Şimdi Ara

Hukuk mu Subaylık mı (msü) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
9.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle bildiğiniz üzere askeriyede yıpranma payı dediğimiz bir şey var. Yani sıradan bir insanın aksine askeri personeller 45 yaşında emekli olabiliyordu, isterse 55 yaşına kadar da devam edebiliyordu mesleğe.
    Fakat sıradan insanlar için emeklilik yaşının 65'e çıkması ile askerlik için de emeklilik yaşı 55'e çıktı.
    Kendi babam eskisi gibi olsaydı kesinlikle asker ol derdim diyor. Fakat 22 yaşında mezun olan bir Harbiyeli en az "33" yıl askerlik yapacak. Her şeyden önce bunu göz önünde bulundurun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Abartmak mı? Girenlerin %60 ı sağlıktan eleniyor zaten, ondan dedim. Ayrıca 2 sene sagliktan gecio 3.sene kalan tanıdığım var. Yine de bunun kararı şimdiden verilmemeli, saglık raporunu alıp tercihler başladığında düşünmek en doğrusu bence. Şu an bir şey kestirmek zor olur o zamana kadar bir şeyler değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksoldier

Abartmak mı? Girenlerin %60 ı sağlıktan eleniyor zaten, ondan dedim. Ayrıca 2 sene sagliktan gecio 3.sene kalan tanıdığım var. Yine de bunun kararı şimdiden verilmemeli, saglık raporunu alıp tercihler başladığında düşünmek en doğrusu bence. Şu an bir şey kestirmek zor olur o zamana kadar bir şeyler değişir.
    Ya tabii bir kere geçtik diye bir kere daha geçeceğimizin garantisi yok da işte siz de dünyadan haberim yokmuş gibi varsayıp yazmışsınız. Zaten o kadar insan başvuruyor elbet elenen olacak. Alakası olmayan saçma sapan tipler de geliyor elenince gidip torpil diye anlatiyor gururuna yediremedigi icin. Sagliktan da her bakimdan sağlam oldukça gecme ihtimali fazla. En kotu işte yedekte kalinir.

Sağ olun yorumlar için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baskaan

Öncelikle bildiğiniz üzere askeriyede yıpranma payı dediğimiz bir şey var. Yani sıradan bir insanın aksine askeri personeller 45 yaşında emekli olabiliyordu, isterse 55 yaşına kadar da devam edebiliyordu mesleğe.
    Fakat sıradan insanlar için emeklilik yaşının 65'e çıkması ile askerlik için de emeklilik yaşı 55'e çıktı.
    Kendi babam eskisi gibi olsaydı kesinlikle asker ol derdim diyor. Fakat 22 yaşında mezun olan bir Harbiyeli en az "33" yıl askerlik yapacak. Her şeyden önce bunu göz önünde bulundurun.
    Hocam özelden bazi sorular sordum musait olunca yanitlar misiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Moussa Dembele

Bu mesaj silindi.
    Ah hocam bir net karar verebilsem zaten

Sanki hangisini seçsem diğerinde gozum kalacak

İkisini de ayni anda yapamayacagjma gore koşullar uzerinden gidiyorum kiyasliyorum hangisi daha mantikli rasyonel ilerlemeye çalışıyorum.

Bu kararsızlık beni bitirdi

Sanırım kotu de olsa pisman da olsam artik ikisinden birini secip karar vericem bu da subaylık olacak gibi (nasip olursa tabii kazanabilirsek)

• dalga mı geçiyorsun la, tabi subaylık
    bi de denizci olacaksın üf
    bilkent koç hukuk falan tutuyorsa başka
  • Hukuk'dan kasıt savcılık, hakimlik ise tabi ki hukuk. Ancak avukatlık düşünüyorsan Subaylık derim.
  • Ankara Hukukta okuyan bir astsubay çocuğu olarak MSÜ'de 7k yaptığım halde (1.81 boy, 76 kilo fizik, gözler bozuk değil) babamın sürekli bizim üniversite okumamız için çabalaması bu soruya en iyi cevaptır. Hayali askerlik olmayan birinin asker olması kendisine yaptığı en büyük işkencedir. Hangi rütbe olursan ol 35ine kadar adamdan kan alıyorlar. Hayatında kışlada 4-5 saat geçiren biri zaten bu soruyu sormaz. Dağda dağa taşa s*çan adamlar askere geldiğinde yine aynı davranışı sergileyecek, kokain bağımlısı gelecek içerde can alıcı kavga edecekler. Bunların hepsiyle sen uğraşacaksın. Subay-astsubay askerlere sadece silah sıkmayı öğretmiyorlar. Yeri gelcek eteş altı traş bile öğretmek zorunda kalacaksın. Askere öyle papyonlu istanbul beyfendileri gelmiyor, onlar bedelli yapıyorlar. Sen hakkarinin, ağrının dağından gelmiş, Ankaranın çinçin'inden , istanbul'un bağcılar'ından gelmiş adamlarla uğraşacaksın bunu bil

• Hocam yalniz astsubay ve subaylarin imkanlari mubasir ve savci arasindaki fark kadar neredeyse.

• Reges67 R kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin ailede asker yok belli ki Yukarda yazdıklarım subayın görevi. Astsubay subjektif görev komutasında bulunur. Yani belirli bir amaca yönelik atanırlar 2-8 yıl boyunca bulundukları ilde o ''amaca'' yönelik çalışırlar. Ancak subay atandığı ilde (rütbesine göre) bulunduğu bölük,tabuk veya timden komple sorumlu olan kişidir. Buna hukukta ''kusursuz sorumluluk ilkesi'' denir. Askerin yediği b*ktan subay da sorumlu olur.

ayrıca mübaşir ve savcı arasında bir hiyerarşi yok, ikisi bambaşka işleri icra ediyorlar. Hani savcı - savcı adayı desen eyvallah da bu çok saçma benzetme olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 23 Mayıs 2020; 22:19:4 >
  • Babam subay.Astsubay ve uzmanlara haksizlik yapildigini dusunuyorum o acidan yazmistim kotu bir niyetim yoktu.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisini tercih ettiniz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.