Şimdi Ara

Hyperthreading Açık mı Kapalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i3 370M işlemcili Dell laptop'um var ve bu işlemci HT destekliyor ancak bu özelliğin açık olup olmadığı tam bir muamma.

1) Cpu-z 1 core 2 thread gösteriyor. (HT kapalı göstergesi)
    2) Görev yöneticisinde işlemci bölümünde 2 grafik var. (HT kapalı göstergesi)
    3) Aygıt yöneticisinde işlemciler sekmesinde 4 adet işlemci görünüyor. (HT açık göstergesi)

Bios'da malesef HT sekmesi yok, ben nasıl anlayacağım açık mı kapalı mı? Ayrıca bunun açma-kapama ayarını nereden yapabilirim.
    Yaptığım tüm işlemlerde de tam yük altında dahi işlemci kullanımı görev yöneticisinde en fazla %50'ye çıkıyor.

Bu konuda yardım rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 10 Mayıs 2012; 16:52:17 >

• Gorev yoneticisi windowsun gordugunu gosterir ht acik yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Gorev yoneticisi windowsun gordugunu gosterir ht acik yani

Görev yöneticisi 2 adet grafik gösteriyor yanlız, HT açık olsa 4 göstermesi gerekmez miydi?
  • 2 grafik gösteriyor derken 1 tanesi ram 1 tanesi işlemciye ait olan alt alta duran iki grafikten mi bahsediyorsun yoksa, cpu kullanım geçmişi başlığının altında 2 tane ayrık olarak gözüken grafik mi var ?
  • Boot config de 4 işlemci mi seçili yada seçilebiliyor mu(msconfig boot advanced)?

Güç yönetim seçeneklerinde, plan seçeneklerini değiştir >> gelişmiş diyip açılan pencerede işlemci güç yönetimi ismi olan ayarın min. seçeneğini %100'e getirin.

Arkadaşın bahsettiği CPU-z'un aşağıdaki gibi gözükmesi :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 10 Mayıs 2012; 16:43:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

CPU Kullanım geçmişi altında 2 grafik var. Normalde bu işlemci 2 çekirdek olduğundan HT açık olsa 4 grafik olması gerekmez mi?

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Boot config'de 2 işlemci seçili. (1 ve 2 diye seçenekler var sadece.)
    Güç yönetim panelinden de %100 yaptım şuanda ama görev yöneticisinden halen aynı görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 10 Mayıs 2012; 16:58:37 >
  • doğru. arkadaşın işlemcisi çift çekirdekli 4 thread lı bir işlemci.
    benim işlemcim i3 540 2 çekirdekli 4 thread lı ht açık yani arkadaşın 1 çekirdeği windows tarafından görünmüyor olabilir

•  Hyperthreading Açık mı Kapalı mı?

Şu anda durum budur. Super pi ile işlemciye yüklenince de max %50 oluyor işlemci kullanımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helldancer

Şu anda durum budur. Super pi ile işlemciye yüklenince de max %50 oluyor işlemci kullanımı.

windows 1 çekirdeğini görmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇILGINÖMER

windows 1 çekirdeğini görmüyor.

Var mı bir çözüm yolunuz?
  • windows un güç ayarlarına bir göz at fazla güç harcamasın diye çekirdeği kullanım dışı yapmış olabilir
  • EasyBCD çekin yoksa, adv kısmında limit win CPU kısmını 4 yapıp sistemi başlatıp deneyin bi.

• enteresan bir durum. CPu-Z görüntüsü ekleyebilir misin ? Ya HT kapalı, ya tek çekirdek çalışmıyor ht açık, ya da yazılımsal bir problem var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

EasyBCD çekin yoksa, adv kısmında limit win CPU kısmını 4 yapıp sistemi başlatıp deneyin bi.

Eline sağlık hocam, dediğini yaptım ve grafik 4 çekirdek oldu. CPU-Z de 2 Cores 4 Threads oldu

Ancak Super Pi testi yapınca max %25 işlemci kullanıyor, anladığım çoklu çekirdek desteği yok. 4 çekirdeğe de yüklenebileceğim sentetik bir test programı var mı?

@HiqhWoltage

Hocam çekirdek meselesini Rubisco arkadaşın yöntemiyle çözdük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 10 Mayıs 2012; 17:25:10 >

• OCCT Linpack, Cinebench R10, ya da şu konudaki program :
    http://forum.donanimhaber.com/m_37506489/tm.htm
  • Teşekkürler Rubisco ve HiqhWoltage, tüm sorularımın yanıtlarını buldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.