Şimdi Ara

Huawei Watch GT2 [ANA KONU] (200. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.718
Cevap
216
Favori
887.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ben telefona bakmak istemiyorum ki. Direk saatten görmek çok mu zor. Adım yerine kilometre verisi yazacaklar o kadar.

Yok mu bunun bir yolu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavisular M kullanıcısına yanıt
    Evet, bu tip bir yazılım verilse olur...
  • mavisular M kullanıcısına yanıt
    kardeşim aylardır mesaj atıyorum bu özellik için. ama yok, kimsenin umrunda değil. en dandik bileklikler de bile var bu bilgi, ama.ne hikmetse bu saatte yok.

huwaei iletişime yazın siz de. ne kadar çok şikayet edersek, yazilimla eklerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavisular

Saatte yaptığımız adımı değilde kilometreyi görmemizin bir yolu yok mu arkadaşlar? Konu hakkında bilgisi olan yokmu forumda?
    Sayın @mavisular, Sayın @ByAliTR

Saatteki algılayıcı yani sensör adım sayar, mesafe ölçer değildir. Bu sensör vücut hareketlerinizi izleyerek attığınız adımları, tahmin yoluyla, sayar. Adımlarınızın uzunluğunu saat bilemez. Ancak adımlarınız ile katettiğiniz mesafenin hesaplanması için konum ve zaman bilgisine ihtiyaç var ki, bu veriler de adım sayar'dan alınan veriler ile uyumsuz mesafe bilgisi üretebilir. Zira katetiğniz mesafeyi ölçen algılayıcı (yani GPS/Glonass/Galile alıcı birimi) bu mesafeyi uydulardan aldığı ilk ve son konum verisini sürekli ilerleterek hesaplamaktadır.

Bu durumda, katettiğiniz mesafeyi KM cinsinden görebilmek için 2 şeye ihtiyaç olmaktadır;

1. GPS (Glonass ve Galileo dahil) alıcı birimin sürekli açık olması gerekir ki bu da pil kullanım süresini düşürür.
    2. Bu verilerin hesaplanması telefon üzerinde olur, GT2 bunu hesaplamıyor, sadece algılayıcının uydulardan topladığı ilk ve son konum verisini telefona iletip telefon işlemcisinin gücünü kullanarak hesaplatıyor.

Sonuç olarak;

A. Adım sayar verisi saatte toplanır ve saatin bunu mesafeye çevirmesi için adımlarınızın büyüklüğünü bilmesi gerekir. Saate bir şekilde ortalama adım bilgisini verme imkanınız olsa, hesaplanan mesafe doğru çıkmayacaktır. Anlık adım mesafesi bilgisini ise GT2 hesaplayamaz, üzerinde bunu yapacak algılayıcı var mı bilmiyorum. Sonuç: Adım sayısına bakarak hesaplanmış mesafe bilgisini saat ekranında görseniz bu bilgi muğlak bir bilgi olacaktır.

B. Katedilen mesafeyi KM olarak görmek için telefona ihtiyacınız var. Telefonsuz şekilde bunu Huawei GT2 ve türevlerinde göremiyorsunuz, en azından şimdilik. Görmek isterseniz bu saatin işlemci biriminin de sürekli hesap yapması ve mesafeyi hesaplaması anlamına gelir, bu da pil kullanım süresini sürekli düşürür.

Gelecekte daha düşük güç tüketen ama daha fazla işlem gücüne sahip işlemci birimler çıkınca istediğiniz özellik kullanıma açılabilir.

Bu özellik Samsung, Apple, Suntoo ve Garmin saatlerde varsa, mesafenin doğruluğunu teyit etmek gerekir. Ancak bu saatlerin pil kullanım sürelerinin GT2 ailesinin değerlerine yaklaşmadığını unutmayın. O saatler GPS alıcı birimini sürekli açık tutarak ve topladıları verileri saat üzerinden işleyerek mesafe hesaplıyor olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 3 Haziran 2020; 12:43:19 >

• Müşteri temsilciaine yazdım. Adım bilgisi label yerine kilometre bilgisi gelecek. Bunu yapmaktan acizseniz yardımcı olurum. Yok dünya çapında yazılım da söz sahibi iseniz işinizi yapın diye yazdım.

Umarım utanır ve yaparlar...

• barisg B kullanıcısına yanıt
    gps sürekli açık olsun pil Kullanımı azalsın önemli değil. B3n her akşam yaptığım yürüyüşün kaç km olduğunu bilmek istiyorum. Ortalama bşr adımın kaç km ye denk geldiğini hesaplayabilecek yazılımı isterlerse onlara yapabilirim. Adım sayısı x 1 adım kaç km = label de görüntülenecek bilgi.

İkinci olarak saat ile telefon sürekli üstümüzde. Yoksa telefona gelen bildirimleri saatte göremeyiz ki buda anlamsız olur. Madem telefon hep yanımda. Telefon hesaplasın, yollasın saate saatte görünsün. Olmadı mı. Saat adımları zaten kaydediyor. Telefonla eşleştiği anda saate km bilgisini yollayabilir...

Bu tip yazılım eksikliği Huawei nin aybıdır. Millet uzaya çıkıyor. Bunlar bşr kilometre bilgisini saatte gösteremiyor. Ne söylense de mazeret değil. Dediğim gibi eğer beceremiyorlar ise ben yazılımını yapmaya talibim...

• quote:

Müşteri temsilciaine yazdım. Adım bilgisi label yerine kilometre bilgisi gelecek. Bunu yapmaktan acizseniz yardımcı olurum. Yok dünya çapında yazılım da söz sahibi iseniz işinizi yapın diye yazdım.

Umarım utanır ve yaparlar...
    Vay terbiyesizler, umarım utanırlar.
  • quote:

gps sürekli açık olsun pil Kullanımı azalsın önemli değil. B3n her akşam yaptığım yürüyüşün kaç km olduğunu bilmek istiyorum. Ortalama bşr adımın kaç km ye denk geldiğini hesaplayabilecek yazılımı isterlerse onlara yapabilirim. Adım sayısı x 1 adım kaç km = label de görüntülenecek bilgi.

İkinci olarak saat ile telefon sürekli üstümüzde. Yoksa telefona gelen bildirimleri saatte göremeyiz ki buda anlamsız olur. Madem telefon hep yanımda. Telefon hesaplasın, yollasın saate saatte görünsün. Olmadı mı. Saat adımları zaten kaydediyor. Telefonla eşleştiği anda saate km bilgisini yollayabilir...

Bu tip yazılım eksikliği Huawei nin aybıdır. Millet uzaya çıkıyor. Bunlar bşr kilometre bilgisini saatte gösteremiyor. Ne söylense de mazeret değil. Dediğim gibi eğer beceremiyorlar ise ben yazılımını yapmaya talibim...
    Sayın @mavisular

Böyle bir yazılımı siz yapıp HUAWEI'ye satsanız ciddi rakamlar kazanabilirsiniz. Belli ki 1000 Çin'li mühendis sizin aklınıza gelen şeyi düşünemiyor. Bu halleriyle ABD'ye nasıl kafa tutacaklar.

Çin uzay'a adam gönderirken HUAWEI'nin adım sayısı yerine KM bilgisi yazmayı akıl edememesi akıl alır şey değil gerçekten. Çin Uzay Ajansı Huawei'den ekipman/yazılım falan almamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 3 Haziran 2020; 13:6:28 >

• Merhaba arkadaşlar. Cihazı dün satın almıştım. Gelmeden önce gerekli uygulamaları yükleyip hesap açayım dedim ama sağlık uygulaması güncelleme istiyor. App galeri de yükledim oda ağ hatası veriyor. İnternette biraz araştırdım but çok kişi aynı sorunu yaşadığı için cihazı kullanmıyor muş. Bende durum bu olunca ürünü iptal ettim almadım. Birde buraya yazmak istedim bu soruların çözümü var mı alsak cihaz elimizde süs gibi kalmasından korkuyorum.
    Sanırım bu sorun lar Android 10 yükü cihazlarda oluyormuş. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim ona göre alacağım. Huawei Watch GT2 [ANA KONU] Huawei Watch GT2 [ANA KONU]

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• barisg B kullanıcısına yanıt
    hocam konum bilgisine, GPS açmaya falan gerek yok. adım sayısını ortalama olarak km'ye çevirecek bu kadar basit. garmin saatinde var benim. GPS kapalı, adım sayısını otomatik km'ye çeviriyor yazilimla. büyük ihtimalle Samsung, ve diğer akıllı cihazlarda bunu yapıyordur. çünkü GPS açılırsa cihazların pili yarım günü bile cikartmayabilir.

en dandik bileklikler de bile bu bilgi mevcut. zaten saatin menüsünden de gorebiliyorsun. aktive kayıtlarında kattetigimiz km'yi gösteriyor. biz sadece bu bilgiyi saat kadranlarinda da görmek istiyoruz. ekstra bir sensör açılmayacak yani. tamamen yazılımsal bişey.

• quote:

Orijinalden alıntı: FuXiN

Merhaba arkadaşlar. Cihazı dün satın almıştım. Gelmeden önce gerekli uygulamaları yükleyip hesap açayım dedim ama sağlık uygulaması güncelleme istiyor. App galeri de yükledim oda ağ hatası veriyor. İnternette biraz araştırdım but çok kişi aynı sorunu yaşadığı için cihazı kullanmıyor muş. Bende durum bu olunca ürünü iptal ettim almadım. Birde buraya yazmak istedim bu soruların çözümü var mı alsak cihaz elimizde süs gibi kalmasından korkuyorum.
    Sanırım bu sorun lar Android 10 yükü cihazlarda oluyormuş. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim ona göre alacağım.
    https://consumer.huawei.com/tr/mobileservices/appgallery/

App galleryi indirin daha sonra orasi hms core kuruyor. Bir de app galerinin icinden huawei healthi indirin ve ayarlar uygulamalardan hms core ve healtha bütün izinleri verin

• quote:

Bu var zaten, indoor veya Outdoor yürüyüş modu başlatın bittiğinde mesafe çıkıyor.

• Hocam burdan indirdim zaten hatta şimdi eskileri silip yeniden yükledim tüm izinleri verdim aynı hatayı veriyor. Sunucu bağlanmıyor hatası veriyor. Yani kendi appsi açılmıyor açılsa dedikleriniz indirip yakacağım ama maalesef :/

• ByAliTR kullanıcısına yanıt
    Ortalama kimin ortalamasına göre. Kiminin adımı 50 cm olur kiminin 70 cm. 50% sapma payı ile genelleme yapılması pek olası değil. Sonra gerçek km ile bu genelleme arasında büyük fark oluşur.

• kdundar kullanıcısına yanıt
    O da genelde girilen boy ve kilo bilgisinden alınıp yaklaşık bir değer çıkıyor, bunun hazır scriptleri dahi var, en dandik bileklikler bunu yapıyor. Biraz daha uğraşmak isterlerse bacak boyu falan da alabilirler ama boy kilo bilgisi genelde iyi bir sonuç veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

O da genelde girilen boy ve kilo bilgisinden alınıp yaklaşık bir değer çıkıyor, bunun hazır scriptleri dahi var, en dandik bileklikler bunu yapıyor. Biraz daha uğraşmak isterlerse bacak boyu falan da alabilirler ama boy kilo bilgisi genelde iyi bir sonuç veriyor.
    Genelleme hatalı yazıyorum tam anlatamadım galiba. Aynı boy kiloda iki insanın adım uzunluğu bir mi oluyor, veya aynı kişi farklı tempoda yürürken bir mi oluyor. GPS ile kesin ölçen birşey varken varsaymak niye onu anlamadım.

• kdundar kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar çok basitçe adım bilgisinin yanında km'ye çevrilmiş tahmini uzunluğunu istiyorlar hocam bunda zor olan bir şey yok.Yani gps ile pil süresinden feragat etmeye gerek yok. Bence genelleme yapılabilir bir konu bu, zaten saatin adımsayarı da %100 doğru değilken bu adım sayısına güvendikten sonra yuvarlanmış bir hesapla km bilgisinin tam doğru olmaması problem olmayacaktır. Bu işin algoritmasında genelde boyunuzun %40'ı adım uzunluğunu verir.Ben 1.90'ım ve gerçekten 1 adımım bu hesaptaki gibi 80 cm civarı, hesap yaparken 10k adıma 8km şeklinde adım sayımın %80'ini alıyorum, her defasında bunu yapmak yerine direkt görüntülemeyi istiyor arkadaşlar çok da anlaşılmayacak bir şey değil. Ha ben adımsayarın doğruluktan uzak olduğunu düşünüyorum zaten orası ayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

Arkadaşlar çok basitçe adım bilgisinin yanında km'ye çevrilmiş tahmini uzunluğunu istiyorlar hocam bunda zor olan bir şey yok.Yani gps ile pil süresinden feragat etmeye gerek yok. Bence genelleme yapılabilir bir konu bu, zaten saatin adımsayarı da %100 doğru değilken bu adım sayısına güvendikten sonra yuvarlanmış bir hesapla km bilgisinin tam doğru olmaması problem olmayacaktır. Bu işin algoritmasında genelde boyunuzun %40'ı adım uzunluğunu verir.Ben 1.90'ım ve gerçekten 1 adımım bu hesaptaki gibi 80 cm civarı, hesap yaparken 10k adıma 8km şeklinde adım sayımın %80'ini alıyorum, her defasında bunu yapmak yerine direkt görüntülemeyi istiyor arkadaşlar çok da anlaşılmayacak bir şey değil. Ha ben adımsayarın doğruluktan uzak olduğunu düşünüyorum zaten orası ayrı
    Benim de şansa boyum 190 ama adımım 80 değil. Hızlı yürürken üstüne çıkıyor yavaş yürürken altına düşüyor. 10 bin adım atsam, ortalama 8km de 1-1.5 km fark ediyor benim için. Bunun ne faydası olduğunu anlamadım. Bu kadar genelleme ihtiyacı varsa 80% olarak kullanılabilir o zaman.
    GPS ve yürüyüş modları doğru sonuç veriyor ben oradan takip ediyorum, hassasiyeti çok daha yüksek.

• Mobil servisleri güncellediyseniz muhtemelen o yüzden oluyor. Aynı sorunu bende yaşıyordum. HMS Core güncellemesini appgallery den yaptıktan sonra saat kadranları açılmadı. Sağlık uygulamasını 10.0.5.521 e geri yükleyerek sorunu çözdüm. Aptoide marketten bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eolos34 -- 4 Haziran 2020; 4:54:28 >
  • Merhaba, indirdiğim hwt uzantılı dosyaları bir türlü kullanamıyorum.Dosyanın adı değişiyor kadran olarak seçerken.Nerede hata yapıyor olabilirim?

Edit: İndirilen dosyaları açarken hangi programı kullanayım diye soruyor.Orada daha önceden "hep bu uygulama ile aç" dediyseniz hwt uzantılı dosyayı download.bilmem kaç şeklinde atıyor ve doğal olarak kullanamıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarzero -- 5 Haziran 2020; 1:13:58 >
  • 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.