Şimdi Ara

...:::HYPER TREADİNG Mİ HYPER TRANSPORT MU:::...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• tabiki hyper threading
  • HYPER TREADING SADECE BAZI PROFESYONEL PROGRAMLARIN DESTEKLEDİĞİ BİR ÖZELLİKTİR, NORMAL KULLANIM SIRASINDA HERHANGİ BİR PERFORMANS ARTIŞI SAĞLAMAZ, VE BU ÖZELLİĞİ DESTEKLEMEYEN PROGRAMLARDA EN UFAK FAYDASI YOKTUR.
    STANDART KULLANICILAR OLAN BİZLER BU ÖZELLİĞİ ASLA KULLANMAYIZ, AMA KULLANMADIĞIMIZ BİR ÖZELLİĞE FAZLADAN PARA VERİRİZ. (INTEL PAZARLAMA POLİTİKALARI).
    HYPER TRANSPORT İSE DİREKT PERFORMANSA YÖNELİK BİR ÖZELLİKTİR,ANAKART-CPU-RAM ARASINDAKİ VERİ TRANSFER HIZINI ETKİLER VE BU ÖZELLİĞİ HER ALANDA,HER ANDA HİSSEDERSİN.
    ATHLON 64 3000 (2000 MHZ)'İN P4 3000 (3000 MHZ)'İ PERFORMANS AÇISINDAN PARÇALAMASININ SEBEPLERİNDEN BİR TANESİDE BU ÖZELLİKTİR ZATEN.
    O NEDENLE BİLİP BİLMEDEN HYPER TREADİNG ÖZELLİĞİNE METHİYELER DÜZMENİN HİÇ BİR MANTIKLI SEBEBİ YOKTUR.
    BEN P4 2800 HT'SİNİ SATIP AMD'YE GEÇEN BİR ADAMIM, BU KARARI ZOR ALDIM AMA İYİKİDE ALMIŞIM,NE ISINMA PROBLEMİM KALDI,NEDE PERFORMANS.
    INTEL HENÜZ AMD'YE CEVABINI VEREMEDİ,ÇIKARDIKLARI 64 BİT İŞLEMCİLER HEM PAHALI HEMDE DAHA YAVAŞ BU DURUMA ÇÖZÜM BULUNCAYA KADARDA...
    ZAMAN AMD ZAMANIDIR !!!!!!!!!!

• WRONG

Intel Hyper-threading desteği. Hyper-Threading teknolojisi tek bir fiziksel işlemcinin birden fazla iş parçacığını (yönetim akışları) aynı anda yürütebilmesine olanak verir ve verimi yükselterek, performansı arttırır.
    ©2005 Microsoft Corporation.

Hyper-Threading (HT) teknolojisinin amacı işlemcinizin birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmasını sağlamaktadır. Bu sayede bilgisayarınız bazı uygulamalarda çift işlemcili gibi çalışıp, performans kaybını engeller. Bu da sizin bilgisayarınızın bu teknolojiyi desteklemeyen eski 533MHz işlemcili bilgisayarlara göre %50 daha fazla performanslı çalışmasını sağlar. Hyper-Threading teknolojisinin kullanılabilmesi icin bilgisayarınızın işlemcisinin 800 Mhz front side bus özellikli, anakartınızın 865G chipsetli ve işletim sistemi Windows XP Professional olmalıdır.
    kaynak: Adanet Bilgisayar Hiz. Tic. Ltd. Şti.

Yani bir işlemci ile iki ayrı işi aynı anda yapma gücüne sahip. Bir havuza bir borudan su alıp verme işini 2 boru barmış gibi yapıp zamandan tasarruf ediyor hızı artırıyor, ama tabiki gerçek iki işlemci gibi çalışmıyor ama normal bi işlemciden daha fazla performans sergiliyebiliyorlar.
    Herzaman kullanılıyor, herhangi bir programda kullanabiliyor. Program sınırlaması diye bişey olduğunu ilk defa senden duyuyorum.

A64 HT(Hyper Transport) : A64 deki tümleşik bellek denetleyicisi ile Kuzey köprüsü arasındaki transferi sağlayan arabirim , bus hızı olan 200fsb yi soket 754 de 4x ile soket 939 da 5x ile carparak 939 için 1000mhz lik bir arabirim hızına ulasıyor , değişken bir arabirim olan HT her iki yönde haberleserek 6.4gb/s lik vari aktarımı yapabiliyor..
    Alıntı: Brandybuck

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaD__EffeCT -- 23 Mart 2005, 11:59:20 >

• bence ikiside deil....amd
  • HT bu işe yarıyor olsa gerek.
  • TABİKİ HYPER THREADİNG
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALINGAN PİLAKİ

bence ikiside deil....amd

nasıl yani? sen soruyu mu anlamadın yoksa terimlerin ne anlama geldiklerini mi bilmiyorsun? yoksa ben mi bilmiyorum?
  • quote:

Ya arkadaşlar böyle olmazki bukadar nato mermer nato kafalılık,
    biz bir işlemcinin özelliklerinden, işe yarayıp yaramadığından bahsediyoruz zart diye ortaya çıkıp
    AMD diyorsun hiç bişey araştırmadan öylece bakıp iki laf atıyorsunuz ortaya çekip gidiyorsunuz.
    Bişeyler koyun ortaya testleri falan ne işe yaradıkları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeaD__EffeCT

quote:

Ya arkadaşlar böyle olmazki bukadar nato mermer nato kafalılık,
    biz bir işlemcinin özelliklerinden, işe yarayıp yaramadığından bahsediyoruz zart diye ortaya çıkıp
    AMD diyorsun hiç bişey araştırmadan öylece bakıp iki laf atıyorsunuz ortaya çekip gidiyorsunuz.
    Bişeyler koyun ortaya testleri falan ne işe yaradıkları.

• HeaD__EffeCT DOSTUM BAK NE GÜZEL YAZMIŞSIN:"Bu sayede bilgisayarınız bazı uygulamalarda çift işlemcili gibi çalışıp, performans kaybını engeller."
    BURADAKİ SİHİRLİ KELİME "BAZI PROGRAMLAR"
    İŞTE BENİMDE ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM BU,BAZI PROGRAMLARIN ADEDİ O KADAR AZKİ......
    BU NEDENLE FARKI HİSSETMİYORUZ DİYORUM.
    İNANMIYORSANIZ BIOS DAN HT' DİSABLE EDİP KULLANIN MAKİNALARINIZI,BAKIN BAKALIM FARK EDİYORMU?
    TABİİ BU SADECE INTELİN SUÇUDA DEĞİL YAZILIM GELİŞTİREN FİRMALAR BU ÖZELLİĞİE YETERİNCE DESTEK ÇIKMADILAR.
  • Biri AMD biride İntel mikro islemci teknolojisi olduguna gore bu topicte hangisinin iyi oldugu sonucuna varamayız sadece Amd İntel kavgasını korukleriz.Çünkü bizim insanlarımız hep kullandıkları seye iyi derler.
  • @MuratBayrakçı
    Şu ana kadar HT ile ilgili yazdığın herşey yanlış
    Bilgilerin de tamamen yanlış
    İnsanları yanlış bilgilendirip yanlış yönlendiriyorsun

HT sayesinde bilgisayarınızda 2 işlemci varmış gibi olur
    Bir program çalışırken, başka bir program açtığınızda
    performans kaybı mimimum olur
    VE hiçbir şekilde HT TEK BİR programın 2 işlemci kullanmasını
    SAĞLAMAZ
    Buradaki asıl olay birden fazla program çalıştırıldığında
    HT sayesinde çok az performans kaybı olmasıdır

HT den faydalanabilmek için de hiçbir programın HT desteklemesi
    gerekmez, zaten hiçbir program "HT destekli" değildir
    HT bir software değildir, MMX ya da SSE ile karıştırıyorsunuz
    Alakası yok
    Tekrar söylüyorum, HT den en basit programdan tutun
    en karmaşık program dahil TÜM programlar faydalanabilir
    Burada önemli olan tek bir programı çalıştırmak değil
    Aynı anda birden fazla programı çalıştırmak

Forumda AMD kullanan birçok kişiden duyduğum 1 numaralı
    şikayet, oyun ve bench dışında, desktopta çalıştırılan
    programlarda, özellikle birden fazla program kullanmaya
    kalkınca, performansın çok düşmesi

HT ile ilgili bir örnek
    Bir program CPU yu ne kadar kastırırsa kastırsın
    HT li bir P4 işlemciye maximum %60 yük bindirebilir
    Aynı zamanda bu tür 2 programçalıştırıldığında
    performans kaybı %20-30 civarındadır

AMD kullanıcılarının böyle birşey denediğini
    görmeyi çok isterim
    Mesela 2 adet SuperPi 32M testi yan yana çalıştırmaya
    çalışsınlar, çok eğlenceli olacağına eminim

Bir konuda bilginiz yoksa, ya da bilgileriniz tamamen
    yanlışsa, lütfen ahkam kesmeyin
    Komik duruma düşüyorsunuz

Bir kere şu lafınıza ne demeli
    quote:

İNANMIYORSANIZ BIOS DAN HT' DİSABLE EDİP KULLANIN MAKİNALARINIZI,BAKIN BAKALIM FARK EDİYORMU?

Siz denediniz mi
    HT yi disable edip bench yaptınız mı
    Birkaç programı birden çalıştırdınız mı?
    Eğer çalıştırıp hiç fark görmediyseniz,
    siz AMD kullanırken daha çok uzun bir süre
    mutlu olacaksınız demektir

Bir de şuna bakalım
    quote:

BAK NE GÜZEL YAZMIŞSIN:"Bu sayede bilgisayarınız bazı uygulamalarda çift işlemcili gibi çalışıp, performans kaybını engeller."
    BURADAKİ SİHİRLİ KELİME "BAZI PROGRAMLAR"
    İŞTE BENİMDE ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM BU,BAZI PROGRAMLARIN ADEDİ O KADAR AZKİ......

Peki bu kadar yazdığınıza göre,
    o "bazı programlar" ın isimlerini buraya yazabilir misiniz
    Hani HT destekli diye lanse edilen
    Bu konudaki yazılarınız tamamen MMX, SSE türünden
    software acceleration sağlayan komutlar hakkında yazılmış gibi
    HT ile uzaktan yakından alakası yok

Bir yazılıma HT desteğinin eklenmesi GEREKMEZ
    Sadece işletim sisteminin HT yi desteklemesi gerekli ve yeterlidir
    Böylece işlemci üzerindeki yük paylaşımını optimum ayarlayabilecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Izzet -- 23 Mart 2005, 12:50:42 >

• Evet MuratBayrakçı arkadaşım doğrudur bazı programlar çalışmıyor olabilir yada tek kanal üzerinde çalışıyor gibi gözüke bilir. Görev yöneticisinde göründüğü gibi bir taraf yani soldaki herzaman en çok çalışan oluyor ama bu gösterge herzman doğru göstermeyebiliyor. CPU nun %100 ü geçtiğini görenler bile olmuştur.

Tabiki göstergeye bakarak bu yalanlanabilir ama işlemci çift olduğunu söylemiyor zaten o kadar performans verebileceğinide kastetmiyor sadece bir kod çalışırken diğer gelen kodun sıra beklemeden işlem görüp çıkmasına yardımcı olarak zamandan kazanç sağlıyor.

İNTEL' in açıklamasında; (islemcinin komut kanallarini paralel olarak çalistirmasina olanak vererek, kullanicilarin daha kisa sürede daha çok is yapmalarini saglayan bir teknoloji) olarak yorumlanıyor zaten.

Izzet +1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaD__EffeCT -- 23 Mart 2005, 13:19:29 >

• Yani olayı bu kadar teknik bilgiyle açıklamanıza gerek yok. Forumdaki çoğu kişi biliyor zaten. Bilmeyen arkadaşta sormuş. "2 senedir nasıl intelden daha performanslı işlemci çıkarmışsa şimdide öyle" diyerek cevaplayabilirdiniz bu soruyu. Eğer hala intel diyorsanız bunu kendi içinizde saklayın başkalarının kafasını karıştırmayın. Çünkü onların doğruyu bilmek hakkıdır.
  • ARKADAŞIM BAK BAKALIM TESTLEREhttp://www.tomshardware.com.tr/cpu/20040201/prescott-21.html
    HERHANGİ BİR FARK VARMI GÖR.
  • ARKADAŞLAR TESTLERDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SADECE "BAZI" PROGRAMLARDA FARK VAR,BEN BURADA AMD NİN AVUKATLIĞINI YAPMIYORUM,ÜSTELİK YILLARCA INTEL KULLANMIŞ BİR ADAMIM.YALNIZ HT HT DİYE BAĞIRMANIN BİR ANLAMI YOK BUNU SÖYLEMEYE ÇALIŞIYORUM.
  • Arkadaşım o işlemlerde Hyper Threading özelliğinin bariz bir şekilde öne çıkması olanaksız, anlatamamışız galiba tek bir işlemden kimse bahsetmiyor sıralı veya sırasız birçok işlemin bir anda yapılmasından bahsrdiyoruz Hyper Threading teknolojisinin yararını test etmek için birkaç testi aynı anda yaparken test etmek lazım Hyper Threading çalışma sistemini hala anlayamamışsınız.

ozaman bu sayfadaki farklar neye yarıyor?

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20040201/prescott-25.html
  • HYPERTRANSPORTUN KATTIĞI FAYDA HYPERTREADING !İN SİSTEME KATTIĞI FAYDADAN ÇOK FARKLI,
    VE ÇOĞU ZAMANDA BU KATKI HİSSEDİLMİYOR.BEN P4 İŞLEMCİMİN ÇOK KERELER ŞİŞİP KALDIĞINA ŞAHİT OLDUM VE BU YÜZDEN AMD YE GEÇİŞ YAPTIM.
  • Valla arkadaşlar bu konuları açıklığa kavuşturmak tam bir kısır döngü.

Bir sistem alacak arkadaşımız aynı paraya iki sistemide alıp kullanacağı programlarla test etmesi lazım ozaman fiyat ve performans cevabını bulmuş olur, yoksa bu olayın çıkışı yok gene AMD-İNTEL kapışmasına doğru gidiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.