Şimdi Ara

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (370. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.289
Cevap
83
Favori
605.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hayaletx

Merak etmeyin Orjinalliği bozulmuyor , twrp ve unlock olayı kurulum için gerekli sonrasında bunlar kaldırılıyor yani cihazınız orjinal haline dönüyor. Root olmuyor ve Rom custom değil orjinal Rom dur, ilk sayfadaki linkden hash değerlerini kontrol edebilirsiniz. Ben dahil bir çok arkadaş bu yöntemle avrupa bölge koduna geçtik . Anlatım için 326 sayfadaki linkden İndir butonuna (yeşil) direk iner , reklam çıkmaması lazım, ben adguard kullanıyorum reklam engellemesi için bir reklam çıkmıyor.

Şimdi anladım. Bir kerelik root ve twrp yapılıp bölge kodu değiştirilip kaldırılıyor demek.

Ben bunu yapamayacağım, ne zaman twrp işlerine girişsem ufacık bir hatada veya anlamadığım yerde günlerce cihazsız kaldım.

Sizin için uygunsa belli bir ücret karşılığında uzaktan erişimle veya şişli bölgesine yakinsaniz elden getirerek yaptırmak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oguzhant O kullanıcısına yanıt
    Bir şeyi eksik yapıyorsunuz o zaman kesinlikle, dedigim firmware finder programi suan 186 sürümüne kadar hatasiz indiriyor. Sizin teledonunuzun bu telefonlardan bir farkı yok. Öncelikle yazilimlari kurarken sirasiyla kurmaya çalışın benim kodumda c185 sürümü. Bu yukseltmeyi yapmaniz icin herhangibir kilit açma veya root yapmaniza gerek yok sadece anlatıldığı gibi wifi ayarlarina girip orda ilgili yerlere localhost ve 8080 yazacaksiniz. Kesinlikle bir şeyi eksik yapıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reis-ül Küttab

Bir şeyi eksik yapıyorsunuz o zaman kesinlikle, dedigim firmware finder programi suan 186 sürümüne kadar hatasiz indiriyor. Sizin teledonunuzun bu telefonlardan bir farkı yok. Öncelikle yazilimlari kurarken sirasiyla kurmaya çalışın benim kodumda c185 sürümü. Bu yukseltmeyi yapmaniz icin herhangibir kilit açma veya root yapmaniza gerek yok sadece anlatıldığı gibi wifi ayarlarina girip orda ilgili yerlere localhost ve 8080 yazacaksiniz. Kesinlikle bir şeyi eksik yapıyorsunuz.

Dönüşünüz ve diğer konu ile ilgili bilgilendirmeniz için teşekkür ederim :)

İnanın frimware finder ile tekrar, tekrar 8-10 gb dosya indirdim, YouTube de bir sürü video izledim, Facebook gruplarına sordum, ana sayfayı bir çok kez okudum. Ya ben bir yerde acele ediyorum yada herkesin normalde bildiği ve oralara yazılmayan bir şeyi atlıyorum. Cep ve ev kotam bitti indirmelerden :))

Cep telefondan konussak veya görüntülü görüşme ile yardımcı olabilir misiniz?

• barisx3 kullanıcısına yanıt
    Ben tümünü seçtim ve kuruluma geçti bir sıkıntı yaşamadım 2 defa test etdim ,boot menüde kaldığım için ,bu şekilde kurtuldum,yani sanırım ülke kodu değişimlerinde bir hata yaptım beya dosya hatasıda olabilir beni böyle bir hataya sürükledi ve bu şekilde kurtuldum.

• Arkadaşlar, forumda bilgi paylaşmak, soru ve sorunlara cevap verip yardımcı olmak gönüllülük işidir. Kimsenin bir mecburiyeti yoktur. Soru sorma üslubu bu açıdan önemli olduğu gibi gergin bir tavırla azarlar gibi cevap vermemek de bir o kadar değerlidir, önemlidir.

Burası birbirimizi eleştirme, gergin polemiklere kavgalara girme yeri değildir. Biri sataşınca diğeri doğal olarak cevap hakkım var der ve konuyla ilgisiz polemik okumaya başlar herkes.

Henüz daha başındayken bunun kimseye fayda sağlamayacağı gibi forumu takip edenleri de rahatsız edeceğini, admin tarafından uyarı alma ve hesap kapatmaya kadar uzanan bir yol olduğunu, farklı bir hesap alsanız da bir şekilde tespit edilip onun da kapatılacağını hatırlatmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhant

quote:

İnanın frimware finder ile tekrar, tekrar 8-10 gb dosya indirdim, YouTube de bir sürü video izledim, Facebook gruplarına sordum, ana sayfayı bir çok kez okudum. Ya ben bir yerde acele ediyorum yada herkesin normalde bildiği ve oralara yazılmayan bir şeyi atlıyorum. Cep ve ev kotam bitti indirmelerden :))

Hocam telefon olaylarına cesitli sebeplerden dolayi girmiyorum kusura bakmayin. Yazilimi mobil veri uzerinden indiriseniz hata verir ve tekrar tekrar yama indirir. Gelismis ayarlardan localhost ve 8080 yazdığınız wifi uzerinden indireceksiniz ve kopmadan bitinceye kadar bekleyeceksiniz aksi halde gene hata verir kurmaz. Bunla ilgili bir video yapip paylaşmaya çalışacağım bugün adım adım ekran videosu çekeceğim

• Merhabalar 3 yil lgg2 kullandim ve anakart faciasindan sonra yeni bir telefon almak şart oldu.mate 9 düşünüyorum kronik bi sorunu var mi? Tavsiye edermisiniz.çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: nnk1981

Merhabalar 3 yil lgg2 kullandim ve anakart faciasindan sonra yeni bir telefon almak şart oldu.mate 9 düşünüyorum kronik bi sorunu var mi? Tavsiye edermisiniz.çok teşekkür ederim

Bu telefonun alıp pişman oldum diyen duymadım, elime aldığımda iyiki almışım dediğim nadir telefondur kendisi, sorunsuz sıkıntısız yazılım hatasız mate 10 çıkana kadar mate9 devam

• Arkadaşlar Huawei kimliği bir işe yarıyormu,tema indirmekden başka,fazladan şarj sömürüyor,kapatsam otadsn güncelleme almamı etkilermi ?

Çok sağol hocam teşekkür ederim.fiyatin düşme ihtimali var mi sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: nnk1981

Çok sağol hocam teşekkür ederim.fiyatin düşme ihtimali var mi sizce

Valla düşermi bilmem düşmesini beklemek gerek duymadım ben 2400e almıştım şu an sanırım 2150 alınabiliyor

Ne ücreti gerek yok bu tür yollara, Teamvewer ile uzaktan bağlanırım yaparız birlikte, 7-8 arkadaşla böyle yaptık. Yardımcı olurum müsait olduğunuzda yaparız işleminizi beraber. Yapılan işlemin rootlar bi alakası yok, root işlemi değil bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayaletx -- 24 Eylül 2017; 15:42:54 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhant

quote:

Hocam telefon olaylarına cesitli sebeplerden dolayi girmiyorum kusura bakmayin. Yazilimi mobil veri uzerinden indiriseniz hata verir ve tekrar tekrar yama indirir. Gelismis ayarlardan localhost ve 8080 yazdığınız wifi uzerinden indireceksiniz ve kopmadan bitinceye kadar bekleyeceksiniz aksi halde gene hata verir kurmaz. Bunla ilgili bir video yapip paylaşmaya çalışacağım bugün adım adım ekran videosu çekeceğim

Gelişmiş ayarları değiştirince telefon internete girmiyor, simdi yine yaptım internete girmedi, otomatiğe alinca indirmeye basladi. Daha önce Localhostsuz indirdim, pc den indirdim telefon icine attim ama hepsinde tam kurulumda %5 de kalıp hata veriyor.

Ya ustteki arkadaşın dediği gibi bölge kodu değişmeli

Yada ana sayfada yazdığı gibi bu yontem geçerli değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayaletx

Ne ücreti gerek yok bu tür yollara, Teamvewer ile uzaktan bağlanırım yaparız birlikte, 7-8 arkadaşla böyle yaptık. Yardımcı olurum müsait olduğunuzda yaparız işleminizi beraber. Yapılan işlemin rootlar bi alakası yok, root işlemi değil bu.

Bana uyar, sevinirim :)

Özelden cep numaramı yazıyorum siz ne zaman müsait olursanız o zaman bir WhatsApp mesaj atsanız ben pc internet herşeyi hazır ederim :)

...

Edit: mesaj çift gitmiş silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayaletx -- 24 Eylül 2017; 15:25:31 >
  • Reis-ül Küttab R kullanıcısına yanıt
    Localhost olmadan indirsede kurmaz hocam.

2150 ithalatçi garantili mi ve hangi siteden baktiniz

• Telefonu dün aldığımda ilk fotoğraflarını atmıştım buraya, şimdi de 24 saat sonraki ilk deneyimlerimi açıklamak istiyorum, almayı düşünen varsa faydası olur belki.

Tasarım:

Bu telefonu almadan önce Note 4 kullanıyordum, malum telefonun yanları metal olsa da plastik arka kapak, kart girebilecek kadar geniş sağ kasa açıklığı, kocaman çerçeveler falan derken, ilk aldığımız zaman ağzımın suları akarak kullansam da artık geri kalmış göründüğü bir gerçekti. Bunun dışında bir de ele oturmayan rahatsız bir tasarımı vardı Note 4'ün. Bu telefon ise hem çok kaliteli, çekici görünüyor, hem kalite hissini sonuna kadar yaşatıyor, hem de ele çok güzel oturuyor. Ne Samsung S8 gibi çok iyi görünmek pahasına sağlamlığı kenara bırakıyor, ne de iphone serisi gibi metal kasa olmasına rağmen her an kırılacak kadar dayanıksız hissettirmiyor insana. Tasarımını sabaha kadar övebilirim, inanılmaz güzel bir tasarımı var ve bana kalırsa hiç bir önemli sorun yok tasarımda. Eksik olarak söyleyebileceğim tek şey, keşke sanal tuş yerine kasaya gömülü tuşları olsaydı.

Ekran:

2k Amoled ekranlı bir telefondan 1080p Ips ekrana geçmek korkutucu görünüyordu açıkçası. Samsung kadar kaliteli olmaz diye düşünüyordum, ancak hiç de öyle olmadığını gördüm. 1080p olması telefona hiç bir eksi katmıyor, telefonda kötü görünen, veya görünüşünü sevmedim diyebileceğim bir çözünürlük sorunu falan yok. Ekran inanılmaz parlak öyle böyle değil. Note 4 ile gündüzleri dışarıda kullanırken ekranı görmek zor oluyordu(süper parlaklığa geçtiği zamanlar iyi oluyordu ancak oda bizim kontrolümüzde değildi, kendi kendine açılıp kapanıyordu, pek kullanışlı değildi.) ancak bu telefon gün ışığında çok rahat kullanılabiliyor. Ayrıca beyazları gerçekten beyaz gösteriyor. İki telefonda da beyaz bir sayfa açınca Note 4 beyazdan çok sarı gibi gösteriyor. Ekranla ilgili tek kötü gördüğüm taraf siyahları tam verememesi. Siyah görüntüler siyahtan çok gri gibi görünüyor ancak o kadar çok artıdan sonra bu eksiyi kimse dert etmez sanırım. En azından ben etmedim

Ses:

Telefondan çok fazla dizi-film izleyen, sürekli müzik dinleyen biri olarak ses benim için çok önemliydi. Note 4'ün dış hoparlör sesi cidden aşırı yüksekti ve şimdiye kadar hiç ses sorunu yaşamamıştım hoparlör ile ilgili. Geçmeyi düşündüğüm diğer telefonlardan hiç birisi (S7 edge, Mi Mix, LG G6 vs) Note 4 kadar yüksek şiddette ses veremiyordu. Huawei'de ise durum farklı. Telefon hem aşırı yüksek ses verebiliyor, hem de çift hoparlör olduğu için Note 4'e göre daha dengeli geliyor ses. Çift hoparlör olayı aşırı güzel bir şey. Yalnız tuhaf gelen bir durum var. Örneğin müziği dinlerken iki taraftan da eşit ses geliyormuş gibi hissediyorum ancak alt hoparlörü kapatınca üsttekinden azıcık bir vızıltı geliyor. Yani aslında neredeyse tüm sesi alttaki güçlü hoparlör verirken üstteki sadece sesi dengelemeye çalışıyormuş gibi geliyor. Pek anlam veremedim ancak ses gayet güzel ve bu da bana yeter Ha bu arada kutudan çıkan kulaklık rezalet, sakın onlarla müzik dinleyip telefon kötü demeyin, Note 4'ü de Mate 9'u da Iphone kulaklığıyla kullandım, Mate 9 kulaklığı ile Iphone kulaklığının arasında uçurum var. Bu iki telefonu da aynı kulaklıklarla kullanmış biri olarak, kulaklık kalitesi anlamında bir farkını göremedim ikisi de gayet güzeller.

Kamera:

Kamera tarafında çok güzel cicili bicili özellikleri var ancak, henüz tam çözemediğim için bir şeyler söylemek zor. Ancak bu telefonla inanılmaz fotoğraflar çekilebiliyor. Siyah beyaz fotoğrafları süper, gece diyaframı açık tutarak aydınlık görüntüler çekebilmek çok iyi olmuş. En kısa zamanda tripod kurup buraya fotoğrafları yüklemeyi düşünüyorum. Bunun dışında Hürdoğan Keskin adlı bir fotoğrafçı var, Huawei Mate 9, P10 vs gibi telefonlarla bol bol fotoğraflar çekip kendi instagram sayfasında yayınlıyor. Merak edenler buradan bakabilir:
    https://www.instagram.com/hurdogankeskin/

Batarya:

Aldıktan sonra tüm ayarlarını, güncellemelerini, indirmelerini vs. yaptıktan sonra telefonu yanlış hatırlamıyorsam saat 3 gibi şarjdan çektim ve bu sabah 5'e doğru şarjı %10'dayken şarja taktım. Bu süre içinde boş bol internetten yazılar okudum, 30 dk kadar karışık oyunlar oynadım (Dominations, Earn to Die 2 vs) Bazı oyunları yükledim sildim, 10-15 kadar fotoğraf çektim, 1 tane 1.30 saatlik film izledim, youtube'den yarım saat - bir saat kadar video izledim, 1.30 saat kadar kulaklıkla müzikler dinledim ve sonunda 7 saat 14 dakika ekran süresi aldım. Batarya performansı inanılmaz. Ayrıca çok da hızlı şarj oluyor.

Performans:

Telefonda oyun oynamayı seven biri olarak Note 4'ün son zamanlarda hem bataryasının iyice eskimesi, hem de artık eskiyen işlemcisinin yetersiz gelmesi sebebiyle oyun falan oynamazdım. Hatta 2 yıla yakındır oynadığım Dominations'ı komple silmiştim bile. Çünkü oyunu açar açmaz telefon slayt gösterisine dönüyordu resmen. Takılıyor, donuyor, hantal çalışıyor, oyundan zerre zevk almıyordum. Dün denemek için Dominations'u tekrar indirdim ve bu telefonun işlemcisine neden bu kadar övgü dizildiğini anladım. Oyun gayet güzel, gayet akıcı, çok zevkli bir şekilde oynanabiliyor. Bunun dışında şarjı da iyi dayanıyor. Ayrıca telefonda hiç bir takılma yavaşlama olmuyor. Çok nadiren kare atlamalar görünüyor ancak genel olarak beni rahatsız edecek hiç bir yavaşlık, donma vs görmedim. Gayet akıcı, gayet seri. Ayrıca ufs 2.0 denen şey cidden baya hızlıymış. Hafıza kartımdaki 17 gb dosyayı telefona hiç beklemediğim kadar hızlı bir şekilde attı.

Bağlantı, çekim gücü vs:

Note 4 ile en çok yaşadığım sorun bazı yerlerde internetin çekmemesi veya telefonla konuşurken karşıdakinin sesinin çok az gelmesi gibi şeylerdi. Sürekli günlük yürüyüşler yaparım ve yürüyüş yolumun bazı noktalarında internet hiç çekmezdi Note 4 ile. Dün gece aynı yoldan geçerken deneyeyim dedim. Note 4'ün youtube'de 240p'de bile zor oynattığı videoyu Mate 9 1080p'de gayet rahat oynatabildi. Sadece tek bir kere takıldı ve çok kısa sürdü. 2 farklı videoyu da çatır çatır oynatabildi. Ayrıca konuşma sesi de Note 4'e göre çok daha yüksek.

Ek özellikler ıvır zıvır vs:

Telefonda yazılımsal olarak bir sürü özellik var. Mesela aynı telefonda 2 adet facebook veya whatsapp hesabını kullanabiliyorsunuz. çift pencere, telefonu kulağa götürünce kendi kendine arama gibi Samsung'dan aparma özelliklerin de tamamı var. Ayrıca bir sürü özelleştirme imkanı da bulunuyor. Huawei ana ekranın geçişlerinden ikonlarına, bildirim çubuğundan kilit ekranına kadar her şeyi yeniden modifiye etmiş ve çok da başarılı olmuş. Üstelik hepsini baştan aşağıya kendimiz de özelleştirebiliyoruz. Samsung'un temaları gibi "bunu seçersen her şeyiyle seçeceksin" gibi bir zorlama yok. İkonları bir temadan, duvar kağıtlarını başka bir temadan, kilit ekranını daha başka bir temadan seçebiliyoruz. Her temanın güzel bir yönünü alıp ortaya kendi mükemmel Launcher'ınızı oluşturabiliyorsunuz.

Peki bu telefon bu kadar iyi de hiç bir sorunu yok mu?

Yaşadığım sorunlar:

-Hemen hemen tüm firmalar gerektiği durumlarda sanal tuşları gizleme ayarları koyarlar. Çünkü hala daha bir çok oyunu açtığımızda sanal tuşlar kendi kendine gizlenmez. Huawei'de böyle bir şey göremedim ve bu tuşları istediğimiz zaman gizleyememek kötü olmuş.

-Mesaj sesini ve zil sesini ayrı ayrı açıp kapatamıyoruz sanırım. Mesela bildirim sesi az olsun, ancak zil sesi yüksek olsun diyemiyorum.

-Bataryası çok iyi çok güzel ancak dikkatimi çekti, %100'den %99'a düşmesi uzun sürüyor, ama sonra sanki %98-97'lerden bir anda %92'ye atlıyor. Çok da emin değilim bu durumdan ancak dün de bugün de aynı şeyi yaşadım. Yarın daha dikkatli takip edicem. Kendi kuruntum da olabilir bu. Çok emin değilim. Böyle bir şey yaşayan varsa yazarsa sevinirim.

-Dokunmatiği biraz garip. İstediğim yere tam dokunamıyorum. Sanki dokunduğum yerin biraz daha altına veya üstüne dokunmuşum gibi algılıyor. Bazen bastığım şeylere çok geç cevap veriyor, bazen de aşırı hassaslık gösteriyor. Sanırım yine donanımhaber'de bu durumu yaşayan insanların yorumlarını görmüştüm. Ekrandaki jelatini sökünce düzeliyor demişlerdi. Eğer çok sinir bozucu bir duruma gelirse jelatini kaldırırım ileride.

-Galeride bir çok fotoğraf klasörüm var ve normalde hepsi düzenli düzenli duruyordu. Ancak Mate 9 galerisi nedense kamera, indirilmiş resimler, ekran görüntüleri vs. gösteriyor ancak onun dışında kendi hazırladığım hatırlatmalar, duvar kağıtları vs gibi klasörleri başka bir alanda gösteriyor. Anlatınca biraz garip oldu resmini eklerim bunun. Düzeltmenin yolu varsa, yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar (daha ne kadar olacaksa ) Merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım. Yardım edecek olanlar için de şimdiden çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi günler.

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRoSSBoNeSS -- 24 Eylül 2017; 23:49:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ht1903

Arkadaşlar, forumda bilgi paylaşmak, soru ve sorunlara cevap verip yardımcı olmak gönüllülük işidir. Kimsenin bir mecburiyeti yoktur. Soru sorma üslubu bu açıdan önemli olduğu gibi gergin bir tavırla azarlar gibi cevap vermemek de bir o kadar değerlidir, önemlidir.

Burası birbirimizi eleştirme, gergin polemiklere kavgalara girme yeri değildir. Biri sataşınca diğeri doğal olarak cevap hakkım var der ve konuyla ilgisiz polemik okumaya başlar herkes.

Henüz daha başındayken bunun kimseye fayda sağlamayacağı gibi forumu takip edenleri de rahatsız edeceğini, admin tarafından uyarı alma ve hesap kapatmaya kadar uzanan bir yol olduğunu, farklı bir hesap alsanız da bir şekilde tespit edilip onun da kapatılacağını hatırlatmak isterim.

Hocam bu yazdıklarınızın altına imzamı atarım. Karakter olarak insanları incitecek, üzecek söz ve eylemlerden uzak duran biriyimdir. Ancak herkese her istediğini söyleme hakkını kendinde görenler karşıma çıkınca da cevap vermek elzem oluyor. Neyse konuyu daha fazla kirletmemek ve arkadaşlara rahatsızlık vermemek adına artık ne yazılırsa yazılsın cevap vermeyeceğim. Söz konusu arkadaşı şikayet ettim. İstemeden dahil olduğum bu gereksiz polemik nedeniyle sizlerden özür diliyorum.

• Arkadaşlar telefonu çift hatlı kullananlarda batarya performansı nasıl? Tek hat kullanımına göre kullanım süresi daha düşüktür doğal olarak ama bariz fark yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaskin77 -- 24 Eylül 2017; 18:10:7 >
  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.