Şimdi Ara

Hucum mac kazandirir Savunma Sampiyonluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu sozden yola ciarsak yilin takimi maci alir yilin savunma takimi sampiyon olur mu? benim de savunmam iyidir calismak icin savunmami videolarla falan deil hentbol oynadim hentbol oynayin basketbolda muthis savunmaci olmanizi saglio biraz faullu oynuosunuz ama :D olsun yinede idare eder savunma gercekten baskette cok iyi bizim buralarda ki cogu okulda insanlar mac yaparken smac basmaz basabilen cogu insanda mac esnasinda basmaz ama nerde nasil oldugu onemli olmadan elden cikmis bi topa havada blok koyarsaniz bir cok kisinin agzindan beyiiiiiin sozunu duyar ve mutlu olursunuz bu da sizin sampiyonlugunuz

• Bu söz kesinlikle doğrudur kardeşim. Onu bırakın iyi savunma yapmak değerinizi en az 1 gömlek yükselltir.Ben mesela bazen hiç hücum etmem ama sırf savunmamla kendimi gösteririm,daha doğrusu çalışırım diyeyim.Hücumu herkes yapmak ister ama savunma öyle değildir.İnsanlar zaten savunma yapmaya meğilli olmaz.Bu yüzden doğal olarak da iyi savunma yapan da az olur.İyi savunma gerçekten şapiyonluk kazandırır.Bunun en güzel yanıtı geçen sene Cleveland'ı süpüren son 8 yıldır 4.şampiyonluğunu kazanan San Antonio Spurs takımıdır.Bruce Bowen gibi bir savunmacıları vardı hep karşı takımın yıldızınsüperstarını ona savundururlardı ve bir nebzede olsa o oyuncuyu yavaşlatırdı.Aynı şekilde Manu Ginobili de öyle.Çok iyi top çalar ve adam adama savunması da iyidir.Pota altında da zaten basketbol zekası üst düzey lan Duncan ve tecrübelerin adamı olan Horry var.

Genelde herkes oyuncuların hücumlarını izler,savunmaya dikkat etmez ama savunma en az hücum kadar önemlidir.Maçta takımca sayı atamıyorsunuz diyelim,eğer savunma yapıp onların da atmamasını sağlarsanız maçı kazanabilirsiniz.120 atarsınız ama 121 yiyip kaybedebilirsniz.60 atıp da 59 da yiyebilirsiniz ama kazanırsınız.

Ben hep savunmaya daha çok önem vermişimdir.Bu yüzden NBA'in belki de en pislik oyuncusu olan Bruce Bowen'ı bile severim.Çünkü çoğu kişinin yapamadığı bir işi zevkle ve olağanüstü bir performansla sahaya koyuyor.Bazı oyuncular hücum yapamadığı için değeri olmaz ama bazı oyuncularda hücum yönü 0 ama savunma yönü 10 olduğundna elüstünde tutulurlar.Buna en güzel örnek de şimdilerden Ben Wallace,eskilerden de Dennis Rodman diyebilirim.Hele ki Ben Wallace bu konuda apayrı bir yere sahiptir.En azından benim için.

Hücum yapamayanlar Ben Wallace'a ve Dennis Rodman'a bakarak umutlanabilirler.İkisi de hücum yapamazdı ama savunmaları yüzünden çok ünlü olmuşlardır,hele ki Ben Wallace.Sadece savunma yapıp All-Star'a seçilen yegane isimdir.2-3 sayı atardı ama All-Star oldu.28 ribandlık maçları,10 blokluk maçları vardı.Sayı atamayıp Detroit gibi şampiyonluk da en üstleri çeken bir takımda kaptanlık yaptı.Bunun nedeni hücumda takımı yönlendirmesi değil,savunmada takımın bel kemiği olmasıdır.

Bu videonun en sonundaki söze dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elevator -- 27 Ocak 2008; 1:08:18 >

• sıkı savunma yapılan takımda sayı kolayca atılamayınca moraller düşer oynayacak istek kalmaz ondan sonra press uygularsan topu 3-4 kere çalıp kendi hücumlarından sayı yiyince adamlar maçı salar. 14 yaşımda benimsedim bu felsefeyi adamlar en fazla 20 sayı atarlardı bize iyi savunma yapınca skorer oyuncuların da varsa her maçı 50 farktan aşağı kazanmazsınız merak etmeyin :D 120-10, 140-6 gibi skorla biten maçlar hala aklımda.. masa hakemlerinle kan davamız vardı bizim, 120'yi geçtik mi sayı yazmazlardı artık
  • ii savunma tabii ki onemli de mesela kendimden ornek veriim iki ii savunma yaparm mesela ama bn ya da baska biri basit bi hata yapıp kolay sayı yedk mi moral bozulur savunma duser yani o kdr emek verdinz sayı yememek icin kolay bi hareketle sayı yiyosunz moral bozuluo savunma dusuo ztn hucumunz pek ii deil mac kopuo

bole seyler de olabilio ama tabii bu asılabilicek bi olay ole aklıma geldi yazdm

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.