Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.705
Cevap
69
Favori
705.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zekai06

arkadaşlar sizlere lpg taktırmayın demiştim hatta bende artık benzinde kullanayım diyodum ama bugünde benzin 4 tl nin üzerine çıkınca lpg şart :)

ya Zekai arkadaşım bende artık isyanları oynamaya başladım. arabayı satmayı bile düşünüyorum ama arabam elantra, clio falan değil kıyamıyorum. LPG taktırmakta istemiyorum gibi. kafam çok karışık bir yandan dizel al diyenler bir yandan km az benzine devam et diyenler:((

ama şöyle bir bakıyorum ayda 150-200 tl den yıldan yılda ortalama 2 milyar para yapar ki hiç de az değil.
  • ben sana bi hesap çıkarayım bak şimdi... ne kadar ekonomik olacağını göreeksin...

200 tl benzin= 500 km yol

80 tl gaz = 500 km yol

gaz taktırdın diyelim ayda da 500 km yol gidiyorsun harcayacağın para 80 tl.. kalan 120 tl ne olacak 1200 tl ye 10 taksite lovato lpg kit taktıracaksın aylık ödemen 120 tl olacak..

120tl+80tl = 200 tl peki 10 ay sonra ne olacak gaz sistemi kendini amorti etmiş olacak... peki daha daha sonra ne olacak her ay 120 tl cebine kalacak kara geçeceksin... yılda ortalama hesaplasan şöyle bi 120*12= 1440 tl sana her yıl kar :) yok ben kar etmeyim dersen gönlünce bin gaa basmaya korkmazsın klimayı açmaya korkmazsın dur kalktan anammm araba ocağıma incir ağacı dikti demezsin :) sen kazanırsın gazcı ustalar kazanır türkiye kazanır... türkiyeye kazıklanmazsın... benzinin %75 i vergi olurmu yaaa.... ama ben hükümete birşey demiyorum diyemiyorum memurlar hergün zam istiyor bu zammı nereden çıkaracak siz söyleyin? yılbaşında 10 milyon emekliye 80 tl+ %5 zam var rakamlarda yanılmıyorsa bu devlet nerden çıkarsın bunun parasını...

• quote:

ben sana bi hesap çıkarayım bak şimdi... ne kadar ekonomik olacağını göreeksin...

200 tl benzin= 500 km yol

80 tl gaz = 500 km yol

gaz taktırdın diyelim ayda da 500 km yol gidiyorsun harcayacağın para 80 tl.. kalan 120 tl ne olacak 1200 tl ye 10 taksite lovato lpg kit taktıracaksın aylık ödemen 120 tl olacak..

120tl+80tl = 200 tl peki 10 ay sonra ne olacak gaz sistemi kendini amorti etmiş olacak... peki daha daha sonra ne olacak her ay 120 tl cebine kalacak kara geçeceksin... yılda ortalama hesaplasan şöyle bi 120*12= 1440 tl sana her yıl kar :) yok ben kar etmeyim dersen gönlünce bin gaa basmaya korkmazsın klimayı açmaya korkmazsın dur kalktan anammm araba ocağıma incir ağacı dikti demezsin :) sen kazanırsın gazcı ustalar kazanır türkiye kazanır... türkiyeye kazıklanmazsın... benzinin %75 i vergi olurmu yaaa.... ama ben hükümete birşey demiyorum diyemiyorum memurlar hergün zam istiyor bu zammı nereden çıkaracak siz söyleyin? yılbaşında 10 milyon emekliye 80 tl+ %5 zam var rakamlarda yanılmıyorsa bu devlet nerden çıkarsın bunun parasını...

Zekai dostum resmi işlemlerdeki masrafları unutun herhalde:)). bir 500 daha ekle 2 bine çıkar maliyet.
    + sen eminmisin 80 TL ye 500 km nasıl yapıyorsun. millet 30 litre gaz ile 250 ila 350 km arası bir şey yapıyor. kaba hesapla 65 tl full depo ile 250-270 civarı km yapsan 500 için 120-130 Tl paran gider.

Bir de ben iş için kullanıyorum arabayı 15 kmlik yol yapıyorum hafta içi hergün.(Çalıştığım yer ile ev ters yerde doğrudan minibüs yok. Toplam 4 minibüs ile gidip gelebiliyorum) LPG'nin yanında ne kadar benzin almalıyım aylık.

• ben afaki bi rakam söyledim... 80 olmaz da 100 olur sorun mu sonuçta ekonomik ve kendini nasılsa amorti edecek... ben şehir içi kullanıyorum ama yollarımız boş ve neredeyse 20 km iç durmadan trafiğe takılmadan gidiyorum istanbulda 2.3 tl olan gaz ankarada 1.98 bunuda hesaba katmak istedim... ayrıca bu şartlarda benim aracım 190 krş yakıyor... hesaplar 3 aşağı 5 yukarı tutar... tutmasa bile 15 ayda amorti etsin sorun mu yani...

ayrıca senin hesapta benim dediğimi doğrular nitelikte millet 30 lt gaz ile 250-350 km yol yapıyor demişsin nitekim doğrudur... ben 30 lt ile 330 km yapabiliyorum...

30 lt gaz 2 tl den 60 tl eder

60 tl ye 350 km gittin diyelim kaldı 20 tl. 20 tl ye de 100 km gitsen al sana 450 km rakamlar illaki oynar gazda sabit durmaz hesap yine ortada...

gaz sistemini taktırınca maliyeti nasıl 2000 e çıkardın anlamadım

1200 tl lpg kiti 30 tl sızdırmazlık 120 tl de araç muayenesi... 1350 tl emniyetin 650 tl alacağını sanmıyorum hatta emniyet hiç para almıyor sanırım... nasıl 2000 tl ye çıkacakki?

yani sonuç olarak rakamlara fazla takılmasak da her halükarda ekonemik oluyor... diyeceksin ki aracım yıpranıyor... hiçmi sıkılmıcaksın hiçmi yeni araç çıkmayacak illaki birgün değişecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekai06 -- 10 Aralık 2010; 14:06:26 >

• merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım
    2005 model gıri elntra
    arkadaşlar araça lpg 4-ayda takdırdım atiker marka lpg takdırdıktan sonra direksiyonu sağ ve sola çevirdiğimde ronaltide bazen dalgalanma oluyor daha önceki sizlerin bahsediği gibi buji tırnaklarının arasını biraz acılması diye bir şey duydum ne kadar doğru fikir ve yardımlarınız lütfen.
    quote:

Orijinalden alıntı: __elantrafaruk__

gri aracın çamurluklarına yapılan çıkıntılar çok hoş olmuş

sizinde dikkatinizi çektimi arkadaşlar aracın kapı kolları yok iptal edilmiş.

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ

bu arada 5. sayfaya giriş yaptık hayırlı olsun

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ

• Selamlar bende bu siteye yeni katıldım lpg hakkında sormak istediğiniz öğrenmek istediğiniz almak istediğiniz bilgileri verebilirim arkadaşlar şu an türkiyemiz şartlarında aracınızla km yapıyorsanız lpg artık şart.
  • İSTANBUL TOPKAPIYA YAKINSANIZ SERVİSİMİZE BUYRUN GELİN ARACINIZIN KONTROLLERİNİ YAPALIM ATİKER YETKİLİ SERVİSİ OLARAK GEREKN NEYSE YAPARIZ
  • ATİKER'in enjektörleri en sessiz çalışandır tabi kein tipi olan enjektörleri hariç onlarda zaten özel araçlarda kullanılıyor dolayısıyla ATİKER'in şu an kullanımda olan enjektörleri gayet sessizdir bilginize
  • tırnaklar kapanacak açılmayacak çok yararını görürsün herhangi bi mtor ustasına gidip sentille 80 yada 90 ayarlatırsan iyi olur... amaç nedir dersen benzini oktan miktarı 95-98 iken hazda 88 ve buda tutşturmada sorun çıkarıyor haliyle ve buji tırnak araklırını kapattığın zaman nispeten yanmayı kolaylaştırıyorsun...
  • sayın cmr otogaz bana yardımcı olursanız bir ömür boyu dua ederim ben ankaradayım istanbula gelemem ama sorun şundan derseniz ben yaptırabilirim sanırım... yoksa araca benzin döküp yakacam...
  • Zekai başka bir forumda amortisörler ile ilgili soru sormuşsun benim Elantranın 2 ay kadar önce 4 amortisör ve 4 helezon garanti kapsamında yumuşak tiplerle değişti ve sonuç çok güzel oldu araba resmen yaylanıyor.Yol tutuşunda da fazla bir değişiklik olmadı.Şimdi daha rahatım içinde.Yazdığın diğer forumda bende yazıyordum ama artık yazmıyorum çünkü üyeliğimin sona ermesini ben istedim ve moderatör de uygun gördü.Şimdi üye değilim artık.Yalnız Denizliden bir arkadaş cevap bekliyordu senden bir önce yazan ona cevap yazabilirsen benim adıma sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasanbatuhan -- 12 Aralık 2010; 13:42:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasanbatuhan

Zekai başka bir forumda amortisörler ile ilgili soru sormuşsun benim Elantranın 2 ay kadar önce 4 amortisör ve 4 helezon garanti kapsamında yumuşak tiplerle değişti ve sonuç çok güzel oldu araba resmen yaylanıyor.Yol tutuşunda da fazla bir değişiklik olmadı.Şimdi daha rahatım içinde.Yazdığın diğer forumda bende yazıyordum ama artık yazmıyorum çünkü üyeliğimin sona ermesini ben istedim ve moderatör de uygun gördü.Şimdi üye değilim artık.Yalnız Denizliden bir arkadaş cevap bekliyordu senden bir önce yazan ona cevap yazabilirsen benim adıma sevinirim.

kardeşim maliyeti ne kadardır? bilgin var mı?
  • tabiki yazarım sorun olmaz ama sizin amortisörler ve helezonlar neye göre değişti benim artık çok sinirim bozulmaya başladı değiştirilern yeni takılan amortisör ve yaylar markası ne herhangi bi kodu varmı? ben dışarıda değiştirtecem serviste 2-3 katına çıkabiilir bu helezon ve amortisörlerin değerini bilmeiyim ki ona göre değiştireyim yada artık hurdacıdan uyan başka bi model aracınkini takmak zorunda kalacam...
  • Benim aracımın bir yıla yakın daha garantisi vardı.Ben çok sert olduğunu dile getirdim süspansiyonun.Yetkili kişiler de amortisör ve helazonların değiştirilebileceğini sadece Elanttra ya ait olduğunu ve benim de garantimin devam ettiğini daha önce de değişmediğini sistemden baktıklarını söyleyerek değiştirdiler.Ben sadece amortisörün fiyatının ne olduğunu sordum.Bana sadece amortisörün geliştirilmiş amortisör olduğunu 200 civarında olduğunu söylediler.Sadece birinin fiyatı.Hyundai nin garanti işlemine bende hayran kaldım.
  • michael abicim bende taktım bu duruma bi helezon bi amortisör bide gazda tekleme bitirdi beni...

bizim diğer elantra değişmiş mükemmel olmuş yaa ne kadar çukur olursa olsun içeriye ne se alıyor nede darbe... benim araba lokur lokur ediye ve tün kasisler içeride sallayıp duruyor absorbe etmiyor amortisör...
  • quote:

michael abicim bende taktım bu duruma bi helezon bi amortisör bide gazda tekleme bitirdi beni...

bizim diğer elantra değişmiş mükemmel olmuş yaa ne kadar çukur olursa olsun içeriye ne se alıyor nede darbe... benim araba lokur lokur ediye ve tün kasisler içeride sallayıp duruyor absorbe etmiyor amortisör...

ya zekaicim kendimi senin yerine koymak istemiyorum arabadan kesin soğumuşsundur:( Bence Hyundai yetkili servisine git deki böle böle her haltı değiştim gene devam ediyor de. biraz maliyetli olur ama kesin sonuç alırsın gibime geliyor. sanayiye götürme arabayı artık...
  • Bence askere git gel ondan sonra bir geziye çık mesela Suriye ye hem tatilini yap hem komple ne değişekse değiştir gel.
  • valla aslında sanayide herşey hallolurda işin maddi boyutu var babam beni kırmaz ama fazlada yüklenmek istemiyorum bakalım ben askerden gelince gaz sisteminide değiştirecem amortisörleride hatta amortisörleri gitmeden bile değiştirebilirim çünki hayran kaldım... ben şahin kadar olsun diyodum araba mercedes ten üstün olmuş yaa yok böyle birşey gerçekten... gazını ben yaptırdım gazıda mükemmel amortisörüde valla haklısın michael arabadan soğudum heee... ama aile büyüyor bende evlenince bu küçük gelir babamda ya caravelle yada yeni dobloların 7 kişiliklerinden alalım diyor olmadı mercedes diyor bende mercedes alırsan kompressör olsun diyorum... tabi yine bana alacak :) ama ben bundan memnunum yaa dün forumları dolaşırken gördüm adamlar karadı diye focus 1 in farlarını değiştirmişler 2 sine 1600 tl para vermişler yuh dedim... ben memnumum arkadaş arabamdan başka arabanın triger setine 250 tl vereceğime hyundai me 50 tl veriyorum cillop... başka arabanın isim vermek gibi olmasın megane 2 nin baskı balata bilyasına 600 tl vereceğime hyundaime 120 veriyorum cillop... bi opelin ön balatasına 150 tl vereceğime hyundaimin 4 balatasını değiştiriyorum 60 tl cillop... başka arabanın buji kablosuna 120 tl vereceğime 50 tl ye hyundaime alıyorum cillop neden satıyım ki... aynalar desen 60-70 tl stop farı desen 80 tl niye binmeyim ki :)

• quote:

valla aslında sanayide herşey hallolurda işin maddi boyutu var babam beni kırmaz ama fazlada yüklenmek istemiyorum bakalım ben askerden gelince gaz sisteminide değiştirecem amortisörleride hatta amortisörleri gitmeden bile değiştirebilirim çünki hayran kaldım... ben şahin kadar olsun diyodum araba mercedes ten üstün olmuş yaa yok böyle birşey gerçekten... gazını ben yaptırdım gazıda mükemmel amortisörüde valla haklısın michael arabadan soğudum heee... ama aile büyüyor bende evlenince bu küçük gelir babamda ya caravelle yada yeni dobloların 7 kişiliklerinden alalım diyor olmadı mercedes diyor bende mercedes alırsan kompressör olsun diyorum... tabi yine bana alacak :) ama ben bundan memnunum yaa dün forumları dolaşırken gördüm adamlar karadı diye focus 1 in farlarını değiştirmişler 2 sine 1600 tl para vermişler yuh dedim... ben memnumum arkadaş arabamdan başka arabanın triger setine 250 tl vereceğime hyundai me 50 tl veriyorum cillop... başka arabanın isim vermek gibi olmasın megane 2 nin baskı balata bilyasına 600 tl vereceğime hyundaime 120 veriyorum cillop... bi opelin ön balatasına 150 tl vereceğime hyundaimin 4 balatasını değiştiriyorum 60 tl cillop... başka arabanın buji kablosuna 120 tl vereceğime 50 tl ye hyundaime alıyorum cillop neden satıyım ki... aynalar desen 60-70 tl stop farı desen 80 tl niye binmeyim ki :)

portakal orda kal:) stop fara 80 tl demişsin orjinal değil demek:) iki gün evvel sağ arka stop orjinali ile değişti. 165 TL:( ki bundan 6 ay evvel sol arka stopu 230 Tl ye değişmiştim. Adamlara dedim nasıl oldu da 165 TL ye indi Hyundai fiyat indirdi dediler.

Demek istediğim bizim aracın orjinal parçaları çok da ucuz değil.

Bir de zekaicim anlamadığım şey senin 2. bir elantran mı var. hangi elantradan bahsediyosun?(amortisör olayı) akrabanın bir alantrası vardı ondan mı? Ona mı amortisör taktırdınız?

• 80 yerine 160 olsun sorun olur mu... 2 hafta önce skoda octavia nın stop farı değişti 540 tl :) dmekki çokta pahalı değil :)... ben rakamların çoğunu biliyorum birkaçı da tahmin ama netten bakarsanız mesela ayna hiç ihtiyacım olmadı ama octavia ile karşılaştırdık octavia 450 tl elantra 100 tl ikiside orjinal ben yaklaşık kıyasalama yaptım yoksa stop farının ne kadar olduğunu bilmiyorum ha ihtiyacım da olsa ben yine 80 tl ye alırım hurdacılarda bi parçalar var hem orjinal fabrika parçası çıkma ama sıfırından ayırt edemezsin alırsın 80 ebu kadar basit :)...

benim 2. elanta olayı şöyle... amcamın damadının 2002 de felan bi focus arabası vardı ama o zamanlar focusların en gözde zamanları tabi... biz bayılıyoruz... neyse iş icabı sattı toyota korollaya felan bidi ilk kasalarına uzun zamandır arabası yoktu... bizde elantrayı yeni aldık bunlar ev aramaya başladı kiralık bizden arabayı istediler bizde verdik... bikaç gün sonra geri geldi araba eniştemle halam hayran kalmşlar arabaya... ben focusla 100 km ıza çıktığımda belirgin hissedilirlik oluyodu diyor ama focusuda temizdi yani neredeyse sıfırdı bunda diyor farkında olmadan 140 yapmışım haberim yok dedi çok rahat çok pratik çok hoşuma gitti dedi aradan birkaç ay geçti araba almaya karar vermiş gitmiş pazara tesadüf bitane bulmuş almış... e tabi o kadar hayranlıktan sonra... :) onun aldığı adam sanırım ki büyük ihtimal garantiden yada kendisi özel olarak amortisörleri değiştirtmiş bariz belli yani araç mükemmel benim araba kazık onun yanında... kasada en ufak bi darbe sesi yok... ben kasisten geçersen duruyorum kaplumbağa gibi geçiyorum eğer hızlıysam artık gözlerimi kapatıp kendimi kasıyorum ama onu bi görseniz bi binseniz arabaya pamuk gibi ya... wolkwagendir opeldir felan halt etmiş yanında bu kadar mı rahat olur araba... gazını ben taktırdım zaten anlatmaya gerek yok... benim araba gaza geçince sanki vurdurarak çalıştırıyosun gibi gaza geçiyor gaza geçtikten sonrada sesinden çalışma düzeninden çekişinden anlıyosun onun arabada sadece ışığından anlıyorum gaza geçtiğini ula ne zaman geçtin nasıl geçtin hiçmi çekişte düşme olmaz hiçmi düzensizlik olmaz hayran kaldım aslında benim araba ondan çok çok iyi motor olarak ama gaz kötü olunca :(

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.