Şimdi Ara

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ### (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (6 Mobil) - 8 Masaüstü, 6 Mobil
5 sn
41.178
Cevap
58
Favori
1.383.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ###

(En Son Oy Tarihi: 3.12.2021)
Giriş

Orijinalden alıntı: yusufhazerhan

quote:

Orijinalden alıntı: BoltAction

Eywallah... hiç dikkat etmedim :)

ÖnemLi deiL :D:D

@wewox71

kardeş sd dosyaları bugün upload ediyorum :D haberin oLa :D:D

Modern combat 2 icin saol super oyun calisti shadowu yuklemeye usendim sd yuklemesi cok uzun

Orijinalden alıntı: darkwhite_sam

Arkadaslar konunun ilk 30 sayfasini okudum ancak tamamini okuyamadim. benim ideos x5in pili cabuk bitiyor gibi geldi bana. sizin telefonun sarji normal kullanimda ne kadar gidiyor acaba?

birde telefon kilitliyken ekrani hafif yatay tutunca dikey cizgiler beliriyor ekranda . boyle birseyi farkeden oldu mu daha once?
    simdiden tesekkurler

Dikey çizgiler benim ekranda da var. Sanırım ekranla ilgili teknik bir durumdur. Sorunlu olsaydı normal kullanımda da hissedilirdi.
    Pil olayı çok kullanımda bir gün bile gitmiyor. Telefon beklemede iken ( ekran kapalı ) çok fazla şarj tüketmiyor..

Bence pilin hızlı tükenmesine kendim sebep oldum sanırım. Telefona dosya vb işlemler atmak için çoğunlukla bilgisayara bağlıyorum ve bu sırada şarj yaptığı için. Tak çıkar yapa yapa sanırım pil ömrünü kısalttım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Mert..

Gece videosu tam anlamıyla fiyasko.
    Ne yazık ki vazgeçtim almaktan.

çok iyi düşünmüşsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

quote:

Orijinalden alıntı: yusufhazerhan

quote:

Orijinalden alıntı: BoltAction

Eywallah... hiç dikkat etmedim :)

ÖnemLi deiL :D:D

@wewox71

kardeş sd dosyaları bugün upload ediyorum :D haberin oLa :D:D

Modern combat 2 icin saol super oyun calisti shadowu yuklemeye usendim sd yuklemesi cok uzun

Varsa bide gangstar alabilir miyim

Orijinalden alıntı: hildor

MARKETTE Z4ROOT PROGRAMINI BULAMIYORUM KALDIRDILAR MI ACABA??? MARKETTEN INDIREBILECEGIM ROOT PROGRAMI VAR MI BAŞKA? SD KART OLMADIGI İCİN BİLGİSAYARDAN ATAMIYORUM

sd kartın olmasa da telefon hafızasına atabilirsin usb ile bu arada z4root markette hiçbirzaman olmadı ki
  • arkadaşlar eski samsung telefonun micro sd kartını x5 e taktım. telesonun yandaki ses dügmesine basılı tutarak acma tusuna bastım ve mavi ekran geldi. ardından telefonu bilgisayara bagladım. bilgisayarımın icinde çıkarılabilir disc dosyaları olustu ancak bunları acamıyorum. tıkladıgımda bir disk erleştirin diyor. nasıl gircem bu telefonun dosyalarına yardımcı olur musunuz

Orijinalden alıntı: euphoriazoca

quote:

MARKETTE Z4ROOT PROGRAMINI BULAMIYORUM KALDIRDILAR MI ACABA??? MARKETTEN INDIREBILECEGIM ROOT PROGRAMI VAR MI BAŞKA? SD KART OLMADIGI İCİN BİLGİSAYARDAN ATAMIYORUM

sd kartın olmasa da telefon hafızasına atabilirsin usb ile bu arada z4root markette hiçbirzaman olmadı ki

yukarda bahseetigim gibi bi durum olunca sd kart olmadan acılmıyor sandım. ama kartı takınca da acılmadı dosyalar windows 7 64 bit kullanıyorum sorun ne olabilir
  • bariz bir çok sorun yazılmış arkdaslar cidden hepiniz adına üzüldüm bahsedilen sorunların nerdeyse hiç biri bende yok karsı tarafın sesi cok net benim arkdaslar olum sesin güzel geliyo bi skıntı yok diyolarki zannedersem bu turkcell in ses kalitesi ile alakalı artı bende wifi bekleme konumunda haric olmak uzere kopma yasamıyorum ekranda dikine cizgiler mevcut ancak bu ekranın modeli ile alakalı bir durum zannedersem suan telefonun sarjı cok ugrastım ve 2 güne cıkarmayı basardım ancak size tavsiyem 3d haraketli masaustu ekranını deaktif yapmanız resmen pili somuruyor artı surekli acılan programları kapatın ben android in bana göre olmadıgını anladım ancak telefonu sıfır alıp kullanmamazlık yapmak ta istemiyorum suan official 2.3 guncelleştirilmesini bekliyorum ve telefona root yapmadım kamera cekimleri gunduz harika gercekten ancak gece cekimleri kotu birde mana telefon sanki hafif yapılmak istendiğinden biraz malzeme kalitesinden fedakarlık yapılmıs gibi geldi internette biraz arastırdım ancak yuksek kapasiteli pilleri pek begenmedim son olarak ta sunu sölemek istiyorum ekran ısgını 20-30 lara cekin sarj suresinde belirgin bir artıs saglıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: h!j@cker

bariz bir çok sorun yazılmış arkdaslar cidden hepiniz adına üzüldüm bahsedilen sorunların nerdeyse hiç biri bende yok karsı tarafın sesi cok net benim arkdaslar olum sesin güzel geliyo bi skıntı yok diyolarki zannedersem bu turkcell in ses kalitesi ile alakalı artı bende wifi bekleme konumunda haric olmak uzere kopma yasamıyorum ekranda dikine cizgiler mevcut ancak bu ekranın modeli ile alakalı bir durum zannedersem suan telefonun sarjı cok ugrastım ve 2 güne cıkarmayı basardım ancak size tavsiyem 3d haraketli masaustu ekranını deaktif yapmanız resmen pili somuruyor artı surekli acılan programları kapatın ben android in bana göre olmadıgını anladım ancak telefonu sıfır alıp kullanmamazlık yapmak ta istemiyorum suan official 2.3 guncelleştirilmesini bekliyorum ve telefona root yapmadım kamera cekimleri gunduz harika gercekten ancak gece cekimleri kotu birde mana telefon sanki hafif yapılmak istendiğinden biraz malzeme kalitesinden fedakarlık yapılmıs gibi geldi internette biraz arastırdım ancak yuksek kapasiteli pilleri pek begenmedim son olarak ta sunu sölemek istiyorum ekran ısgını 20-30 lara cekin sarj suresinde belirgin bir artıs saglıyor

Karşı taraftan gelen sesin kısıklığı dışında benim de herhangi bir problemim yok telefonla ilgili. Araç da kullandım GPS'le, televizyon da seyrettim wi-fi üzerinden uzunca, herhangi bir problemle karşılaşmadım. Fakat rootlama yaptım ses ile ilgili çünkü karşı tarafa net ses gitmiyordu önceden.

• bende her iki seste cok canlı ve iyi sesim iyi gidiyor bana gelen seste de hiç bir sıkıntı yok

quote:

quote:

yukarda bahseetigim gibi bi durum olunca sd kart olmadan acılmıyor sandım. ama kartı takınca da acılmadı dosyalar windows 7 64 bit kullanıyorum sorun ne olabilir

telefon normal acık haldeyken bilgisayara baglayınca dosyalar gornunuyor. ancak root için su tarif var

Telefonunuzu VOL+ ve VOL- tuşlarına basarken, güç tuşuna basmak suretiyle açın. (pembe/mor bir ekran gelmeli)
    4- Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın.
    5- Bilgisayarım'a giderek, telefonunuzun içinde boot.img dosyasının olduğu klasörü bulun.

ben + ya basılı tutarak acıyorum telefonu mavi yazılı siyah ekran geliyor. o ekrandayken usb bagladıgımda bilgisyarımdaki dosyaları acamıyorum. yardım lutfen... root yapmam lazım cooliris dosyasından kurtulmak icin

• quote:

Orijinalden alıntı: h!j@cker

bende her iki seste cok canlı ve iyi sesim iyi gidiyor bana gelen seste de hiç bir sıkıntı yok

Nokia 5800'a göre karşılaştırdım.
  • root yapmadan nasıl durum peki ben root yapmadım suan sıkıntım yok belki root ile ilgili dicem ama cok alakalı oldugunu da sanmıyorum

quote:

quote:

Telefonunun Sd kartına yada eklediğin karta erişebilmek için ekstra işlemler yapmana gerek yok

( Not: Sonradan farkettim senin sorunun başkaymış. Neyse aşağıya yazdıklarımı silmiyeyim. Telefonu yeni alan arkadaşlar okursa onların işlerine yarayabilir belkide. )

Sanırım ses açma tuşuna basarak açtığın zaman recovery modda açılıyor telefon. Yani o şekilde açtığın zaman karta erişememen normal olabilir.

Telefon açıkken usb ile bağladıktan sonra ( USB hata modu etkin olmasın ) ekranda USB bağlandı diye uyarı verir ve USB modda erişmek için dokunun gibisinden bir ekran çıkar USB bağlantı modunu aktif ettikten sonra. Bilgisayarında hem telefonun SD kartını hem de eğer taktıysan diğer kartı görebilirsin ve içerlerine istediğin türde dosya vb atabilirsin. ( Atıyorum. Harici kart E: dahili kartta F: olarak görünür.)

Harici kart kullanacaksan bence oyun vb datalarını harici karta at. Tam emin değilim ama oyunlar ilk olarak harici kartı kontrol ediyor data dosyaları için.

----------------------------------------------------------------------------------
    Genel olarak konuşmada ses problemi ( ses azlığı vb) hiç yaşamadım. Gayet net ve hatta yüksek sayılabilecek seviyede ses veriyor.

Wifi ile bağlantı kopma sorunu bende yaşamadım. (Hatta proxydroid programı ile işyerinde bile sıkıntısızca wifi kullanabiliyorum)

Telefonun dış sesi de bence gayet yeterli..
    Video ve resim olarak sanırım çok çok kaliteli değil ama benim beklentilerim bu yönde olmadığı için bence çok sorun değil.

Sonuçta 550 liralık telefonun her şeyinin çok çok mükemmel olmasını beklemek bence hata. Her şeyi olsun deniyorsa bence en azından 1000 tl den başlayan telefonlara bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 31 Temmuz 2011; 15:25:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SonKatip

Dün arkadaşla görüşüyorum, bana senin sesin çok az geliyor dedi, banada onun sesi yeterli gelmiyordu. Secondary mic falan filan değerlerini 0 dan 1 e getirdim, etc dosyasındaki ses arttırma olayınıda denedim, değerleri 100 e çıkardım ama nafile, ses sorunu var açık bir şekilde, hatta arkadaş kardeşine bu telefondan alacakmış, özellikle sordu memnunmusun diye, bende memnunum ama sesi biraz daha iyi olabilirdi dedim. Beğenmediğim tek olay ses olayı. Bu sorun çözülse iyi olacak.
    Aslında iyi kötü idare ediyoruz ama, sesi arttıracağız diye neden dosya editleyelimki, değerleri yükselterek sesi arttırmaya çalışmaya gerek olmamalıydı. Hatta sesi en son seviyeye getirdiğimizde biraz yüksek bile olmalıydı, sdesi bir kademe kısmalı ve o tadı almalıydık ama olmadı, olamadı maalesef.

malesef ses karşı tarafa boğuk gidiyor, bununla ilgili bulabildiğim tek çözüm "diğer elimi ağzım ile telefon arasında köprü olacak şekilde yakın tutarak sesin direkt mikrofona gitmesini sağlamak".. bu şekilde yaptığım denemeler sonucunda sesin karşı tarafa çok daha net gittiğini keşfettim..

arkadaşlar BLUETOOTH ile bağlantı yapmayı deniyorum,
    diğer cihazı buluyor ancak bir türlü etkinleştiremiyor, "çift" veya "etkinleştir" diye iki seçenek çıkıyor ancak yine de bir türlü başarılı olamadım, bluetooth özelliğini deneyip başarılı olabilen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: cdemir

quote:

quote:

quote:

Telefonunun Sd kartına yada eklediğin karta erişebilmek için ekstra işlemler yapmana gerek yok

Sanırım ses açma tuşuna basarak açtığın zaman recovery modda açılıyor telefon. Yani o şekilde açtığın zaman karta erişememen normal olabilir.

Telefon açıkken usb ile bağladıktan sonra ( USB hata modu etkin olmasın ) ekranda USB bağlandı diye uyarı verir ve USB modda erişmek için dokunun gibisinden bir ekran çıkar USB bağlantı modunu aktif ettikten sonra. Bilgisayarında hem telefonun SD kartını hem de eğer taktıysan diğer kartı görebilirsin ve içerlerine istediğin türde dosya vb atabilirsin. ( Atıyorum. Harici kart E: dahili kartta F: olarak görünür.)

Harici kart kullanacaksan bence oyun vb datalarını harici karta at. Tam emin değilim ama oyunlar ilk olarak harici kartı kontrol ediyor data dosyaları için.

----------------------------------------------------------------------------------
    Genel olarak konuşmada ses problemi ( ses azlığı vb) hiç yaşamadım. Gayet net ve hatta yüksek sayılabilecek seviyede ses veriyor.

Wifi ile bağlantı kopma sorunu bende yaşamadım. (Hatta proxydroid programı ile işyerinde bile sıkıntısızca wifi kullanabiliyorum)

Telefonun dış sesi de bence gayet yeterli..
    Video ve resim olarak sanırım çok çok kaliteli değil ama benim beklentilerim bu yönde olmadığı için bence çok sorun değil.

Sonuçta 550 liralık telefonun her şeyinin çok çok mükemmel olmasını beklemek bence hata. Her şeyi olsun deniyorsa bence en azından 1000 tl den başlayan telefonlara bakmak lazım.

telefon normal halde acıkken bilgisayara takınca asagıdaki işlemleri yapamıyorum root icin. cunku 5. madde telefonun icindeki boot dosyasını bulamıyorum

MoDaCo Paul'un portladığı Super Boot'u kullanarak bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Aynı zamanda Super Boot, cihazınızın dosya sistemini ext3'den ext4'e yükseltir ve kernel'e bazı performans değişiklikleri ekler.

1- Şu adrese giderek Super Boot programını indirin.
    2- Zip dosyasından boot.img dosyasını çıkarın. (Eğer adı farklı ise değiştirin) Telefonunuzda dload klasöründe herhangi bir Huawei güncellemesi olmadığından ve telefonun bilgisayara bağlı olmadığından emin olunuz.
    3- Telefonunuzu VOL+ ve VOL- tuşlarına basarken, güç tuşuna basmak suretiyle açın. (pembe/mor bir ekran gelmeli)
    4- Telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın.
    5- Bilgisayarım'a giderek, telefonunuzun içinde boot.img dosyasının olduğu klasörü bulun.
    6- Telefonunuzdaki boot.img dosyasını harddiskinizde güvenli bir yere kopyalayın. (Yedekleme amacıyla kopyalıyoruz, bir aksilik olursa telefonu aynı yöntemle açıp, eski boot.img'mizi atacağız)
    7- Telefonunuzdaki boot.img dosyasını, indirdiğiniz boot.img dosyası ile değiştirin.
    8- Kopyalama bittiğinde, telefonunuzun bilgisayar bağlantısını kesin ve telefonunuzu yeniden başlatın. (Pili çıkarıp takın)

• en iyisi z4root ile root yapayım sanırım daha kolay. ancak onu da indirecek linki bulamadım :S

en iyisi z4root ile root yapayım sanırım daha kolay. ancak onu da indirecek linki bulamadım :S

http://handheld.softpedia.com/get/System-Utilities/Enhancements/z4root-110178.shtml
  • Bu gün telefonda bir sorun daha farkettimn ilk açılırken ideos yazısı çıktığında.Ekrana sağdan soldan eğik bir şekilde bakıldığında sağda ve ortada olmak üzere toz kaçmış gibi 2 parlak nokta var ve çözemedim özellikle siyah renklerde belli oluyor.Ayrıca sol tarafatan sızan ışık bendede var servise verenler derdine derman bulabildimi.Aynı sorunlar varmı sizdede ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnRateD -- 31 Temmuz 2011; 15:49:48 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.