Şimdi Ara

Hukuk fakültesi başarı sıralamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2012= kont(718) taban sıralama:7500
    2013= kont(820) taban sıralama:8330
    2014= kont(820) taban sıralama:9400
    2012den 2013e geçerken hadi kontenjanlar arttıda sıralamalar düştü, peki 2013ten 2014e geçerken neden sıralamalar düştü?? Bu trend 2015tede devam edecek mi acaba ne diyosunuz. Soracak rehber hocam yok belki burada bilen vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedefbounygslys -- 6 Temmuz 2015; 13:20:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up. Yokmu bilen??

• Yerinde sayacağını düşünüyorum ben. Çok farketmeyecektir sanırım sıralamalar.

• Umarım öyle olur

• Hocam rahat ol en fazla o da taş çatlasa 2k oynar, milleti anlayamıyorum çok abartıyorlar İstanbul Hukuk 6k olacak diyen gördüm, bu belirsizlik milleti uçurdu.

• Sıralamanin seneden seneye gerilemesi ile kontenjan ve tm3 faktörü birbirini nötrleyecektir. Çok oynama olmayacaktır bence.

• Ben az evvel rehber hocamla konustum ve kendisi beni sok etti. Tm2 siralamana gore tercih yap dedi hukuk bu sene 20 binle bile kapatabilirmis. Hukuk olmayip zorla pdrye gidenler varmis onlar kapatacakmis onumuzu ozaman neden tm2ye gecti suan aklim cok karisik ve soku hala atlatamadim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mudavim2 M kullanıcısına yanıt
    Hukuk kontenjanlari toplam 16bin sen diyorsun ki en son hukuk 20 bin olabilirmiş bu ne demek biliyor musun ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam uslubunuza dikkat edin rica ederim suan benim ne kadar moralimin bozuk oldugunu tahmin edemezsiniz bu iddiayi ortaya atan da ben degilim. Ben de izah ettim ama bu sekilde dusunuyor tam bir sacmalik

Uslubumda ne var kardeş bu kadar çıt kırıldım olmayın tamam hocana da selamlar sana da kolay gelsin

• Cit kirildim falan degilim ama cikisiniz nahostu. Herkes tm3 e gore tercih yapiyor 11bindeyim.ben benm tehber hocasina gore acikta kaldim. Bu kadari sacmalik zaten kendisi de pek haberdar degildi durumdan sanirim tercihimi.kendim.yapacagim. sadece burda paylasmak istedim bu fikri

Biz de tedirgin oluyoruz tm3 sıram 19.837 antalya ya da adana olsun istiyorum zaten antalya 23.500 adana 25.100 burdan aşağıya da okul yazacam tabi ama eğer bunlardan birisi gelmezse zaten geçmiş olsun herkese eğer 6 7 bin dusecekse araya gittik demektir bile

• quote:

Orijinalden alıntı: mudavim2

Ben az evvel rehber hocamla konustum ve kendisi beni sok etti. Tm2 siralamana gore tercih yap dedi hukuk bu sene 20 binle bile kapatabilirmis. Hukuk olmayip zorla pdrye gidenler varmis onlar kapatacakmis onumuzu ozaman neden tm2ye gecti suan aklim cok karisik ve soku hala atlatamadim

20binle kapatması mümkün değil. ayrıca herkesin tm3 ü yüksek değil. kimisin tm2si yüksek kimisinin tm1i. iyi okullarda psikoloji, iktisat, işletme, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, sosyoloji, felsefe vs okuyacak bir sürü kişi var. boğaziçidir, bilkenttir, odtü'dür... ayrıca tm sıralaması yüksek olup mf tercihi yapacak bir sürü kişi de var. en kötü ihtimalle hukuk 30binle kapatır bu sene. geçen yıl tm2den hukuk tercihi yapanların tm3 sıralaması hemen hemen tm2 sıralamalarına denkmiş. bu denklik bu sene sıralamaların çok oynamayacağını gösteriyor. eğer hocanın teorisi doğru olsaydı geçen yıl 5binle kapatan boğaziçi pdrnin 35binle kapatması gerekirdi. çünkü geçen yıl boğaziçi pdr kazanan birisi neredeyse her hukuka girebilirdi.

mesela geçen yıl yaklaşık 10bin hukuk kontenjanı vardı ve hukuk 34binle kapattı. önde kapatacak olsa önceki yıllarda da önde kapatırdı ne fark var ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedimseniygs -- 6 Temmuz 2015; 15:07:59 >

• yedimseniygs Y kullanıcısına yanıt
    Hocam o listeyi ben de inceledim ek puan eklenmemis ham halini tm2 ve tm3 arasinda yiginsal siralamada bin kisi oynuyordu ama benim hocamin teorisi korkunc ozaman hepimiz acikta kaliyoruz. Ben de pek ihtimal vermiyorum sonucta herkesin elinde referans gecen seneni basari siralamalari ve kimse kafadan tercih yapmicak

• Gelir hocam gelir bunlar hep korkunc teoriler

• quote:

Hocam o listeyi ben de inceledim ek puan eklenmemis ham halini tm2 ve tm3 arasinda yiginsal siralamada bin kisi oynuyordu ama benim hocamin teorisi korkunc ozaman hepimiz acikta kaliyoruz. Ben de pek ihtimal vermiyorum sonucta herkesin elinde referans gecen seneni basari siralamalari ve kimse kafadan tercih yapmicak

hocanız kusura bakmasın ama çok saçma bir teori hukuk tm3 puan türüyle alacak hoca tm2 sıralamasına bak diyor. e o zaman niye tm3 oldu sevgili hocam rahat olun en fazla 2bin kişi oynar. herkes önceki yılın sıralamalarını referans alıyor.

• yedimseniygs Y kullanıcısına yanıt
    Tek sikinti su olabilirdi herkes tm2 siralamasina gore tercih yapsa ee herkes tm3e gore yapiyorsa zaten sanki gecen yilda tm3 mus gibi dusunulecek. Bir allah kulu da demiyor ki tm2 siralamam bu su hukuk gelir mi. Ben de suan rahatladim 11 binle hocaya gore en kotu hukuka bile gidemeyecektim. Pdr yerine hukuk sececek olanlar olacaktir o oynatir yine arada sayisalci vardir ama tm2deki kadar sanmiyorum bir de kontenjan dususu yukari siralari biraz etkiler bu da ne kadar olur kestiremiyorum

Bahsettiginiz listeyi nerden görebilirim acaba şu tm2 tm3 sıralama karsilastirmasini

• 2014 puanlari yiginsal tablosu diye aratip gorebilirsin hocam linki de paylasabilirsen baska arkadaslar da yararlanmis olur

• quote:

Tek sikinti su olabilirdi herkes tm2 siralamasina gore tercih yapsa ee herkes tm3e gore yapiyorsa zaten sanki gecen yilda tm3 mus gibi dusunulecek. Bir allah kulu da demiyor ki tm2 siralamam bu su hukuk gelir mi. Ben de suan rahatladim 11 binle hocaya gore en kotu hukuka bile gidemeyecektim. Pdr yerine hukuk sececek olanlar olacaktir o oynatir yine arada sayisalci vardir ama tm2deki kadar sanmiyorum bir de kontenjan dususu yukari siralari biraz etkiler bu da ne kadar olur kestiremiyorum

evet, pdr yerine hukuk seçecekler olacaktır ama şöyle bir avantajı var tmcilerin. hukuka gidebilecek mfci sayısı geçen yıla göre azaldı. azalan mfci sayısı dengeler bence. mfcilerin çoğunun tm3ü tm2den düşük oluyor çünkü.

tm2 ye bakmak mantıksız mesela bir öğrenci düşün. tm2si 35bin, tm3ü 20bin olsun. bir öğrenci düşün tm2si 15bin tm3ü 25bin olsun. birinci öğrenci hukuk için daha avantajlı, tm2nin belirleyiciliği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedimseniygs -- 6 Temmuz 2015; 15:26:29 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.