Şimdi Ara

hukuk isteyenler netler ne durumda??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Ben henuz baslamadim birkac gun icinde baslayacagim. Konularimi yetistirmeye calisiyorum bazi duurmlardan dolayi sorunlar yasadim. Amacimiz genel havayi gormek, kimsenin kimseyle sidik yarisina girdigi yok :) deneme yapinca editlerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xxbar10xx kullanıcısına yanıt
    %28 etkileyen de geometriydi zaten. Dalga mı geçiyorsunuz adam mı elemeye çalışıyorsunuz anlamıyorum

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

%28 etkileyen de geometriydi zaten. Dalga mı geçiyorsunuz adam mı elemeye çalışıyorsunuz anlamıyorum

Belki arkadas universiteye gidip bu donemde sadece yardim amacli buraya girenlerdendir? O zaman gecen seneki puanlama ve alan sistemine gore dedigi cok dogru. Gerilmeyiniz hemen :)

• Siz şunu anlamıyorsunuz işte.Siz ve türevleriniz hep edebiyat çalışıyorsunuz.Sonunda hayatınızda ilk defa duyduğunuz yazarları eserleri ve çok zor paragrafları görünce yapamıyorsunuz.Matematik yapan adam size orada farkı takıyor.TM de sıralamayı edebiyatta çok zor olan sorular ve matematik çok ileri atar.Edebiyat tüm TM'ciler asılıyor zaten.Onlardan bir artınız olması gerek.Oda matematik.Tabi hedefiniz yüksek ise durum böyle.Sayısal adamın hukuk'a gitmesinde ki en büyük etken matematik.Büyük resmi göremiyorsunuz.O yüzden matematik etkisi azaltılmaya çalışıldı.Ve söyleviniz ben adam elemiyorum matematik yapan adam sizi eleyecek zaten.

Hocam bildiğiniz üzere geometri türkiyede matematikden daha sıkıntılı olarak görülür.Buda soruların getirisini değiştiriyor.Ama kalan zamanda geometri ağırlıklı değil ama tekrar amaçlı çalışılabilir.Geometri yerine Coğrafya ve Edebiyat öncelikli olmalı.

Orijinalden alıntı: xxbar10xx

Siz şunu anlamıyorsunuz işte.Siz ve türevleriniz hep edebiyat çalışıyorsunuz.Sonunda hayatınızda ilk defa duyduğunuz yazarları eserleri ve çok zor paragrafları görünce yapamıyorsunuz.Matematik yapan adam size orada farkı takıyor.TM de sıralamayı edebiyatta çok zor olan sorular ve matematik çok ileri atar.Edebiyat tüm TM'ciler asılıyor zaten.Onlardan bir artınız olması gerek.Oda matematik.Tabi hedefiniz yüksek ise durum böyle.Sayısal adamın hukuk'a gitmesinde ki en büyük etken matematik.Büyük resmi göremiyorsunuz.O yüzden matematik etkisi azaltılmaya çalışıldı.Ve söyleviniz ben adam elemiyorum matematik yapan adam sizi eleyecek zaten.

Sayısal adamın hukuk bölümüne gittiği devir tm2 ydi bunu anlamak pek de zor olmasa gerek.

• Tamam hocam nasıl isterseniz öyle çalışın ben sadece durumu özetledim.Matematik bu sene TMcilerin ipini çekecek.İstediğiniz gibi özgürsünüz.Bu sene Sayısaldan eşit ağırlığa geçen adamları saymıyorum bile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ebebiyatı boşverin felan diye hiçbir zaman şuursuzca bir davranışta bulunmadım.%28 etkisi olan bir dersi boş veremezsiniz zaten.Benim anlatmaya çalıştığım dava adamlar ne kadar çalışırsan çalış illa yamultacak şekilde soru sorabiliyorlar ve o soruyu muhtemelen çoğu kişi yapamıyor.Full edebiyat çalışan bir TM de o soruyu kaçırabiliyor.Ama matematiği iyi olan bir TM ci o açığını matematik ile dengeliyor.Full TM kasan şahıs dengeleyemiyor.Matematiği olmuyor yada düşük oluyor.O yüzden matematik yapan adam onun çok rahat önüne geçiyor.Tabiki edebiyat çalışacaksın ama matematiğide boşlamayacaksın.Emin ol bir çok TM'ci edebiyatta işin içinden çıkamıyor konular derinleşiyor o arada matematik buhar oluyor.LYS-1 daha önce olduğu için onun da verdiği matematik yapamama korkusuyla hukuk ya hayal oluyor yada bir sonraki seneye bırakıyor.Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.İyi çalışmalar...

• Psikoloji-hukuk istiyorum 30-32 net matematik , 15 net geo var , 48-50 edebiyat , 18 coğrafya mat en kötü 25 net geldi ygs5 te 48k hedef mat 35 net...

bırakın adaletse yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!
  • Matematik çalışıp çalışmamak biraz kişisel tercüh meselesi. Bir arkadaşım var 50 üstü edebiyat yapabiliyor matematiğide 30 net civarında bu adamın ankara hukuğu kazanması için böyle devam etmesi yeterli(ygs 35 bin civarı). Yani türev integrali beceremiyorsan edebiyata asılmakta fayda var, etkisi çok büyük. 35 matematik bi tmciye yeterde artar bile. Bi arkadaş herkes edebiyatı yapıyor, jerkes asılıyor demiş ama öyle bir şey yok. 45 üstü edebiyat yapmak öyle kolay değildir, 48-49 üstüde sağlam çalışma ister.

Ben ebebiyatı boşverin felan diye hiçbir zaman şuursuzca bir davranışta bulunmadım.%28 etkisi olan bir dersi boş veremezsiniz zaten.Benim anlatmaya çalıştığım dava adamlar ne kadar çalışırsan çalış illa yamultacak şekilde soru sorabiliyorlar ve o soruyu muhtemelen çoğu kişi yapamıyor.Full edebiyat çalışan bir TM de o soruyu kaçırabiliyor.Ama matematiği iyi olan bir TM ci o açığını matematik ile dengeliyor.Full TM kasan şahıs dengeleyemiyor.Matematiği olmuyor yada düşük oluyor.O yüzden matematik yapan adam onun çok rahat önüne geçiyor.Tabiki edebiyat çalışacaksın ama matematiğide boşlamayacaksın.Emin ol bir çok TM'ci edebiyatta işin içinden çıkamıyor konular derinleşiyor o arada matematik buhar oluyor.LYS-1 daha önce olduğu için onun da verdiği matematik yapamama korkusuyla hukuk ya hayal oluyor yada bir sonraki seneye bırakıyor.Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.İyi çalışmalar...

Sanırım bu mesajı bir başkası atmış?
    quote:

Matematik yapsanız edebiyata ihtiyacınız kalmayacak da.... 

Buradan dediğine yakın bir anlam çıkıyor.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106247160&p=1#106248664

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 29 Mayıs 2015; 0:07:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Ben ebebiyatı boşverin felan diye hiçbir zaman şuursuzca bir davranışta bulunmadım.%28 etkisi olan bir dersi boş veremezsiniz zaten.Benim anlatmaya çalıştığım dava adamlar ne kadar çalışırsan çalış illa yamultacak şekilde soru sorabiliyorlar ve o soruyu muhtemelen çoğu kişi yapamıyor.Full edebiyat çalışan bir TM de o soruyu kaçırabiliyor.Ama matematiği iyi olan bir TM ci o açığını matematik ile dengeliyor.Full TM kasan şahıs dengeleyemiyor.Matematiği olmuyor yada düşük oluyor.O yüzden matematik yapan adam onun çok rahat önüne geçiyor.Tabiki edebiyat çalışacaksın ama matematiğide boşlamayacaksın.Emin ol bir çok TM'ci edebiyatta işin içinden çıkamıyor konular derinleşiyor o arada matematik buhar oluyor.LYS-1 daha önce olduğu için onun da verdiği matematik yapamama korkusuyla hukuk ya hayal oluyor yada bir sonraki seneye bırakıyor.Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.İyi çalışmalar...

Sanırım bu mesajı bir başkası atmış?
    quote:

Matematik yapsanız edebiyata ihtiyacınız kalmayacak da.... 

Buradan dediğine yakın bir anlam çıkıyor.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=106247160&p=1#106248664

Arkadasin bahsettigi sey yanlis anlamadiysam su : benim 5k - 10 k araliginda gidip gelen bir tm ogrencisi oldugumu varsayalim. Bu araliktaki en dusuk matematik neti ile en yuksek matematik neti tahminen 20 - 50 arasidir. Edebiyat neti de tahminen 40- 55 arasidir. buradaki olay tam olarak su : edebiyata 5 birimlik bir emek verdigimi dusunelim. Bu emegin bana getirisi matematige verecegim 5 birimlik emekten daha az olacaktir. Neye dayanarak soyluyorum? Cunku artik 40 bandinin ustundeyim. Emek ile birlikte sansa ve ongoruye ihtiyacim var. Ancak matematikte eksik gedik kapatabilirim o emekle. Bence gayet iyi niyetle soylemis bunu

• Lincoln Lawyer L kullanıcısına yanıt
    evet dostum son zamanlarda pek çok yeni fakülte açıldı ve mezun insanlar yığılmaya başlıyor yavaş yavaş. Avukat olacak arkadaşlar ileride başka avukatların yanında staj yapacaklar ve özel üniversite mezunu arkadaşları kabul etmeyen avukatlar var. Yani özel üniversitede hukuk okuyacaksanız iki kere düşünün derim.
    Tamamdır teşekkürler

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.