Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.080
Cevap
67
Favori
825.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiyatları yükseltmeleri hoş olmamış.. manuel vitest zaten sadece mode olması da hoş değil.. hafta içi gitcem bakalım test sürüşüne umarım düşündüğüm gibi bişeydir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Balıkesir bayisine bu aracı test etmek için uğramıştım. Araç olmadığından yapamadım. Ayrıca satış temsilcisine "Dizel ne zaman gelecek?" diye sorunca , "Hiç bir zaman" demişti. Zaten yıllar önca aynı şahsa "Matrix geldi mi?" deyince de öyle bir modellerinin olmadığını söylemişti.
    Marka bağımlılığım yok ama bu fiyatlara işleri zor.Yok Corolla bu paraymış, yok VW...Millet gider Fluence alır geçer.

Fluence alırlar diyorsunuz da Fluence'in Elantra'ya eşdeğer sayılabilecek Fluence Business 1.6 110 bg modeli 42.000 tl.Bildiğim kadarıyla Elantra 132 beygir.Bu durumda Fluence'in de pazarı ele geçirmesi pek muhtemel değil bana göre.Tabi bunu insanların marka takıntısını ve diğer kişisel görüşlerini göz ardı ederek söylüyorum.Yaklaşık olarak aynı fiyata 132 beygir bir araç almak daha mantıklı.

Bu arada Toyota Corolla'nın fiyatıyla kıyaslama nedenim marka takıntım değildi.Sadece benzer fiyatlara sahip oldukları için Hyundai'nin fiyat konusunda haksız olmadığını belirtmek istedim.(ki bana göre Elantra Corolla'dan çok daha iyi bir araç)Buna ek olarak Hyundai'nin bu fiyatı belirlerken Toyota kadar eski ve popüler bir firma olmadığını göz ardı ettiğini söyledim.Benim için kaç yıllık firma oldukları önemli değil; ancak ülkemiz insanının büyük çoğunluğunun bu düşünceyle Elantra'yı almayacağını söylemeye çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 10 Eylül 2011; 23:40:59 >

• Bayiler reklamı kırmızı renkte yapıldığı için genellikle kırmızı renk istendiğini fakat Türkiye'de kırmızı renk elantranın stoklarda olmadığını söylüyorlar. Bu da Hyundai Türkiye'nin aracını yanlış yolda sürmeye devam ettiğini gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurdavran

quote:

Balıkesir bayisine bu aracı test etmek için uğramıştım. Araç olmadığından yapamadım. Ayrıca satış temsilcisine "Dizel ne zaman gelecek?" diye sorunca , "Hiç bir zaman" demişti. Zaten yıllar önca aynı şahsa "Matrix geldi mi?" deyince de öyle bir modellerinin olmadığını söylemişti.
    Marka bağımlılığım yok ama bu fiyatlara işleri zor.Yok Corolla bu paraymış, yok VW...Millet gider Fluence alır geçer.

Fluence alırlar diyorsunuz da Fluence'in Elantra'ya eşdeğer sayılabilecek Fluence Business 1.6 110 bg modeli 42.000 tl.Bildiğim kadarıyla Elantra 132 beygir.Bu durumda Fluence'in de pazarı ele geçirmesi pek muhtemel değil bana göre.Tabi bunu insanların marka takıntısını ve diğer kişisel görüşlerini göz ardı ederek söylüyorum.Yaklaşık olarak aynı fiyata 132 beygir bir araç almak daha mantıklı.

Bu arada Toyota Corolla'nın fiyatıyla kıyaslama nedenim marka takıntım değildi.Sadece benzer fiyatlara sahip oldukları için Hyundai'nin fiyat konusunda haksız olmadığını belirtmek istedim.(ki bana göre Elantra Corolla'dan çok daha iyi bir araç)Buna ek olarak Hyundai'nin bu fiyatı belirlerken Toyota kadar eski ve popüler bir firma olmadığını göz ardı ettiğini söyledim.Benim için kaç yıllık firma oldukları önemli değil; ancak ülkemiz insanının büyük çoğunluğunun bu düşünceyle Elantra'yı almayacağını söylemeye çalıştım.

Fluence daha iyi demedim zaten. "Alırlar" dedim. Bu araçları alanların %99 u bu forumdakiler gibi değildir. Komşunun arabasına, sanayideki tamirciye , mahalledeki taksiciye bakarlar alırlar.
    Malesef durum sizin dediğiniz gibi değil. Fluence çok satıyor.Ben almam ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: enoman

PRİME PLUS donanım gelmiş.İçeriği nedir bilen var mı?

BİLEN YOK MU?NEDİR BU PRİME PLUS????
  • arkadaşlar mode 6 ileri şanzuman Opsiyonel olarak gözüküyor. ben 6 ileri istediğim zaman daha fazla ücret mi ödemem gerkeiyor :S
  • benim bildiğim elantrada 6 ileri standart..
    blue nun dizeli 6 benzinlisi 5 vites.

onur kardeş avrupa fiyatlarına bakın arabaların..ingiltere hariç..almanya, çek, italya yı baz alın türkiye de fiyatlar ucuz bile euro bazında.
    atıyorum diyorum tekrar bakmadığım için..skoda yeti var arkadaşta..almanya fiyatı diyelim 1 yıldır 20.000 euro..
    türkiyede arkadaş alırken 21.000 euro idi, şimdiki fiyatı geliyor 18.000 euro ya..baktılar türkiye de euro çok arttı ama fiyatlara euro daki artışı tam yansıtmadılar. belki önceki siparişleri yüzünden dir..zamanla avrupa fiyatlarına gelir..

şimdi hyudai almanya ya baktım..i30 cw 1.4 ..17.000 euro.. burada 1.4 yok hepsi 1.6 ve en ucuzu 39, en pahalısı 45.000 tl..bölelim euro ya
    45.000 i / 2.44 : 18.000 euro yapar..türkiye 1000 euro pahalı..donanım karşılaştırması yapmadım..1.4 ve 1.6 arasında era da bile 1,350 tl fark var..

elbette biraz pahalı ama neye göre mesela linea ya göre..ama yeni dizayn yeni motor kullanan hemen hemen tüm arabalardan yinede 1-3.000 tl ucuz yeni hyundai ler..

bugün alışveriş merkezine hatchback focus koymuşlar..özelliklerine bakmadım ama en baz modeli idi 42.500 den başlayan fiyatlarla yazmışlar ve yine sis farı yok.. zaten yeni focuslarda bagajda yok max sedanda 370, hb de 270 lt idi sanırım..bana hiç gelmez..3 kişi olan bir aile alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 11 Eylül 2011; 18:46:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcem

arkadaşlar mode 6 ileri şanzuman Opsiyonel olarak gözüküyor. ben 6 ileri istediğim zaman daha fazla ücret mi ödemem gerkeiyor :S

bildiğim kadarıyla en boşunda var 6 ileri opsiyonel değil
    şanzuman seçenekleri ya 6 ileri ya otomatik
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onurdavran

quote:

Fluence daha iyi demedim zaten. "Alırlar" dedim. Bu araçları alanların %99 u bu forumdakiler gibi değildir. Komşunun arabasına, sanayideki tamirciye , mahalledeki taksiciye bakarlar alırlar.
    Malesef durum sizin dediğiniz gibi değil. Fluence çok satıyor.Ben almam ama...

Zaten ben de "Fluence daha iyi." diyorsunuz gibi bir şey söylemedim.Sadece mantıklı düşünürsek Elantra'nın daha iyi özelliklere sahip olduğunu, bu yüzden de Fluence'in çok satmaması gerektiğini ve pazarı ele geçiremeyeceğini söyleyerek ekledim:"Tabi bunu insanların marka takıntısını ve diğer kişisel görüşlerini göz ardı ederek söylüyorum."Bu sözümle de sizin düşündüklerinizi tamamen desteklemiş oluyorum."Bu araçları alanların %99 u bu forumdakiler gibi değildir. Komşunun arabasına, sanayideki tamirciye , mahalledeki taksiciye bakarlar alırlar."

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

benim bildiğim elantrada 6 ileri standart..
    blue nun dizeli 6 benzinlisi 5 vites.

onur kardeş avrupa fiyatlarına bakın arabaların..ingiltere hariç..almanya, çek, italya yı baz alın türkiye de fiyatlar ucuz bile euro bazında.
    atıyorum diyorum tekrar bakmadığım için..skoda yeti var arkadaşta..almanya fiyatı diyelim 1 yıldır 20.000 euro..
    türkiyede arkadaş alırken 21.000 euro idi, şimdiki fiyatı geliyor 18.000 euro ya..baktılar türkiye de euro çok arttı ama fiyatlara euro daki artışı tam yansıtmadılar. belki önceki siparişleri yüzünden dir..zamanla avrupa fiyatlarına gelir..

şimdi hyudai almanya ya baktım..i30 cw 1.4 ..17.000 euro.. burada 1.4 yok hepsi 1.6 ve en ucuzu 39, en pahalısı 45.000 tl..bölelim euro ya
    45.000 i / 2.44 : 18.000 euro yapar..türkiye 1000 euro pahalı..donanım karşılaştırması yapmadım..1.4 ve 1.6 arasında era da bile 1,350 tl fark var..

elbette biraz pahalı ama neye göre mesela linea ya göre..ama yeni dizayn yeni motor kullanan hemen hemen tüm arabalardan yinede 1-3.000 tl ucuz yeni hyundai ler..

bugün alışveriş merkezine hatchback focus koymuşlar..özelliklerine bakmadım ama en baz modeli idi 42.500 den başlayan fiyatlarla yazmışlar ve yine sis farı yok.. zaten yeni focuslarda bagajda yok max sedanda 370, hb de 270 lt idi sanırım..bana hiç gelmez..3 kişi olan bir aile alabilir.

Şimdi İngiltere ve Amerika'da bu araç bizdekinden daha ucuz.Diğer ülkeler bizden daha pahalıya alıyor olabilir; ama bu bizim için bir gerekçe olmamalı.Bizim kendimizi bizden daha ucuza alanlarla kıyaslamamız gerekiyor.Ayrıca euro bazında yaptığınız değerlendirme görünüş olarak doğru bir değerlendirme olsa da aslında doğru bir değerlendirme değil; çünkü bizim için 1 euro tl'ye çevirildiğinde ülkemizde bir simit bir çay alabiliyorken onlar 1 euro'ya bir çay alabiliyorlar.Bu yüzden de çalıştıkları yerlerden aldıkları ücretler çok daha fazla.Onlar için 4.000 euro gibi bir maaş yetersiz sayılabilecekken bizde tl'ye çevirirsek ayda 4.000 euro'yu milletvekilleri falan alıyor.O yüzden de verdiğiniz fiyatlar onlar için bizdeki kadar abartılı ücretler olmuyor.Yani sonuç olarak bizden pahalıya aldıklarını söylediğiniz ülkeler aslında bizden çok daha ucuza bu aracı alıyorlar.

• arkadaşlar bu 2011 in yıllık vergisi ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neurosurgeon

Arkadaslar Mode otomatik aracımı bugün teslim aldım. İnci siyahı, orjinal kromajlarını taktırdım - baya yakışıklı oldu. Alır almaz 70 km kadar yol yaptım, ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim.

Öncelikle daha önceden toyota corolla, citroen xsara, toyota verso, honda city, renault megane kullanmış biri olarak, aracın oldukça sessiz olduğunu söyleyebilirim. Direksiyona oturunca inanılmaz güven veriyor. Ankara - İncek yolunda ve Eskişehir yolunda kullandım, fazla hız yapmadım. Aracın kullanma klavuzunda rodaj süresi 1000 km olarak yazıyor. 130 ile giderken oldukça stabildi, ancak 100'den sonra rüzgar sesi duyulmaya başladı. Hava oldukça rüzgarlıydı, yan rüzgar etkisi hissetmedim. Virajlarda biraz zorladım, ESP'yi devreye sokamadım, sorunsuz bir viraj performansı var. Bu arada aracın orjinal lastiklerini anahtar tesliminde 16" 205/55 ile değiştirdiğimi söylemeliyim. Kontrol paneline ve butonlara kolaylıkla alışılıyor, kullanım zorluğu çektiğim bir tasarım unsuru olmadı. Vites geçişleri biraz hissediliyor, ancak henüz araca tam alışamamış olmamın bunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Nötr'den Drive moduna geçirildiğinde ivmelenmeye başlama süresi çok kısa, bu açıdan çok başarılı buldum. Eko modunda kullanıldığında vites geçişleri yaklaşık 3.500 devir civarında olurken spor sürüş moduna aldığınızda bu rakam 5000 devir civarına çıkıyor ve araç her viteste devrini alarak ok gibi ilerliyor. 132 tane beygirin burnundan soluduğunu hissediyorsunuz. Araç değerlendirmelerinde pek söylenen birşey değil ama sürüş sırasında beni tek rahatsız eden şey direksiyonu tutan sol elimin acımasıydı. Nedense direksiyon simidinin tam da saat 10 hizasına gelen yerinde bir çıkıntı var ve elinize dokunuyor. (Pek profesyonel bir yorum olmadı herhalde, gülmeyin sakın. Neticede ben Tulu Darıcan falan değilim..) Müzik sistemi başarılı, ancak Arda bey çok haklı, RDS'nin olmaması kötü bir şey. Umarım navigasyonlu ekranı taktırınca bu problemden kurtuluruz.

Aklıma gelmişken birşey daha yazayım, eko modundayken sanki acil bir durum olmuş gibi (sollamaya çıkmışsınız da araç gaz yemiyor, o sırada da karşıdan bir kamyon uzun-kısa yaparak havalı kornaya da abanmış geliyormuş hissi yaratarak) gaza aniden yüklendiğinizde vites kutusu bunu algılıyor ve araç şaha kalkarak sizi koltuğa yapıştırıyor. Bu da inanılmaz bir güven verdi. Kargaya yavrusu arpacık görünürmüş, ama elimden geldiğince yeni araç heyecanımı bastırarak objektif olmaya çalışıyorum.

Benzin sarfiyatı eko mod ile spor sürüş modu arasında çok fark ediyor, eko sürüş modunda daha araç 50 km'de olmasına rağmen şehir içinde 5.8 L/100 km anlık değeri yakaladım. Sportif sürüşte ise biraz abartınca 12'yi gördüm.

Sizi daha fazla sıkmadan işin en güzel tarafını söyleyeyim; kırmızı ışıklarda falan aracınızı gören herkes çaktırmadan süzüyor ve hayranlıklarını görebiliyorsunuz. Aracı teslim aldığımdan beri suratımda aptal bir gülümseme ifadesiyle geziyorum.. En kısa zamanda araç fotolarımı nazar boncuğu eşliğinde ekleyeceğim, hepinize saygılarımı sunarım.

çok güzel yazı olmuş aracın da hayırlı olsun

• bugün önce cruze sonra elantra test sürüşü yaptım. Öncelikle cruze gerçekten gitmiyor , yürümüyor . Forumda abartılıyordur diye düşünüyordum ama öyle değilmiş. Dip gazda bile fazla ivmelenmiyor.

Elentra yı daha uzun kullandım ve çok hoşuma gitti.Motoru yeterli canlılıkta. internette 43.850 bayi 44000 dedi bende bari çelikjant ı da bu fiyat a dahil edelim dedim. Kabul ettiler.

Tek sıkıntım hız sabitleyicinin manuel pakette sunulmaması. Donanım paketi sayısı daha fazla olmalıydı.
  • yeni elentrada elektrikli katlanır ayna var mı_?
  • Dün elantra'nın test sürüşüne çıktım. araç gerçekten çok hoş kullanımı çok rahat. Era dan sonra bunu sürmek gerçekten keyif ve haz veriyor. Manuel vites almak istiyorum tek eksik hız sabitleyici olmaması..

pazarlık vs herşeyi yaptık da tek sorun sadece gri renk kalmış olması oldu :)
    zaten 2 hafta sonra 2012 modeller geliyormuş. o yüzden bekleyip hem 2012 model hemde istediğim rengi almak daha mantıklı geldi. tabi fiyat konusunda belki bir artırım olabilir dediler.. hayırlısı bakalım.. sabırsızlıkla alacağım günü bekliyorum..

Bide tüp taktırcam 1850 tl tüp ücreti istiyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf025

yeni elentrada elektrikli katlanır ayna var mı_?

elektrikli katlanır değil bildiğim kadarıyla ama. ayna yön ayarı elektrikli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurcem

quote:

Orijinalden alıntı: wolf025

yeni elentrada elektrikli katlanır ayna var mı_?

elektrikli katlanır değil bildiğim kadarıyla ama. ayna yön ayarı elektrikli

hmm tmm saol..keşke olsaymış .s
  • sizce arkadaşlar 43000 bine civic premium mu yoksa 44000 e elentra mı? Elantra test ettim beğendim. ama manuel de hız sabitleyici yok. Birde genel yorum hyundai ye o para verilir mi ? diyorlar. Kafam karışık
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

sizce arkadaşlar 43000 bine civic premium mu yoksa 44000 e elentra mı? Elantra test ettim beğendim. ama manuel de hız sabitleyici yok. Birde genel yorum hyundai ye o para verilir mi ? diyorlar. Kafam karışık

2.elde civic daha az zarar ettirir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

sizce arkadaşlar 43000 bine civic premium mu yoksa 44000 e elentra mı? Elantra test ettim beğendim. ama manuel de hız sabitleyici yok. Birde genel yorum hyundai ye o para verilir mi ? diyorlar. Kafam karışık

Hız sabitleme biraz olsun önemliyse bu özelliği olmayan bir araç alma arkadaşım.

Iki araç ta güzel hatta elantra daha güzel ve yeni ama oldu mu cc li araç olsun.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.