Şimdi Ara

Hub veya switch???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar hub ve switch arasindaki fark nedir aceb? birde benim yurt odamda iki adet ethernet cikisi olan priz var. ve bizim 3 bilgisayarimiz var.Bunu switchlemi yoqsa hub lamı cogaltacagiz?Simdiden yardımlarınız ıcın tesekkur eder ve saygılarımı sunarım.
    Not=internete adsl le baglanmıyoruz okulun kendı baglantısını ethernet le kullanıoruz.

• hub gelen bağlantıyı böler swich ise bağlantıyı bilgisayar adetine bölmeden gönderir
  • sanırım ben switch alarak yanlıs yaptım , tek baglantıyı 2 bılgısayara bolmek ıstemıstım olmamıstı...
  • Hub ile Switch benzer cihazlardır.

Aynı işi yapmak, yani cihazlar arası bağlantıyı sağlamak gibi bir görevleri vardır.

Fakat bunları ayıran özellik;

Hublar bir bilgisayardan diğerine bir veri gönderileceğinde kendisine bağlı tüm cihazlara bu istemi gönderir ve gelen cevaba göre gitmesi gereken bilgisayarı bulur ve onunla iletişime geçer. Böyle olunca da 2 bilgisayar arasında veri iletimi yüzünden bile diğer bilgisayarlar kasılır..

Switch'de ise durum böyle değildir. Paketler sadece gitmesi gereken yere gider ve diğer bilgisayarları rahatsız etmez. Gereksiz kasılmalar da olmaz..

( Umarım yanlışım yoktur. Bunlar biraz bilgi ve birazda tecbürelere dayalı olarak yazılmıştır. )

Eskiden her yerde Hub satılırdı. Sonra switchler piyasaya gelince ağlar çok rahatladı :)
  • o zaman ben beceremedim yani...
  • Yooo Switch alarak gayet doğru bir seçim yapmışsın. Neyi beceremedin?

Yani kablo bağlantıları mı sorunlu, yoksa ağ ayarları mı?
  • arkadaslar yardımlarınız icin cok tesekkurler switch aldiq.Bakalim gelmesini bekliorum detaylari size bildirirm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Hub ve Displayport
    2 yıl önce açıldı
    Usb Hub Tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tum baglantılar tamam sorun ıse sadece ılk acılan pcnin IP alması dıgerının alamaması...

quote:

Orjinalden alıntı: AthloN

Yooo Switch alarak gayet doğru bir seçim yapmışsın. Neyi beceremedin?

Yani kablo bağlantıları mı sorunlu, yoksa ağ ayarları mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.