Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA FAN KULÜBÜ (85. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.705
Cevap
69
Favori
718.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

Arkadaşlar 2004 elantranın benzin deposu tam olark kaç litre. BUgün nerdeyse dibe vurdu doldurdum 140 TL tuttu. ben 170 falan bekliyordum

birde birşey dikkatimi çekti kaç km kaldığını gösteren bölüm 50 kmden düştüğünde aynen ekran "- - - - - " oluyor.

yani 50 den aşağı göstermiyor bu bir sorun mu acaba?

bildiğim kadarı ile elentranın deposu 55 litrelik.yani 1 depo yaklaşık 200 tl ye doluyor.yol bilgisayarı için kafana takma bence.bütün araçlarda yaklaşık 50 km nin altına geldimi ------- işareti çıkıyor.

Orijinalden alıntı: hasan1981

quote:

Arkadaşlar 2004 elantranın benzin deposu tam olark kaç litre. BUgün nerdeyse dibe vurdu doldurdum 140 TL tuttu. ben 170 falan bekliyordum

birde birşey dikkatimi çekti kaç km kaldığını gösteren bölüm 50 kmden düştüğünde aynen ekran "- - - - - " oluyor.

yani 50 den aşağı göstermiyor bu bir sorun mu acaba?

bildiğim kadarı ile elentranın deposu 55 litrelik.yani 1 depo yaklaşık 200 tl ye doluyor.yol bilgisayarı için kafana takma bence.bütün araçlarda yaklaşık 50 km nin altına geldimi ------- işareti çıkıyor.

ok

• arkadaşlar tam okuyamadım ama donanım ile ilgili net bir link ve inceleme yada test varmı bu elantra ile ilgili?
    bu ilanda hız sabitleyici işaretlenmiş, elantra da hız sabitleyici varmı acaba?

fiyatına göre çok süper bir araba
    biraz inceleyeyim bakayım yaw
    saygılar

• 2004-2006 yıllarında ülkemize ithal edilenlerde cruse control yok. ama başka ülkelerdekilerde var. c sınıfı araçlar içinde full donanımlı, konforlu olarak ve fiyat olarakta en uygun araç diyebilirim. ülkemizde kıymeti bilinmeyen araçlardan. tabi elantra kullananlar kıymetini biliyor.
  • rozek arkadaşım ilandaki arkadaş demişki aracım full pakettir demiş çok merak ettim arkadaşa bi sormak lazım soft pakette varmıymış :D birde hem analog hemde dijital klimayı tıklamış... ilan verirken bazen saçmalıyorlar ülkemizdeki elantraların hız sabitleyicisi yok...
  • herkeze selamlar.2006 model 50000km gls ile aranızdayım.10 gündür kullanıyorum bence güzel bir araba.Alarm ile ilgi bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim.Arac kilitli iken anahtar ile kapıyı açtığımda alarm çalıyor,kumandadan açma düğmesine basmadan susmuyor.Sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler.
  • öncelikle hayırlı olsun. aracı kumanda ile kitlediyseniz alarm devreye girer. anahtarla açarsanız, alarmın ötmesi yani devreye girmesi normal. kumandayla açacaksınız yani alarmı iptal edeceksiniz. anahtarla kapatıp, anahtarla açarsanız ötmez. o zamanda alarm çalışmaz. anlattıklarınıza göre bir anormallik yok.
  • ilginize teşekkürler.demekki kumanda ile gitleyip anahtar ile açamayacağım.Sonradan takılan alarmlarda alarmı susturmak için araç içinde bir düğme/anahtar oluyor,bizim araçlarda böyle bir şey yok galiba.
  • Bayram dolayısıyla acil araç almam gerekiyor.

Dün bi Elantraya bakmaya gittim.Araç diri , kaporta bağlantılarını kontrol ettim orjinal duruyor , lastikler iyi , Lpg'li ancak bir kusuru var komple boyalı.Satıcı 2. sahibi bir arkadaşından almış.Anlattığına göre aracın 2 parçasına boya atılmış tutturamamışlar rengi sonra komple boya yaptırmışlar.Haklı olabilirler.Ama bre kardeşim nasıl boyacıdır bu.Araç 2 parça boyalı olsa gözüm kapalı alacaktım ama komple boyalı deyince benimde elimden cıkarmak zor olacak.

2005 Elantra 16.250 verdim son olarak bunu da bayram ihtiyacımdan veriyorum dedim.16.500 de diretti.Fiyatı kabul etseydi ekspertize sokup aracı bahsettikleri haricinde bir sey cıkmaması durumunda alacaktım.

Neyse hayırlısı.Bugun yarında araç bakacağım sonrasında ıhh ıhh..

Ha bir de satıcılar 3-5 e takılıyorlar ama bayram sonrası benim o araca vereceğim rakam tekrar karsıma cıkarsa maksimum 15.500 TL olacaktır.

Neyse içimi döktüm bu vesileyle

• quote:

Orijinalden alıntı: M e t i n

Bayram dolayısıyla acil araç almam gerekiyor.

Dün bi Elantraya bakmaya gittim.Araç diri , kaporta bağlantılarını kontrol ettim orjinal duruyor , lastikler iyi , Lpg'li ancak bir kusuru var komple boyalı.Satıcı 2. sahibi bir arkadaşından almış.Anlattığına göre aracın 2 parçasına boya atılmış tutturamamışlar rengi sonra komple boya yaptırmışlar.Haklı olabilirler.Ama bre kardeşim nasıl boyacıdır bu.Araç 2 parça boyalı olsa gözüm kapalı alacaktım ama komple boyalı deyince benimde elimden cıkarmak zor olacak.

2005 Elantra 16.250 verdim son olarak bunu da bayram ihtiyacımdan veriyorum dedim.16.500 de diretti.Fiyatı kabul etseydi ekspertize sokup aracı bahsettikleri haricinde bir sey cıkmaması durumunda alacaktım.

Neyse hayırlısı.Bugun yarında araç bakacağım sonrasında ıhh ıhh..

Ha bir de satıcılar 3-5 e takılıyorlar ama bayram sonrası benim o araca vereceğim rakam tekrar karsıma cıkarsa maksimum 15.500 TL olacaktır.

Neyse içimi döktüm bu vesileyle

hocam 2 parça boyayı tutturamadılar diye araç komple boyanmaz. başka bir şey vardır. onu kim söylemişse kargalar bile güler. zaten ekpertiz veya sigortadan sorgulatınca çıkar ne olduğu. veya bilemedin iyi bir kaporta-boyacıya gösterirsen oda rahatlıkla tesbit eder.

• Fiyatta buluşamadık buluşssak ustaya gösterecektim.Direklerde bir sey cıkmadıktan sonra sorun değildi benim için.Bir de değişensiz dediği gibiyse.Neyse kısmet.Bayramda araç lazımdı ama işte kısmetten öteye gidilmiyor.Bilet bulursam 4 kişi ki zor otobüsle gideceğim ya da Istanbulda kalacağım.Bayramdan sonra bakacağız artık ama genel konusayım bayram ertesi satıcıların değil alıcıların borusu öter
  • hocam zaten temiz, sorunsuz ve lpg li olanını bayramdan öncede sonrada o fiyata almanız imkansız. 18000-20000 aralığında değişir. yani o modelde 15000-16000 tl olan aracın muhakkak önemli bir sıkıntısı vardır. ya komple boyalıdır, ya taklalıdır, ya motor veya yürüyeninde sorun vardır, yada başka bir sorun vardır. birde acil satılık yazanlar var, onlarada pek inanma, genelde sorunlu oluyor.

Ben de almayı düşünüyorum ama benzinli olarak kullanamyı düşünüyorum. Belki ilerde lpg taktırırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Arkadaşlar (1,6 gls) aracınızın benzinli yakıt tüketimi nasıl..

Ben de almayı düşünüyorum ama benzinli olarak kullanamyı düşünüyorum. Belki ilerde lpg taktırırım..

Şehir içi yakar şehir dışı ise 100 km civarı ile kullanırsan son derece ekonomik olur. Litre olarak söylemem gerekirse...

Şehir içi sakin kullanımda 3. vites ve civarlarında 10 litreyi görüyorum

Şehir dışı ise uygun lastik hava basıncı ile 4 kişi seyahat ile 5,6-6 litre arasında değer görüyorum. Örneğin en son yazın Kartal-Kefken yapmıştım TEM'den. az evvel bahsettiğim değerleri gördüm.

Benim 2004 elantramdan edindiğim deneyim şu;

Şehir için ne kadar kasarsan kas araç gene de yakıyor. ECU mudur nedir bence buna bir müdahele etmek gerek.

Şehir dışında da 80-90 km de 5,6 civarı yakıyor 120 yaptığımda ise taş çatlası 6,5 litreye falan çıkıyor. Yani 5.vitesi uzun tutulduğu için ekonomik oluyor.

Benim sana tavsiyem fazla km yapmayacaksan LPG taktırma.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Arkadaşlar (1,6 gls) aracınızın benzinli yakıt tüketimi nasıl..

Şehir içi yakar şehir dışı ise 100 km civarı ile kullanırsan son derece ekonomik olur. Litre olarak söylemem gerekirse...

Şehir içi sakin kullanımda 3. vites ve civarlarında 10 litreyi görüyorum

Şehir dışı ise uygun lastik hava basıncı ile 4 kişi seyahat ile 5,6-6 litre arasında değer görüyorum. Örneğin en son yazın Kartal-Kefken yapmıştım TEM'den. az evvel bahsettiğim değerleri gördüm.

Benim 2004 elantramdan edindiğim deneyim şu;

Şehir için ne kadar kasarsan kas araç gene de yakıyor. ECU mudur nedir bence buna bir müdahele etmek gerek.

Şehir dışında da 80-90 km de 5,6 civarı yakıyor 120 yaptığımda ise taş çatlası 6,5 litreye falan çıkıyor. Yani 5.vitesi uzun tutulduğu için ekonomik oluyor.

Benim sana tavsiyem fazla km yapmayacaksan LPG taktırma.

off benzini resmen içiyor..

peki lpg li kullananlar da yorummlar nasıl acaba..

• bende 2005 var ankara fiyatlarına göre gazın litresi ortalama 1800 oda yeni zam geldi 1650 ye alabiliyoduk gazı neyse benim aracım km de 20 krş u geçmiyor sakin kullanımda 180-190 yakabiliyor... yaklaşık 32-34 lt gaz ile şehir içi 280 bazen 300 şehirler arasıda 465 km gidebiliyor gaza bağlı... biryerden gaz alıyorum 34 lt araç şehir içi 315 km gidiyor bi başka yerden gaz alıyorum yine 34 lt araç 280 km gidiyor... ama benden sana gerçekten tavsiye gaz düşünürsen brc yada lovato dan şaşma kim ne derse desin ben 2 senedir uğraşıyorum benzin döküp yakacam artık aracı...
  • Benim arac 2004 model 169000km'de 160 ile 190 arasi yakiyor. 10 lt gazla 105km yol gidiyorum, 45 lt gaz aliyorum sehr ici 450 km gidiyorum, aracin manuel. Sehir disida 500km gidiyorum suratli kullanim ile..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekai06

bende 2005 var ankara fiyatlarına göre gazın litresi ortalama 1800 oda yeni zam geldi 1650 ye alabiliyoduk gazı neyse benim aracım km de 20 krş u geçmiyor sakin kullanımda 180-190 yakabiliyor... yaklaşık 32-34 lt gaz ile şehir içi 280 bazen 300 şehirler arasıda 465 km gidebiliyor gaza bağlı... biryerden gaz alıyorum 34 lt araç şehir içi 315 km gidiyor bi başka yerden gaz alıyorum yine 34 lt araç 280 km gidiyor... ama benden sana gerçekten tavsiye gaz düşünürsen brc yada lovato dan şaşma kim ne derse desin ben 2 senedir uğraşıyorum benzin döküp yakacam artık aracı...

Zekai arkadaşım ne gibi sıkıntıların var?

bana laguna daha büyük gibi geliyor ama yakından incelediğimde küçük gözüküyor...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.