Şimdi Ara

Hyundai h-100 Ticari Araç Yakıt Ekonomisi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şehir içinde 1 ton civarı sürekli yük taşıyan sıfır alınan şu an km si 10 000 olan aracımızın şehir içi yakıtı 400-500 kuruş arasında sürekli gezmekte.

Düşük devirlerde kullansakda 2000 2500 devirlerde 2500 cc lik motor la çok yakması nı anlayabiliyorum ama bunu düşürmenin yolu yöntemi var mıdır.

Bu aparatla modifiye ile yakıt katkısı ile olabilir mi ?

• powerbox ile az yaktırabilirsin ama fazla birşey bekleme.
    bir arkadaşım H100 ile sakin kullanmaya alışarak mezilini 2 misliye çıkarmayı başardı
  • Bendede işyerimde kullandığım 2007 H100 var.
    Ben neredeyse 2 tona kadar yüklüyorum(tahmini)sakin kullanımda maksimum 40 kuruş yakıyor.
    Çok asılırsam 45 kuruş civaruı yakıyor.
    Seninkinde bir anormallik var sanırım.
  • araç daha yeni olduğu için ilerledikçe düşüş olabilir ama en fazla 350ye düşer ve bence şehir içi 1 ton yük taşıyan 2500cclik bir motor için iyi bir değerdir.Ama şimdi turbo dizel motorlarla daha düşük yakıt daha performanslı motorlar mevcut.Ama bu artıların eksileri de beraberinde getirdiğini unutmamak gerek nedir bu eksiler:
    Turbolu ve küçük hacimli daha çok basınca maruz kalan bir motorun ömrü turbosuz ve büyük hacimli bir motorun ömrünün 5te1 i kadardır.
    Ozaman yapılması gereken şöyle bir hesap vardır.Bu iki motor seçeneğinden ömrü kısa olanın rektefiye maliyeti ömrü uzun olan aracın fazla yakıt maliyetiyle birebir örtüşecekse bunu dert etmeye gerek yok.

Örnek
    2500 cc uzun ömürlü bir araçla 5 yılda 1.000.000 km yol yaptınız 1 kere motor yaptırdınız.20.000 liralık yakıt harcadınız.
    küçük hacimli turbolu bir araçla 5 yılda 1.000.000 km yol yaptınız.5 kere motor yaptırdınız.10.000 liralık yakıt harcadınız.

turbolu motor rektefiyesi 2.000 lira desek 5*2.000=10.000

Görüldüğü gibi hemen hemen aynı maliyette.Birinde toplu ödeme söz konusu diğerinde kuruş kuruş fazla verme söz konusu bunlardan birini tercih etmek size kalmış.

• walla kısa vadede tasarruf lazım daha 10 bin km de olan arac için şimdiden 1 milyon km de ki masrafını hesap edersek işimiz zor olur :)

• Bayaa Zaman Olmuş Ama Araç 2005 Sonrası TCİ Yeni Kasa Kamyonetmi ?Eğer Bu Araç İse KMde Sakin Kullanımda 270-300 Krş Arası Yakıyorum..Pompa Ayarı İle BU Değer DÜşürülüyor Ama Çekiş Düşüklüğü Olarak Geri Dönebiliyor..
  • H-100 Graand Saloon Var BizDee Bi FuLLeme iLe 300 Km ZoR Yapıyor aRkadaş 45 Litre DePo iLeee
    ÇoK YaKıyor yaa serviS çekiyoruz sabah akşam fuLL aRaba 9 Kişi Rahat biniyor araba hafta sonları da gezince 300 km zar zoR yapıyoruz
    H-100 Lee
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende süper salon var yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum şehirler arası yüklü iken 90 km hızla 600-650 km yol yapıyor şehir içi ful depoyla sakin kullanımda 500 km yapıyorum bence senin araçta sorun var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.