Şimdi Ara

HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER (Sadece gerçekçi yanıtlar) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
28
Favori
29.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

    anladım, teşekkürler cevaplar için. başarılar

  • braseltonburg B kullanıcısına yanıt

    gs mezunu o tarz firmalara tenezzül edip başvurmuyor zaten :S

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disenchantment

    gs mezunu o tarz firmalara tenezzül edip başvurmuyor zaten :S

    Naptın Mahso, İbn Haldun nasıl gitti, pişman oldun mu?

  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

    İyiyim hocam çok şükür. İbn Haldun genç bir üniversite ilk mezunları olarak avantajları ve dezavantajlarıyla güzel bir 4 yıl geçti. Seneye mezun oluyorum bir sıkıntı olmazsa. Okulla alakalı sıkıntılar yaşıyoruz ve fakülte özelinde öğrenciler olarak memnuniyetsizliklerimiz, eleştirilerimiz oluyor ancak günden güne daha iyiye gidiyor.


    Ben tercihimden dolayı pişman olmadım. Bizim okul butik bir okul sosyal bilimler alanında araştırma üniversitesi olma misyonuna sahip. Öğrencilerin yarısı lisans diğer yarısı yl/doktora öğrencisi, %30 uluslararası öğrencilerden oluşuyor okul. Okulun ortamını, havasını seviyorum açıkçası. Öğrenci sayısı da çok az bizim bölüm 17 kişi mesela bunun faydasını hukuk derslerinde gördük. Gerek birebir ders işlemenin faydası gerek müsait derslerde ödev/araştırma vs sorumlulukların olması biraz farklı bir hukuk öğrenciliği fırsatı verdi bize. Bu açıdan mutluyum açıkçası. Tabi okulun bizim fakülte özelinde çözmesi gereken sorunları elbet var öğretim üyesi sayısınının arttırılması, araştırma merkezlerinin harekete geçirilmesi vb noktalarda.


    İlk öğrenciler olmanın faydalarını da gördük sıkça, burslar, yurtdışı programları, staj imkanları, ilgi/alaka vb konularında özellikle.  


    Ben şahsen akademide ilerlemeyi düşünüyorum. Bunun için ekstra okumalar yapıyorum, çalışmak istediğim alanla alakalı eğitim programlarına katılıyorum, yökdil/ales sınavlarına giriyorum, yaz okullarına katılıyorum, alandaki güncel gelişmeleri ve araştırmacıları takip ediyorum. Duruma göre burs programlarını değerlendirip lisansüstü çalışmalar için avrupa/amerikadaki eğitim fırsatlarını değerlendirmek istiyorum. Umarım mezuniyetin ardından yapmak istediklerim için gerekli donanıma ve hevese sahip olurum.





  • Disenchantment kullanıcısına yanıt
    Senin adına sevindim dostum, 4 yıl evvel de böyle hevesli ve arzuluydun. Okulunun durumu nedir pek bir bilgim yok ama donanımını iyi bir lisansüstü eğitim ile muhakkak taçlandırmalısın. Umarım hayat seni hep hayal ettiğin noktalara taşır. Yardımcı olabileceğimiz bir konu olursa buralardayız her daim.
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

    Sağolun hocam umarım siz de hayallerinize ulaşırsınız, çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla. 

  • tabiatimböyle kullanıcısına yanıt
    Bence Selçuk üniversitesi yazılabilir onlar arasında. Köklü bir hukuk fakültesi eğitimi iyidir diye tahmin ediyorum
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt

    Psikolojiden hukuka yatay geçiş yapacağım ve Marmara, Dokuz Eylül, Ankara Hacı Bayram Veli, Kadir Has (burslu) tutuyor. Ailem, yakın diye “Kadir Hasa git.” diyor, Marmaraya gidersem özel yurtta yahut KYK’de kalmam gerekecek çünkü çok uzak. Öte yandan Kadir Has %30 İngilizce. Zorlu şartlar ve yurt parası ödeyerek Marmara mı yoksa eve gayet yakın ancak özel olan Kadir Has mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D3AF15C3 -- 12 Ağustos 2021; 0:56:6 >
  • Eve yakın diye okul seçilmez. Marmara, Kadir Has'a 5 çeker. Yüzde 30 ingilizce olan da Uluslararası Hukuk dersleri, geri kalanı Türkçe. Yani esas seni ilgilendiren dersler Türkçe, Uluslararası Hukuku İngilizce okuman bir şeyi değiştirmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Det.Harvey Bullock

    Eve yakın diye okul seçilmez. Marmara, Kadir Has'a 5 çeker. Yüzde 30 ingilizce olan da Uluslararası Hukuk dersleri, geri kalanı Türkçe. Yani esas seni ilgilendiren dersler Türkçe, Uluslararası Hukuku İngilizce okuman bir şeyi değiştirmez.

    Yakın akrabamız bayağı iyi bir avukat ve bürosu var. “Onun yanında staj yaparsın hem de İngilizce eğitimi olan bir üniversiteye girersin, Marmara’ya gidersen ulaşım için çok zaman harcayacaksın.” vs. diyor annem. Babam özgür bıraktı. Şimdi bir seçim yapmalıyım. Marmara yazarsam zorlayacak bayağı ama sizin konularınızı okuduktan sonra çıkardığım ana fikir Marmaranın daha iyi olacağı. Kadir Has da iyi okul ama bir tanıdık var diye Marmayı es geçmek nasıl olur bilmiyorum. Yatay geçiş yaptığım için aileme karşı üzerimde de bir yük var. Son olarak detaylı bakınca ne buyurursunuz?





  • Dostum bu devirde babana bile güvenme. Bana da çok güven verenler oldu zamanında, mezun ol seni yanıma alacağım, stajını yaparsın vs. hiçbiri yüzüme bile bakmadı. Sırf bir akrabaya güvenip yola çıkma, yarın olur telefonlarına bile bakmaz. Bu işler öyle evde yapılan hesaplara göre ilerlemiyor. Zor olur ama unutma ki hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor. Marmara senin için en iyi tercihlerden biri. Ha devlet okulları arasında en iyisi değil, hatta zor ve zorluğuyla aşırı bunaltan bir okul. Ben Marmara mezunuyum. Mezun olana kadar ağlatıyorlar adamı ama bugün Aslanlar gibi Avukatım. Bak beni insanlara yol gösterecek konuma taşıdı okul. O nedenle bu yola gerçekten baş koyduysan Marmara herhangi bir vakıftan daha iyidir her zaman. Koç, Bilkent vs. hariç tabi. Ayrıca o okulu ailen okumayacak, meslek sahibi ailen olmayacak, kendi kararlarını alabilecek yaştasın, kimsenin seni yönlendirmesine izin verme, oku, araştır, sorgula ve kendi içinde bir muhasebe yap, kendi vereceğin karar en doğru karar olacaktır unutma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 12 Ağustos 2021; 1:34:55 >




  • Kazananlara hayırlı olsun, istemeyerek veya aile zoruyla yazanlara da geçmiş olsun. Sorular varsa alalım.
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Hocam akademisyen olma ihtimali diğer bölümlere göre daha mı yüksek sence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dünyadünya

    Hocam akademisyen olma ihtimali diğer bölümlere göre daha mı yüksek sence

    Yani diğer bölümlerde durum nasıldır bilemem ama Hukuk fakültesinde akademiye geçmek kolay olabilir. Çünkü 4 yıl boyunca çok yoğun ders çalışacaksın, ister istemez zaten belli alanlarda uzmanlaşıyorsun ve akademiye geçişte sıkıntı yaşamıyorsun ancak akademisyen olmak o kadar kolay değil. Yüksek ALES(90+), yüksek YDS(85+) ve yine yüksek diploma puanı(85+) gerekiyor. Buna ilaveten başvuru yaptığın okulların sınavını da diğer adaylara göre daha yüksek puanla geçmen gerekiyor. Bazı yerlerde yüksek DAYI faktörü de gerektiğini belirteyim ki haberin olsun. Örneği aşağıda,

    zhaber
    Sınavda torpil! Zonguldaklı avukat ortaya çıkardı - Z Haber
    https://www.zhaber.com.tr/zonguldak/sinavda-torpil-zonguldakli-avukat-ortaya-cikardi-h10634.html

    Şunu da mizah olarak bırakayım, izle muhakkak. :)

    Güldür Güldüryoutube
    Dayı kontenjanı. Güldür Güldür Show'un 248. bölümünü izlemek için 👉 https://youtu.be/aZmtVidm4Tw 7’den 70’e herkesi ekran başına kilitleyen, ekranların komedi klasiği Güldür Güldür Show hız kesmeden devam ediyor. Güldür Güldür Show Resmi Sosyal Medya Hesapları: https://www.instagram.com/guldurguldur/ https://twitter.com/Guldur_Guldur https://www.facebook.com/guldurguldurtv/ ► Güldür Güldür Show Kanalına Abone Olun: https://goo.gl/v9le8I ► BKM Kanalına Abone Olun: http://goo.gl/rq6Yql ► BKM Müzik Kanalına Abone Olun: https://goo.gl/xmCkJH #BKM #GüldürGüldürShow #BeşiktaşKültürMerkezi #GüldürGüldür #AliSunal #YeniSezon #Naime
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D8RyV01EPtVo%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGMXTuIkGIhDvWYMVOFcFQ-VKBpAjoaBDMgFy




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-91BF5011F

    Bu mesaj silindi.

    1-Zengin bir avukat tanıdığın yoksa yani zengin bir avukatın yanında çalışmayacaksan evet sürünürsün. Şu an asgari ücret 2800 TL. Avukatlara ise yüzde 70 oranında 3500 TL veriliyor. Bunu İstanbul için diyorum. Anadoluda durum daha da vahim. Ayriyeten yüksek mezun sayısı nedeniyle 5 yıl sonra Avukatlardan bir işsiz ordusu oluşması da kuvvetle muhtemel.

    2-Evet. Ancak adı torpil değil, "referans".

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-91BF5011F

    Bu mesaj silindi.

    Yukarıda bunla ilgili bir mesajım var, o mesajda konuyla ilgili yorumlarım mevcut, lakin tekrarlamakta yarar var. Babana bile güvenme dostum! İş hayatında eşin dostun bile çıkar, menfaat peşindedir. Çıkarı ve menfaati olmadığı sürece seni yanında barındırmaz, barındırsa bile ücret konusunda beklentilerini karşılamaz, aksine köle gibi üç kuruşa çalıştırır.

  • Hocam sıralamalar hakkında fikirleriniz nelerdir ? önceden 37-38k ile kapatan hukuk bu sene 71k ile kapatmış

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.