Şimdi Ara

Huawei Ascend G301 Root ve Custom Rom! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
12
Favori
33.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum direk programın üstüne basılı tutarak delete yaptım o şekilde sildim. Umarım delete ile silmek programı komple kaldırmıştır. Sadece ikonlar silindiyse vay halimize. Diğer silinmesi istenen facebook, twitter gibi uygulamaların hepsi System/app içerisinde sileceklerin bilgisi olsun. Peki üstad ben bu 4.2 yi yüklemedim çünkü forumu araştırdığımda herkesin farklı bir 4.x sürümü var. En stabili nedir hala anlayamadım o konuda bir karmaşa var sanki. Bu arada telefon gereksiz uygulamaların gitmesiyle harika oldu çok teşekkürler.
  • hekimoglu19 kullanıcısına yanıt
    Şu an en stabil rom cihazın üzerindeki orjinal olanı emin ol bir çok 4.x.x sürümü deneyerek cihazı kobay yaptım fakat bazı romlar hızlı gibi görünsede kiminin bildirim ışığı yanmıyor kiminin şarj problemi var..Zaten root yapıp gereksiz uygulamaları kaldırdımı stabilite artıyor extradan rom değişmeye bence lüzum yok zira cihaza extra bir özellik kazandırdığını iddia edende yoktur..Tek işlemcili cihazların bazı custom romlarda performansının arttırıldığı gerçeği var fakat bir o kadarda pil sömürüsüne sebep oluyorlar oyun falan oynamayı düşünmüyorsan cihazın yalın performansı rahatlıkla her işini görür..
  • ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE TÜM FORM KULLANICILARINA NİCE HAYIRLI BAYRAMLAR DİLEĞİ İLE DİYORUM

@ARKADAŞLAR FARKLI BİR SAYFADA ŞU BİLGİLERİ PAYLAŞTIM SİZEDE ULAŞTIRAYIM DEDİM

ÖNCELİKLE ROOTLU OLMASI VE KVK KALSÖRÜ İÇİNDEKİ LUZUMSUZLAR KALDIRILDIKTAN SONRA
    ( DİKKAT EDİN KVK YI KOMPLE KALDIRIRSANIS BAŞKA LANGUAGE APK SI YÜKLEMENİZ GEREKECEK ÇÜNKÜ TEL İNGİLİZCE OLUYOR
    AMA KVK İÇİNDEKİ LANGUAGE DİL DOSYASI HARİÇ SİLİN İSTERSENİZ

ONDAN SONRA..................

SONRA HABERİ OLMAYAN AMA HUAWEİ İCS GÜNCELLEMESİ VERMEDİ HALA DİYENLER VARSA VE
    İCS FORMATINDA BİR LAUNCHER KULLANMAK İSTERSENİZ İŞTE SİZE LİNKLER ŞUAN KULLANIYORUM
    HEM SİSTEM HIZI HEMDE GEÇİŞLER ÇOK GÜZEL GÖRÜNTÜ İCS ROM KULLANIMI ÇOK İYİ
    ADINA TAKILMAYIN G301 E UYUMLU BİR APK İÇERİĞİNİ SİZ İSTEDİĞİNİZ GİBİ DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİZ BİR PROGRAM

1-ÖNCE RAR DOSYASINDAKİ HOLO LAUNCHER I
    2- SONRA HOLO LAUNCHER PLUS TR Yİ YÜKLEYİN

PLUS ÜCRETLİDİR PLAY DE AMA ÜCERTSİZ OLARAK ŞUAN DA KULLANABİLİRSİNİZ

AYRICA PAYLAŞIM İÇİN BUNLAR İÇİN YUSUF BEYAZIT VE TR SÜRÜM İÇİN BERK ŞEMSİOĞLUNA TEŞEKKÜRLER

RAR DOSYASINI İNDİREMEYENLER İÇİN LİNK
    http://www65.zippyshare.com/v/81354821/file.html

GÜLE GÜLE KULLANIN SADE İCS HIZLI
    Paylaş

• Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bir kaç sorum olacak
    -cihazı root yapıp KVK uygulamalarını kaldırdığımızda garanti kapsamından çıkar mı?
    -ihtiyaç olması halinde cihazın orjinal ROM'unu nereden bulabilirim?
  • Rootladığınızda donanımsal bir sorun olursa hala garantidedir. Yazılısam bir sorunda garanti kapsamına çıkar. Orjinal romu huawei sitesinde mevcut konuya eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vaşak

Merhaba,

Bunları yapıcaksanız da yapmadan önce tamamını baştan aşağı okumanız ve öyle işe başlamınızı öneriyoruz.

Çoğu Huawei ascend g301 kullanıcılarının yapamadığı, yapmak istediği 2.3.6 root veya 4.2.2 Jely bean custom rom yüklemelerinin anlatımını yapıcam.

İlk önce 2.3.6 cihazımızı root etmek isteyenlere anlatalım.

İlk önce HiSuite programını bilgisayarınıza kurun. HiSuite

Ayarlar - Uygulamalar - Geliştirme -USB Hata Ayıklama Modu seçili olsun.
    Ayarlar - Bilinmeyen Uygulamalar seçili olsun.

Ve ardından bilgisayarınıza bu programı kurun ( Bilgisayara telefonunuzu görmeme ihtimaline karşı driverlarını yükler. ) Huawei Driver

Ardından eroot programını bilgisayarınızda açın. 10 sn kadar telefonunuzu görmesini bekleyin. Gördükten sonra ROOT tuşuna "BİR KERE" basın ve telefonunuz ya otomatik olarak yeniden başlıcak ya da olmazsa siz elinizle telefonu yeniden başlatıcaksınız.

Hayırlı Olsun telefonunuz şu anda root edilmiş durumdadır. ( Tabiiki de menünüzde superuser dosyası oluşmuş olmalıdır. ) Olmamışsa 1-2 kere daha ROOT işlemini deneyin.

İSTEMEDİĞİM PROGRAMLARI KALDIRMAK İSTİYORUM?

biliyorum istiyorsunuz.

Bunun için bu .apk yı telefonunuza kurmanız gerekiyor. Root Explorer

Kurdunuz mu? Tamam o zaman programa girelim. Programın üst kısmında Mount R/W ve Mount R/O tarzı tuş şeklinde bir yazı bulunmaktadır. Mount R/W ye tıklayarak onu Mount R/O yapmanız gerekmekte bunun sayesinde kaldırabilirsiniz programları. Programları neresinden kaldıracağınıza gelelim.

data\cust\App dizinine girip KVK veya benzeri sinirinizi bozan programları kaldırabilirsiniz. Kaldırdıktan sonra 1 kere yeniden başlatmanız yeterli olucaktır. Facebook ve Twitter gibi bazı uygulamalar bu dizinde değildi. Diğer dizinlere bakmanızı öneriyorum şu an tam hatırlamıyorum ama girdiğiniz klasörlerde cust diye gördüğünüz klasörleri teker teker kontrol edin. Orada da kaldırabilceğiniz sinir bozucu programlar bulunmaktadır.

Telefonunuz artık rootlu ve tamamen sizin programlarınızın kaldırılmasına serbest.

ŞİMDİ GELELİM Telefonunu 4.2.2 custom rom ile yüklemeye.

İlk önce bu programları **** hemen.

Huawei Flashrecovery
    GAPPS
    OKTAY_RM_4.2.2

Flashrecovery hariç diğerlerini telefonun hafıza kartına hiç bir şekilde dokunmadan .zip .rar halinde telefona atıyoruz.
    Flashrecovery programını klasöre çıkarın ve masaüstünde hazır hale getirin. Ön ayak.

Telefonun bataryasını çıkartın ve 10 sn kadar bekledikten sonra tekrar takın. Ve ses kısma + power ( güç tuşu ) na basarak telefonu açın. Telefonunuz eğer huawei ambleminde takılı kaldıysa doğru demektir. Yapamadıysanız tekrarlayın. Eğer başardıysanız 2. adıma geçelim.

Şimdi telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayıp flashrecovery içinde ki "runme.bat" dosyasını çalıştırın. anlamayanlar için sadece ekranda "runme" yazar. Bir tuşa basın yazıyor bastığınızda işlem tamamlandığında tekrar bir tuşa basın yazıcaktır. Bu yazı da geldiğinde telefonun bataryayı çıkarın ve 10 sn kadar bekleyip tekrar takın.

ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ

BU KISIM ÖNEMLİ. Bazılarınız bilgisayarında bir tuşa basın dediğinde öylece kalıcak bir ilerleme olmıcak. Eğer öyle birşey olursa işlemi kapatın ve bu programı bilgisayarınıza kurun. Huawei Driver

Şimdi telefonun ses açma tuşu + power ( güç tuşu ) basılı şekilde açın. Eğer doğru şekilde yaptıysanız. Cwm recovery bölümü açılacak.

Şimdi sırasıyla bunları yapıyoruz.

Wipe data/Factory reset

Wipe cache partition

Mounts & Storage - Format system

Mounts & Storage - Format data

Mounts & Storage - Format cust

Advanced > Wipe dalvik cache

Advanced >Wipe batery stats

Bunlar tamamlandıktan sonra "install zip from sdcard" bölümüne gelip "BaseBand109808" dosyasını yüklüyoruz.

Tekrar "install zip from sdcard" bölümüne gelip "OKTAY RM 4.2.2" isimli dosyayı yüklüyoruz.

Tekrar "install zip from sdcard" bölümüne gelerek "gapps-jb-20130301-signed (2)" isimli dosyayı da yüklüyoruz.

Ve tüm işlemleri tamamlamış oluyoruz. Hayırlı olsun.

Bu anlattıklarımından ikisini de kendi telefonuma yaptım. Ama 4.2.2 yi sevemediğim için 2.3.6 yı tekrar yükleyip root yapmak istedim.

Bu anlattıklarımdan hiç bir şekilde ne ben ne de herhangi bir kişi-yer sorumlu değildir. Telefonunuz softbrick veya hardbrick olabilir. Tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Tüm driverlar.

2.3.6 Root için.

HiSuite
    Root Explorer
    Huawei Driver

4.2.2 Custom Rom için.

Huawei Driver
    Huawei Flashrecovery
    GAPPS
    OKTAY_RM_4.2.2

Programlar alıntıdır.

@vatek @ahmet ferid @cantona1522

Kullandığım ve önerdiğim bir kaç uygulamayı da yakında paylaşıcağım.

İYİ GÜNLER. TÜM DEDİKLERİNİZİ AYNEN YAPTIM. SİSTEM ÇALIŞIYOR FAKAT ŞÖYLE BİR SORUN ÇIKTI. TEL KAPALIYKEN ŞARJA TAKINCA SANKİ SES ARTI VE GÜÇ DÜĞMESİNE BASMIŞ GİBİ O Cwm recovery bölümü GELİYOR. SİSTEM AÇILSIN DEYİNCE DE AMLEM GELİYOR VE ASLA AÇILMIYOR. ANCAK PİLİ ÇIKARIP ŞARJA TAKMADAN AÇMAM GEREKİYOR. YANİ KAPALI HALDE ŞARJA TAKAMIYACAK MIYIZ BU ALETİ. TEŞEKKÜRLERRR...

• Bounty Hunter kardeş yardımın için teşekkürler. başka bir sorum olacak mümkünse.
    Arkadaşlar rehberden arama ics modeli olduğundan MIUI yapımı olan exdialer pro http://adf.ly/4111124/http://www1.zippyshare.com/v/19632276/file.html
    indirip kullanıyorum. Telefon no üzerinden kaydırma yaparak arama vb farklı kolaylıklar var. Tavsiye ederim.
    Ancak orjinal romdaki apk yı tam olarak bilemediğim için root dan silemedim.
    hangi apk ismi üzerinde aramam gerekiyor root explorer da silmem için bilen varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet ferid

Bounty Hunter kardeş yardımın için teşekkürler. başka bir sorum olacak mümkünse.
    Arkadaşlar rehberden arama ics modeli olduğundan MIUI yapımı olan exdialer pro http://adf.ly/4111124/http://www1.zippyshare.com/v/19632276/file.html
    indirip kullanıyorum. Telefon no üzerinden kaydırma yaparak arama vb farklı kolaylıklar var. Tavsiye ederim.
    Ancak orjinal romdaki apk yı tam olarak bilemediğim için root dan silemedim.
    hangi apk ismi üzerinde aramam gerekiyor root explorer da silmem için bilen varmı acaba

Phone.apk olmasi lazim ama silerseniz telefon acilmaz. Hem meden silmek istiuorsunuz?

• doğru bende phone.apk sistem rrot da buldum sildim ve bundan açılmadı.
    ben aynı anda iki dialer programı olmasın orjinalı sileyim rom da kazanayım dedim.
    ama sanırım yüklediğim exdialer onun üzerine bina ediyor ve çalıştırıyor.
    yüklü kalsın istedim. bundan dolayı sistemdeki dialerı sildim ama nafile.
    şu konuda mı öyle sizce:
    orjinal romdaki canlı duvar kağıtları ve sevmediğim duvar kağıtlarını silmek ve onun yerine hd duvar kağıdı programı yüklemek istedim o zamanda sistem bozuldu.
    peki sistem bozulmadan o istemediğimiz duvar kağıtlarını ve phone.apk ları sistem dosyasından silme imkanımız var mı? sizce. TEŞEKKÜRLER
  • vaşak adlı kardeş kusura bakma ama telefon runme.bat tıklayınca bir tuşa basın geliyor ben entere basıyorum
    ancak bu sefer cihaz bekleniyor ingilizce yazıda kalyor. bejn daha sonraki işlemlerde recovery bölümünde
    bana

Advanced >Wipe batery stats alanları açılmıyor ben de yükleme yapamıyorum. eksikliği veya sorunu anlayamadım
    yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler
  • quote:

vaşak adlı kardeş kusura bakma ama telefon runme.bat tıklayınca bir tuşa basın geliyor ben entere basıyorum
    ancak bu sefer cihaz bekleniyor ingilizce yazıda kalyor. bejn daha sonraki işlemlerde recovery bölümünde
    bana

Advanced >Wipe batery stats alanları açılmıyor ben de yükleme yapamıyorum. eksikliği veya sorunu anlayamadım
    yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler

runme.bat dosyasını çalıştırmadan önce ayarlarlardan usb hata ayıklaması ve uyanık kal seçili olsun, öyle yapmayınca devam etmiyor sizde olduğu gibi.
  • TEŞEKKÜR EDERİM İLGİN İÇİN
    BAHSETİKLERİN TAMAMEN AÇIK DEDİĞİN GİBİ AMA
    RECOVERY DE BANA HALA

Advanced >Wipe batery stats

GÖZÜKMÜYOR. KAÇ DEFA DENEDİM
    OLMUYOR
  • Yukarıdaki linki verilen driver'ların kurulu olduğundan emin misiniz peki?
  • hisute programı hem pc de hemde telefonda kurulu zaman zaman
    yedekleme yapabiliyorum.
    başka bir driver yüklemem gerekiyor mu?
  • quote:

hisute programı hem pc de hemde telefonda kurulu zaman zaman
    yedekleme yapabiliyorum.
    başka bir driver yüklemem gerekiyor mu?

Şu dosyayı da indirip kurun:http://turbobit.net/619b33274csy.html
  • kardeş link kırık galiba çok uğraştım
    inmedi alternatif link varmı acaba
    zahmet olmazsa
  • quote:

kardeş link kırık galiba çok uğraştım
    inmedi alternatif link varmı acaba
    zahmet olmazsa

Ne demek dostum, buyur:http://ulu.li/ui34l9
  • ilk mesajda bulunan tüm herşeyi yaptım ve gereksiz birçok uygulamadan kurtuldum teşekkürler yardımcı olduğunuz için ;)
  • arkadaşlar bende bir tane de huawei y200 var. root yapamıyorum.
    bootloader kilitli. y200 bootloader kilidi konusunda huawei nin
    sitesinde destek yok başka modellerde var.
    y200 bootloader kilit kodunu bilen var mı
    veya nasıl kırabiliriz
  • subway surfer oynanabiliyormu bu telefonla?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.