Şimdi Ara

Hyundai Getz - Direksiyon sertleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
7.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Model : 2010 hyundai Getz. 1.4 doch start.
    Kaza sırasında değişen parçalar : ön tampon, sag on camurluk,
    Kaza sırasında boyanın parçalar : ön kaput , sag on kapı, sag arka kapı, sag arka çamurluk
    Kaza sırasında kabinde değişen parçalar : Sadece cam silecek suyunun bidonu

3 hafta önce eşim virajda direksiyon hakimiyetini kaybettigi için ne yazıkki kaza yaptı. Cok sukur saglıgında bişey yok. Yukarıda aracla ilgili yapılanları yazdım. Gelelim bunları yazmamın sebebine;

Kaza öncesi direksiyon ayarı ile kaza sonrası arasında fark oldugunu dusunuyorum. Su an da direksiyon bana bi tık daha sert gibi geldi. Bununla ilgili olarak yaptıklarımı anlatıyım.

Bugun sanayide ustaya baktırdım. (hidrolik direksiyon bakım servisi.) Direksiyon pompasını elden gecirdik. Keçelerinde bişey yok. Bıcaklarında bişey yok. Oringleri biraz ezilmiş gibi dedi. değiştirdik. Sonrasında pompayı taktık. Direksiyonda ilk haline gore yumusama oldu fakat tatmin olmadım. Kaza oncesi daha yumusak oldugunu dusunuyorum. Direksiyon kutusunu sökmedi. Bildiginiz gibi zahmeti bi iş ve aracın seyir halindeyken yol tutusundan , direksiyon manevralarından direksiyon kutusunda bi problem olmadıgını işaret ediyor...

Arkadaslar aranızda boyle bi sorun yasayan varmı ? Direksiyon sertlesmesi ile ilgili olarak. Pompayı elden gecirdik. Kutudada sorun yok diyelim. Şimdi ne yapmak gerekiyor ? Lastik havaları, yağ ayarı, bosluk vs. bir sorun yok. Ön takımları inceletmeyi dusunuyorum. En azından rot ayarı filan yapalım. Kaza sırasında direkt olarak lastik veya janta alınan bi darbe yok ama rot kolu veya baslarını inceletmeyi dusunuyorum.

Aranızda boyle bi konuda tecrube edinen varsa paylasırsanız vericeginiz öneriler benim için değerli.

Tesekkurler...

• Merhaba grkmvsn,
    Bende de 2006 1.4 Getz var. Üniversitedeyken araç bende değildi yaklaşık 2 ay oldu memlekete geleli ve aracı kullandığımda direksiyonda ciddi farklılık hissettim. Keskin virajlarda tek elle çevirmede gerçekten zorluk çekiyorum eskisine göre direksiyon da sertleşme var. Şimdiye kadar herhangi bir kazamız olmadı çok şükür, ne vurma ne de darbe alma. Ama 2-3 gün önce sanayiye gidip ustaya gösterdiğimde yağı ile alakalı bir şey olmadığını söyledi. Aynı zamanda motoru kapattıktan sonra direksiyonun setleştiğini ve buna bağlı sorun olmadığını ve virajı döndükten sonra eğer toparlıyorsa pompasının da sorunsuz çalıştığını söyledi. Hadi sizinkini kazaya bağladık da bizim Getz'de durduk yere niye böyle bir sorun var çözemedik. Yarın ya da yarından sonra bir de servisine baktırmayı düşünüyorum herhangi bir görüş ya da çözüm olursa tekrar paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• direksiyon hidrolik sıvısını değiştirin.
  • Gün itibari ile deneyeceğim değiştirdikten sonraki deneyimlerimi yazarım tekrar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai i20 Kalkışta titreme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.