Arkadaslar hub ve switch arasindaki fark nedir aceb? birde benim yurt odamda iki adet ethernet cikisi olan priz var. ve bizim 3 bilgisayarimiz var.Bunu switchlemi yoqsa hub lamı cogaltacagiz?Simdiden yardımlarınız ıcın tesekkur eder ve saygılarımı sunarım. Not=internete adsl le baglanmıyoruz okulun kendı baglantısını ethernet le kullanıoruz.
hub gelen bağlantıyı böler swich ise bağlantıyı bilgisayar adetine bölmeden gönderir
sanırım ben switch alarak yanlıs yaptım , tek baglantıyı 2 bılgısayara bolmek ıstemıstım olmamıstı...
Hub ile Switch benzer cihazlardır.
Aynı işi yapmak, yani cihazlar arası bağlantıyı sağlamak gibi bir görevleri vardır.
Fakat bunları ayıran özellik;
Hublar bir bilgisayardan diğerine bir veri gönderileceğinde kendisine bağlı tüm cihazlara bu istemi gönderir ve gelen cevaba göre gitmesi gereken bilgisayarı bulur ve onunla iletişime geçer. Böyle olunca da 2 bilgisayar arasında veri iletimi yüzünden bile diğer bilgisayarlar kasılır..
Switch'de ise durum böyle değildir. Paketler sadece gitmesi gereken yere gider ve diğer bilgisayarları rahatsız etmez. Gereksiz kasılmalar da olmaz..
( Umarım yanlışım yoktur. Bunlar biraz bilgi ve birazda tecbürelere dayalı olarak yazılmıştır. )
Eskiden her yerde Hub satılırdı. Sonra switchler piyasaya gelince ağlar çok rahatladı :)
o zaman ben beceremedim yani...
Yooo Switch alarak gayet doğru bir seçim yapmışsın. Neyi beceremedin?
Yani kablo bağlantıları mı sorunlu, yoksa ağ ayarları mı?
arkadaslar yardımlarınız icin cok tesekkurler switch aldiq.Bakalim gelmesini bekliorum detaylari size bildirirm