Şimdi Ara

Hukuk Fakülteleri - Devam Zorunluluğu / Ders ve Sınav Sistemleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul'da Hukuk fakültelerinde okuyan ve devamsızlık/ders işleyişleri/sınav sistemleri hakkında bilgi vermek isteyen değerli hukukçu arkadaşları konuya davet ediyorum.

- Okumakta olduğunuz Hukuk fakültesinde devam zorunluluğu var mıdır?

- Devlet ve Vakıf üniversitelerinde (Burslu) devam zorunluluğu olmayan Hukuk fakülteleri var mıdır?

Değerli bilgilerini bizlerle paylaşan herkese saygılar, selamlar olsun.

Teşekkür ederim.

Özel Not: Ben ekonomik açıdan çalışmak zorundayım o sebeple çalışırken okuyabileceğim bir hukuk fakültesi aramaktayım.

İstanbul'daki Hukuk Fakülteleri;

- İstanbul Üniversitesi 1. ve 2. öğretim
    - Marmara Üniversitesi 1. ve 2. öğretim
    - Medeniyet Üniversitesi
    - Yeditepe Üniversitesi
    - Özyeğin Üniversitesi
    - Bilgi Üniversitesi
    - MEF Üniversitesi
    - Yeni Yüzyıl Üniversitesi
    - Sabahattin Zaim Üniversitesi
    - Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi
    - Kültür Üniversitesi
    - Aydın Üniversitesi
    - Bahçeşehir Üniversitesi
    - Kadir Has Üniversitesi
    - Türk Alman Üniversitesi
    - Medipol Üniversitesi
    - Ticaret Üniversitesi
    - Altınbaş Üniversitesi
    - Beykent Üniversitesi
    - İbn Haldun Üniversitesi
    - Maltepe Üniversitesi
    - Doğuş Üniversitesi
    - Okan Üniversitesi
    - Piri Reis Üniversitesi
    - Gedik Üniversitesi

• Selam, marmara hukuk 1. Senemi bitirdim.

Devlet üniversitelerinde devam zorunluluğu yok hukukta. İşte çalışan arkadaşlarım var. Sadece marmara istanbul ankara gibi yerlerde vize ve finallerden 1 ay öncesinde işi bırakıp ciddi biçimde sınavlara çalışman gerekebilir. İşten sonra düzenli çalışarak tabiki böyle bir şey yapman gerekmez ama düzenli çalışmak özellikle hukuk fakültesinde gerçekten zor. Ezber fazla, pratikler kolay değil.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bYagiz

Selam, marmara hukuk 1. Senemi bitirdim.

Devlet üniversitelerinde devam zorunluluğu yok hukukta. İşte çalışan arkadaşlarım var. Sadece marmara istanbul ankara gibi yerlerde vize ve finallerden 1 ay öncesinde işi bırakıp ciddi biçimde sınavlara çalışman gerekebilir. İşten sonra düzenli çalışarak tabiki böyle bir şey yapman gerekmez ama düzenli çalışmak özellikle hukuk fakültesinde gerçekten zor. Ezber fazla, pratikler kolay değil.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim.
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

- Devlet üniversitelerinde devam zorunluluğu olmaması tümünü kapsıyor mu? Medeniyet üniversitesinde devam zorunluluğu olduğu yazılmıştı forumda da o açıdan tekrar sormak istedim.

- Marmara Hukuk fakültesinde hem okuyup hem çalışan arkadaşlarınız 1. öğretim midir yoksa 2. öğretim midir? (Çalışma saatlerim 8.00 - 18.00 olduğu için 2. öğretim daha doğru bir tercih olacak gibi gözükmekte o açıdan soruyorum.)

- Sınav dönemleri ortalama olarak ne kadar bir süredir? (1 hafta, 2 hafta yada 1 ay ?)

- Öğrenimine aktif olarak devam edemeyen kişiler için ders-ders hazır notlar yada online dökümanlara erişim imkanı bulunmakta mıdır?

- Son olarak, Marmara üniversitesini tavsiye eder misiniz? (Benim durumumdaki bir öğrenci için)

Tekrar çok teşekkür ederim.

İyi günler olsun.

• ViRaTooN V kullanıcısına yanıt
    - ben hepsini kapsıyor diye biliyorum. Medeniyetin sistemi yeni yeni oturduğundan dolayı orada devam zorunluluğu olabilir ondan tam emin değilim ama istanbul ve marmarada kesinlikle yok. Özellerde zaten devam zorunluluğu var en az %70lik bir devam istiyorlar.

- ben kendim 2. Öğretimim. Çalışan arkadaşlarım hem 1. Öğretimde var hem de 2de. Ders saatlerimiz 1. Öğretim için 8den 12 ye, 2. Öğretim için ise 1 den 5 e kadar. Yani senin mesai saatlerine ikisi de uygun değil. İstanbul hukukta ise 1. Öğretimler 1den 5 e kadar, 2. Öğretimler 6 dan 10a kadar. Burada da kıl payı yakalıyorsun 2. Öğretimin saatlerini. Yalnız bahsetmek istediğim şey, anladığım kadarıyla, sen hem derslere girip hem de işte çalışmayı düşünüyorsun. Benim arkadaşlarım derse girmiyorlardı açıkcası ben de her derse girmedim. Dersler çok ahım şahım şeyler değil. Ben yüzde 60ına girerek 3,54 ortalama yaptım. Yüzde 0 giren arkadaşlarım da 2,5 üstü ortalamalar yaptılar. İlk başlarda derslere girsem ne güzel olurdu diye düşünebilirsin ama 2-3 hafta derslere gelince devam zorunluluğu olmadığından dolayı insan gelmek istemiyor.

- sınav dönemleri vizelerde 1 ay sürdü. Özellikle vizeler çok yıpratıcı geçiyor. Çünkü vizelere çalışmaya 1 ay kala başlamalısın bir de ek olarak 1 ay vize haftasında çalışıyorsun. Toplam 2 ay vizelere çalışırsın. Bu dediklerim marmara için standart çünkü gerçekten inanılmaz zor bir okul ve hocaların puanlama sistemi çok kıt. İyi bir ortalama için 2 2,5 ay önceden, sınıfı geçmek içinse 1 ay önceden çalışmaya başlamak kesinlikle şart. Final dönemini online olduk. Okul öğrenci dostu politikalar sergiledi daha güzel geçti vizelere göre ama eğer online olmasaydı vizeler nasıl olduysa finaller de öyle oluyordu. Yani 2 ay vize 2 ay final çalışıyorsun.

-bulunmakta. Kampüse yakın konumda temyiz hukuk diye bir yer var. Derslerde hocaları ses kaydına alıp olduğu gibi o notlara döküyorlar. Açıkcası bu hayat kurtarıcı bir şey. Zaten okula geldiğinde bunun nası büyük bir nimet olduğunu anlayacaksın. Derse gelmeyip nasıl olsa temyizde notu var diyip kadıköy sahile gitmişliğimiz çok var.

- ederim. Hem ders hem iş işini en kolay yapabileceğin okullardan birisi burası. Düzenli çalıştığın takdirde son 2 ay kendini sıkman da gerekmez. Ama gelirsen okulun zor olduğunu ve hocaların bir çoğunun kıl olduğunu bilmende fayda var. Kampüs olarak da seni üzmeyecek bir kampüsü var. Yeşillik bol, kalabalık, içerisinde bir sürü kafe ve restaurant mevcut.

Başka sorun varsa seve seve cevaplarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bYagiz

- ben hepsini kapsıyor diye biliyorum. Medeniyetin sistemi yeni yeni oturduğundan dolayı orada devam zorunluluğu olabilir ondan tam emin değilim ama istanbul ve marmarada kesinlikle yok. Özellerde zaten devam zorunluluğu var en az %70lik bir devam istiyorlar.

- ben kendim 2. Öğretimim. Çalışan arkadaşlarım hem 1. Öğretimde var hem de 2de. Ders saatlerimiz 1. Öğretim için 8den 12 ye, 2. Öğretim için ise 1 den 5 e kadar. Yani senin mesai saatlerine ikisi de uygun değil. İstanbul hukukta ise 1. Öğretimler 1den 5 e kadar, 2. Öğretimler 6 dan 10a kadar. Burada da kıl payı yakalıyorsun 2. Öğretimin saatlerini. Yalnız bahsetmek istediğim şey, anladığım kadarıyla, sen hem derslere girip hem de işte çalışmayı düşünüyorsun. Benim arkadaşlarım derse girmiyorlardı açıkcası ben de her derse girmedim. Dersler çok ahım şahım şeyler değil. Ben yüzde 60ına girerek 3,54 ortalama yaptım. Yüzde 0 giren arkadaşlarım da 2,5 üstü ortalamalar yaptılar. İlk başlarda derslere girsem ne güzel olurdu diye düşünebilirsin ama 2-3 hafta derslere gelince devam zorunluluğu olmadığından dolayı insan gelmek istemiyor.

- sınav dönemleri vizelerde 1 ay sürdü. Özellikle vizeler çok yıpratıcı geçiyor. Çünkü vizelere çalışmaya 1 ay kala başlamalısın bir de ek olarak 1 ay vize haftasında çalışıyorsun. Toplam 2 ay vizelere çalışırsın. Bu dediklerim marmara için standart çünkü gerçekten inanılmaz zor bir okul ve hocaların puanlama sistemi çok kıt. İyi bir ortalama için 2 2,5 ay önceden, sınıfı geçmek içinse 1 ay önceden çalışmaya başlamak kesinlikle şart. Final dönemini online olduk. Okul öğrenci dostu politikalar sergiledi daha güzel geçti vizelere göre ama eğer online olmasaydı vizeler nasıl olduysa finaller de öyle oluyordu. Yani 2 ay vize 2 ay final çalışıyorsun.

-bulunmakta. Kampüse yakın konumda temyiz hukuk diye bir yer var. Derslerde hocaları ses kaydına alıp olduğu gibi o notlara döküyorlar. Açıkcası bu hayat kurtarıcı bir şey. Zaten okula geldiğinde bunun nası büyük bir nimet olduğunu anlayacaksın. Derse gelmeyip nasıl olsa temyizde notu var diyip kadıköy sahile gitmişliğimiz çok var.

- ederim. Hem ders hem iş işini en kolay yapabileceğin okullardan birisi burası. Düzenli çalıştığın takdirde son 2 ay kendini sıkman da gerekmez. Ama gelirsen okulun zor olduğunu ve hocaların bir çoğunun kıl olduğunu bilmende fayda var. Kampüs olarak da seni üzmeyecek bir kampüsü var. Yeşillik bol, kalabalık, içerisinde bir sürü kafe ve restaurant mevcut.

Başka sorun varsa seve seve cevaplarım.
    Çok çok teşekkür ederim paylaştığınız değerli bilgiler için. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra umarım Marmara Hukuk için yeterli puan/sıralamayı yapabilmiş isem tekrar size danışırım.

Çok sağ olunuz. İyi günler olsun.

• Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların başlığı görmeleri için '' up '' !
  • Neresi geldi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.