Şimdi Ara

★★★ HUAWEİ MATE 20 LİTE [ANA KONU] KULLANICILARI ★★★ (305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.101
Cevap
103
Favori
679.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben bu sentetik testlere inanmadığım ve oyun oynamadığım için telefon yeterince işimi görüyor. Evet önceki telefonumdan yavaş ama zamanla alıştım.

  • Telefonun hoparlörden ses gelmemeye başladı, sağ alt taraftan arkasına şöyle tıktık vuruyorum ses geliyor sonra geri gidiyor. Nette baktım kronik diyen var, çözemeyen var. Aramızda yaşayan var mı bu sıkıntıyı?

    Ayrıca ekranın etrafı da şerit gibi renk değişmeye başladı. 4 yıl oldu alalı, ömrü doluyor galiba. Tamir ettirmeye değer mi yoksa bu ekran işi büyük sıkıntı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • derebeyi01 kullanıcısına yanıt

    Yetkili servise götürün derim. Pil değişim kampanyası var o arada diğer sorunlara da bakarlar belki uyguna gelir.

  • derebeyi01 kullanıcısına yanıt

    Birebir aynı sorun bende de mevcut. Henüz girişimde bulunmadım. Sorunu çözerseniz bilgi verirseniz sevinirim.

  • 4 seneyi geçti cihazı alalı 10 gün içerisinde değiştireceğim. Xiaomi mi 11 ultra aklımda kalıcak ama maalesef 13 bin yurt dışı fiyatı. Xiaomi 11 t yurt dışı bütçeme uygun. Var mı bilgisi olan arkadaş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brhncglr B kullanıcısına yanıt

    Yakınlık sensörü sorunu var mı yok mu mutlaka araştırın. Bazı insanlar sırf bu yüzden telefonlarını sattılar.

  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Ben 3 senedir kullandığım Mate 20 Lite'tan Snapdragon 860 var diye Poco X3 Pro'ya geçtim, 2 ay zor dayanabildim. Sıfır aldığım yepyeni telefonu hemen satıp ikinci el Samsung A72 aldım. Yaklaşık 1 yıldır A72 kullanıyorum. Huawei'nin arayüz kalitesine alıştıktan sonra Xiaomi çekilecek gibi gelmedi. Yakınlık sensörü sorunu da yaşadığım sorunlardan yalnızca bir tanesiydi. Huawei'ye en yakın deneyim Samsung tarafında. Xiaomi kağıt üzerinde çok iyi görünüyor ama malzemesi kalitesiz ve deneyimi çok kötü. Avrupa'da bazı pazarlarda Samsung'dan 13-14 ayda aldığı liderliği 12-13 ayda geri kaptırması da benim yaşadığım bu deneyimi başkalarının da yaşadığını gösteriyor. Mi fanlar çıldırıyor ama "Xiaomi 1 kez satın alınır" tezi bence doğru.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5burak5 -- 2 Ocak 2023; 17:21:3 >
  • 5burak5 kullanıcısına yanıt

    Malesef haklısınız. Telefonlarda donanım çok iyi kamera da güzel son serilerde ama yazılımsal acayip sorunlar insanı delirtiyor. Özellikle sensör sorunu yıldırdı. A72 güzel seçim bu arada. Mantıklı geçiş olmuş.

  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Telefondan memnunum ancak ay sonuna doğru S21 Ultra'ya geçmeyi planlıyorum. Mate 20 Lite'ı eşim şirket telefonu olarak kullanmaya devam ediyor :)


    Bu arada son seriler demişken Xiaomi 12 Pro 29 bin lira hocam. O paraya S22 Ultra kamera, ekran, kalem, malzeme... alır gider. Aynı paraya Apple, Samsung varken kim neden Xiaomi alsın ben de bunu anlamıyorum. Mate 50 Pro 33 bin liradan başlıyor. Kim alacak? İnsana zorla Apple savunduruyorlar inanılmaz gerçekten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5burak5 -- 2 Ocak 2023; 17:29:53 >
  • 5burak5 kullanıcısına yanıt

    Düşüncelerimiz aynı üstadım. 30bin 40bin arası telefon alacak olsam asla Xiaomi almam. SAmsung ilk tercihim olurdu. Aslında şu google olayı olmasa Huawei ilk tercihim olurdu.

  • Kayrabey kullanıcısına yanıt

    Geçen sene HWP'deki Honor 50 incelemesine yatığım bir yorum. Tam olarak Huawei hakkındaki düşüncem böyle. Google sıkıntısı olmasa yarın gidip Mate50 Pro alır kullanırdım ancak S22 Ultra almak zorunda kalacağım. Not: Yorumda belirttiğim Huawei Kadıköy mağazası kapandı. Easy Cep olmuş. Üzücü...



    ★★★ HUAWEİ MATE 20 LİTE [ANA KONU] KULLANICILARI ★★★




  • Çok haklısınız malesef. Bence Huawei yıkılmadım ayaktayım şekli yapıyor. Başka açıklaması olamaz.

    Redmi Note 8 Pro'dan gectim Mate 20 Lite'a. Henüz şurası neden böyle, burası niçin şöyle demedim ve yazılımsal hiçbir sıkıntım yok. Güncellemede geldi çok güzel oldu.

    Fiyat politikasına gelince, zirveye oynayama başlayınca zaten sapıtmıştı. Mesela bizim bu telefon 3.799 liraya çıkmıştı yanılmıyorsam. O zaman bile demiştim bu telefon için bu çok para. 2-3 ay sonra 2.480'e sıfır aldım düşün.


    Sen mimlendin artık. Senin satış için fiyat politikanı değiştirmen şart. Nedense bunu yapmıyor. Örneğin Google sorunu olmasa fiyatları Xiaomi'den yüksek olmalı çünkü hak ediyor. Zaten Xiaomi rakip kalmayınca oda sapıttı fiyatlar 30-35k oldu.


    Yeni çıkardığı telefonlara bakınca hala içim gider. Telefonları kalite kokuyor adamların. Ama verim alamadıktan sonra...





  • Merhaba Arkadaşlar.


    Aylardır yaşadığım bir sorun hakkında, bir kaç satırda olsa bana cevap yazarsanız çok memnun olacağım. Mate 20 lite telefonumda kronik gibi görünen bir sorun var. Karşı tarafı arayınca veya arandıktan sonra sesim karşı tarafa 7-8 saniye sonra gidiyor.


    Pek çok zaman karşı taraf "alo alo" deyip ses gelmeyince kapatıyor. beklerse sesim gitmeye başlıyor. Ben taktik olarak sürekli "sesim geldi mi ?" deyip duruyorum. Hoparlöre alınınca sorunsuz görüşebiliyorum. Yani eller serbest görüşmede sesim hemen gidiyor. Ancak her yerde de bu şekilde konuşmak olmuyor. Sorun pek çok platformda dile getirilmiş.


    Pek çok kişi mikrofon bordu ve flex değiştirmiş ancak düzelme olmamış. Bu kadar ayyuka çıkmış bir sorun için net nedeni budur denilmemiş. Tamircileri de gezdim hala önce mikrofon bordu, flex, anakart ses soketi vs. sırayla değiştirip deneyeceğiz diyorlar. fiyatta 400TL den başlıyor. Çözüm içinde hiç bir garantide verilmiyor.


    NET OLARAK BU SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN BİR ARKADAŞIM VAR MI ? SESİM KARŞIYA 7-8 SANİYE SONRA GİDİYOR.


    Ne yapmalıyım. Binlerce kişiyiz bu telefona sahip olan.


    Bu şekilde olup sorununu çözebilen var mı ? Yorumlarınız için şimdiden Teşekkür ederim.


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Değerli Arkadaşlar, sorunumu kendim hallettim. Sizlere de bilgi vereceğim. Bu sorun çok yaygın. İlk şüphelenilmesi gereken aslında öncelikle yazılım ve sonrasında donanımdır. Doğru sıra budur. Bu sorunu uzun süredir yaşıyorum ama ihmal etmiştim.


    Mevcut sorunla ilgili olarak;


    Yazılımsal olarak ilk yapılması gereken resetlemek, ayarları sıfırlamak ve hard reset atmak olmalıdır.


    Yazılımsal 2. ci yaygın internet bilgisi VOLTE özelliğidir. volte açıksa kapatılmalı, kapalıysa açılmalıdır. Volte özelliği sesli konuşmanın aynı zamanda internet üzerinden de desteklenmesi ve HD kalitesinde bir sesli konuşma yapılabilmesidir. Volte özelliğinin telefon üzerinden kapatılıp açılması yeterli değildir. Aynı talebi operatöre de bulunmalısınız. veya operatör app uygulaması üzerinden yapmalısınız. Telefondaki işlem mobil ağlar içinde volte aç/kapa var. aynı zamanda voltenin açık olabilmesi için 4,5G açık olmalıdır. Ayrıca telekomda volte açık simgesi HD ifadesidir. Bu bu sorundan muzdarip bazı kullanıcıların sorununu çözebiliyor.


    Bir başka konu ses kayıt yazılımı. Bilindiği gibi storede bir çok uygulama var ama bahsettiğimiz bu değil. Bu sistemsel olarak huaweiye konulmuş resmi bir yazılımdır. Daha sonra yasal konular nedeniyle yasaklanınca huawei pasif yaptı .Ama yinede özellik mevcut ve huawei için mevcut bulunan yazılım ile bu gizli özellik aktif oluyor. numaratörde bile görünüp simgesi geliyor. Bu kayıt özelliğinin veya kayıtlar sonucu hafızanın şişmesinden eskiden beri bahsediliyor. Kaldırıp düzeltenler olmuş. Ama bende olmadı. Bu konuda bu şekilde.


    Bir diğer konu ana kart ses işlemci arızası. Bunu tamirci iddia etti. Artık ne kadar doğru bilmiyorum. Yani anakart üzerinde böyle bir çip mi var ?


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Sorunu çözdüm denemek isteyen arkadaşlarıma bilgi veriyorum.


    SORUNUN NEDENLERİ VE ARIZANIN GİDERİLMESİ


    Ve Şimdi bahsedeceğim ve iyi bildiğim arıza şekli;


    Arkadaşlar forumlar üzerinde okuduğum bir yorum epeydir kafamı kurcalıyordu. Sorun yaşayan bir mate 20 lite sahibi arkadaşımız şunu yazmıştı. Ses 7-8 saniye geç gidiyor ve mic bulunamayınca üst hopaparlör mic olarak kullanılıyor yazmıştı. Şimdi pek çok kimse bilir ki bu arızada handsfree konuşmada sorun yaşanmıyor. Yani konuşmayı eller serbest başlatırsanız bu 7-8 saniyelik gecikme olmuyor. Uzun süre o halde mic kesin sağlam diyordum. Sizede öyle diyebilirsiniz. ama yanılıyorsunuz. Gerçektende eller serbest modda alt mikrofon kullanılmıyor. Üst hoparlör mikrofon olarak aktif oluyor. Eğer Myhuawei uygulamasından, destek içinden, arıza tespit içinden, test başlatırsanız donanımı test eder. burada alt mikrofon ve üst mikrofon diye ayrı ayrı test edildiğini görebilirsiniz. Yani gerçekten iki mikrofon var. daha doğrusu üst hoparlörde belli şartlarda mikrofon olarak kullanılabiliyor.


    Şimdi asıl mesele arkadaşın dediği konu. Normal konuşmada da mic ile başlıyor. Ancak mic bulamayınca üst hoparlörü mic olarak açarak konuşmaya devam ediyor. Böylece mic bordunuz arızalı olsa bile yinede konuşmaya devam ediyorsunuz. Lakin alt mic in arızalı olduğunu anlaması ve konuşmayı üst mic den devam ettirmesi zaman alıyor ve 7-8 saniyelik bir gecikmeye neden oluyor. Aslında iyiliğimize düşünülmüş bir şey. ama sorunun tespitini zorlaştırıyor. My Huawei app üzerinden alt mic in çalışmayıp üst mic in çalıştığını görebilirsiniz.


    Şimdi olması gereken mic bordun ve devam ederse mic fleksin değişmesi gerekir. Mic flekste aynı arızayı verdirebilir. Mic bord aynı zamanda şarj bordudur ve 3.5mm stereo ses giriş jakınıda içermektedir. Aynı zamanda üzerinde birde anten bağlantısı var.


    Mic bordu n11 den asyapazar diye bir yerden aldım. Oradaki tespitim bu ve diğer satıcılar orjinal diye servis çıkmalarını satıyor. temiz ürüne düşenler çok şanslı bir şekilde orjinal ürün kullanıyorlar. ama çıkma nedeni tamda mic şarj veya 3.5mm jak olanlar bu ünite üzerinde şikayetleri olmuş. yani şarjı olsun derken jakta sıkıntı, jakı sıkıntılı olanda şarj problemi gibi. Çıkma işi iyi test gerektirir. Çok Çok iyidir ama testi tam uzun süreli yapılmalı. Bunu Aliexpreste bazı satıcılar yapıyor. RAM almıştım bu şekilde. Neyse.


    Satıcı sanırım sonradan vazgeçmiş bu sıkıntılardan dolayı. Şimdi sıfır ama orjinal olmayan bir ürün var. Aldımda. Ama bord üzeri çok boş. yani nasılsa nerdeyse elektronik smd komponent yok. boşalmış kartı. Ama şarj güzel. mic tamam. 3.5mm denemedim ama oda çaılıyordur. Biri quick şarj yok demiş. Bilmiyorum şarj test app de 1350mA ları gördüm. bu 3.0 çalıştığını gösterir. 9V ye falan çıkmış olmalı. Her neyse sorun düzeldi. Belki preanfi veya filtreleri iptal etmişlerdir.


    Bu onarım bana en az 400TL ye patlayacakken 160TL ye halloldu ki aslında 80TL yde mic bord bulunuyor. Flex te 80-100TL arası.


    Yazılımları denedikten sonra mic board ve sonrada fleksi deneyin kuvvetle muhtemel düzelir.


    Selamlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 18 Mayıs 2023; 15:12:12 >




  • yasesa kullanıcısına yanıt

    Benim telefonum huawei değil ancak sorun muhtemelen "arama" uygulaması şişmiş gibi düşünüyorum.

    1) arama kayıtlarını temizleyin öncelikle

    2) arama uygulamasının ön belleğini sil, verilerini silme gibi işlemlerini yapın

    eğer bu işlemler de işe yaramazsa ram yetersiz gibi düşünüyorum ve aşağıdaki listedeki işlemleri yapmanızı tavsiye ediyorum.

    EMUI 9 / 9.1 Aggressive RAM Management - All in One Solution Compilation for new / current owners of Huawei Devices : r/Huawei (reddit.com)

  • quarez999 Q kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim. evet bende yerleşik ses kaydı programı var. ancak sorunumu yeni almış olduğum mikrofon bordunu takmam düzeltti. farklı nedenle bu arıza oluşabilir. sizin yazmış olduğunuzda çok önemli bir sebep. kontrol etmek gerekir. bordla ilgili detaylı yazacağım. orijinali hep çıkma. sıfırıda eksik komponentli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 18 Mayıs 2023; 14:20:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cevabınızı bekliyorum. İyi günler dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quarez999 Q kullanıcısına yanıt

    mevcut sorumun altına detaylı bilgi yazdım. selamlar.

  • yasesa kullanıcısına yanıt

    Aleyküm selam, kapsamlı cevabınız için teşekkürler, donanımhaberin eski günlerinde gibi hissettirdi

  • Pil değişim kampanyasına katılan var mı? Bataryadan memnunum ama fiyatı da baya iyi geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasesa kullanıcısına yanıt

    Kayıt butonuna tıkladığımızda dosya oluşturma hatası diyor, çözümü var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.