Şimdi Ara

Huawei P9/P9 Plus ANA KONUSU (Android 7.0 Nougat Geldi) (233. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.078
Cevap
64
Favori
389.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sizin plus modellerde kaç çeşit var ??

örneğin p9 da L09 tek hatlı L19 çift hatlı.. birde çin için üretilmiş modeli vardı...
  • ozy59 arkadaşın bahsettiği üzere test sürümüne düştüm. Sonra telefon restart attı. Bir açtım herşey gitmiş. Klavye, dosya yöneticisi,saat vb.

Sonra test sürümünden çıkmak için rollback dosyasını indirip denedim olmadı. Ya hata verdi, ya da yükledi ancak değişen birşey olmadı.

Sonra hakangündüz arkadaşımızın dediği yöntemi deneyeyim dedim ancak onda da devamlı %5 de hata verdi.

Hard reset bile atılmıyor telefona. Öyle o bana, ben ona bakıyorum.

Telefon sağlam iken kodu Çift sim kartlı model.

VIE-L29C185B181' dir. Şuanda ise VIE-L29NDR90M test-key
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozy59

sizin plus modellerde kaç çeşit var ??

örneğin p9 da L09 tek hatlı L19 çift hatlı.. birde çin için üretilmiş modeli vardı...

VIR L19 VE VIE L29 MODELLERİ VAR AMA YAZILIM OLARAK BÖLGESEL OLARAK BİR SÜRÜ MODELİ VAR

ona göre güncelleme yapmak zorundayız
  • Tamer306 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bir iletişime geçelim inşallah bir fikir verir :)
  • ynsylcn86 Y kullanıcısına yanıt
    consumer.huawei.com
    Error - Huawei Consumer BG
    http://consumer.huawei.com/kw-en/support/downloads/index.htm

burdan vie l29 yazıp rollback ve b181i indirdin mi?
  • eaduvan E kullanıcısına yanıt
    Aynen buradan rollback de indirdim. B181 i de indirdim.

Rollback dload yöntemi ile yapıyorum. Yüklenmiyor, 2-3 defa yüklendi ondan da değişen birşey olmadı.

İşin garip tarafı, bari bu şekilde kullanayım diyorum ancak, klavye yok tel de :) ne wifi için şifre girebiliyorum, ne de google play için şifre girebiliyorum. Kaldım öyle
    twrp yükleyip root atmışmıydın yada bootloader kilidi vs.
    Rollback yüklenince birşey olmaz ki, ülke kodu c900 olur, c900b300 dü sanırım. Arkasına b181 atılır dloadla. c900ü gördünmü?
    rollbackle C185B300 oluyormuş, ardından b181i dloadla.
    rot filan hiçbir şey yok.

Yaptığım sadece huawei uptader ile nougat yüklemek oldu. Onda da test sürümüne döndü cihaz.

Rollback yapıp ülke kodu C900 vs. olsa direk dload ile B181 atacağım ancak test sürümünde kalıyor hep.

Rollback bazen hata veriyor yükleme esnasında, 3-4 defa yükleyebildim, onda da değişen bir şey olmadı. Test sürümünde kaldı.
    L29 a ait 2 adet rollback var. Biri C900 olan. Bunu zaten hiç yüklemeden hata veriyor %5 de.

B300 ü olan da yükleniyor ancak cihaz halen test sürümünde kalıyor.
    Benim gibi xda da sıkıntı yaşayan bir kaç kişi var. Rollback işe yaramamış onlarda da. Birisi değişik yöntemler söylemiş ve olmuş galiba cihaz.

İngilizce pek olmadığından dolayı anlayamadım açıkcası.

Benim en büyük sıkıntım test sürümünden çıkamamam.

Test sürümünden çıksam, b181 vs yükleyebileceğim gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynsylcn86 -- 8 Mart 2017; 16:0:11 >
  • Aynı durumu p9da da yaşadık, rollback yükleyip b141 ile android 6 a geçip kurtulduk. Teorik olarak sennde c185b300 dosyasıyla rollback yapman ve akabınde b181 yüklemen doğru olandır.
    @ozy59 sen rollbackte b300e dönüştüğünü gördünmü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eaduvan

Aynı durumu p9da da yaşadık, rollback yükleyip b141 ile android 6 a geçip kurtulduk. Teorik olarak sennde c185b300 dosyasıyla rollback yapman ve akabınde b181 yüklemen doğru olandır.
    @ozy59 sen rollbackte b300e dönüştüğünü gördünmü.

evet B300 oldu C900B300 olmuştu ...

benim rollback dosyası C900B300 idi arkaşın indirdiği yerde L29 için C185B300 var hani mantıken bende de o zaman C464B300 olması gerekemezmiyidi benim rollback dosyasının .. dosyalarda bir yanlışlıkmı var acaba????
  • ozy59 kullanıcısına yanıt
    C185 ortaasya yani pek çok ülkeyi barındırı, c464 ise sadece TR. Zaman kaybetmemek için direkt global versiyon atmış olabilirler Sitede c185b300 verilmişti onu önerdim. c900 zaten yuklenmıyomuş.
  • quote:

C185 ortaasya yani pek çok ülkeyi barındırı, c464 ise sadece TR. Zaman kaybetmemek için direkt global versiyon atmış olabilirler Sitede c185b300 verilmişti onu önerdim. c900 zaten yuklenmıyomuş.

Merhaba birşey sorucam huawei konusunda iyi derecede bilgi sahibiyim root bootloader unlocked vs vs ama hiçbir yolla p9 plus a nougat yükleyemedim mate 8 e taklalar arttırmıştık bu cihaz bir tuhaf bu cust u değiştirip nasıl yükleyebiliriz mesela ben direk dload ile başka ülkenin romunu yüklemek istiyorum
  • Arkadaşlar Huawei sitesinden android 7 den 6 ya dönüş için rollback dosyasını sitesinden kaldırmış yani 7 den 6 ya dönmek isteten arkadaşlar başka bir yerden rollback dosyasını indirmeleri gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakangündüz

quote:

Merhaba birşey sorucam huawei konusunda iyi derecede bilgi sahibiyim root bootloader unlocked vs vs ama hiçbir yolla p9 plus a nougat yükleyemedim mate 8 e taklalar arttırmıştık bu cihaz bir tuhaf bu cust u değiştirip nasıl yükleyebiliriz mesela ben direk dload ile başka ülkenin romunu yüklemek istiyorum

aslında L09 da 6.0 dayken global avrupa romunu dload ile yüklemiştik C462B182 ise kodu benim C900B182 olmuştu o romun özellikleri gelmişti bir tek bende temalar aktif olmamıştı zaten xda baktığımda başkalarında da aynı şekilde olmuş..sonrasında dload ile orjinal ülke romuma dönebilmiştim..

gel gelelim 7.0 a geçtikten sonra bu olmadı UPDATE.APP dosyasının haricinde başka bir dosyada yüklemek gerekiyor

update_data_full_hw_eu.zip gibi bir dosya daha.. sadece app dosyasını yükleyince birşey değişmiyor cihazda sadece kernel değişiyormuş.. ikinci dosyayı ben yüklediğimde zaten test key sürümüne düştüm.. sonrasında rollback ile geri döndüm anca..

• hakangündüz H kullanıcısına yanıt
    https://www.huaweiblog.de/downloads/huawei-p9-firmware-leak-b378/

şuradan yükleme talimatlarına bakarsan ...almanca gerçi ama çevirirsin... plus içinde mantıken aynıdır .. sen farklı birşey anlarsan bizi de bilgilendir lütfen..

cust sadece root ve twrp ile değişir sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozy59 -- 8 Mart 2017; 17:55:54 >
  • geçen gün çift hatlı telefonumu android 7 ye yükselttik. baya güzel olmuş. şarj konusuna takilmiyorum yetiyor. dün akşam şarjdan aldım 11 gibi %90 di su an %53. 4.5 g açık bluetooth wifi konum açık. telefon yöneticisi pil içinde düşük çözünürlüklu güç tasarrufu diye bir yer var bilen arkadaşlar bi baksın olmadı ne işe yaradığına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakangündüz H kullanıcısına yanıt
    MMde direkt atıyoduk dload yöntemiyle, ülke kodu c900 oluyodu ama oluyodu. Nougatta sistem biraz değişmiş. Zaten dload yöntemi yatay geçişlerde işe yarıyor, dikey geçişlerde işe yaramıyor. Yani 6dan 7e yükseltmede etkisiz. Nougatta full fırmware dogru bır sekılde dısarıdan yüklense bıle update_full_data_hw gibi cust dosyasıda yüklemek gerek. Kendi p9umda nougatı aldıktan sonra en son avrupa c432b378 romunu dloadla yükledim. Versiyon haricinde herşey değişti, kernelde farklı, kernele bağlı pil dayanımıda.

cust'ı değiştirmek için önce MMde olmak şart, bootladerı açıyorsun, twrp yukluyorsun, istediğin oeminfo yani cust dosyalarını twrpden yüklüyorsun. sanırım srk toolsda bu işi(debranding) xda da anlatımlar var.
  • 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.