Şimdi Ara

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ### (1028. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.178
Cevap
58
Favori
1.374.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy

### HUAWEİ IDEOS X5 (U8800) Ana Konu | MIUI - Oxygen - CM7 Rehber & Root & CWM ###

(En Son Oy Tarihi: 3.12.2021)
Giriş

Orijinalden alıntı: carlitoss

Orijinalden alıntı: dream4

Orijinalden alıntı: MrNobody

O zaman sanırım seninki dostum 3g/2g geçişlerinde olabilir,aklıma bi ihtimal daha geliyo ama Vodafone'a özel olmasın bu ya?Beyler uçak modu sorunu yaşayıp Turkcell ya da Avea kullanan var mı diye soralım?Umarım doğru değildir eğer öyleyse numarayı kesin taşırım.

Benim hattım avea.

Saol dostum en azından vodafone teorisi çürümüş oldu..

Benim hat vodafone hiç şebeke sorunu yasamadım

@erkaraman ve @MrNobody teşeküürler.Uçak modu sıkıntısının vodafonla alakası yokmuş.Tşk.

1.11.11'i kurdum yine lanet problem var bende ya bir şey de doğru gitsin. Uçak modu açık yine.

Hocam acil cevap verir misin,B serisi romlardan var mı taban olarak,yoksa direk sadece miui mi yüklü?

Sadece miui yüklü kardeşim.

Benim cihaz B168 üzerine kurulu ...

11104 sorunsuz 72 saat geçirdim ...

Düzeltme B162 kurmuş idim ,168 değil

Hocam bana şunu söyler misin:

Yükleme sırası nedir? En baştan kurayım her şeyi bir de öyle deneyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TerraMino

MIUI PERFORMANS ROM v7.0

Özellikler:
    - 1.11.11 versiyon MIUI'i üzerine inşa edilmiş Performans ROM

Performans ROM v4.0a'ya göre yapılan değişiklikler.
    - Tüm performans ayarları yeniden düzenlenerek sadeleştirmeler yapıldı. Özellikle masaüstü performansı daha iyi hale geldi.
    Performans, CPU ayarını 400/600 değerlerinin üstüne çıkarmanızı gerektirmeyecek kadar iyi durumda.
    Tavsiyem "minmax 400/600 veya 400/800" kullanmanız yönünde. Özellikle minmax 400/600 ayarı batarya ömrüne ciddi anlamda katkı yapıyor.
    - RAM Optimizasyonu elden geçirildi.
    - Yüksek ses kalitesine sahip ses motorunu bu versiyona sil baştan uyarladım. Performans ROM'da standart 1.11.11 MIUI'den çok daha iyi müzik sesi ve görüşme sesi kalitesi sunmaya devam ediyorum.

İçindekiler:
    v7.0 için bu akşam yayınlanan PT/ENG 1.11.11 sürümünü baz aldım.
    Özgür arkadaşımızın yayınladığı 1.11.11 sürüm numaralı son Türkçe paketi, Performans ROM v7.0'a entegre edildi. (Extended Settings eklentisi de dahil)
    Sensörleri daha iyi çalıştırdığı için Franco kernel de yüklü olarak geliyor.

Benim şimdilik görebildiğim tek hata, masaüstüne konan analog saat çalışırken, dijital saat koymak isteyince "Araç yükleniyor" yazısı ekranda asılı kalıyor.
    Söz konusu hata PT/ENG sürümde olan bir hatadır. Performans ROM'dan kaynaklanmıyor. Fazla vaktim olmadığından çözmek için uğraşamadım.
    Ciddi bir hata olduğunu sanmıyorum. Düzeltmenin bir yolu mutlaka vardır.

Tam, etkin ve temiz bir kurulum için, v7.0 Performans ROM'u, CWM'de aşağıdaki adımları eksiksiz uyguladıktan sonra kurun.
    - Wipe data/factory reset
    - Wipe Cache partition
    - Wipe Dalvik Cache
    - Mounts and Storage bölümüne girip "mount /system" seçin.
    - Mounts and Storage bölümüne tekrar girip "format /system" seçeneğini seçin. (Diğer format seçeneklerine sakın dokunmayın.)

Tüm temizlik adımlarından sonra "install zip from sdcard" seçeneği ile ROM'u kurun.

İlk kurulumda uçak modu sorunu olursa biraz bekleyip telefonu tekrar başlatın. Ben yeniden başlattığımda sorun tekrarlanmadı.

Link:
    http://www.wupload.com/file/2206498442/MIUI.1.11.11.PE.by.TerraMino-2011-11-11_v7.0.zip

Yarın yukleyecegim romu. Hocam inşallah hd oyunlarda takılmalar olmaz. Eline sağlık bu arada

• quote:

Demek ki sonuç: Saçma sapan bir telefon almışız. Bir sürü sorunun yanında: Aynı yazılıma farklı tepki veriyor. Başka bir açıklaması olamaz.

Sorunun kaynağı herkesin türlü rom yazılımlarını peşpeşe kurması. Romlar arası geçişlerde önceki romlardan artık dosyalar kalıyor. Bu da yeni romun sağlıklı çalışmasını önlüyor.
    Yeni bir rom kurarken tam bir temizlik yapmak gerekiyor. Birkaç mesaj yukarıda verdiğim Performans ROM için yazdığım yükleme adımlarını her yeni rom kurarken uygularsanız daha az sorun yaşarsınız.
  • carlitoss arkadaşıma kesinlikle katılıyorum....

Demek ki sonuç: Saçma sapan bir telefon almışız. Bir sürü sorunun yanında: Aynı yazılıma farklı tepki veriyor. Başka bir açıklaması olamaz.

edit : benim sorunum nedir peki diye sorarsanız elbet sorun var orjinal rom'a göre daha uzun sürede wifi bağlantısı...genelde wifi ye bağlan diyorum koyuyorum kenara...bi sigara yakıyorum bittiğinde bağlanmış oluyor...heveste kalmıyor tabi bu süre zarfında....zaten dışarda biri telefondaki internet nasıl diye sorduğunda kesinlikle wifi yi açmıyorum rezil olma olasılığım yüzde 99 :) turkcell in mesaj kampasıyla gelen 100 mg internette gösteriyorum kapıyorum hemen mobil neti :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me_mert -- 12 Kasım 2011; 2:26:17 >

Yarın yukleyecegim romu. Hocam inşallah hd oyunlarda takılmalar olmaz. Eline sağlık bu arada

Oyunlarda takılma olmaması için CPU ayarlarınızı sabitleyin.

Yani smartass 400/1000 değil de 1000/1000 yapın. CPU frekans adımları arasında geçiş yapmak zorunda kalınca, kendisine performans anlamında yüklenen oyunun yükünü yönetemiyor diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Sorunun kaynağı herkesin türlü rom yazılımlarını peşpeşe kurması. Romlar arası geçişlerde önceki romlardan artık dosyalar kalıyor. Bu da yeni romun sağlıklı çalışmasını önlüyor.
    Yeni bir rom kurarken tam bir temizlik yapmak gerekiyor. Birkaç mesaj yukarıda verdiğim Performans ROM için yazdığım yükleme adımlarını her yeni rom kurarken uygularsanız daha az sorun yaşarsınız.

Hocam her rom güncellemesinde aynı temizliği yaptım. Ama nedense 28'den sonrasında bu garip sorun çıktı. Önce her şey sorunsuzdu. Başka arkadaşlarda da olmuş. Yani bunu bir türlü anlayamıyorum. Şimdi tek umudum B162 üzerine miui kurmak o da olmazsa. Ya senin eski performans romunu kuracağım ya da elvada diyeceğim miui'ye. Çünkü şu an kullandığım 28 sürekli restart attırıyor makineye.

• _____________________________
  • quote:

quote:

Yani smartass 400/1000 değil de 1000/1000 yapın. CPU frekans adımları arasında geçiş yapmak zorunda kalınca, kendisine performans anlamında yüklenen oyunun yükünü yönetemiyor diye düşünüyorum.

Hmm peki hocam 1000/1000 olunca şarjı somurmez mi? birde her seferinde cpu ayarını degistirmemiz gerekir o zaman da cpu ya bir zarar gelir mi
    Son olarak devamlı rom değiştiriyoruz bu telefonda genel anlamda bir soruna yol açabilir mi

• quote:

quote:

quote:

Hmm peki hocam 1000/1000 olunca şarjı somurmez mi? birde her seferinde cpu ayarını degistirmemiz gerekir o zaman da cpu ya bir zarar gelir mi
    Son olarak devamlı rom değiştiriyoruz bu telefonda genel anlamda bir soruna yol açabilir mi

O zaman 800 / 800 yap. Yeter ki iki frekans da aynı olsun. Şarj tüketmeye gelince, madem oyun oynuyorsun, gülün dikenine katlanacaksın.

Bu arada müjdemi isterim.
    Sanırım uçak modu sorununun kaynağını buldum.
    Bana test için yarına kadar zaman verin. Düzeltilmiş ROM yayınlayacağım.

Şimdilik iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 12 Kasım 2011; 2:35:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman 800 / 800 yap. Yeter ki iki frekans da aynı olsun. Şarj tüketmeye gelince, madem oyun oynuyorsun, gülün dikenine katlanacaksın.

Bu arada müjdemi isterim.
    Sanırım uçak modu sorununun kaynağını buldum.
    Bana test için yarına kadar zaman verin. Düzeltilmiş ROM yayınlayacağım.

Şimdilik iyi geceler.

Kralsın

• Herkese iyi geceler

Mumkunse nasil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 12 Kasım 2011; 2:41:57 >

Orijinalden alıntı: Hobar

miui 1.11.11 de güç düğmesine basılı tutunca telefonu kapat yerine bildirim çubuğu açılıyor bende. Yanlışlıkla bir ayarı mı değiştirdim acaba? Geri düzeltemiyorum.

o farklı miui pt eng olanı yükle bende düştüm o hataya
  • 460 lira kdv siz haliymiş toplamda 532 oldu 460 olsaydı alacaktım.

MIUI PERFORMANS ROM v7.0

Özellikler:
    - 1.11.11 versiyon MIUI'i üzerine inşa edilmiş Performans ROM

Performans ROM v4.0a'ya göre yapılan değişiklikler.
    - Tüm performans ayarları yeniden düzenlenerek sadeleştirmeler yapıldı. Özellikle masaüstü performansı daha iyi hale geldi.
    Performans, CPU ayarını 400/600 değerlerinin üstüne çıkarmanızı gerektirmeyecek kadar iyi durumda.
    Tavsiyem "minmax 400/600 veya 400/800" kullanmanız yönünde. Özellikle minmax 400/600 ayarı batarya ömrüne ciddi anlamda katkı yapıyor.
    - RAM Optimizasyonu elden geçirildi.
    - Yüksek ses kalitesine sahip ses motorunu bu versiyona sil baştan uyarladım. Performans ROM'da standart 1.11.11 MIUI'den çok daha iyi müzik sesi ve görüşme sesi kalitesi sunmaya devam ediyorum.

İçindekiler:
    v7.0 için bu akşam yayınlanan PT/ENG 1.11.11 sürümünü baz aldım.
    Özgür arkadaşımızın yayınladığı 1.11.11 sürüm numaralı son Türkçe paketi, Performans ROM v7.0'a entegre edildi. (Extended Settings eklentisi de dahil)
    Sensörleri daha iyi çalıştırdığı için Franco kernel de yüklü olarak geliyor.

Benim şimdilik görebildiğim tek hata, masaüstüne konan analog saat çalışırken, dijital saat koymak isteyince "Araç yükleniyor" yazısı ekranda asılı kalıyor.
    Söz konusu hata PT/ENG sürümde olan bir hatadır. Performans ROM'dan kaynaklanmıyor. Fazla vaktim olmadığından çözmek için uğraşamadım.
    Ciddi bir hata olduğunu sanmıyorum. Düzeltmenin bir yolu mutlaka vardır.

Tam, etkin ve temiz bir kurulum için, v7.0 Performans ROM'u, CWM'de aşağıdaki adımları eksiksiz uyguladıktan sonra kurun.
    - Wipe data/factory reset
    - Wipe Cache partition
    - Wipe Dalvik Cache
    - Mounts and Storage bölümüne girip "mount /system" seçin.
    - Mounts and Storage bölümüne tekrar girip "format /system" seçeneğini seçin. (Diğer format seçeneklerine sakın dokunmayın.)

Tüm temizlik adımlarından sonra "install zip from sdcard" seçeneği ile ROM'u kurun.

İlk kurulumda uçak modu sorunu olursa biraz bekleyip telefonu tekrar başlatın. Ben yeniden başlattığımda sorun tekrarlanmadı.

Link:
    http://www.wupload.com/file/2206498442/MIUI.1.11.11.PE.by.TerraMino-2011-11-11_v7.0.zip

Kardeş haberin olsun wi fi açılmıyor hata diyor kopma falan değil aç diyorum hata yazıyor neyse yedeğe dönelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: me_mert

carlitoss arkadaşıma kesinlikle katılıyorum....

edit : benim sorunum nedir peki diye sorarsanız elbet sorun var orjinal rom'a göre daha uzun sürede wifi bağlantısı...genelde wifi ye bağlan diyorum koyuyorum kenara...bi sigara yakıyorum bittiğinde bağlanmış oluyor...heveste kalmıyor tabi bu süre zarfında....zaten dışarda biri telefondaki internet nasıl diye sorduğunda kesinlikle wifi yi açmıyorum rezil olma olasılığım yüzde 99 :) turkcell in mesaj kampasıyla gelen 100 mg internette gösteriyorum kapıyorum hemen mobil neti :)

Izdırap hocam bu anlattığın,yok böyle bişey artık çoğu kişide.Bi yerlerde olacaktı 1.10.21 için bi wifi fix zip'i var,onu bi dene istersen.

• Beyler benim ilk uçak modu maceram b162 miydi neydi onu kurduktan sonra başladı . Ama şöyle birşey oldu 1.10.28 de bunu 1 kere yaptı telefonu kapadım açtım ne olduysa artık bir daha da yaşamadım. Fakat 3g/2g geçişlerinde eskiden şebeke gitmeden geçiş yapıyordu şimdi şebeke gidiyor komple öyle 3g yada 2g ye geçiyor. Birde 1.10.28 ve 1.11.4 de komple şebeke gitmesi yaşıyordum şimdi oda bitti. Bu arada son 1 haftadır bizim sitenin yanında bir araba duruyor ve üzerinde baz istasyonu kurulu .. Araba kitleyip gitmişler büyük ihtimal vodanın çünkü 1 ay önce mahkeme kararı ile kaldırılan baz istasyonunun olduğu yerde duruyor :) Buda şebeke sorununu çözmüş olabilir..

Geçen gün 1.10.28 e döndüm abuk subuk uygulama kapanmaları oldu ..Arama ekranı zorla kapanma hatası verdi şaka gibi kimseyi arayamadım . Ama bu hataları ilk 1.10.28 yüklemem de yaşamamıştım. 1.11.4 den geri dönüş yapınca hatalar başladı.

Şimdi bu sorunların en büyük nedeni arkadaşlarında dediği gibi rom kurmaktan telefon bir stabilite yakalayamadı bir önceki romun artıkları sorun yapmaya başladı buna %100 katılıyorum o yüzden bugün itibari ile ben artık 2.3 çıkana kadar 1.11.4 de kalıyorum Zaten xda daki adamın romu hiç güven vermedi ..

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.