Şimdi Ara

Hyper-V

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Geçenlerde Windows 8.1 kurulu bilgisayarımda hyper-v çalıştırmak istedim. Windows özelliklerini aç veya kapat menüsünden hyper-v'yi aktif ettim. Bilgisayarı yeniden başlattım. Fakat hyper-v'de "localhost bilgisayarına hyper-v yüklenmedi" uyarısı alıyorum. Win+R > Services.msc yazdım. Hyper-v hizmetlerinin hepsi kapalı ve elle başlatılmıyor. BIOS'ta işlemcinin virtualization özelliğini kapatıp açtım. Yine bir sonuç alamadım. Windows 7'de Virtual PC'yi sorunsuz açıyordum. Bana yardım edermisiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yokmu bilen

• İsletim sisteminiz profesyonel tarzdami ev kullanici formatindami

• Komut istemini yönetici olarak çalıştırın.

"sc start vmms" tırnaklar dahil olmadan yazın. Hizmet yok ise BIOS tan Sanallaştırma yı açın. Ya Hyper-v özelliğini kapatıp 3.parti yazılım kullanın(Virtual Box vs.) ya da direk Hyper-v istemcisi kullanın. ( Elinizde .vhd varsa tabi ) Hyper-v özelliği açık konumda 3.parti yazılım kullanırsanız çakışma ihtimalinden dolayı bu sorun ortaya çıkıyor.

Kolay gelsin
    absinthes

• İlla bu program mi kullanilmasimi lazim varyat programlarida denedinizmi cok daha sayilan sanallastirma programlarida var

• Biosta sanallaştırma 'Virtualization' açık konumda. win+r > Services.msc yazdım. Hyper-v hizmetlerinin hepsi kapalı. Açılmıyor. 3.parti yazılımlar,eski bilgisayarım için kullanışlı değil. VirtualPC,win7'de çok iyiydi. Ama win8.1'e geçmem gerekti. Komut sistemi olayını deneyip size haber vereceğim. Hyper-V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 23 Ocak 2019; 17:32:15 >
  • Olmadı hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 24 Ocak 2019; 15:37:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hyper-V pek kullanışlı sayılmaz. Bende bi kaç defa ilk çıktığında kullanmaya çalıştım ama sürekli bi sıkıntı yaşamıştım. Şu anki durumu nedir bilmiyorum ama piyasada daha uzun süredir var olan ve sorunsuz çalışan programlara yönelmenizi öneririm.

Uzunca bi süre WmWare Workstation kullandım. Gayet stabil ve kullanışlı bir program. Yani tam oturmuş bir sisteme sahip. VirtualBox'ta aynı şekilde fazlasıyla işinizi görür. Tavsiyem bu ikisinden birini kullanmanız yönünde olacaktır. Zaten Hyper-V pek kullananda görmedim.

Hyper-V kısa bir süre deneyip olumlu sonuç alamayınca kullanmadığım ve genel yapısı hakkında pek bir bilgim olmadığı için, Hyper-V konusunda yardımcı olamıyorum. Dediğim gibi tavsiyem WmWare veya VirtualBox olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 25 Ocak 2019; 15:38:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.