Şimdi Ara

Hyosung Gt250R Alıyorum, yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyosung GT250R alıyorum, ikinci el. Tavsiyeniz nelerdir, devir nasıl alınır, uzun sürer mi, darbe vuruk haricinde nesine baktırmam gerekir, işinin ehli birini bulmalımıyım yoksa ikinci elde dikkat edilecek noktalar üç aşağı beş yukarı belli mi???

- Kilometresi düşük olayına fazla takılmayın, dünyayı gezer km düşürülür "3000" yazar...

- Boyasına dikkat edin, boyayı yemiş bir motordan biraz korkun, ama sağında solunda iki-üç çizik görürseniz, sorun ne oldu diye, yüksek ihtimal devrilmiştir o kadar, hiç olmazsa pertten dönme olmadığı konusunda tatmin olmaya yaklaşırsınız.

- Motorun "peg"lerine, yani ayağın koyulduğu kısıma felan dikkatlice bakın, silikliği veya sağlamlığı azbuçuk ne kadar kullanıldığı hakkında size fikir verebilir. Orijinal yazıları, stickerleri, vs kısımlarına da bakın... Şişik şişik mi duruyor? Olması gereken yerde değil mi? Silinmişler mi?

- Motoru mutlaka bir test sürüşüne çıkartın, yada önceden anlaştığınız bir ustaya gösterin. Düşük hacimli motosikletleri kullanıcıları limitlerinde kullanır, motor ne alemde bir fikir edinin.

- Servis bakimlarının tutulduğu kayıtları felan mutlaka kontrol edin, bakımlarının tam olduğundan emin olun. Eğer motosikleti satan şahıs, motosiklet ile alakalı bütün dökümanlarını saklamış ve önüne bütün belgeleri kağıt gibi seriyorsa oh ne ala...

- Satıcıyla yüzyüze iyice konuşun, yalan söylüyorsa zaten belli eder.

Ama hepsinden önemlisi motosikletten iyi anlayan bir arkadaşınızla bakmaya gidin, anlayan dediğim, 0-100 kaç olduğunu, hacmini bilen değil... Gidişatından, motordan gelen seslerden anlamlar çıkartabilecek, yapılan boyanın altını görebilecek arkadaşlardan bahsediyorum. Yada güvenilir bir ustaya mutlaka gidin ve gösterin, onay veriyorsa alın.

Şimdiden bol şans...

• Mr.Au çok teşekkürler.

Tavsiyene uyup motordan iyi anlayan bir arkadaşımı çağırdım. 15 yıla yakındır motor kullanıcısı ve artık neredeyse supersport tarzı motorları teknik özelliklerine kadar hepsini biliyor.

Tip olarak çok güzel, biraz ağır ve bu yüzden dengesiz olabilirmiş. Alınabilecek -kawasaki ninjadan sonra- başlangıç için en iyi model dedi, ama kawasaki ninja nın ikinci eli şimdilerde yokmuş, daha türkiyeye gelmemiş bile.

Motorun koruma kısmı komple sil baştan boyanmış, elektrik aksamında gözle görülür bir problem yok. Sesi biraz boğumlu geliyor. Motor açılmış biraz tamir görmüş anlayacağın.

Pegleri değiştirilmiş, orjinal değil ama suzuki olduğunu söyledi. Zaten motorda bir yer haricinde hyosung logosu da yok.

Motorun evrakları tamam ama servis fişi mişi falan yok. Motor İstanbul' da alınmış, buralara kadar gelmiş. Alan arkadaş da ikinci el olarak bir başkasından almış, sıkıldığı için satıyor. Zaten kendisi de motor tamircisi. Burada çok fena kıllandık, pert olmuş bi motoru tamir edip makyajlayıp bize kakalamaya çalışıyor mu diye. Yoksa zaten elinin altında fazer var, hyosung u ne etsin ki, dimi?

Başka bir tane bakıyoruz şimdi. Kalıbı güzel, tipi güzel, şöyle sorun çıkarmadan kışı getirecek bir hyosung bulacağım. Önümüzdeki sene de kısmetse 600 lük bir tane

• hyo da bu aralar sular bulanık kanuni ve globalin durumlari karisik
    kanuni hyolara para karsiligi bakiyor enjeksiyonlu oldugundan yeniler karburator bulunmuyor serviste
    st adi altinda yeni satisa cikanlarin sadece 2yetkili servisi var!! (belki artmistir 1ayda)
    globale ait hyolarin bircok servisi var fakat pazar payi duserse kapanicaktir global piyasada kalmaya dirense dahi...
    ibre st den yana fakat altyapilari hazir degil ve yukarida bahsettigim sorun var.

Orjinalden alıntı: Belash

Mr.Au çok teşekkürler.

Tavsiyene uyup motordan iyi anlayan bir arkadaşımı çağırdım. 15 yıla yakındır motor kullanıcısı ve artık neredeyse supersport tarzı motorları teknik özelliklerine kadar hepsini biliyor.

Tip olarak çok güzel, biraz ağır ve bu yüzden dengesiz olabilirmiş. Alınabilecek -kawasaki ninjadan sonra- başlangıç için en iyi model dedi, ama kawasaki ninja nın ikinci eli şimdilerde yokmuş, daha türkiyeye gelmemiş bile.

Motorun koruma kısmı komple sil baştan boyanmış, elektrik aksamında gözle görülür bir problem yok. Sesi biraz boğumlu geliyor. Motor açılmış biraz tamir görmüş anlayacağın.

Pegleri değiştirilmiş, orjinal değil ama suzuki olduğunu söyledi. Zaten motorda bir yer haricinde hyosung logosu da yok.

Motorun evrakları tamam ama servis fişi mişi falan yok. Motor İstanbul' da alınmış, buralara kadar gelmiş. Alan arkadaş da ikinci el olarak bir başkasından almış, sıkıldığı için satıyor. Zaten kendisi de motor tamircisi. Burada çok fena kıllandık, pert olmuş bi motoru tamir edip makyajlayıp bize kakalamaya çalışıyor mu diye. Yoksa zaten elinin altında fazer var, hyosung u ne etsin ki, dimi?

Başka bir tane bakıyoruz şimdi. Kalıbı güzel, tipi güzel, şöyle sorun çıkarmadan kışı getirecek bir hyosung bulacağım. Önümüzdeki sene de kısmetse 600 lük bir tane

Ninja 250R benimde hoşuma gitti, ama Hyosung'a göre biraz daha ebatları küçük, ama dediğin gibi tam başlangıç motosikleti. Gerçi ben başlangıç motosikleti olarak görmüyorum, ergonomik olarak görüyorum. Yani tam tadında, hızıda, yakıtıda, görünüşüde...

Şahsen ben ikinci el pek bakmam, ancak bir tanıdığımın olacak ki, motosikletin neler yaşadığını bileyim, diğer türlü hayatta dönüpte bakmam.

İnan ne otomobilleri, ne motosikletleri pertten çeviriyorlar. Tamircilerin bir numaralı işi zaten bu, iyi paralar kazanıyorlar bundan...

Aslında Hyosung'un forumlarından felan takip et, iyi kullanılmış ve bilinen bir motosikleti gözüne kestir ve bin adamın tepesine... Bazıları her yaşadığı olayı forumlara yazıyor, eh bende motosikletin mazisine böylece kısadan ulaşmış oluyorum.

• Son yoruma kesinlikle katılıyorum ,
    Markası ne olursa olsun , kimse iyi görüşlerini yazmazlar , iyi görüşlerini yazmayanlar kadar kötü deneyimler yazılmış olsa , Ducati,BMW,Harley dahil kimse motor kullanmazdı herhalde .

Çok araştırdım , çok soruşturdum .

Bende şu an arıyorum , temiz bulursam GTR 250R almayı düşünüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAQZA -- 3 Mayıs 2010; 18:35:52 >
    Daha Fazla Göster
  • Piyasada başlangıç motoru olarak pazar lideri olan bu makinelerin düşmemişini bulmak çok zor. Yürüyen aksamının hasarsız olmasına dikkat edilmelidir. Çok sık yanladığı için çiziklere kafayı takmamak gerekir.

Mottomuz : 2.el temiz

Orijinalden alıntı: Tulgacan

Varsa satan bende düsünüyorum...

Ben aldım...

★★★ Fenerbahçe 2011-2012 ★★★
    1 Volkan Demirel 3 Reto Ziegler 4 Bekir İrtegün 5 Emre Belözoğlu 6 Joseph Yobo 7 Moussa Sow 8 Sezer Öztürk 9 Miroslav Stoch
    10 Alex de Souza 14 Gökay İravul 15 Henri Bienvenu 16 Cristian Baroni 20 Özer Hurmacı 23 Semih Şentürk 34 Fehmi Mert Günok 35 Hasan Erbey
    38 Mehmet Topuz 53 Serdar Kesimal 54 Erten Ersu 58 Fabio Da Silva Bilica 60 Özgür Çek 62 Selçuk Şahin 67 Orhan Şam
    77 Gökhan Gönül 85 Serkan Kırıntılı 88 Caner Erkin 92 Issiar Dia 95 Recep Niyaz
    Aykut Kocaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyndare0s

Hayırlı uğurlu olsun Tulgacan . Motor hakkında ufak tefek görüşlerini bizimle paylaşırsan sevinirim Malum önümüz yaz herkes birşeyler alabilmek için koşuşturuyo

haklısın bi kaç resim felan koysa izlenimlerini anlatsa yol göstermiş olur bize bende gt250 r düşünüyorum kredi işi olmuyor ya
  • sahibinden.com fiyatları sezon içi olduğu için biraz abartılı sanırım zaten bu motorun 0 ı pek almaya değmez diye düşünüyorum 2bin kadar daha fazla verip ninja 250 alınabilir ama ninjanın 2.eli az olduğundan fiyatları daha yüksek ikinci elde hyosung

aldım mı seneler boyunca kullanmayı düşünüyorum çünkü.

her yönden tatminkar bir motor hızı, görünüşü, yakıtı...
  • peki başlangıç motoru olarak tavsiye edermisiniz eğer paramı tamamlarsam bu modeli alıcam tamamlayamazsam honda cbr 125 r almayı düşünüyorum sizce cbr mi yoksa hyosungmu başlangıç için ideal hiç motor tecrübesi olmayan bi kişi için ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.