Şimdi Ara

Hukuktan işletmeye dönmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler hedef tm de herhangi bir hukuk fakültesi kazanmaktı netlerim de iyi durumda yani 5bine kadar gidebilirim duruma göre.Ama hukuku sadece yazmak için yazmış olabileceğimi düşündüm.Mezunum geçen yıl kıl payıyla kaçırdım erzincanı mezuna kaldım ve düşündüm düşündüm benim en sevdiğim iki ders ingilizce ve matematik.Bu ikisi de hukukta yok.Yurt dışı imkânı da çok kısıtlı.İşletme tam bana göre ama düzgün bir ünide olmadıktan sonra işletmenin çok fazla bir şey getirmeyeceğini düşünüyorum.

O yüzden 6-7 bine girip odtü işletme koç işletme yüzde 50 burslu filan yazmak mantıklı olur mu sizce?

Koç işletmeye gitmek isterim tam bursluya ama hayal kurmamak lazım,yüzde 50sine gidip cefasını maddi olarak çekip 4 yıl sonra çok iyi bir yerde olup o parayı çok çabuk cebine koymak gibi bir fikir var aklımda.Aklım bu ara karışık yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnqelTR -- 12 Nisan 2018; 10:28:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bak kardesim nei sawundugunu bılmıorm ama soyle dusunelım dolar 4 lıra olmus olablr ama ekmegi dolarla mı aloruz hayır. Hem nie taktınız dolara bu kadr hem dolarn ustnde ıbrahim lincoln resmi war o adam bı aralar galatasarayda oynuyodu ama sen weled oldugn icin bilmezin.O yzdn weledlik yabma odur oturdugn yerde

• Hukuk bölümünü sevmiyorsan, asla okumamalısın. İşletme bölümünden mezun olup rezil de olabilirsin vezir de. Ama hukuktan mezunsan rezil olmazsın, işletme tavanı ve tabanı açık bir bölüm. Her neyi istiyorsan, sevdiğin işi yaz. Sınava az bir zaman kala, bunları hiç düşünme. Tmde gir ilk 1000'e, sonra Boğaziçi İşletme mi yazıyorsun, Koç mu, Ankara Hukuk mu yazıyorsun, Bilkent mi Istanbul mu yoksa Boğaziçi Psikoloji mi. Bunların hepsini düşunmek için önünde yeterince süre okacak. Şimdi bunları düşünmek zaman kaybı. Onun yerine git sevdiğin bir dersten soru çöz( sıkıldıysan biraz ara vermek istiyorsan ). Hedeften kopma Obradovic gibi ol. Final Foura gitmeden adam öncelikli hedefimiz Banvit maçı diyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerlimasuk

Hukuk bölümünü sevmiyorsan, asla okumamalısın. İşletme bölümünden mezun olup rezil de olabilirsin vezir de. Ama hukuktan mezunsan rezil olmazsın, işletme tavanı ve tabanı açık bir bölüm. Her neyi istiyorsan, sevdiğin işi yaz. Sınava az bir zaman kala, bunları hiç düşünme. Tmde gir ilk 1000'e, sonra Boğaziçi İşletme mi yazıyorsun, Koç mu, Ankara Hukuk mu yazıyorsun, Bilkent mi Istanbul mu yoksa Boğaziçi Psikoloji mi. Bunların hepsini düşunmek için önünde yeterince süre okacak. Şimdi bunları düşünmek zaman kaybı. Onun yerine git sevdiğin bir dersten soru çöz( sıkıldıysan biraz ara vermek istiyorsan ). Hedeften kopma Obradovic gibi ol. Final Foura gitmeden adam öncelikli hedefimiz Banvit maçı diyordu.
    Hukuk bölümünü sevmiyorum değil orası da güzel olur elbette ama işletme çok daha güzel geliyor bana.Sadece derece yapmadktan sonra bir önemi olmadığını bildiğim için hiç düşünmemiştim.Ama şimdi boğaziçi filan zor gibi ama odtü veya koç yüzde 50 olabilir ki koç un tam burslusu zaten ilk 800den alıyor.Yani diyeceğim o ki buralara gitsem mezun olduktan sonra sıkıntı yaşar mıyım? Hukuktan kötü duruma düşer miyim onu düşünüyorum

• Boğaziçi işletmeye git,hukuktan iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnqelTR

Hukuk bölümünü sevmiyorum değil orası da güzel olur elbette ama işletme çok daha güzel geliyor bana.Sadece derece yapmadktan sonra bir önemi olmadığını bildiğim için hiç düşünmemiştim.Ama şimdi boğaziçi filan zor gibi ama odtü veya koç yüzde 50 olabilir ki koç un tam burslusu zaten ilk 800den alıyor.Yani diyeceğim o ki buralara gitsem mezun olduktan sonra sıkıntı yaşar mıyım? Hukuktan kötü duruma düşer miyim onu düşünüyorum

Alıntıları Göster
    İsletme bölümünün tabanı ve tavanı kesinlikle Hukuka göre çok dalgalıdır. Avukat olursan, kesin iş bulursun garantidir. Elbette her iş gibi hukukta da kendini geliştirirsen, ciddi paralar kazanabilirsin. Olaylara yorum getirme kabiliyeti ister, kuralları çok iyi bilmeyi gerektirir. Bazi insanlar bundan müthiş zevk alır. Hukuk okumak işletme okumaya göre daha zordur da. Hukuk okursan, İngilizce yada başka bir yabancı dil bilmesen bile gayet iş bulma olanağın olur. Devlette ataması işletmeye göre hem daha fazladır hem de daha az puanla atanabilme şansın vardır.

İşletme okurken de büyük keyif alabilirsin. Ingilizce bilmen hatta ikinci yabancı di bilmen sana çok sey kazandirır. Daha dipsiz bir kuyudur. Hukuk yazan arkadaşlarının 2-3 kati paralar da kazanabilirsin, hukukcuların ucretlerinin yarısına da çalışabilirsin. Arkadaşın yazdığı gibi Boğaziçi Işletme yazsan Hukuktan iyidir ama Marmara Işletme soru işaretidir. Yine iş bulma şansın var, hatta iş kurma şansın da var. Eğer baban ticaretle uğraşıyorsa ve sen de onun işini devam ettirmek istiyorsan, hem çalısıp hem okuyabilirsin de. Okurken part time işletme ile ilgili çalışmak sana çok sey katar. Ama garanti değildir. Koç da okusan, insanlar seni işe alırken diline, duruşuna, yöneticilik yeteneğine bakarlar. Hukuk gibi daha meseki örgütlenmesi azdır ama yeniliklere, yeni fikirlere daha çok göz kırparsın.

Koç, belki kendi bünyesine alıyor da olabilir ilk 800dekileri. Ayrıca Koçta Double Major denilen olay da var yani çift anadal ile iki bölüm okuma şansın var. Donanımlı olursun. Koçta yabancı hocalar, farklı seminerler var. Elbette ki Koç da Boğaziçi kadar olmasa da bir etikettir. Donanım olarak Koç'ta kendini inanılmaz geliştirebilir, yurtdışına da çıkabilirsin. Boğaziçi de her zaman bir çok noktada diğer üni mezunlarından 1-0 önde başlar.

Tercih sana kalmış, hukuk okuyayım aman ağzımızın tadı kaçmasın da diyebilirsin, ya da işletme okuyarak farklı deneyimler elde edebilirsin. Hayat senin hayatın.

Çok merak ediyorsan, git bir gün adliyeye avukatların çalışma ortamlarını gör. Hayatın orada geçecek. Işletme elbette daha geniş bir yelpaze ama reputation'ı düşük bir üniversitede işletme okuyacağına bir sene daha hazırlan derim.

Şu an ise bunları çok kafana takma. Otur ders çalış bence. Senin için boşa zaman kaybı.

• Evet

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.