< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
hukukta universite adi ne kadar onemli

-
-
Önemli. Aydın maydın hiç seçme, mezun olunca sıkıntı yaşarsın.
-
Hocam konuştuğum hukuk öğrencileriyle mezunları Ankara Gazi Istanbul Marmara vs gibi üniler haricinde devlette eğitimin çok değişmediğini belirttiler .
Sizce de böyle midir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onemli evet ama aşırı dandik olmadığı sürece sıkıntı olmaz bence
dandik bir üniversitenin hukuk fakültesinden mezun olunca sen avukat olamazsın sana lisans vermiyoruz mu diyorlar. ha nedir sadece özel büyük şirket avukatı olmak istediğinizde sıkıntı olur. bunun dışında üni farketmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 24 Temmuz 2022; 15:44:32 > -
yani hukuğun durumu tıpa yakın diyebilir miyiz hocam?
-
hukukta asıl mesela dava kazanabilme ve iş bitiriciliktir. şimdi Adamın biri en iyi üniversiteyi okumuş en yüksek dereceyi yapmış olsun. mezun olduktan sonra mahkeme salonlarında iyi performans gösteremiyorsa o diplomanın hiç bir önemi yoktur. sen de en vasat üniversite mezunu ol ama kendini geliştirip iş bitiren avukat olursan en gözde avukat sen olursun. sen bu konuda yetenekliysen ve davalarda iyi iş çıkartırsan kimse sana sen hangi üniversite mezunusun diye sormaz,herkes avukatı olarak seni görmek ister.
yani aslında her şey kişinin kendisinde bitiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 24 Temmuz 2022; 16:7:58 > -
hayattan ve gelecekten beklentilerin ile alakali.
gel simule edelim,hukuk okuyarak mezun olduktan sonra yuzdesel olara diger seceneklerden fazla olan ihtimalleri gozden gecirelim.
1.serbest avukat
bu tamamen cevren,kendini gelistirmen ile alakali bir durum.
buyuk firmalarin,deniz sirketlerinin vs disinda kime egitim kariyerine bakmaz,is bitiricigiline bakar
2. hakim savci
yine uni adinin anlamsiz oldugu bir alan
3.sirket,kurumsal avukatlik
gs,koc,bilkent bir ihtimal ank ist marmara disinda bu alana giremezssin,parayi bunlar goturur,cogu yurtdisi llm ve doktora yapmistir,burda uni adi ve kariyer olmazssa olmazdir
4. yurtdisi akademik kariyer
top unilerde master icin burda marka unilerde okumak olmazssa olmazdir.
5.yurtdisi is hayati
hepsi aynidir,tr de hukuk okuyarak hangi uni olursa olsun mesleginle ilgili is bulamazssin(y.disi akademik kariyer eklemedigin muddetce)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çoğu popüler ve ünlü bürolar ve şirketler özelden Koç, Bilkent vs. olmadığı sürece eleman tercih etmiyorlar. İstanbul Barosu ilan sayfasına girersen çoğu büro devlet okullarından mezunlar başvursun diye belirtiyor. İnsanları yanlış yönlendirme. Çocuk belki ünlü bir Avukat olmak istiyor. CMK, Adli Yardım, İcra Takip elemanı olarak iş görecekse Sütçü İmamdan mezun olması da yeterli, orası ayrı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hocam oyle bir amacım. Açıkta kalmamak için son 2-3 tercihimi hukuktan yana kullaniyorum sadece. gelme ihtimalleri %0,000001.
Ne yapmak istediğine bağlı. Sen kurum avukatı olmak istiyorsan kimse sana "Erzincan olmaz biz gsü'den alıyoruz sadece" demez. Ya da kendi büronu açacaksan müvekkil tam anlaşırken sana okulunu sorup " vazgeçtim ya ben bir Ankara hukuk mezunu avukat bulayım" demeyecek. Hakim savcı olurken aynı şekilde. Ama başkasının bürosunda avukat olacaksan biraz zorlanırsınız imkansız demiyorum iyi olmayan ünilerden mezun olup iyi bürolarda çalışan kişiler de var mesela. Durum bu
Bence net önemli hocam sonuçta başlamak için kendi ofisini açıcaksan müşterin bakar, tabi networkşng de önemli
O zaman bölümü bitirdiğinde 4 sene eşek gibi çalıştık, asgari ücret veriyorlar, bu ne biçim iş deme? Çünkü çok var böylesi. Bilinçsiz bölüm tercihlerinin kurbanı oluyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X