|
arkadaslar herkese merhaba, bu tableti universitede edebiyat okuyan kardesime aldik. ben tableti bayagi bir debloatettim. cok fazla gereksiz uygulama vardi icinde. asagida uad'in guncellenmis forkunu bulabilirsiniz. kullanimi son derece kolay. GitHub - Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloater: Cross-platform GUI written in Rust using ADB to debloat non-rooted android devices. Improve your privacy, the security and battery life of your device. https://github.com/Universal-Debloater-Alliance/universal-android-debloaterben onerilen listeninde biraz fazlasini debloat ettim.(100 kusur app) appgallery, cloud, hmscore vs. ayni zamanda huaweinin saat, takvim vs uygulamalarinida. aospden geldigim icin ancak rahat ettim. tabiki tercihe bagli. ancak appgalleryden kurtulmanizi siddetle tavsiye ederim. muazzam bir data trafigi var, adamlar modemi sokmus goturuyorlar :) native bir market olarak aurora store+shizuku oneririm. shizuku normalde wifi debug ile calissada, ben bu tablette o secenegi ya bulamadim, yada yok. o nedenle shizukuyu tableti pcye baglayarak calistirmaniz gerekiyor. bu hali bana eski iphone semi jb'lerini hatirlatti :) cunku tableti yeniden baslatirsaniz, yada kapatip acarsaniz shizukuyu yeniden aktif etmeniz gerekiyor. ancak bunun disinda hicbirsorun yok shizukuyu ayarladiktan sonra, aurora storun yukleme secenegini shizuku olarak secin ve gelistirici seceneklerinden adb ustunden yuklenen uygulamalari kontrol et secenegini devre disi birakin. virus taramassina sokuyor yoksa auroradan yuklenenleri. ardindan harika bir native market uygulamasina sahip oluyorsunuz. aurora store sadece acik kaynak bir play store clienti oldugu icin, aslinda google ile yuklu gelen cihazlardan da iyi calisiyor, cunku playstore servisleri yada gms gibi durmadan batarya emmiyor. arka planda guncelleme, uygulama arama ve kurma islemleri bu sekilde tam otomatik oluyor, ne izinle ne virusle ugrasiyorsunuz, tek tik ile hersey halloluyor shizuku ile calisan bir diger app ise droidify, bu ise foss market olan f droidin bir clienti, hem daha modern hemde built in shizuku destegi var. yine ayarladan secerek aktif edin, ayni aurora store gibi tek tik ile calisacak. GitHub - Droid-ify/client: F-Droid client with Material UI. https://github.com/Droid-ify/clientshizuku ile kullanabileceginiz bir diger app ise hail. bu da herhangi bir uygulamayi( sistem yada kullanici) dondurmayi kaldirmayi vs sagliyor. ben bloat sonrasi da ihtiyac duydugum icin birkac uygulamayi da buradan kapattim. Hail | F-Droid - Free and Open Source Android App Repository https://f-droid.org/packages/com.aistra.hail/huawei bu cihazlarin bootloaderini hepten kapatmasa, cok cok daha farkli olurmus. fakat bu hali ile dahi bence cok premium bir cihaz, yazilim disinda malzeme kalitesi, gucu performasi vs harika. herhangi bir sorunuz olursa beni etiketleyebilirsiniz) |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt