Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (347. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.071
Cevap
68
Favori
811.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    hyundai accent blue alacak gibiyim, butcem 65 bin civarı, ama elantranın tipini cok begeniyorum, yanılmıyorsam bu ıkı arabanın motorları aynı yanı benim almaya calsıtıgım motor 1.6 dizel , size birkaç sorum oalcaktı.

    1. Elantranın heybetli bir goruntusu var, acaba lux bir arabamıdır ? parcaları accent blueden cok pahalımıdır ?
    2. yakıtı accent blue ye yakınmıdır ? forumda anladıgım kadarıyla cok yakan bır araba değilmiş izlenimi edindim.
    3. kronik sorunları varmıdır ? bir yerde okumustum, araba ilk calıstıgında bir ses varmıs, ama o mesajı nerde okudum hatırlamıyorum ve bulamıyorum.
    4. Elantra alırsam dizel almak istiyorum, benzinlisini daha uygun fiyata labilirim veya bir ust model de alabılırım benzinli oldugundan, ama hem lpg ile urasmak hemde bagajın hacmini dusurmek istemiyorum, yani dizel alacam, malum siteede su anda benim fiyat aralıgında 4 adet 2014 ve bir adet 2015 cıkıyor, mesela, siz hangisini tavsiye edersniniz ? bazen bir alt model sonra cıkanınkıne gore daha cok tutulabiliyor ondan sordum.
    5. golf herzman polodan pahalıdır, aynı fıyat olmaz ( aynı modellerde) bense elantrayı neredeyse accent blue lerle aynı fıyata alabılıyorum, acaba bu elantralarda bır anormallık mi var, tutulan bır araba degıllermı , yoksa benım bulduklarımda kusurları varda fıyatları ondan dolayı mı az yazılmıs anlamadım, cunku oyle aman aman kusurları yoktu, tamam 205 cok rahat hatta 2016 accent blue 1.6 dizel alabılıyorum 66 bine, elantrda ise 2014 alabılıyorum o fıyata, zorlasam bıraz da sansım olsa cıksa bır tane 2015 elantra da alabılırım gerci, ama fıyatlar bırbırlerıne yakın olunca elantra varken neden accent blue alnırki ? merak ettim, elantra cok daha sık bir araba, yakıtları da kasalarından dolayı bazır bır fark yoksa yakındır dıye dusunuyorum,

    uzun lafın kısası, accent blue ve elantrda ilgilendigim motor 1.6 dizel, eger elantranın bir noksanlıgı yoksa, neden accent blue alayımkı, elantra daha yakısıklı, buyuk ıhtımal ıcı de daha genıstır, elantranın vergıolayı da yok aynı motorlar cunku

    4/5 tane elantra gorunce 1.6 dizel 2014 model beni yanıltıı, aslında yanıltmaması gerekırdı cunku sadece 4 tane cıktı, yanı sozumu gerı alıyorum, elantra ile accent blue arasındakı fark oyle az degıl ama oyle aman aman buyuk de degılmıs hanı

    ustadların beni aydınlatmasını ricasi ile

    saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsky -- 12 Kasım 2018; 21:1:46 >




  • 2012 benzinli aracım var. Kronik bir problem yok. 90000'e yaklaştım bugüne kadar arıza nedeni ile servise gitmedim. İlk çalışmada anormal bir sesten kastettiğiniz nasıl bişey anlayamadım belki de ben alıştım bilmiyorum ben de anormal bir ses yok. Satın aldığım sene Dünyada en çok satılan 3.model idi şu an ilk 10'da ama kaçıncı sırada bilemiyorum 6-7 olabilir. Türkiye'de tutulmadığı doğru. Ama Türk milletinin tuttuğu markalar farklı. Örneğin D segment olarak Opel Insignia'da Türkiyede tutulmadı ama muhteşem bir araç. Ben aracın tutulmasına bakmıyorum satın alma aşamasında baktığım çarpışma testleridir. Sonradan durumu düzelttiler ama vakti zamanında Mercedes BMW VW Toyota gibi markaların sınıfta kaldığı çarpışma testini geçebilen bir model idi. İkinci el fiyatlar uygun doğrudur ancak satın alma aşamasında da ucuzdu. Servis bakımları şu an 500-700 civarında Yetkili servise veriyorum.
    Hyundai Elantra genel olarak sevdiğim bir marka ve model




  • SİZİN YORUMUNUZA GÖRE BU ARACA YÖNELECEĞİM

    Jetta 2013 1.2 tsi (benzinli) otomatik kullanıyorum.Yakıt konusunda ciddi manada can yakıyor ayrıntıya girmiyorum.Ortalama tüketim 9.5 10 lt diyeyim size 1 depo benzinle 550 km İlçe içinde yol.

    Aracı sadece istanbul beylikdüzü ilçesinin içinde kullanıyorum.İşten eve evden işe kasisli ve çok fazla hız yapılacak yol yok.Ortalama hız değerim 45 50 .

    Jettayı 75-80 e satıp hyundai elentra otomatik dizel veya kia cerato otomatik dizel almayı düşünüyorum.KORKUM ŞU.Ortalama tüketim analizlerinin beni yanılatabileceğini söylüyorlar ki jetta da bu oldu forumlarda 6.5 LT ler yazılıyken şimdi biz 9.5 lerde geziyoruz.

    Yukarıda belirttiğim sürüş ile ortalama yakıt tüketimim kaç olur.Sakin araç süren biriyim.

    LÜTFEN KISA MESAFEDE ELENTRA OTOMATİK DİZEL KULLANANLAR YORUM YAPABİLİR Mİ? BANA BU ARACI ÖNERİRİMİSİNİZ KİA ' YA GÖRE ARTILARI VARMIDIR? KULLANAN OLARAK TAVSİYENİZ OLUR MU?




  • Bugün kilometre olarak 85000-90000 arasında bir yerdeyim. Fabrikasyon olarak LPG'li üretim olmayan araçlarda dönüştürme olayına sıcak bakmadığımdan dolayı ayrıca iş yeri otoparkının yeraltında olmasından dolayı halen benzinli kullanıyorum. Kilometreyi yazmamın nedeni satın aldığımdan bu yana yakıt tüketimini sıfırlamadım bugüne kadar ki ortalamam 6.8 lt/km. Bir depo benzin ile yaptığınız kilometre yerine kaç litre ile kaç kilometre yaptığınızı yazsaydınız daha iyi olacaktı (2004 model Elantra aracımın yakıt deposu daha fazla alıyordu 2012 modelin yakıt deposu daha küçük).
    Hyundai grubunun genel olarak yakıt tüketiminin fazla olduğu söyleniyor örnek olarak şöyle yazayım; iş yerim bu sene biraz uzak bir nokta olunca Ocak ayından bugüne yaklaşık 26000 kilometre yaptım. Sabah sırf trafiğe girmemek için evden erken çıkıyorum iş yeri yaklaşık 26,5 kilometre ortalama 60 kilometre/h civarında gidip iş çıkışı aynı yoldan ama sıkışık trafikte gidiyordum yaklaşık 53 kilometre yapıyordum. Yani akşam dönüşüm devamlı dur-kalk şeklinde oluyordu.
    Bir gün çevre yolundan yani otobandan dönmeye başladım ve bunu 1 hafta boyunca yaptım ortalama hız dönüşte 110 kilometre/h civarı. Sabah eskisi gibi 60 km/h ortalam ile 26,5km akşam ise 45 kilometre civarı ve yakıt tüketimim sıkışık trafiğe oranla azaldı. (günlük 70km yapıyorum)
    Örnekten görebileceğiniz gibi sıkışık trafikte yakıt tüketiminiz daha fazla olacaktır. Katalog rakamı nasıl bilmiyorum tahminime göre 9-10 litreyi görebilirsiniz
    Hyundai firması bildiğim kadarıyla kia'yı 2000 yılı civarında satın almıştı bu nedenle Kia Cerato'yu Hyundai Elantra'nın amca oğlu olarak görebilirsiniz. Dizayn, özellikler bile birbirine benzer. Olasılıkla sürüş vs aynıdır.
    Yukarıda mesajda yazmayı unuttuğum bazı dezavantajlar olarak yol sesini alması var geldiğinde lastikler hankook idi. Lastikleri daha yumuşak marka ile değiştirince bu sorun biraz azaldı.Bir de amortişörler sanki 2004 modelde daha yumuşaktı diye hatırlıyorum. En ufak bir kasiste bunu içeriye alıyor, bu durum benim için biraz sıkıcı ama araya binenler genelde konforlu buluyor. Belki ben biraz abartıyorum o noktayı bilmiyorum bana göre amortisörler daha konforlu olabilirdi. Ayrıca önceki elantra'da da yaşadığım viraj sırasında hafif bir tümsek var ise virajda araba altınızdan hafifçe kayıyor hissi yine bu modelde de devam ediyor ama 14 yıldır hızlı viraja girmelerim de dahil olmak üzere hiç tehlikeli bir olay ile karşılaşmadım zaten araçta kayma ile ilgili bir çok donanım sunuluyor. Yüksek hızlarda renault grubunda görülen yolda gezinme hissi falan kesinlikle yok.
    Bildiğim kronik bir problem yok. Otomatik viteste geçişlerde titreme vs yok.
    Zaten hyundai Elantra'nın en sevdiğim yanı 14 yıl içinde hiç arıza nedeni ile servise gitmemiş olmamdır.
    Otomobilin içi genişlik açısından sizde hayal kırıklığı yaratmaz D segment'e yakın bir hacim sunar.
    Tavsiyem satın alma öncesinde test etmeniz ama bunu şirketin 500-800 metrelik yaptığı gibi değil de kiralık araç ile bir kaç gün kullanma yolu ile yapın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonnie -- 15 Kasım 2018; 22:47:44 >




  • Bende deneyimimden bahsedeyim. Belki faydası dokunur. Aracım 2012 model Prime Plus Otomatik vites. 22.000 km de iken 2015 yılında almıştım. Aldığım gibi hemen Prins in LPG kitini taktırdım. LPG tankını simit depo olarak stepnenin yerine koydurdum. Yaklaşık 32-33 lt gaz alıyor. Bagajımda yerde kaplamıyor. Stepne yerine de lastik tamir kiti var bagajda bir adet. Şimdiye dek hiç işim düşmedi ama düşerse de sorun olmaz diye düşünüyorum. O zaman kit fiyatı 2.500 TL idi.

    Aracım şu an 102.000 km'de. 80.000 km olmuş. Bu süreçte araçtan gayet memnunum. Yakıtı, gidişi, konforu, tipi hoşuma gidiyor. Hiçbir arıza vermedi bugüne kadar. Sadece standart km bakımları için servise gidiyorum. Bu çok güzel bir durum. Aracı pek sakin kullanan biri de değilimdir. Yanlış anlaşılmasın öyle trafik teröristliği yapmam, ama hızlı kalkmak bazen hızlı gitmek hoşuma gidiyor sadece. Alırken çok araştırmıştım bu arabayı. Hatırladığım kadarıyla neden bu arabayı seçtiğimi anlatayım.

    Yanılmıyorsam C segmentinde arka diz mesafesi en fazla olan araçlardan biri bu. belki de en fazlası budur. Yada bana öyle geliyor bilmiyorum :) Ama arka koltuk oturumu benim için önemliydi ve gayet memnunum.

    Anahtarsız çalıştırma donanımı benim için çok önemliydi, hala da çok hoşuma gidiyor. Bu fiyatlarda bu donanımı sunan çok fazla araba yoktu.

    Otomatik vites performansı gayet güzeldi. Ben kullanımını seviyorum. Sadece ani hızlanmak istediğinizde geç tepki veriyor gibi ama benim için sorun değil, alıştım. Sarsıntı, vuruntu, kararsızlık, geri kaçırma yapmıyor.

    Atmosferik motor olması özellikle önemliydi benim için. LPG kaçınılmazdı bu yüzden atmosferik olsun sorun yaşamayayım diye düşünmüştüm. Şu ana kadar isabetli bir karar olmuş gibi duruyor. Hiç sorun çıkarmadı LPG. Ne arıza ışığı ne başka birşey.

    Bu özellikleri en uygun fiyata alabileceğim araba bu idi. Tipi de çok hoştu almıştım. Bir sorunum da yok şükür. Sadece sıkıldım farklı arabalara da bineyim diyorum ama piyasa hiç öyle demiyor malum kurlar, vergiler falan.

    Yakıt tüketimini de merak eden olursa. Uzun yolda klima açık, 2 kişi normal bir bagaj ile 120-140 km hız ortalamasında yakıt tüketimim ortalama 10 lt LPG civarında.

    Bu arabada hoşuma gitmeyen şey ise daha önce birkaç kişinin de bahsettiği gibi donanım dengesizliği. Anahtarsız giriş ve çalıştırma var ama bluetooth, sunroof yada cam tavan yok. Sonradan bunları eklediler ama bu seferde anahtarsız çalıştırma, hız sabitleme falan kaldırdılar. Bunu çok saçma bulmuştum almadan önce -ki hala saçma buluyorum.

    Araç alırken interneti çok kullanıyoruz. Çünkü fabrika verilerindense, bir aracı uzun süre kullanan kişilerin yorumları daha fazla fikir veriyor. Umarım birilerine yardımcı olmuşumdur.

    Kazasız belasız sürüşler.




  • Z3A kullanıcısına yanıt
    otomatik dizeli sizin araç ile aynı yakar . Eğer ekonomi istiyorsanız 6 ileri manuel araca yönelin . 6 ileri otomatik şanzıman zateb yakıyor dct şanzımanı bir litre civarında daha az yakar . Ekonomi için size çare sunmaz . i30 dizel manuel kullanıcısıyım bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CEHENNEMTR1

    Fiyat konusunda birsey diyemem ama 950km de sifir diyebilirsiniz.

    Benzinlilerse ön sis fari yok ama sis fari gibi gorunen yerde gunduz fari var.
    Selamlar, bende yeni benzinli elantra aldım... Normalde pakette ön sis yok ama çalışırken bakıyorum sürekli ön sis açık, meğer dediğiniz gibi gündüz sürüş lambası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 benzinli manuel elantra 10.000km de.
    Fabrika verisi şehirdışı 5,3L/100km
    4,1L/100km ortalamayla Ankaradan istanbula girdim.
    Araçta iki kişi vardı.
    Bagaj yok.
    Hız 100km-110km.
    LPG taktırmayı asla düşünmem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

    otomatik dizeli sizin araç ile aynı yakar . Eğer ekonomi istiyorsanız 6 ileri manuel araca yönelin . 6 ileri otomatik şanzıman zateb yakıyor dct şanzımanı bir litre civarında daha az yakar . Ekonomi için size çare sunmaz . i30 dizel manuel kullanıcısıyım bu arada.
    maneul kullanamıyorum.Yahu kısa mesafe için dizel otomatik ne alacağım? Jetta 1.2 tsi dsg kadar yakıcağını düşünmüyorum bu resmen emiyor içiyor.Ne yapacğaım ben
  • Şurada bir Allahın kulu yokmu Hyundai elentra 2017 DİZEL OTOMATİK KISA MESAFE KULLANAN.Ortalama tüketim miktraı lazım.Jetta 1.2 benzinli otomatikle 9 un altına inmiyorum içiyor resmen.Ona göre elentraya geçeceğim dizel otomatiğe




  • Z3A kullanıcısına yanıt
    hyundai ioniq sizin derdinize deva bence . dizel alınmaz bu saatten sonra .
  • LPG ile ilgili şüpheler var sanırım.

    Aracı 2012 Nisan'da aldım, teslim almadan BRC LPG kit taktırdım sıfır araca.

    Arabam şu anda 102.000 km ulaştı, hep LPG kullandım, şükür şimdiye kadar rutin bakımlar hariç hiç bir sorun yaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Z3A

    Şurada bir Allahın kulu yokmu Hyundai elentra 2017 DİZEL OTOMATİK KISA MESAFE KULLANAN.Ortalama tüketim miktraı lazım.Jetta 1.2 benzinli otomatikle 9 un altına inmiyorum içiyor resmen.Ona göre elentraya geçeceğim dizel otomatiğe
    Ben 8 km git 8 km gel kullaniyorum



    Trafik sebebiyle 20 25 dakika suruyor bu güzergah



    Sabah gidis asagi dogru 6.5 litre



    Donus yokus 8.5 litre yolculuk sonunda gosterdigi



    Yol bilg siifrladim 300 km bu sekilde ortalama 7.5 litre gosteriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni kasa elantralarin tavan ve bagaj lambasi olcusunu bilen varmidir



    Led ile degistireyim diyorum



    Kullandiginiz bi marka varmidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2011 model otomatik aracım 104bin km ye geldi. 105bin bakımı var sanırım. bu bakımda neler değişiyor?
  • dün sıfır benzinli otomatik style paket+ hız sabitleme + navigasyon multimedya ekranı + geri görüş kamerası için 100 bin lira fiyet aldım. ne dersiniz ? çelik jantta takın alıyım demeyi düşünüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montaj34

    dün sıfır benzinli otomatik style paket+ hız sabitleme + navigasyon multimedya ekranı + geri görüş kamerası için 100 bin lira fiyet aldım. ne dersiniz ? çelik jantta takın alıyım demeyi düşünüyorum..
    Hyundai Nev'den geçen hafta sıfır benzin otomatik style paket dediğinze benzer bir aracı 100.000'e aldım navigasyon ve kameraya ek olarak Deri Alcantara koltuklar+ 16''çelik jant+Ön arka Difüzör siyah şerit marşpiyerler ve Chrome çıtalar+ Seramik kaplama + Cam filmi'de vardı benim aldığım pakette bence zorlayabilirsiniz.
  • Selamlar. Ben 2 hafta once benzinli style otomatik olarak aldim elantrami. Daha once 116d vardi. Esimde i10 vardi. Tek arabaya dusmek icin bunu sectik. Bana genel bilgi verebilirmisiniz? Yakit tuketimi konfor kalite hakkinda. Su an 9 lt yakiyor. Duser mi zamanla??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eserdard E kullanıcısına yanıt
    Yeni otomatik vites sistemi yakıt tüketimi hakkında bilgim yok kullandığım araç 2012 model. Geçmiş sayfalarda sorduğunuz konuda bazı cevaplarım olacak. Özet geçeyim ortalama olarak şehir içi dur kalklarda 10 litre civarında olması lazım. Çok sıkışık ise 11-12 olabilir. Benim yaklaşık 86000 km ortalamam 6,8 lt/100km. Konfor açısından birçok kişi konforlu olduğun söylemekle beraber süspansiyonlar biraz daha yumuşak olsaydı daha iyi olabilirdi. Arıza çıkartma olasılığı çok düşük. Otomatik vites geçişlerini hissettirmez.
    Benim de sormak istediğim başka bir soru var; 116d ile kıyasladığınızda gözlemlediğiniz artı ve eksi yönler neler?
  • Daha elantra 1000 kilometre bile olmadi ama 116 tabi spor arac ve bunu surerken hissettiriyor. Zf sanziman super yakitta 6 civariydi ve ben zorlarim arabalari. Agirlik dengesi 50/50 arkadan itis. Onun disinda elantra net daha konforlu, ben bu kadar kalite hissi beklemeden aldim. İ20 ile ayni fiyat ama arada daglar var. Valla 1 serisi dusunuyorsaniz bu kasa son sans. Sonra onden cekise gececek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.