Şimdi Ara

Human Mage - Rotasyon & DPS & Gold Sorunları - YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aslında ben WoW'u 2010 yılında bıraktım.. bıraktığımda LVL 70'dim.. Ocak'ta tekrar başlayım dedim ve 23 Ocak'ta LK paketini internetten satın aldım ve fazla üstüne düşmeden (iş - güçten fırsat olduğunda) diye düşünerek başlayım dedim.. hem vakit geçiririm hem boş zamanlarımda eğlenirim diye..

Bıraktığım zamana göre LVL 70'den LVL 82'ye kadar nasıl gediğimi anlamadım (yanlış hatırlamıyorsam 6 günde hallettim).. Quest yapmayı inanılmaz kolaylaştırmışlar.. Ancak LVL 82 dahil 85 olana kadar biraz sıkılmaya başladım..

Bu arada tek ana mesleğim olan Mining'i 525 yaparak bitirdim.. 2. mesleğim yok.. Gold kazancımı tamamiyle barlar ile sağlıyorum ancak çoğu zaman sıkıntı yaşıyorum mezarcılar yüzünden.. AH'de ki ortalama fiyattan koyduğum her stack için 1/3 fiyat verenler var.. sinir oluyorum..

LVL 85 olduktan olduktan sonra elimde biriktirdiğim Gold'lar ile (yaklaşık 4750G) AH'den Item LVL - 377 olan itemlar aldım.. Staff'ımı yeniledim, Wand'ımı yeniledim.. Trinketlerimi yeniledim.. ufak tefek eksikler var.. şu anda 123K Health'e sahibim 90K'da Mana var.. Gylphlerimin hepsini araştırmalarım doğrultusunda doldurdum ve onlarda tamam..

başımda birde DPS belası var.. Talentlerimi falan güzelce (internetten bakarak) ayarladım.. DG - Raid ağırlıklı gideceğim için Fire'dan vazgeçmedim.. DG'lerde ve Raid'lerde her ne kadar 2 gün olsada sürekli DPS'in çok düşük şikayetlerinden 2 günde bıktım ve oyundan soğumama yetti..

bunun üzerine Guild'deki arkadaşlarıma sordum onlarda Rotasyon'dan bahsetti.. fakat ben nedense sanırım alışmadığım için rotasyon yapıldığı halde DPS'imi bir türlü yükseltemiyorum.. Her şeyi deniyorum, her Spell'imi üstüste biri bittiği anda diğerini basıyorum ancak ikisini üstüste vermeye kalksam üçüncüsü bir şekilde olmuyor ve "Spell is not ready yet" uyarısı alıyorum.. Guild'de, üniversite zamanlarında beraber okuduğum bir kız arkadaşımda var.. O sağolsun çok ilgileniyor benimle ama bu DPS lanetini bir türlü gideremiyorum.. Target seçiminin ve diğer targeta geçişi ben hep mouse ile yapıyordum (arada yapamıyordum tabii - küçük yaratıkları herkes birbirine daldığı için seçmek kolay olmuyor o hengamede), TAB tuşu ile değiştiğini bugün keşfettim.. Ana Spell'im olan Fireball ve birkaç tanesi daha hariç diğer Spell'leri mouse ile yönetiyorum çünkü böyle alıştım sanırım yanlış alıştım.. ve bu durum gerçekten sinirlerimi çok bozdu..

Annual Pass seçimi yapmamış olsaydım oyunu bırakacaktım ama artık yapacak bir şey yok.. Neyse..

kısaca sorularım:

1) 2. meslek (bana ciddi anlamda para kazandıracak bir meslek) olarak ne seçmeliyim?

- Farming sorun değil, buna vakit ayırabilirim..

- Farmingden sıkılmıyorum, keyifli de geliyor hatta.. Kısacası meslek kasmak sorun olmaz.. Yeterki para kazanabileyim..

2) AH'de isterseniz, atıyorum 1 stacklik Obsidium Bar'a 1G diyin, birisi gelip 25 Silver'dan satıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

3) DPS konusu bu kadar önemli mi? DG'lerde Raidlerde vs. söylenenlere kulak asma diyebilir misiniz? Evet DPS değerim az olabilir ama çoğunlukla çok iyi vuruşlar yapıyorum.. Hele birde tek atımlık - anlık (adını bilmediğim için) Pyroblast fln çıkıyor coştukça çoşuyorum... Ama sinirlerimi çok bozuyorlar..

4) Bunlar dışında önereceğiniz, tavsiye edeceğiniz bir şeyler var mı?

Şimdiden teşekkürler

• Oncelikle 377 item level olanlar viciousdur buyuk ihtimalle, onlar PvP item laridir, onlarla iyi bir dps bekleme. Onun yerine hour of twilight dungeonlarini farmla, oralardan full 378 PvE ol. JP ve VP ile de destekle. Ondan sonra LFR ile 384 item leveli olan itemlari almaya calis. Sonra guildinle normal Dragon Soul girersin.

Tuslara tiklama bazen cok hizli olman gerekebilir, kesinlikle klavyendeki tuslara atama yap, E, R, Q, T, F, G, V shift1,2,3,4,5 falan kullanabilrsin.

Ikinci meslek olarak Jewelcrafting secebilirsin iyi para var su an.

AH konusunda ise benim tavsiyem bi tane musteri bulup surekli olarak sabit fiyata ona satabilirsin. Veya AH'ta ucuza satilanlari alip tekrar koyabilirsin veya Trade den de satabilirsin.
  • 1)meslek olarak kesinlikle JC seçmelisin.525 yapmak için iyi para harcarsın ama daha sonra karşılıgını alırsın hele ki sen de mining de varmış
    2)evet pure dps bir sınıf için dps çok önemlidir.ama damage done sıralamasında fark yemiyorsan fazla takılma.clicker olduğun için dps in düşebilir ya da ms ve fps yüksektir.son olarak da söylemek istemiyorum ama yeteneğin kısıtlı olabilir
    3)onun bir çaresi yok.eğer 1 2 kişi yapmışsa onların sattığı ucuz şeyleri alıp kendi fiyatından tekrar koyabilirsin
  • Yukarıda arkadaşların dediklerine katılmakla beraber bir iki şey söyleyeyim ben de. Öncelikle dungeon ve LFR'de dps çok önem verme. %15 damage buffıyla halen T10 seviyesinde Dps yapan adamlar var. Aynısı LFR için de geçerli... Bütün fight boyunca yatıp item alan insanlar varken elinden geleni yapan adama pek laf gelmez. Ancak durum normal raidlerde değişir. Özellikle kendi guildinle giriyorsan... Wipe yendiğinde ve sinir anlarında okların seni göstermesini istemiyorsan, karakterinin potansiyelini tam anlamıyla kullanmalısın.

İtem, reforge, gem vs. gibi konularda yardım istiyorsan armory linkini verebilirsin, daha kolay olur.
  • Bi Armory linki atarsan yardımcı olmaya çalişirim
  • bence kesinlikle itemle alakalı. ahden aldıgın 377lik itemler başlangıç için iyi, ama onlarla raid yapamazsın. hour of twilighttan 378lik alman, valorle 397lik alman, lfrden 384lük alman lazım.

ikinci meslek jc önermişler, haklılar çok kazançlıdır, miningle birlikte iyi gider. alternatif olarak tailor da olabilir. her iki seçenekte de bol bol bol farm lazım.
  • baştan moralini bozayım.
    o mining i sil bikere. main karaktere mining kasılmaz. mage için engineering ve jewelcrafting kasmalısın. şuan yeni çıkan gemler yüzünden enchanting daha avantajlı gibi görünüyor fakat yeni patch geldiğinde tekrar düzene girecek.
    en iyi para raid yaparak ve auc house ile oynayarak gelir. gerçek ekonomi gibi düşün. en çok parayı köylü mü kazanır yoksa köylünüm mahsulünü işleyen mi yoksa bunları toptan alıp satan ticaretle uğraşan kişi mi?
    ama illa ben toplayıcı olacam diyorsan bir paladin alt karakter açacaksın. mining ve herbalism kasıcaksın ona. riding flying tüm trainlerini yapıcaksın. bir kraktere de sadece alchemy kasarsan döngü tmmlanır. paladinle speed bonusu ile hızlı hızlı mine + herb toplarsın alchemy ile flask pot a çevirirsin. mineları jewelcraft ile prospect edip gem matına çevirir gem yaparsın. eğer ki epic versionları çıkmazsa düşüklerini yine alchemy ile epic haline çeviriyorsun. böylece araya kimseyi sokmadan direkt olarak kendin yapıp kendin satıyorsun en karlısı bu. buna ek olarak hiç uğraşmayıp sadece tailoring encanting de kasabilirsin. her hafta dungeon farmlarken bi taraftanda loot yaparsan biraz da açgözlülük yapıp need atarsan sonradan disenchant yapmak için yine iyi para çıkar.
    dps olayı böyle anlatma ile felan olacak iş değil. oturup tüm guideları okuyacaksın streamleri izleyeceksin. herkesden birşeyler ögrenirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar zaten ekonomine can vericek çözümleri üretmişler DPS konusunda dungeon olayıda tamam onuda belirtmişler DPS için sana geriye kalan 1 yılmadan dungeonları farmlayıp max ne toplayabiliyosan item toplıycaksın ikincisi Gem ve Enc item yok düşük nasılsa değiştiricem mantığından yola çıkarak eksik etme DPS Rotation olayını çözmen için 'Fire mage DPS Rotation' yazman yeterli google barda ne skill varsa abanayım mantığı ile DPS yapılmaz Sırasıyla atılması gereken Skilllerin var Örneğin : Living Bomb (DoT Bittikçe Tekrar) / Scorc (Living Bomb la aynı sistem) / Firefrostbolt (atabildiğin kadar) (Hot Streak Bu yazı Çıktığında ekranına ) Pyroblast gibi
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, dediklerinizi uygulamaya çalışacağım..
  • Birde sizlerden en çok tercih edilen DPS Addon ismi alabilir miyim? Biraz baktım da;

İçlerinde en anlaşılırı Skada gibi geldi bana.. Tavsiye eder misiniz?
  • netten arastirmissindir gerci ama dps icin bi iki puf nokta soliyim. hit asla %17den asagi olmasin. hit 17 olduktan sonra uzerinde crit haste olmayan her itemi haste'e reforge et. fire icin en onemli sey hastedir. siralaman sole olmali %17hit > haste > crit. gem kisminda genelde surekli +40 int veren gemi kullan. ismini unuttum brilliant biseydi. wow curse sitesinden combustion helperi indir. fight sirasinda burst yapicagin zaman mirror image ve trinkleri bas. flame orb cdden ciktikca kullan. living bombu asla adamin uzerinden eksik etme. ama patlamadan yenileme sakin. combustion helper sayesinde ne zaman comb kullanman gerektigini goruceksin. combustion icin su makroyu kullan
    #showtooltip combustion
    /stopcasting
    /cast combustion
    bu sayede spell cast ederken combustion kullanilabilir durumdaysa direk basarak patlatabilirsin. iyi patlatilan bi comb dehset dps yapabiliyor :) gece gece aklima bukadar geldi eger yardim istersen pm atabilirsin.
  • dostum 3. sorun için noxxic.com u kullan herşeyi anlatmış adam orda. ayrıca 4. sorun için de noxxic.com orda reforgeler gem enchlar felan var ayrıca sadece fire mage bölümüne değil de sitenin girişinde gameplay'e gir orda da addonlar key bindngler macrolar potlar elixrler felan kısacası sitede profession sorun dışında herşey var.

profession olarak da benim yaptgım şeyi anlatayım. mining kastıysan yanına jc kas. guildden alchemistin biriyle arkadas ol. kastıktan sonra da uldumdan cıkma gatherer addonunu kur ve uldumda bi farm yolu var milleti takip ederek öğrenirsin en basta orda sürekli elementium ore kascaksın onları bar'a cevirmiceksin ama. oreleri 5er 5er jcnin bi özelliği olan prospect edip içinden cıkan carnelianları biriktireceksin. 3 carnelian + 3 heartblossom=1 inferno ruby. sen heartblossomları da beraber maille alchemist arkadasına gönderirsin o da sana cevirip gönderir inferno rubyleri de artık piyasada hangisi iyiyse delicate,bold,brilliant'a cevirip satarsın. auctionator addonunu kur. biraz paran oldktan sonra queen's garnet işine de girersin. çünkü infernolar biyerden sonra doyurucu gelmemeye baslicak. piyasada bu queen's garnet düşerse ve craftlı halleri sabit kalırsa gemi çeker craft edip satarsın. veya bazen ah ile uğrasmayıp trade kanalında baya ucuza satanlar oluyor onlara da dikkat et. ben dün 1.5kdan 10 tane aldım aynı geceyarısına kadar ortallama tanesini 2.3kdan sattım al sana 8k kar. jcde işler böyle ha tabi volatile air ve volatile water fiyatlarını da takip et düşerse onları da alırsın jcnin en yüksek takıları olan 377 vicious band ve necklere cevirip satarsın. zaten 40 50k paran oldktan sonra mining de gereksiz kalcak onu da silip yerine baska bi üretici meslek daha kasabilrsin yüksek oynayabilen mesleklerden..

addon olarak omniCC'yi kur. gatherer'i kur. atlaslootu, Deadly Boss Mods'u en önemli addon olan recount'u, istersen Postal'ı da kur. aklıma gelen addonlar bunlar. magenin ihtiyacı olan ayrı addonlar var rotasyon addonları felan sana o anda ne vurman gerektiğini söyleyen. dpsni bu baya bi arttırır. araştır onu da ben bilmyorm. şimdilik bol bol hour of twilight yap atlasloot addonu ile de eksik itemlerini hangi dgde hangi bosstan düşüyor felan öğrenirsin. şimdilik 377 setle idare et birer birer değiştirirsin itemlerini pve itemlerine. son olarak LFRleri her hafta yapmayı unutma.

umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi oyunlar.

edit: farmingten sıkılmıyorm zevk alıyorum demişsin.. o zaman uldum tam sana göre 24 saat rekabet var orda baya zevkli yarış içinde hissediosun kendini farm yaparken :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleGod -- 18 Şubat 2012; 15:14:14 >

• en büyük sorun spelleri mouse ile tıklayarak kullanman. esc ye bas, key binding diye bir opsiyon var onu kullanrak q,e,r,c,x olsun mouse scroolu olsun alt-1,2,3 vsvs tuşları spllerine ata böylece hot streak,impact gibi procları daha iiyi kullanırsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.