Şimdi Ara

Hukuk Kontenjanları Değişimi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
6
Favori
3.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam benim siralamam 13373. Marmara Hukuk 1. Ögretim sansi nedir sizce. Ilk tercihim olacak. 2. Ögretimini de yazicam. Ama gönül tabiki 1. Ögretimden yana. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu tercih tahminim ne olur konusuna dönmesin istiyordum ama olay noktaya gelince ben de yorumlara cevap yazdım ama tahminlerim ve çoğu kişinin: Ankara, İÜ ve Marmara'daki kontenjan azalmalarından dolayı 1-2 bin civarı oynaması yönündeydi, bunların doğrultusunda ilk 20 bindeki hukukların taban puanlarının da bu oranda azalacağı idi. Ama sonuçta bu sadece benim tahminim, rehberlikçi felan değilim sonuçta. Arkadaşın paylaşımı yaralı olmuş, inşallah dedikleri gibi olur da herkes istediği yere gider.

Orijinalden alıntı: Kartal Tekmesi

Gelebilir hocam, ben maksimum olabilecekleri söylüyorum. Hatta arkadaşın rehberlikçiden yaptığı alıntıya göre beni haksız çıkartıyor.

Teşekkür ettim hocam sağolun

Orijinalden alıntı: mudavim2

quote:

Orijinalden alıntı: eren1905tr

quote:

Orijinalden alıntı: mudavim2

Bence senin marmara olur artik daha cok eminim :) biraz arastirma yaptim isin ehli olanlar da cok fazla farketmeyecegini soyluyor yukarilarda belki o da konuyu acan arkadasin dedigi gibi max 2bin

Gerçekten olur mu diyorsunuz,net sıralamam 12410

Bence olur, olmali birsuru insan var forumda da disardan da duydugum 3-4 binde olup pdr psikoloji yazacak olan sen icini ferah tut oyle yer yerinden oynayacak bir degisim olmaz, olamaz. Benim de 11bin istanbul io olur mu diye yanik yanik dusunuyordum ama rahatladim biraz

Anladım hocam sağolun, peki birşey soracağım neden İstanbul İkinci Öğretim istiyorsunuz, Marmara size çok rahat tutar mahsuru yoksa söyler misiniz?

• Yazmadan once cok iyi dusunun, coooook

Aklıma çok takıldı hocam bazılarının umudunu kırdıysam tercihe yazmaz ama kazanabiliyorsa diye. İçime oturdu. Olabilecekleri kendi yorumumla tahmin etmeye çalıştım ama arkadaşlarımdan da bin civarı oynama olur en fazla diyenler de var. siz rehberlikçinin dediğini yazınca bazılarına çok düşüş olur demese miydim diye kendimi sorguladım, umarım benim dediğim kadar düşüş olmaz da herkes istediği yerlere gider.
  • Ya aslinda cok arastirdim. Birincisi marmarada yaz okulu olayi var yazlari ugrasilmaz, istanbulda büt olayi daha rahat. Marmarada dersler donemlik, istanbulda yillik. Bir de marmaranin kampusu halihazirda cok guzel yerde ama tasinmasi sozkonusu istanbul kampusu daha mevkiide biraz da sempati sanirim. Zaten belli yuzdeye sanirim yuzde 10 girince birinci ogretime gecebiliyorsunuz. Madem 1 olmadi ben de 2 olsun istiyorum.acikcasi

Yok ya burda sadece tahmin yapiyoruz. Osym degiliz ki bilecez :) hem her zaman kotuye hazirlanmak daha iyidir cunku iyiyle karsilasildiginda daha cok sevinilsin. Ben sizi aslinda basta iyimser bile buldum 1-2 diyordunuz zaten muhtemelen de oyle olacaktir ben 3-4 hatta 5 bin bile yukari cikar diye dusunmeye baslamistim artik ama bu yazi aydinlatiic oldu tabii. Herkes istedigi yerlerde olur dilerim. Malum zor bir seneydi hakettik :)

Çok değişeceğini zannetmiyorum. Edebiyat bu sene zor olsaydı Tm3'e geçmesinin etkisi olabilirdi, ilk 1000 zaten her dersi yapan adamlarla dolu oralarda pek değişiklik olmaz gibi. Önünüzdeki sayısalcıların sayısına bağlı, bence fazlalar. Bu durumda Galatasaray gelebilir. Bu arada tebrik ederim hocam.

• Psikoloji sıralamalarına etkisi ne kadar olur bu durumun peki? İlk 10k da gördüğüm kadarıyla üç yüz üç yüz elli civar kontenjan azalmış

Kişilerin tercihlerine bağlı, şahsen ben sadece hukuk düşünüyorum ama Ankara Hukuk tutmadı bari iyi psikolojiye gideyim diyen de var ama sayıları ne kadardır bilemicem. Psikolojideki kontenjanlar ne durumda bilmiyorum ama kontenjanlar artmış diye duydum, o yüzden çok etkilemeyebilir. Hukukun Tm3'e geçmesi psikolojinin puanlarını düşürür diyen de var arttırır diyen de var. Ama bence pek bir etkisi olmaz, psikolojide yeni açılan o boş kontenjanların çok az bir kısmını doldururlar tahminimce.

Kişilerin tercihlerine bağlı, şahsen ben sadece hukuk düşünüyorum ama Ankara Hukuk tutmadı bari iyi psikolojiye gideyim diyen de var ama sayıları ne kadardır bilemicem. Psikolojideki kontenjanlar ne durumda bilmiyorum ama kontenjanlar artmış diye duydum, o yüzden çok etkilemeyebilir. Hukukun Tm3'e geçmesi psikolojinin puanlarını düşürür diyen de var arttırır diyen de var. Ama bence pek bir etkisi olmaz, psikolojide yeni açılan o boş kontenjanların çok az bir kısmını doldururlar tahminimce.

Teşekkür ederim ^^

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Maalesef hocam, İstanbul'da devlet hukukları gelmeyebilir. Özelleri düşünün derim. Bu kontenjan değişimleri özelleri nasıl etkiler yorum yapması çok zor genel olarak ilk 20 bindeki hukukların taban sıralamaları ileri gideceğine göre İstanbul Kültür tam burslu gelmez gibi hocam. Eğer maddi durumunuz varsa bazı özellerin hocaları çok iyidir, bir araştırın derin hocam. Özel hukuklarla ilgili çok bilgim yok ama MEF ve Yeditepe'nin hocaları baya kaliteli diye biliyorum. Diğerleri hakkında bir şey ilmediğim için yorum yapamıcam. Anadolu, Selçuk diye sıralayabilirsiniz, Uludağ'ı yazmanızı önermem, Kocaeli'yi bilmiyorum. İstanbul dışı düşünürsünüz belki diye ekliyim dedim, çünkü İstanbul'dan sadece devletlerle ilgi alakam var.

sağolun hocam cevap verdiğiniz için. Hocam maddi durum yok özel üni de Burssuz okuyacak kadar .

İl dışı da 6 senedir ik dışındayım ve sonu çok kötü bitti o yüzden daha çıkmak istemiyorum açıkçası.

Özeller e bakmaya devam o zaman.

Çok teşekkür ederim yine de.

• Berk43 B kullanıcısına yanıt
    Hacettepe gelmez ama diğer ikisi kesin gelir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.