Şimdi Ara

HUZUR BULMAK İSTEYEN NAMAZ KILSIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Communist

peki tanrının bildiği sonucu değiştirme ihtimalimiz varmı? yok çünkü varsa tanrı yanılmış olur. bu sorunun iki cevabı var ya tanrı herşeyi bilmiyor yada özgür irademiz yok.

edit: yoga din değil

Alıntıları Göster
    Zaten kastedilen buydu... islam'a göre özgür irade yok, olduğunu savunanların tezini de kolayca çürütebilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

iyice uydurmuşsun, başka verecek cevabın olmayınca uydurmak işinize geliyor

Alıntıları Göster
    Neresi uydurma? Ebu Leheb'i o haliyle kim yarattı? Bence de Allah değil, başkası, Allah öyle yarattı diyen sensin... sonra da uydurmuşsun diyorsun... yani benim düşünceme geldin, bütün bu hikayeler uydurma, nereden tutsan elinden kalır hikayeler...

iyice uydurmuşsun, başka verecek cevabın olmayınca uydurmak işinize geliyor

Alıntıları Göster
    Sana soruyorum, sadece cevapla o zaman:

Ebu Leheb'i kim yarattı?
    Ebu Leheb'i yaratan onun hayatı boyunca neler yapacağını biliyor muydu?
    Yaratan Ebu Leheb'i engelleyebilir miydi?
    Yaratan Ebu Leheb'i farklı yaratabilir miydi?

İki soruya da basit cevap ver, sonra sana 3-4 soru daha soracağım, biz uyduruyoruz ya, sen cevapla biz öğrenelim...

Islam kolayliklar dinidir demiyorlar mi bir de ...

Nefis nelere deniyor temel seviyede bir arastirin oyle piyasaya cikin .

Insanlar yasliliktan vs olsa gerek sandalye veya tabure ile Camii de duruyor diye tepkiler cikmissa gunumuz Turkiyesinde bir de bunna karsi cikanlara cogu vatandasin pek sicak bakmadigi Diyanet kurumu da ifade edince senin bu ifadeni nefsine uymamak olarak mi sanarsin(iz) .

Gulsek mi aglasak mi kaynaklar :
    KAYSERİ GÜNDEM GAZETESİ
    Camide sandalye kavgası
    http://www.kayserigundem.com.tr/camide-sandalye-kavgasi-makale,3871.html

Yeni Şafak
    Hayrettin Karaman: Sandalye, Sıra ve Namaz
    https://www.yenisafak.com/yazarlar/hayrettinkaraman/sandalye-sira-ve-namaz-25339

Gerci gozlen bile namaz kilinir . Yani nefse uymamayi marifetlik bir halde yoktur vesselam .

Ilgnc olan muzir kotu davranistaki cocuk sakincali ve uyarilmasi gerekirken Islami kesim medya nasil da sandalye ile namaz kilmanin SAKINCALI oldugunu ifade etmektedir guler misin zirlar misin aglar misin bilemiyorum :) iste :

Veeee son noktayi Diyanet koymustur ( kronolojik olmasa da :) ) iste :
    CNN Türk
    Diyanet'in tebliğinden sonra camilerdeki tabure ve sandalyeler kaldırıldı
    https://www.cnnturk.com/turkiye/diyanetin-tebliginden-sonra-camilerdeki-tabure-ve-sandalyeler-kaldirildi

Neymis Diyanet'e gore kaldirilma gerekcesi :

" Taburede oturarak ibadet etme kilise geleneğidir " . Kilise veya Havralarda oturmak gelenek degildir insani bir durustur medeniyet ile alakali ...

Aslinda Diyanet alenen ifade ediyor ki oturmak aslinda ARAP gelenegidir

Aradan gecen yillara ragmen Diyanet'in resmi aciklamasina karsi cikan bir mumin de gormedim o halde herkes kabul etmis olmaktadir ...

Bu arada, ben zaten Musluman degilim yani namaz da hic kilmadim imkansizdir ... Benim icin nefsilik bir durum dahi yoktur ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Neresi uydurma? Ebu Leheb'i o haliyle kim yarattı? Bence de Allah değil, başkası, Allah öyle yarattı diyen sensin... sonra da uydurmuşsun diyorsun... yani benim düşünceme geldin, bütün bu hikayeler uydurma, nereden tutsan elinden kalır hikayeler...

Alıntıları Göster
    nerenden tutarsan elde kalan sensin, insan ne yaparsa kendi iradesi ile yapar, şu kadar basit birşeyi de öğren artık zahmet olacak.

Sana soruyorum, sadece cevapla o zaman:

Ebu Leheb'i kim yarattı?
    Ebu Leheb'i yaratan onun hayatı boyunca neler yapacağını biliyor muydu?
    Yaratan Ebu Leheb'i engelleyebilir miydi?
    Yaratan Ebu Leheb'i farklı yaratabilir miydi?

İki soruya da basit cevap ver, sonra sana 3-4 soru daha soracağım, biz uyduruyoruz ya, sen cevapla biz öğrenelim...

Alıntıları Göster
    kardeşim herkes ne yapıyorsa kendi İRADESİYLE yapıyor.

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    He he, basit soruları bile halen cevaplamıyorsun, boş boş demagoji yapıyorsun şu an...

He he, basit soruları bile halen cevaplamıyorsun, boş boş demagoji yapıyorsun şu an...

Alıntıları Göster
    cevap verdim, insan ne yapıyorsa KEND İRADESİ ile yapıyor dedim..cevabım fikrini çürüttüğü için savunma mekanizman çalışıyor şu anda.

cevap verdim, insan ne yapıyorsa KEND İRADESİ ile yapıyor dedim..cevabım fikrini çürüttüğü için savunma mekanizman çalışıyor şu anda.

Alıntıları Göster
    Tanrı'nın senin kaderini bilmesi zaten müdahil olması demektir.

Tanrı tüm evreni, mekanı, zamanı yaratmıştır. Evren'deki tüm olayları, neden-sonuç ilişkilerini, her hareketi o belirler.

Tanrı sadece kendi iradesi dışında gelişen olaylardan haberdar olsaydı, Tanrı sadece biliyor, ama karışmıyor diyebilirdik. ANCAK Tanrı'nın iradesi dışında evrende hiçbirşey olmaz. En ufak bir toz zerresinin hareketi bile Tanrı'nın ilmi sonucudur.

Insan tüm kararlarını çevresindeki koşullara göre verir. Tüm koşullar ve faktörler ise Tanrı'nın kontrolü altındadır, hatta onun sebep olduğu olaylar olduğu için, insan özgür olamaz. Senin hangi ailede, hangi ülkede, hangi genlerle, zeka seviyeni, içinde yetiştiğin ortamı, ekonomik durumu, seni iyiliğe iten dış etkenleri, kötülüğe iten dış etkenleri, yani davranışlarını belirleyen tüm unsurlar Tanrı'nın iradesine dayanır!!!

Bu durumda kainatın her anında ve ayrıntısında Tanrı'nın mutlak bir hakimiyeti ve iradesi var ise, insan iradesinden söz edilemez!!!

Insan gerçekten seçimlerinde özgür olsa ve Tanrı insanların kararları konusunda hiçbir kontrolü olmasa, sadece bunları baştan biliyorsa, bu da Tanrı'nın gücüne sınır koyar. Tanrı her şeye kadir olduğuna göre, bizim seçimlerimiz de onun onayı ve bilgisi dahilindedir. Hatta çevremizdeki her şeyi o yarattığından, seçimlerimiz de dolaylı olarak onun sebep olduğu şeylerdir. Dolayısıyla, hem Tanrı hem de insan bir arada özgür olamaz.

Cüz-i irade ve külli irade ayrımı da bu işi çözmeye yetmez. Bu çelişki dinlerin doğasında vardır.

• Tanrı Filipinler'deki bir köy'de küçük bir kızı yokluk içerisindeki bir müslüman olmayan aile'de yaratıyor, diğer yarattığı kullarına küçük kıza tecavüz ettiriyor, sonra o kız seks turizmi için satılıyor............ tüm dış etkenler Tanrı tarafından belirlendi gördüğün gibi.... sonra da kızın özgür iradesinden mi bahsedeceksiniz bana?

Hatta şimdi bazıları gelip, o şahıs araştırıp islamı bulabilirdi dersiniz şimdi...

Tanrı tüm evreni, mekanı, zamanı yaratmıştır. Evren'deki tüm olayları, neden-sonuç ilişkilerini, her hareketi o belirler.

Tanrı sadece kendi iradesi dışında gelişen olaylardan haberdar olsaydı, Tanrı sadece biliyor, ama karışmıyor diyebilirdik. ANCAK Tanrı'nın iradesi dışında evrende hiçbirşey olmaz. En ufak bir toz zerresinin hareketi bile Tanrı'nın ilmi sonucudur.

Insan tüm kararlarını çevresindeki koşullara göre verir. Tüm koşullar ve faktörler ise Tanrı'nın kontrolü altındadır, hatta onun sebep olduğu olaylar olduğu için, insan özgür olamaz. Senin hangi ailede, hangi ülkede, hangi genlerle, zeka seviyeni, içinde yetiştiğin ortamı, ekonomik durumu, seni iyiliğe iten dış etkenleri, kötülüğe iten dış etkenleri, yani davranışlarını belirleyen tüm unsurlar Tanrı'nın iradesine dayanır!!!

Bu durumda kainatın her anında ve ayrıntısında Tanrı'nın mutlak bir hakimiyeti ve iradesi var ise, insan iradesinden söz edilemez!!!

Insan gerçekten seçimlerinde özgür olsa ve Tanrı insanların kararları konusunda hiçbir kontrolü olmasa, sadece bunları baştan biliyorsa, bu da Tanrı'nın gücüne sınır koyar. Tanrı her şeye kadir olduğuna göre, bizim seçimlerimiz de onun onayı ve bilgisi dahilindedir. Hatta çevremizdeki her şeyi o yarattığından, seçimlerimiz de dolaylı olarak onun sebep olduğu şeylerdir. Dolayısıyla, hem Tanrı hem de insan bir arada özgür olamaz.

Cüz-i irade ve külli irade ayrımı da bu işi çözmeye yetmez. Bu çelişki dinlerin doğasında vardır.

Alıntıları Göster
    asıl çelişki dinde değil sende

o zaman çıkayım adam öldüreyim, hırsızlık yapayım, adam dolandırayım suçu da Allah'a atayım, ne güzel dünya değil mi, işte senin bakış açın bu kadarcık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 2 Mayıs 2019; 17:41:42 >

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    Çelişki gibi görünmesi tanrının olmadığı anlamına değil, bizim bilmediğimiz ancak tanrının/Allah'ın bildiği bir bilginin varolduğunu gösterir. Sen istediğin kadar iddia et, bu söylediklerin zan ile konuştuğun gerçeğini değiştirmez. Allah hem zamanın içindedir hem dışındadır.

İnsan bunu sınırlı beyin kapasitesi ile idrak edemediği için iddia edeceği hiç bir şey objektif değildir. Tamamiyle subjektiftir. Ben Allah'ın varolduğunu da biliyorum özgür irademin olduğunu da biliyorum, iddia ettiğin hususun şeytanın Allah'a karşı iddiası olduğunu da biliyorum, ölünce bilmediğimizin de bize açıklanacağını biliyorum.

o zaman çıkayım adam öldüreyim, hırsızlık yapayım, adam dolandırayım suçu da Allah'a atayım, ne güzel dünya değil mi, işte senin bakış açın bu kadarcık

Alıntıları Göster
    Ben zaten inanmıyorum bunlara, bunlar sizin inandığınız din. Saçma olduğunu baştan beri söylüyorum zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Çelişki gibi görünmesi tanrının olmadığı anlamına değil, bizim bilmediğimiz ancak tanrının/Allah'ın bildiği bir bilginin varolduğunu gösterir. Sen istediğin kadar iddia et, bu söylediklerin zan ile konuştuğun gerçeğini değiştirmez. Allah hem zamanın içindedir hem dışındadır.

İnsan bunu sınırlı beyin kapasitesi ile idrak edemediği için iddia edeceği hiç bir şey objektif değildir. Tamamiyle subjektiftir. Ben Allah'ın varolduğunu da biliyorum özgür irademin olduğunu da biliyorum, iddia ettiğin hususun şeytanın Allah'a karşı iddiası olduğunu da biliyorum, ölünce bilmediğimizin de bize açıklanacağını biliyorum.
    Orası zaten daha komik... şeytanı kim yarattı??? Şeytanı bu kadar kötü yaratan kim?

Allah ademi yaratıyor ve şeytan'dan secde etmesini istiyor...

Şeytan ne yapıyor, Allah'ı bildiği halde ve karşısında olduğu halde ona posta koyuyor... hayır eğilmem diyor... demek o kadar güçlü değil ki yaratan, şeytan karşısında posta koyabiliyor...

• quote:

Ben zaten inanmıyorum bunlara, bunlar sizin inandığınız din. Saçma olduğunu baştan beri söylüyorum zaten

Alıntıları Göster
    sen zaten islamı değil kendi kafandan uydurduğun başka bir dini eleştiriyorsun ama islamı eleştiriyorum sanıyorsun.

• quote:

Alıntıları Göster
    Yani yukarıdaki metin'e vereceğin cevap bu mu? :):):) Cevap veremiyorsun hiçbir yazdığıma, hep demagoji..:)

Ben zaten adam öldüren adam sorumludur diyorum... sizin (islamın) dayattığı kader tanımının geçersizliğini açıkladım.

Yukarıdaki metin'deki yanlışları söylermisin? Istersen tekrardan kopyalayayım buraya...

• quote:

Yani yukarıdaki metin'e vereceğin cevap bu mu? :):):) Cevap veremiyorsun hiçbir yazdığıma, hep demagoji..:)

Ben zaten adam öldüren adam sorumludur diyorum... sizin (islamın) dayattığı kader tanımının geçersizliğini açıkladım.

Yukarıdaki metin'deki yanlışları söylermisin? Istersen tekrardan kopyalayayım buraya...

Alıntıları Göster
    burda bazılarının yaptığı gibi sorularına "git kitaplardan araştır" desem haklısın diyeceğim ama cevap veriliyor sen anlamıyorsun..yanlış bilginle yanlış cümleler kuruyorsun..

madem bir adam birini öldürürse bu suçtan o adam sorumludur diyorsun ama yukarıda ebu leheb'in davranışlarından Allah'ı sorumlu tutuyorsun, o nasıl oluyor?

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    İşte zaten olay burada. Şeytan da onu diyor sen istemeseydin ben azmazdım diye iddia sunuyor. Allah da o iş senin iddia ettiğin gibi değil diyor. Sen ne yaptıysan kendi iraden ile yaptın diyor. Demek ki bunun güçle müçle alakası yok bilgisizlikle zan ile bilen birisine iddia sunmak var

He diyelim senin iddian zan ile olmasına rağmen doğru olan. Bu yine de Allah'ın sözünden döneceği anlamına gelmez. Allah diyor ki emirlerime uyan cennete uymayan cehenneme gidecek. Eee ben kendi iradem ile mi hareket ediyorum kendi bilgim dahlinde evet. Demek ki mantıklı olan yine Allah'ın affına uğrayacağı kullarından olabilmek için çabalamak. Senin kisi doğru bile olsa -ki değil- tanrı yoktur sonucuna ulaştırmaz bu ikilem.

Tanrı/Allah var ise öyle insan gibi sınırlı güce ve bilgiye sahip bir varlık olmayacağına göre bizim bilmediklerimizi bilmesi tutarlı olan açıklamadır.

Bugün bir olay yaşadım mesela 1 ay önce şunu şunu yap dediğim adam; 1 ay boyunca hiç bir şey yapmamış ve bugün benden hesap sormaya geldi. Ben adamın bilmediklerini biliyordum ve 1 ay önce adamın anlamayacağı bilgileri adama yüklemedim, dedim ki sen şunu yap gel, adam beni dinlememiş ve yapmamış. Şimdi suçlu ben miyim? Veya ben yok mu oluyorum? Yoksa suçlu adam mı?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.