Şimdi Ara

Huawei FreeBuds 7i tanıtıldı: Gelişmiş gürültü engelleme ve uzamsal ses desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei FreeBuds 7i tanıtıldı: Gelişmiş gürültü engelleme ve uzamsal ses desteği
    Huawei, Çin’de FreeBuds 7i modelini resmi olarak tanıttı. Orta segmente konumlanan FreeBuds 7i, gelişmiş gürültü engelleme ve uzamsal ses desteğiyle ön plana çıkıyor.

Huawei FreeBuds 7i özellikleri

Yeni modelde Huawei’nin geliştirilmiş Akıllı Dinamik Gürültü Engelleme (ANC) 4.0 teknolojisi bulunuyor. Üç mikrofonla birlikte 8 mm²’lik geniş hava kanalı tasarımı, dış sesleri daha etkili bir şekilde bastırmaya yardımcı oluyor. Huawei, 28 dB seviyesinde gürültünün azaltıldığını belirtiyor. Ayrıca ANC sistemi, gecikmeyi %50’ye kadar düşürüyor ve çevre değişikliklerine 0,5 saniyeden kısa sürede uyum sağlayabiliyor.

Çağrı kalitesini artırmak için geleneksel mikrofon dizisine ek olarak kemik iletimli mikrofon da kullanılmış. Yapay zeka destekli çağrı gürültü engelleme teknolojisi, 90 dB’ye kadar arka plan gürültüsünü bastırabiliyor ve rüzgar etkisini azaltarak kalabalık ortamlarda bile sesin net şekilde iletilmesini sağlıyor.

Huawei FreeBuds 7i tanıtıldı: Gelişmiş gürültü engelleme ve uzamsal ses desteği
    Ses tarafında ise 11 mm’lik dört mıknatıslı dinamik sürücüler bulunuyor. Bu sürücüler net vokaller ve detaylı sesler üretiyor. Kullanıcılar, 10 bantlı EQ ayarı ve hazır ses profilleri sayesinde deneyimlerini özelleştirebiliyor. Ayrıca kafa hareketlerini takip eden uzamsal ses desteği ile 360 derecelik bir surround efekt oluşturuluyor. Cihaz içi ses işleme özelliği sayesinde farklı cihaz ve video platformlarıyla uyumlu çalışıyor.

FreeBuds 7i, Huawei’nin Xiaoyi sesli asistanıyla arama, müzik ve alarm kontrolü yapabiliyor. Ayrıca, baş sallama ile aramayı cevaplama ve reddetme gibi hareket tabanlı kontrollerin yanı sıra, dokunmatik kontrollerle ses seviyesini ayarlama, ANC modlarını değiştirme ve müzik yönetme gibi kontrol seçenekleri sunuluyor.

Ayrıca Bkz.JBL PartyBox 720 uzun kullanım süreleri ile geliyor

Bağlantı tarafında Bluetooth 5.4 desteği sunuluyor. SBC, AAC, LDAC ve L2HC 2.0 kodekleri desteklenirken, LHDC ve aptX desteği bulunmuyor. EMUI 10.1 ve üstü cihazlarda hızlı açılır pencere ile eşleştirme yapılabiliyor. HarmonyOS 3.0 ve sonrası sürümlerde ise aynı anda birden fazla cihaz bağlantısı destekleniyor.

FreeBuds 7i, ANC kapalıyken 8 saate, açıkken 5 saate kadar kesintisiz müzik dinleme imkanı sunuyor. Şarj kutusuyla birlikte bu süre, ANC kapalıyken toplam 35 saate, açıkken 20 saate kadar çıkıyor. Hızlı şarj desteği sayesinde sadece 10 dakikalık şarj ile 4 saate kadar kullanım sağlanabiliyor.

Her bir kulaklık yaklaşık 5,4 gram ağırlığında. Şarj kutusu ise 36,5 gram geliyor. Ayrıca IP54 sertifikası ile toza ve hafif su sıçramalarına karşı dayanıklılık da sunuluyor. Kulaklık, 84 dolar fiyat etiketiyle Çin'de satışa sunulmuş durumda.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/09/04/huawei-freebuds-7i-launched-china-specs-price/
    Kaynak:https://consumer.huawei.com/cn/headphones/freebuds7i/

• 6i kullanıyorum genel olarak memnunum. Fiyat performans kulaklık arıyorsanız kesinlikle göz önünde bulundurun. Kişiden kişiye değişmekle beraber 2 eksisini söyleyebilirim. Birincisi kutunun şarjı hızlı bitiyor gerçekten. 2 günde 1 şarj ediyorum ama ben günün 14-15 saati kulaklıklayım tabii ve anc de çoğunlukla açık. İkincisi de hiphop seviyorsanız belki bass yeterli gelmeyebilir. Çok daha soft bir bassı var, kulak ağrıtmıyor ama kalite de bozulmuyor. Kulaklıklar gayet sağlam ve dayanıklı, tüm gün kasapta kullanıyorum defalarca düştü sorun olmadı. Sahne aralığı biraz dar. Anker Liberty Pro 4 ile karşılaştırdığımda bana 6i’nin ancsi ve ses kalitesi saha güzel geldi. Sahne aralığını da abartı buldum çok reverb var gibi hissettirdi. Son ses çok yüksekti ama ses de bozuluyordu. Bunda ses de bozulmuyor, son ses Ancyle beraber çok tatmin edici. Genel kullanıma uygun. iOS’la sorunsuz çalışıyor. Ve Ancsi de 10 üzerinden puanlayacak olursam 6 verebilirim. Airpods Pro 1. Nesil ile karşılaştırdığımda aşağı yukarı aynılar. 3-5 ay sonra bozulup muhatap bulamayacağınız Soundpeats, QCY, UGreen ve Havit gibi markalara yönelene kadar bunu almak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Almayı düşünen varsa diye yazmak istedim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• GökhanGün ZGPJC G kullanıcısına yanıt

Liberty pro 4'ü ses seviyesi ve bassları çok yüksek diye seviyordum. Çoğu kulaklık benim istediğim yükseklikte ses veremiyor, yada bangır bangır bass. Fiyat/performans anlamında tavsiye edebileceğin bir kulaklik varmı gümbür gümbür çalan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bass ve ses seviyorsan ama fiyatta çok uçuk olmasın diyorsan ses kalitesinden ödün vermen lazım. Geçen arkadaşta skullcandy gördüm denedim. Kulakiçi uygun fiyatlı bir kulaklıktı. Bass ve ses yüksekliği fiyatına göre çok iyiydi ama ses kalitesi o kadar iyi değildi. Kısacası skullcandy tavsiye edebilirim ama anc gibi şeylerden ödün vermen lazım. Belli bir fiyat aralığı verirsen daha iyi yardımcı olabilirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yani evet bir nebze feragat edebilirim sesten, o yükseklik ve bass bana daha çok keyif veriyor. Çok da kötü olmadıkça tabi, ama dediğiniz Skullcandy markası bir kere denemiştim tam benim tarzım gümbür gümbür çalıyor. Türkiye'de ama öyle bir cihaz bulamadım, androide wavelet kurunca ve eq ayarları yapınca 3 gömlek üstünleşiyor ses ama yine de kulaklığın kendisi de öyle olsun isterim Skullcandy gibi evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.