Şimdi Ara

HUB BAĞLANTI NOKTASINDA GÜÇ YÜKLENMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hp 6120 model laptop bu aralar sürekli bu uyarıyı veriyor baloncukla.. usb aygıtı hub bağlantı noktasının limitlerini aşan güç kullandı diyor..baloncuğa tıklayınca da usb aygıt arızalandı aygıtın bağlantısını kesin diyor.. ama çalışmayan bir aygıt yok.. evrensel seri yol denetleyicisinden usb hub kökü devre dışı bırakınca geçiyor uyarı ama bu sefer de bluetooth ve usb bağlantısı çalışmıyor..sorun nedir tam olarak nasıl giderilir? yazılımsalmı donanımsalmı? teşekkürler..

• HİÇMİ YOK GÖRÜŞÜ OLAN :(
  • Donanımsal bi'sorun gibi görünüyor. Ama siz yine de, Aygıt Yöneticisi'nden tüm USB kök hub ve ilgili donanımları kaldırıp tekrar yükletin sürücüleri. Bi'ihtimal işe yarayabilir, denemekte fayda var.

Kolay gelsin..
  • nasıl yapabilirim bunu?sürücüleri nası temin edebilirim?teşekkürler..br de hata vermesine rağmen usb çalışıyor sorunsuz..ama sürekli uyarı verdiğinden kapatıyorum kullanacağım zaman açıyorum :(
    quote:

Orjinalden alıntı: credo

Donanımsal bi'sorun gibi görünüyor. Ama siz yine de, Aygıt Yöneticisi'nden tüm USB kök hub ve ilgili donanımları kaldırıp tekrar yükletin sürücüleri. Bi'ihtimal işe yarayabilir, denemekte fayda var.

Kolay gelsin..
  • Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın, Özellikler'i seçin, açılan pencereden Donanım sekmesine tıklayın, oradan Aygıt Yöneticisi'ne tıklayın, açılan donanım listesinde Evrensel Seri Yol Denetleyicisi'ne çift tıklayak açın, listede görünen USB Kök Hub yazan satırlara sağ tıklayın, Kaldır'ı seçin, açılan menüde Tamam'a basın. Bu şekilde tüm USB Kök Hub'lara aynı şeyi uygulayın.. Son olarak PC'nizi yeniden başlatın. Açıldıktan sonra USB Kök Hub sürücüleri windows kendi yükleyecektir.

Umarım işe yarar, kolay gelsin..
  • maaalesef yaramadı

quote:

Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın, Özellikler'i seçin, açılan pencereden Donanım sekmesine tıklayın, oradan Aygıt Yöneticisi'ne tıklayın, açılan donanım listesinde Evrensel Seri Yol Denetleyicisi'ne çift tıklayak açın, listede görünen USB Kök Hub yazan satırlara sağ tıklayın, Kaldır'ı seçin, açılan menüde Tamam'a basın. Bu şekilde tüm USB Kök Hub'lara aynı şeyi uygulayın.. Son olarak PC'nizi yeniden başlatın. Açıldıktan sonra USB Kök Hub sürücüleri windows kendi yükleyecektir.

Umarım işe yarar, kolay gelsin..

• Microsoft, benzer sorunla ilgili bi'yama duyurmuş;http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=e8704911-1f94-47e6-8a69-26b47a29c8da

Umarım faydalı olur,

Kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ETHERNET SINIRLI BAĞLANTI HATASI
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • indirdim ama sp2 var bende.zaten yuklü dedi yuklemedi.. donanımsalmıdır acaba sorun?öleyse ana karttamıdır?
    quote:

Microsoft, benzer sorunla ilgili bi'yama duyurmuş;http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=e8704911-1f94-47e6-8a69-26b47a29c8da

Umarım faydalı olur,

Kolay gelsin..
  • Sorunsuz çalıştığına göre donanımsal olması zor. USB'de sadece Bluetooth kullandığınızda alıyosanız bu hatayı, bir de Bluetooth sürücü ve yazılımını kaldırıp tekrar kurmayı deneyin. Ayrıca, bilgisayarınızı AC adaptörü (fişteyken) takarak kullandığınızda da aynı sorun oluyor mu..?
  • usb hub kök etkinken veriyor sürekli hatayı ama donanımlar sorunsuz çalışıyor..ama devre dışı bırakınca usb hub kökü hata vermiyor ancak bluetooth ve usb çalışmıyor.. yani sürekli hata vermesi dışında sorun yok.. hem gıcık bir durum hem de güç yüklenmesi filan diyor sorun çıkartmasın donanımda diye terddüt ediyorum
  • USB çalışıyorsa sorunun donanımsal olma olasılığı bi'hayli düşük. Sistemle alakalı bir sorun gibi. Araştırmalarıma göre SP2 ile baş göstermeye başlamış bu sorun aslında. Çalıştırmak istediğiniz bir USB donanımı USB 2.0'ı destekliyorsa, bazı sistemlerde USB 1.1 destekli sürücüleri bulunuyor, USB 1.1'de USB 2.0 destekli bir donanım çalıştırılmaya kalkıldığında da aşırı güç yüklenmesi hatasını veriyor, mantıklı aslında. Microsoft'ta da ele alınmış konu BURADA. İsterseniz bu dökümanda yazanları uygulamayı deneyin. Ya da dizüstü bilgisayarınızın yanında gelen CD'den USB aygıt sürücülerini tekrar yüklemeyi deneyin. CD yok diyorsanız, ürünün tam olarak adı ve modelini buraya yazın ben yardımcı olmaya çalışayım..

Kolay gelsin..

• hocam aynı sorun bende de var.

çok fazla bilgim yok ama uygulamamla belki size bir fikir verebilirim.

benim masaüstü bilgisayarda ana karta bağlı iki adet USb çıkış var. özellikle harici hardiskimi herhangi birisine taktığım zaman bu uyarıyla karşılaşıyordum.

Bunun anakartan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünerek PCI USB kart aldım ve taktım. Harici diskimi buradaki USB portlarına taktığımda hub bağlantı noktasında güç yüklenmesi uyarısı vermiyor.

Ustalarım daha iyi bilir ama bu uygulamadan sonra bunun donanımsal bir sorun olduğu gibi görünüyor.
  • benimde böyle bir problemim vardı pcmcia usb çoklayıcı aldım amacım eski laptop ımı usb bir tv kartı ile tv ye dönüştürmekti. ama pcmcia kartı taktığımda bir problem yoktu ama usb girişinden herhangi alet taktığımda hub bağlantı noktasında güç yüklenmesi uyarısını aldım ve her türlü güncelleme yapmama rağmen sorunu aşamadım sonra problemin çözümünü kutu içeriğinde buldum pcmcia kartın bu tip durumlar için harici bir adaptör girişi mevcuttu 5 volt 2 amperlik bir adaptörle desteklediğimde bu sorun aşılmış oldu büyük bir ihtimalle bu problemi yaşayan arkadaşarımızın da problemi taktıkları aletin usb nin desteklediğinden daha fazla güce ihtiyaç duymaları çünkü usb girişleri en fazla 500 mA kadar destekleyebiliyor. umarım bu problemim sizin içinde bir çözüm olur.
  • merhaba
    bende hp compaq nc6120 notebook kullanıyorum aynı sorun bende de var hp teknik servise verdim ve sorunun anakarttan kaynakladığını ve anakartın değişmesi gerektiğini söylediler ufak bir hesaplama yaptım 500 doların üzer,nde bir masraf demek bu sonuçta makine çalışıyor ama bu hatayı verdikten sonra 4 adet usb port tan brini kesiyor bende o portu tesbit ettim ve kullanmıyorum size tavsiyem usb hublar var usb bağlantısını çoğaltan cihazlar bu cihazların güçü usb en değlde dışarıdan bir adaptor vasıtası ile alanlarından
    kullanmanız
    bu şekilde fazla sorun yaşamazsınız sanırım
  • usb cıhazımın baslıgını prızdeydı telı taktım kabloya baslıgın ustune koyarken buyuk bır kıvılcım cıktı elektrık patlama sesı sarj alaetının baslıgını cope attım usb yıde pcye taktım galıba oda arızalandı bu hatayı verıyor ıkısınıde cpe attım sımdı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.