Şimdi Ara

Hyundai Getz 1 depo yakıt rekorları. (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
6
Favori
198.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gosterılen verıler bu arac ılk cıktıgında bızım kore de ve ızmıt tekı fabrıkamızda elde ettıgımız verılere cok yakın gercekten tebrıkler arkadasım sen ıyı bır kullanıcısın bız 60 ila70 km.daha fazla yol yaptık eee okadarda olsun ama bızım meslegımız guzel calısma paylastıgın ıcın tesekkurler.
  • arkadaşlar selam 2006 1.5 crdi 15500km var bende ve bir depo ile 800 ü zorlanmadan görüyorum hedefim 900 ü geçirmek yalnız hala anlamış değilim depo kaç lt. mazot alıyor,benim bildiğim 45 lt. fakat taşacak şekilde doldurduğumuz zaman bana biraz fazla alıyor gibi geliyor.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.son aldığım depo ile ihg 70 arkadaşın 900 değerini geçmeyi hedefliyorum onun için bu önemli depoya koyduğum mazotun miktarı.ayrıca 900 ü herkes geçebilir getz le ama bazı sorunlar la karşılacağı kesin.günlük 105 km yol yapıyorum istikamet ikitelli-kozyatağı sabah ve akşam.900 ü yakalamak için 4. vites 70km hız en ide ali biraz daha fazla yakıtı göze alıp 5. vites 80-90 km aralığında gitmek gerekir ve her fırsatta boşa almak ta şart.kesinlikle hiç bi şartta 2200 devrin üzerine çıkmıyorum tabiki saniyelik olarak vites yükseltmeleri esnasında 2500 ü bulabiliyor.bu şartlarla gidince başıma gelenler gerçekten vahim,akrabalıklar kurdum güzergahımda arkama takılan sürücü arkadaşlarla,ciddi sıkıştırmalarla karşılaşıyorum ve en kötüsü 20 ton yüklü tırlar selektör yapıyorlar.bence benim yaptığım tam bi magandalık kimse alınmasın ama çünkü yakıta göre değil tırafiğe göre hızımızı ayarlamalıyım,aynı durumda ben olsam 80 km hızla giden bi aracın arkasında bende selektör yaparım.şü an gösterge 3/4 değerini gösteriyor ve yol bilgisayarında 571 km yol gideceğimi yazıyor ve yaptığım yol 402,5 km anlaşılan 900 ü bayağı bi geçeceğim ama korkuyorum birilerinden dayak yemekten.ihg70 arkadaşımızı hepimiz 900 km gittiği için değil ama zorluklara katlanabilecek sabrı gösterdiği için kutlamak lazım gerçekten.depo bittiğinde yazacağım değerlerimi.

• quote:

Orjinalden alıntı: yakup2001106

arkadaşlar selam 2006 1.5 crdi 15500km var bende ve bir depo ile 800 ü zorlanmadan görüyorum hedefim 900 ü geçirmek yalnız hala anlamış değilim depo kaç lt. mazot alıyor,benim bildiğim 45 lt. fakat taşacak şekilde doldurduğumuz zaman bana biraz fazla alıyor gibi geliyor.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.son aldığım depo ile ihg 70 arkadaşın 900 değerini geçmeyi hedefliyorum onun için bu önemli depoya koyduğum mazotun miktarı.ayrıca 900 ü herkes geçebilir getz le ama bazı sorunlar la karşılacağı kesin.günlük 105 km yol yapıyorum istikamet ikitelli-kozyatağı sabah ve akşam.900 ü yakalamak için 4. vites 70km hız en ide ali biraz daha fazla yakıtı göze alıp 5. vites 80-90 km aralığında gitmek gerekir ve her fırsatta boşa almak ta şart.kesinlikle hiç bi şartta 2200 devrin üzerine çıkmıyorum tabiki saniyelik olarak vites yükseltmeleri esnasında 2500 ü bulabiliyor.bu şartlarla gidince başıma gelenler gerçekten vahim,akrabalıklar kurdum güzergahımda arkama takılan sürücü arkadaşlarla,ciddi sıkıştırmalarla karşılaşıyorum ve en kötüsü 20 ton yüklü tırlar selektör yapıyorlar.bence benim yaptığım tam bi magandalık kimse alınmasın ama çünkü yakıta göre değil tırafiğe göre hızımızı ayarlamalıyım,aynı durumda ben olsam 80 km hızla giden bi aracın arkasında bende selektör yaparım.şü an gösterge 3/4 değerini gösteriyor ve yol bilgisayarında 571 km yol gideceğimi yazıyor ve yaptığım yol 402,5 km anlaşılan 900 ü bayağı bi geçeceğim ama korkuyorum birilerinden dayak yemekten.ihg70 arkadaşımızı hepimiz 900 km gittiği için değil ama zorluklara katlanabilecek sabrı gösterdiği için kutlamak lazım gerçekten.depo bittiğinde yazacağım değerlerimi.

Gülmekten sandalyeden düşücem gece vakti.

Yaw tabiki hızlı giden trafikte yavaş yavaş giden trafiktede hızlı gidilmez.

90 Km bence normal hız olmalı.

Saygılarla...

• arabanin samandrasinin gormedigi bir bolge var, eski bir hyundai kullanicisi olarak bir onceki arabada da bu vardi ve farkettigim de servis de teyit etmisti.

soyle ki katalog 45 lt ama 5 lt yedek benzin yeri gibi deponun alt kisminda bi bolmesi var diye biliyorum samandra gormuyo burayi cunku ben doldurdugum da 47 48 lt aldigi oluyo cok dipten yemissem bence 50 ve dedigim gibi 45 gosteriliyor.. tabi bilimsel acip depoya bakmadim tamamen sahsi fikrim.
  • ortalama hız 2. köprüde 120-140 arası değişiyor.benimde bu hızda gitmem gerekiyor ki sorun yaşamayım e öylede yaparsam fazla yakacak,ıhg70 arkadaşı yakalayamayacağım ama 3 gün daha sabredeceğim bakalım becerebilecekmiyim.
    quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Computer

quote:

Orjinalden alıntı: yakup2001106

arkadaşlar selam 2006 1.5 crdi 15500km var bende ve bir depo ile 800 ü zorlanmadan görüyorum hedefim 900 ü geçirmek yalnız hala anlamış değilim depo kaç lt. mazot alıyor,benim bildiğim 45 lt. fakat taşacak şekilde doldurduğumuz zaman bana biraz fazla alıyor gibi geliyor.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.son aldığım depo ile ihg 70 arkadaşın 900 değerini geçmeyi hedefliyorum onun için bu önemli depoya koyduğum mazotun miktarı.ayrıca 900 ü herkes geçebilir getz le ama bazı sorunlar la karşılacağı kesin.günlük 105 km yol yapıyorum istikamet ikitelli-kozyatağı sabah ve akşam.900 ü yakalamak için 4. vites 70km hız en ide ali biraz daha fazla yakıtı göze alıp 5. vites 80-90 km aralığında gitmek gerekir ve her fırsatta boşa almak ta şart.kesinlikle hiç bi şartta 2200 devrin üzerine çıkmıyorum tabiki saniyelik olarak vites yükseltmeleri esnasında 2500 ü bulabiliyor.bu şartlarla gidince başıma gelenler gerçekten vahim,akrabalıklar kurdum güzergahımda arkama takılan sürücü arkadaşlarla,ciddi sıkıştırmalarla karşılaşıyorum ve en kötüsü 20 ton yüklü tırlar selektör yapıyorlar.bence benim yaptığım tam bi magandalık kimse alınmasın ama çünkü yakıta göre değil tırafiğe göre hızımızı ayarlamalıyım,aynı durumda ben olsam 80 km hızla giden bi aracın arkasında bende selektör yaparım.şü an gösterge 3/4 değerini gösteriyor ve yol bilgisayarında 571 km yol gideceğimi yazıyor ve yaptığım yol 402,5 km anlaşılan 900 ü bayağı bi geçeceğim ama korkuyorum birilerinden dayak yemekten.ihg70 arkadaşımızı hepimiz 900 km gittiği için değil ama zorluklara katlanabilecek sabrı gösterdiği için kutlamak lazım gerçekten.depo bittiğinde yazacağım değerlerimi.

Gülmekten sandalyeden düşücem gece vakti.

Yaw tabiki hızlı giden trafikte yavaş yavaş giden trafiktede hızlı gidilmez.

90 Km bence normal hız olmalı.

Saygılarla...

• UZUN YOLDA 85-90 CİVARI HIZINIZI KORURSANIZ VE 2000 DEVİRİ GEÇMEZSENİZ 100KM DE 3.9-4.0 LT SARFİYATLA GİDEBİLİRSİNİZ AYRICA KARMA TÜKETİMDE İSTANBULUN SIKIŞIK TRAFİĞİNDE 100 KM DE 6.0-6.2 LT YAKIYOR.

Orjinalden alıntı: silverbr

Merhaba arkadaşlar..

2 hafta önce 2007 model dizel getz aldım. Yakıt tüketimi bilgi ekranında en son oratlama 7.6 olarak gözüküyor. Kitapçığında 5.5 litre yazmasına rağmen bu denli tüketmesi üzerine servisi aradım. Bana kış sarları, aracın yeni olduğu ve devirli kullanmamaız gerektiği gibi şeyler söyleyip tüketimin normal olduğunu belirttiler. Sizcede normal mi ? ne yapmam lazım.

bilgisayara her zaman güvenmemek lazım.motor soğuk olduğu zamanlarda yakıt tüketimi gerçekten fazla.bilgisayar kafayı yiyebiliyo arada.bigün yola çıkarken sıfırladık ve yakıt tüketimi 9.7 çıktı

yokuş aşağı bıraktığımızda fln 1.5 lt ye kadar düşürdük.bazen bilgisayarın katedilebilecek yol mesafesi hiç atmıyo.25 km yol gidiyoruz atan miktar 3 km.seviniyoruz.bazen de her 250 m de 1 birim atıyo işte o zaman kafayı yiyoruz.

sonuç olarak bilgisayara fazla güvenme.kış şartlarından dolayı araç fazla yakabiliyor.bide rodajda da fazla yakıyor...

bide şunu söyleyeyim.optimum ekonomi için en uygunu 4.vites 60-70 km aralığıdır.bu şekilde giderseniz belki 1100-1200 km yi bile görebilirsiniz.ama sürüş zevkinden mahrum kalmamak ve ekonomi yapmak için 5. vites 2.000 devir 90 km en iyisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManyAak -- 7 Şubat 2007; 11:28:26 >

• quote:

bilgisayara her zaman güvenmemek lazım.motor soğuk olduğu zamanlarda yakıt tüketimi gerçekten fazla.bilgisayar kafayı yiyebiliyo arada.bigün yola çıkarken sıfırladık ve yakıt tüketimi 9.7 çıktı
    yokuş aşağı bıraktığımızda fln 1.5 lt ye kadar düşürdük.bazen bilgisayarın katedilebilecek yol mesafesi hiç atmıyo.25 km yol gidiyoruz atan miktar 3 km.seviniyoruz.bazen de her 250 m de 1 birim atıyo işte o zaman kafayı yiyoruz.
    sonuç olarak bilgisayara fazla güvenme.kış şartlarından dolayı araç fazla yakabiliyor.bide rodajda da fazla yakıyor...

Aslında yol bilgisayarı o kadar da güvensiz değil. Anlık tüketimi ve yol yaptıkça da ortalama tüketimi gösteriyor. Yani motorun ilk çalıştırılmasında tüketimin 9.7 leri göstermesi normal değil midir? 10-15 km yol yaptıktan sonra ideal hızda ve yol şartlarında sıfırladığınızda ise olması gereken fabrika değerlerine yakın değerleri göstermiyor mu?
    Ben klasik yöntemlerle yaptığım tüketim değerleriyle, yol bilgisayarının değerleri arasında pek fark göremiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: 4polat

quote:

Aslında yol bilgisayarı o kadar da güvensiz değil. Anlık tüketimi ve yol yaptıkça da ortalama tüketimi gösteriyor. Yani motorun ilk çalıştırılmasında tüketimin 9.7 leri göstermesi normal değil midir? 10-15 km yol yaptıktan sonra ideal hızda ve yol şartlarında sıfırladığınızda ise olması gereken fabrika değerlerine yakın değerleri göstermiyor mu?
    Ben klasik yöntemlerle yaptığım tüketim değerleriyle, yol bilgisayarının değerleri arasında pek fark göremiyorum.

evet haklısın.ama benim kızdığım katedilebilecek yol mesafesi göstergesinin atmayıp atmayıp en sonunda tıkır tıkır attığı anlar.ama yine de iş görüyor.çünkü yakıt az uyarısı verilse bile bize 130 küsur km gidebileceğimizi söyleyerek güven veriyor

• arkadaşlar bende getz var alalı 1 ay oluyo 1050 km de araç 9 litre yakıyo ortalama ama çık sakınmıyorum boşlu gordummu basıyorum gaza :) sizler nasıl yapıyonuz bu 4-5 litre olayını ben 6 -7 litre arasına insem allah razı olsun derim valla biri bana anlatsın yaaww

Orjinalden alıntı: soulless

arkadaşlar bende getz var alalı 1 ay oluyo 1050 km de araç 9 litre yakıyo ortalama ama çık sakınmıyorum boşlu gordummu basıyorum gaza :) sizler nasıl yapıyonuz bu 4-5 litre olayını ben 6 -7 litre arasına insem allah razı olsun derim valla biri bana anlatsın yaaww

aracın 2.000 km yi doldurmasını bekle...rodajdan çıkmış oluyo ve yakıtı düzene giriyo.gazın altında yumurta olduğunu farzet fazla yüklenip yüzüne gözüne bulaştırma100 km yi geçtiğin anda mazotu koklamayı fln unutuveriyo araç lıkır lıkır içiyo

• quote:

Orjinalden alıntı: ManyAak

quote:

Orjinalden alıntı: soulless

arkadaşlar bende getz var alalı 1 ay oluyo 1050 km de araç 9 litre yakıyo ortalama ama çık sakınmıyorum boşlu gordummu basıyorum gaza :) sizler nasıl yapıyonuz bu 4-5 litre olayını ben 6 -7 litre arasına insem allah razı olsun derim valla biri bana anlatsın yaaww

aracın 2.000 km yi doldurmasını bekle...rodajdan çıkmış oluyo ve yakıtı düzene giriyo.gazın altında yumurta olduğunu farzet fazla yüklenip yüzüne gözüne bulaştırma100 km yi geçtiğin anda mazotu koklamayı fln unutuveriyo araç lıkır lıkır içiyo

evet sana katılıyorum 100den sonra canavarlaşıyor çok yakıyor

• benim getz 1.4 97hp

rekorum 1 depo 350km daha ustune çıkamadım :)

ortalama yol bilgisayarında 11.3 lt den aşağı düşmüyor valla :)

bu arada aracım otomatik vites :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: onursumer

benim getz 1.4 97hp

kardeş bu arada sen autoclubturkey deki onur sumermisin

Orjinalden alıntı: westbam

quote:

benim getz 1.4 97hp

evet o benim :)
  • quote:

quote:

quote:

benim getz 1.4 97hp

merhaba ozaman bende bir ara o forma takılmıştım ama benim asıl evim burası :))

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim getz 1.4 97hp

merhaba ozaman bende bir ara o forma takılmıştım ama benim asıl evim burası :))

burayı çok uzun suredir takip ediyorum ama sadece okuyorum :)

bu arada demin bakırkoy - etiler arası gittim geldim

ortalamam 11.3 ten 11.1 e düştü çok sevindim ama 130 dan aşağı düşmedim yol boyunca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onursumer -- 14 Şubat 2007; 0:15:11 >

• hangi devir aralıklarında kullanıyon peki biraz arabayı düşük devirde kullan ve 80 geçme denebiraz bakalım ne olacak
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.