Şimdi Ara

Hursoft Okul Öğrenci Devamsızlık Programı (Veli Bilgilendirme - Parmak İzi Kontrollü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hursoft Okul Öğrenci Devamsızlık Programı (Veli Bilgilendirme - Parmak İzi Kontrollü)







    Okul Öğrenci Devamsızlık Programı

    Hursoft Okul Öğrenci Devamsızlık Programı ile Okullarda genelde Öğrenci olmayan kişiler elini kolunu sallaya sallaya okula girip çıkabilmekte ve bu Öğrenciler için ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Hursoft parmak izi sistemi turnike ile desteklenerek Öğrencilerin parmakizi cihaza tanıtılmakta ve geçiş seviyelerine göre sıralanmaktadır.Bir Öğrencinin 10 parmağı da istenirse parmak izi cihaza tanıtılabilir olaki bir tanesi okumazsa diğer 9 seçenekten biri ile geçiş yapmak mümkün olacaktır. Bağlı bulunan bilgisayara tcp/ip üzerinden parmak izi loglarını atar ve pc ye yüklenilen Hursoft öğrenci devamsızlık kontrol yazılımı aracılığı ile Öğrencinin devam devamsızlık durumu raporlanabilir.

    Öğrencinin okula geç gelmesi yada gelmemesi durumlarını bilgi olarak ailelerine kısa mesaj olarak yada mail adresine ileti olarak gönderebilir. Bu sistem ile Velilerin gönüller rahat ve çocuklarının tam hata yapma çağında onların yanında olarak geri dönmesi mümkün olmayan bir çok hadisenin önüne geçecekdir.

    Okul Öğrenci Devamsızlık Programı Hangi Bilgileri Sunar?

    -Geç gelen öğrencinin velisine geç kaldığını SMS olarak gönderme.

    -Tam gün gelmeyenlere otomatik olarak SMS gönderme.

    Hursoft Öğrenci Devamsızlık Programı, bir okulda eğitim gören öğrenci, öğretmen, personel giriş çıkış takibini amaçlamaktadır. Hursoft ÖDKS, okulun giriş kapılarına yerleştirilen parmak izi ya da kartlı okuyucu ve turnikeler ile öğrencilerin hangi saatlerde ve hangi kapılardan giriş ya da çıkış yaptığını ayrıntılı olarak raporlamakla birlikte isteğe bağlı olarak öğrencilerin belirli saatlerde okula girişini ya da çıkışını sınırlandırabilmekte; giriş ve çıkışlara yerleştirilen kart yada parmak izi okuyucularıyla okul içerisindeki geçiş noktalarını kontrol etmeyi sağlamaktadır.



    Okul Öğrenci Devamsızlık Programı Genel Özellikleri

    Okul Öğrenci Devamsızlık Programı okullarda giriş kapılarında bulunan parmak izi ya da kart okuyucular ile giriş ya da çıkış yapan öğrencilerin kart ya da parmak izi bilgilerini Access Point Router cihazı ile kablosuz ortam üzerinden sunucu bilgisayarına aktarmaktadır. Öğrenciye ait kart veya parmak izi bilgileri, tarih-saat değerleri ve işlem türünü (giriş veya çıkışını) alan sunucu bu verileri veritabanına kaydeder ve öğrencinin dersleri bitmeden önce çıkmama gibi daha önceden girilmiş bir engelleme tanımlaması var ise turnike üzerinde bulunan okuyuculara turnikeyi kilitleme komutunu gönderir.

    Öte yandan Okul Öğrenci Devamsızlık Programı, Veli Bilgilendirme - Parmak İzi Kontrolü sayesinde diğer okulların öğrencilerinin bu okula girişine de izin vermiyor. Okula girmek isteyen kişiler ise kapıdaki güvenlik görevlisine kimliğini bırakarak okula girebilir. Öğrencilerin parmak izi ve fotoğrafları, okula girdiği andaki saat, dakikası ve öğrenci veli bilgileri (veli ad soyad, yakınlık derecesi, veli cep tel) bilgisayar ortamında kaydediliyor. Geç gelen ya da okula gelmeyen öğrencinin velisine otomatik olarak bilgi mesajı gönderiliyor. Veli böylelikle çocuğunun okula geç gidip gitmediğini ya da okula hiç gitmediğini SMS ile bilgilendiriliyor. (Örneğin Sayın ALİ KANER’ in velisi VELİ KANER 01.03.2012 tarihi 18:00 saat itibari ile öğrencimiz okulumuza giriş yapmamıştır. Bilginize.)

    Okul Öğrenci Devamsızlık Programı (Veli Bilgilendirme - Parmak İzi Kontrollü) ile Hangi Raporlar Alınabilir?

    Geç gelen öğrencilerin listesi, gelmeyen öğrencilerin listesi, gelen öğrencilerin listesi, izinli öğrenci listelerinin tek bir tuşla alınabilmesi.

    Öğrenci kayıt listesi, öğrenci parmak izi listesi, öğrenci veli listesi, öğrenci cep telefonu listelerinin alınabilmesi.

    Günlük öğrenci giriş, çıkış listesi, öğrenci yıllık giriş çıkış listelerinin tek bir tuşla alınabilmesi.

    Öğrenci devamsızlık listesi, öğrenci günlük yoklama listesi, öğrenci haftalık yoklama listesi, tam gün gelmeyenlerin listesi, öğrenci giriş çıkış listelerinin alınabilmesi.

    Kat Sınıf bazında günlük ve haftalık yoklama listelerinin alınabilmesi.

    Öğrenci personel ve öğretmen bazında giriş çıkış listelerinin alınabilmesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hursoftyazılım -- 4 Ağustos 2012; 10:16:27 >







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.