile değişti. Kapaklı jantlarını değiştirmek isteyenlere bir bilgilendirme olacağı düncesiyle bunları paylasmak istedim. Kolay gelsin.

Şu lanet olasi torpido catirtisindan ve kapi doseme plastik seslerininden azda olsa kurtulabilirmiyim.bugunde bonus olarak koltuk gicirtisi cikti:).....michelin primacy 195 50 15 düşünüyorum. ..

Bizim i20 lerin süspansiyonu, kullandığım diğer B segmenti araçlara göre bana daha yumuşak geliyor..özellikle fiestadan sonra pamuk gibi geliyor lastik basınçlarını 32 psi ye düşürürseniz süspansiyon konusunda rahatlarsınız..Ben dunlop lastiklerden memnunum ( çok taş tutması dışında)..continentali bilmem ama 2 yıl michelin energy saver kullanmıştım; michelin ler yumuşak hamurlu olduğu için 30.000-35.000 km sonra ciddi anlamda yıpranıyor ve özellikle ıslak zeminde sürekli kızaklama yapıyordu...ben dunloplarda kızaklama sorunu hiç yaşamadım...Benim gözümde kış şartlarında yağmurlu ortamlarda dunlop, michelin energy saverdan çok çok daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: jjjoookkkeeerrr

quote:

Orijinalden alıntı: rechan_cdx

quote:

Bizim i20 lerin süspansiyonu, kullandığım diğer B segmenti araçlara göre bana daha yumuşak geliyor..özellikle fiestadan sonra pamuk gibi geliyor lastik basınçlarını 32 psi ye düşürürseniz süspansiyon konusunda rahatlarsınız..Ben dunlop lastiklerden memnunum ( çok taş tutması dışında)..continentali bilmem ama 2 yıl michelin energy saver kullanmıştım; michelin ler yumuşak hamurlu olduğu için 30.000-35.000 km sonra ciddi anlamda yıpranıyor ve özellikle ıslak zeminde sürekli kızaklama yapıyordu...ben dunloplarda kızaklama sorunu hiç yaşamadım...Benim gözümde kış şartlarında yağmurlu ortamlarda dunlop, michelin energy saverdan çok çok daha iyi.

Alıntıları Göster
    araçlarını yeni alan herkeze öncelikle hayırlı olsun diyorum,Allah kaza bela vermesin diliyorum...araçtaki tıkırtı konusu hakkında bilgilerimi paylaşma istiyorum...tıkırtı sorununu bende yaşamıştım ama saolsun yetkili servisteki kaportacı abimizle yaptığımız 2-3 günlük gözlem ve çalışmalar sonunda olayı çözdüm

Tıkırtıların sebepleri:

1) yeni nesil araçlarda camlarda boşluk oluyor( kaza anında aniden patlamaması için) yan camları sabitlemek gerekiyor
    çözüm: camların oturduğu hareket ettiği kanala özel bir köpük sıkıyorlar ve boşluğu alıyor camlardan kaynaklanan tıkırtı kesiliyor..

2) Malesef bizim araçların iç plastik aksamı çök kötü, üreticiler 300-500 tl den kaçmayıp adam gibi bir iç plastik aksam kullansaydı bu araba Türkiyede 1 numara derdim..

bizim kapıların iç kısımlarındaki siyah plastik kısımlar, kapının iç metal kısmındaki puntalarla temas ediyor...yani plastikler metal kısımla temas halinde...Kapıların iç kısmındaki plastik aksamı çıkartmak çok kolaymış serviste gördüm...zaten o siyah plastik çıkınca neden tıkırtı olduğunu anlıyorsunuz...Plastik kısmın metale değdiği bölgeleri yağlayıp ince bir en yumuşak parça koydular ve temas halindeki tıkırtı tamamen kesildi...Hatta bunu bagaj kapağının iç kısmındaki siyah plastik kısım içinde gözümün önünde yaptılar..

Benim torpidodan ses gelmiyor ama servisteki usta; bende getz var dedi 2 yıldır kullanıyorum ve göğüsten tıkırtı geliyor dedi..tıkırtının müzik sisteminin arkasındaki bölgeden geldiğini biliyorum ama bilerek ellemiyorum dedi...bende neden dedim müzik sistemi kısmını ve torpidoyu açtığım zaman tekrar toparlaması zor ve eskisinden daha kötü tıkırtı geleceğin bildiğim için ellemiyorum dedi..

birkaç gün uğraştığım ve gözümün önünde çözülen tıkırtı olayı bu şekilde sonlandırdım...emniyet kemerinden geliyor sandığımız tıkırtı aslında kapıdan geliyor...Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: jjjoookkkeeerrr

araçlarını yeni alan herkeze öncelikle hayırlı olsun diyorum,Allah kaza bela vermesin diliyorum...araçtaki tıkırtı konusu hakkında bilgilerimi paylaşma istiyorum...tıkırtı sorununu bende yaşamıştım ama saolsun yetkili servisteki kaportacı abimizle yaptığımız 2-3 günlük gözlem ve çalışmalar sonunda olayı çözdüm

Tıkırtıların sebepleri:

1) yeni nesil araçlarda camlarda boşluk oluyor( kaza anında aniden patlamaması için) yan camları sabitlemek gerekiyor
    çözüm: camların oturduğu hareket ettiği kanala özel bir köpük sıkıyorlar ve boşluğu alıyor camlardan kaynaklanan tıkırtı kesiliyor..

2) Malesef bizim araçların iç plastik aksamı çök kötü, üreticiler 300-500 tl den kaçmayıp adam gibi bir iç plastik aksam kullansaydı bu araba Türkiyede 1 numara derdim..

bizim kapıların iç kısımlarındaki siyah plastik kısımlar, kapının iç metal kısmındaki puntalarla temas ediyor...yani plastikler metal kısımla temas halinde...Kapıların iç kısmındaki plastik aksamı çıkartmak çok kolaymış serviste gördüm...zaten o siyah plastik çıkınca neden tıkırtı olduğunu anlıyorsunuz...Plastik kısmın metale değdiği bölgeleri yağlayıp ince bir en yumuşak parça koydular ve temas halindeki tıkırtı tamamen kesildi...Hatta bunu bagaj kapağının iç kısmındaki siyah plastik kısım içinde gözümün önünde yaptılar..

Benim torpidodan ses gelmiyor ama servisteki usta; bende getz var dedi 2 yıldır kullanıyorum ve göğüsten tıkırtı geliyor dedi..tıkırtının müzik sisteminin arkasındaki bölgeden geldiğini biliyorum ama bilerek ellemiyorum dedi...bende neden dedim müzik sistemi kısmını ve torpidoyu açtığım zaman tekrar toparlaması zor ve eskisinden daha kötü tıkırtı geleceğin bildiğim için ellemiyorum dedi..

birkaç gün uğraştığım ve gözümün önünde çözülen tıkırtı olayı bu şekilde sonlandırdım...emniyet kemerinden geliyor sandığımız tıkırtı aslında kapıdan geliyor...Saygılar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yeni i20 lerle birlikte entegre gelen Daiichi multimedya ekran ve navigasyon ile ilgili bir sorum olacak ;

Öncelikle harita programı gerçekten çok başarılı, kapı numarasına kadar her yeri buluyor, bu konuda bir sıkıntı yok. Yalnız rotayı verdikten sonra bir türlü sesli yol tarifini aktif edemedim ( 50m sonra sağa dön gibi ) tüm ayarla baktım fakat bulamadım. Rota yeniden hesaplanıyor, hız sınırı aşıldı gibi uyarıları sesli yapıyor fakat yol tarifi yapmıyor.

Araba ile birlikte verilen kitapçıktan baktığımda Basit mod, Gelişmiş mod gibi secenekler olduğunu gördüm fakat bu seçeneği de cihazda bulamadım. Ses ayarları kısmında sadece tuş sesleri seçeneği var.

Sesli yol tarifi özelliğini aktif hala getirme konusunda yardımınızı rica ediyorum.

Cihazdan aldığım sürüm bilgileri ;

8.35.258186
    Sep 13 2013

• Ozellikle klima veya kalorifer acinca basliyo torpido cat cat oynamaya ve bu ses insani sinir ediyo...kapilar zaten sorunlu plastik birde koltuk basladi gacirdamaya...

Lastik basinci hep 32 de tutarim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rechan_cdx -- 6 Ocak 2014; 23:12:41 >
    Sadece debriyaj kullanarak kaldırırdım arabayı. Şimdi 1.2 olmasından mı benzinli olmasından yoksa bnm beceriksizliğimden mi bilmiyorum rampada dur kalk yapıncı genelde istop ettiriyorum bu kırmızı ışıkta bile oluyor bazen, kalkışlarda gaza çok mu yüklenmeliyim veya başka çaresi var mı? Neredeyse 1.5 ay oldu her seferinde 2-3 kez istop ettirmek canını sıkıyor insanın

i20 1.2 D-CVVT FÜME
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wesley1010

Bir önceki aracım 1.5 dizel getzdi. Rampada bile
    Sadece debriyaj kullanarak kaldırırdım arabayı. Şimdi 1.2 olmasından mı benzinli olmasından yoksa bnm beceriksizliğimden mi bilmiyorum rampada dur kalk yapıncı genelde istop ettiriyorum bu kırmızı ışıkta bile oluyor bazen, kalkışlarda gaza çok mu yüklenmeliyim veya başka çaresi var mı? Neredeyse 1.5 ay oldu her seferinde 2-3 kez istop ettirmek canını sıkıyor insanın
    otomatik i 20 de over drive tuşu bastığımızda off eğer çalıştırdığımızda basmazsak on mu oluyor

over drive kullanmak istemediğimiz zaman çalıştırdığımız zman basıp off'a mı alacağız

birde sürekli kullanımda şanzımanda sorun yaratıyormuş bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi acaba

Orijinalden alıntı: yldrmcelik

otomatik i 20 de over drive tuşu bastığımızda off eğer çalıştırdığımızda basmazsak on mu oluyor

over drive kullanmak istemediğimiz zaman çalıştırdığımız zman basıp off'a mı alacağız

birde sürekli kullanımda şanzımanda sorun yaratıyormuş bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi acaba

O/D tuşu aracı 3. vitesde kitler 4. vitese geçmesini engeller düğmeye bastığınızda devreye girer tekrar bastığınızda devreden çıkar basılı olup olmadığını anlamak için biraz yüksek devirlere çıkın eğer vites yükselmiyorsa oO/D tuşu basılı demektir, bende 1.4 Sense var O/D tuşunu devraya aldığımda gösterge tablosunda ışığı yanıyor...sürekli kullanım demek sürekli 3. vitesle gidiyorsunuz 4. vitese geçmiyor demektir...

Orijinalden alıntı: Wesley1010

Bir önceki aracım 1.5 dizel getzdi. Rampada bile

1.2 olmasından kaynaklanıyor dizel arabalarda tork daha düşük devirlerde elde edildiği için avantajlıdır bir kaç kere deniyerek debriyajın kavrama noktasını tespit edin kalkışlarda bu noktaya geldiğinde biraz gaza yüklenerek ayağınızı debriyajdan çekin böylece gereksiz yere aşırı gaza basmamış olursunuz...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.