Şimdi Ara

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.787
Cevap
188
Favori
514.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
44 oy
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar herkese merhaba, bu tableti universitede edebiyat okuyan kardesime aldik.

ben tableti bayagi bir debloatettim. cok fazla gereksiz uygulama vardi icinde. asagida uad'in guncellenmis forkunu bulabilirsiniz. kullanimi son derece kolay.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)
    Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)github
    GitHub - Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloater: Cross-platform GUI written in Rust using ADB to debloat non-rooted android devices. Improve your privacy, the security and battery life of your device.
    https://github.com/Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloater

ben onerilen listeninde biraz fazlasini debloat ettim.(100 kusur app) appgallery, cloud, hmscore vs. ayni zamanda huaweinin saat, takvim vs uygulamalarinida.

aospden geldigim icin ancak rahat ettim. tabiki tercihe bagli. ancak appgalleryden kurtulmanizi siddetle tavsiye ederim. muazzam bir data trafigi var, adamlar modemi sokmus goturuyorlar :)

native bir market olarak aurora store+shizuku oneririm.

shizuku normalde wifi debug ile calissada, ben bu tablette o secenegi ya bulamadim, yada yok. o nedenle shizukuyu tableti pcye baglayarak calistirmaniz gerekiyor. bu hali bana eski iphone semi jb'lerini hatirlatti :) cunku tableti yeniden baslatirsaniz, yada kapatip acarsaniz shizukuyu yeniden aktif etmeniz gerekiyor. ancak bunun disinda hicbirsorun yok

shizukuyu ayarladiktan sonra, aurora storun yukleme secenegini shizuku olarak secin ve gelistirici seceneklerinden adb ustunden yuklenen uygulamalari kontrol et secenegini devre disi birakin. virus taramassina sokuyor yoksa auroradan yuklenenleri. ardindan harika bir native market uygulamasina sahip oluyorsunuz. aurora store sadece acik kaynak bir play store clienti oldugu icin, aslinda google ile yuklu gelen cihazlardan da iyi calisiyor, cunku playstore servisleri yada gms gibi durmadan batarya emmiyor. arka planda guncelleme, uygulama arama ve kurma islemleri bu sekilde tam otomatik oluyor, ne izinle ne virusle ugrasiyorsunuz, tek tik ile hersey halloluyor

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)shizuku.rikka.app
    Shizuku
    https://shizuku.rikka.app

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)auroraoss.com
    AuroraOSS
    https://auroraoss.com

shizuku ile calisan bir diger app ise droidify, bu ise foss market olan f droidin bir clienti, hem daha modern hemde built in shizuku destegi var. yine ayarladan secerek aktif edin, ayni aurora store gibi tek tik ile calisacak.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)github
    GitHub - Droid-ify/client: F-Droid client with Material UI.
    https://github.com/Droid-ify/client

shizuku ile kullanabileceginiz bir diger app ise hail. bu da herhangi bir uygulamayi( sistem yada kullanici) dondurmayi kaldirmayi vs sagliyor. ben bloat sonrasi da ihtiyac duydugum icin birkac uygulamayi da buradan kapattim.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)f-droid.org
    Hail | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository
    https://f-droid.org/packages/com.aistra.hail/

huawei bu cihazlarin bootloaderini hepten kapatmasa, cok cok daha farkli olurmus. fakat bu hali ile dahi bence cok premium bir cihaz, yazilim disinda malzeme kalitesi, gucu performasi vs harika.

herhangi bir sorunuz olursa beni etiketleyebilirsiniz)

• cetinodinson kullanıcısına yanıt

Ya çok güzel ama video kaydı almanız mümkün mü? Gerçekten çok makbule geçer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1881sayılısefer kullanıcısına yanıt

Bunda şarj kablosu yok hocam, kablo olmadan mate 11 tablete bağlanmıyor.

• 1881sayılısefer kullanıcısına yanıt

Pardon benimki 11.5 muş :)

hocam maalesef cekemem. tablet kardesimde, kendisi universite icin farkli bir sehirde. ancak takildiginiz yer neresi? yazili olarak da yardimci olabilirim.

aslinda deneseniz zorlanmaziniz diye dusunuyorum. gercekten cok cok kolay islemler.

bizde buradan siparis vermistik kalemi. satan esnaf cok nazik, cok kibar birisi. arayip tablet surumunu dahi sordu. 11.5 uyumlu degil eger 11.5 ise iptal edeyim siparisinizi dedi. 2023 surum 11 ile tam uyumlu kalem, orjinal paket. sizin burada paylastiginizi gormeden evvel almistik. tavsiye ederim dusunenlere.

• PdaNet ile telefondan internet paylaşımı yapıyorum. Proxy ayarını değiştirmem lazım ama bulamadım.

• Arkadaşlar merhaba. Huawei matepad 11'de fiziksel tabletin kılıf klavyesi ile yazı yararken tabletin klavye uygulamasını otomatik gizlemenin bir yolu var mı? Her seferinde bildirim çubuğundan giriş yöntemini değiştire tıklayıp sanal klavyeyi göster seçeneğini açıp kapatmak ile uğraşmak istemiyorum. Fiziksel klavyede bir tuşa bastığımda otomatik kendini gizleyen bir klavye uygulaması ya da yöntemi var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eren Altıok E kullanıcısına yanıt
    gboard kurabilirsiniz.

gboard yüklü zaten ama olmuyor

Üstten bir arkadaş; "Ayarlar - dil ve giriş - fiziksel klavye Buradaki "sanal klavyeyi göster" ayarı açık olabilir. Açıksa kapatın." Şeklinde bir çözüm yazmış. Bende bu sorun mevcut değil, nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum.

APK olarak mı kurmuştunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiglera Beta -- 30 Aralık 2023; 21:40:48 >
  • Tiglera Beta T kullanıcısına yanıt

sanal klavyeyi göster seçeniği kapattığımda dokunmatik klavye hiç çıkmıyor. benim istediğim klavye bağlıyken (ki çoğu zaman bağlı oluyor çünkü bluetoothu kapatmıyorum tablette ve fiziksel klavyeyi kapamanın yolu da yok) bir şey yazmak istediğimde normal dokanmatik klavyenin çıkması ama ben fiziksel klavyede bir tuşa bastığım an kapanması ve ekrana dokununca geri gelmesi. gboardı apk yükledim evet çünkü başka yol bulamadım appgaleride yok sanırım.

mesela bu videoda 35. saniyede adam arama çubuğuna tıkladığında sanal klavye açılıyor ve fiziksel klavyede bir şeye bastığı an sanal klavye kapanıyor. benim istediğim bu. benim tablette fiziksel klavye ile de yazsam sanal klavye hep açık kalıyor.

Ellerine sağlık Aurora nın bu olayını arıyordum

App gallery de şöyle bi sorun var bazı uygulamalar app gallery den indirirsem sorun çıkarmıyor aurora dan indirirsem play hizmetleri hatası veriyor mecbur app gallery duruyor ona yapacak bi şey yok microG de yemiyor

Edit kısa bir süre sonra Shizuku çalışmayı durduruyor verimsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbcksz -- 5 Ocak 2024; 20:57:22 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.