Şimdi Ara

HUKUKÇULAR AVUKATLAR BAKABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Askeri Ceza Kanunu 63/1-A Maddesi 7 Günden sonra 3 ay içinde gelenler " hükmüne göre suçlu buundum. Nedeni ise celp döneminde aldığım sağlık raporunun geçersiz sayılması. Kanunu incelediğimde şöyle bir müeyyide ile karşılaştım:

"Madde 63 - 1 - (Değişik : 30/4/1945 - 4726/1 md.)

A) (Değişik :16/2/1994 - 3970/1 md.) Kabul edilecek bir özrü olmadan barışta bakayalarla yoklama kaçağı veya saklılardan yaşıtlarının veya birlikte işleme bağlı arkadaşlarının ilk kafilesi yollanmış bulunanlar ve ihtiyat erattan çağrılıp da özürsüz yaşıtlarının yollanmalarından başlayarak yedi gün içinde gelenler bir aya kadar, yakalananlar üç aya kadar yedi günden sonra üç ay içinde gelenler üç aydan bir yıla kadar, yakalananlar dört aydan birbuçuk yıla kadar, üç aydan sonra gelenler dört aydan iki yıla kadar hapis, üç aydan sonra yakalananlar altı aydan üç yıla kadar ağır hapis;"

Valla bu maddeyi okuyunca baya bir tedirgin oldum. Askerlik şubesine sorduğumda benzer olayların olduğunu ve para cezasına çevrildiğini söylediler.

Ben bakaya kaldığım dönemim bir sonraki döneminde askerliğe başvurdum ve askerliğimi kısa dnm. olarak bitirdim. Merak ettiğim bu suç para cezasına çevriliyo mu? Sicile işleniyo mu? ve varsa tavsiyelerinizi alayım.

• www.ankahukuk.com var oraya gidip bakabilirsin.hukuçu kaynıyor ıgıl ıgıl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.