Şimdi Ara

HTPC Tavsiye & Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle uzun zamandır isteyipte yapamadıgım(maddi olaylardan) sistemi kurmak istiyorum yavaştan tavsiyelerinize ihtiyacım var

> Ortalama Bütçe 700-800 TL Civarı (ekran kartı hariç)
    > Sürekli (Ayda ortalama 20 günü) Download ve ara ara film izlenebilecek bir sistem
    > Olabildigince az Güç harcamalı (download sırasında)
    > Olabildigince sessiz olmalı (oturma odasında sürekli çalışır konumda olacak vızıltı bile olmamalı)

1. İsteklerim bunlar ve yavaştan sistemi toplamaya başlamayı düşünüyordum ama Nas Sürücüler download açısından cok müthis geldi gözüme (ekstra bir sürü özelligide var tabi) ama içerisindeki harddiskin verimli çalışacagını düşünemiyorum masaüstünde bile süper bir sogutma sistemim olmasına karşın 5 hdd de 40 civarı sürekli aktif oldugunda,download olacagı için sıcaklık sorunu yaşacagımı düşünüyorum(evim cok sıcak oluyor) ama 13w gibi harika bir güç harcamasıda var..
    Bu konuda düşünceleriniz nelerdir ?

Örneğin Qnap Nas :
    http://www.hepsiburada.com/qnap-ts-219-p-2-bay-all-in-one-nas-server/ProductDetails.aspx?productId=bd999494&categoryId=102820
    http://www.hepsiburada.com/qnap-ts-119-1-bay-all-in-one-nas-server/ProductDetails.aspx?productId=bd999492&categoryId=102820

2. olarak başlıktada bahsettigim gibi HTPC sistem hem film izleme olanagım olacak hemde sogutma olarak gayet iyi bir sistem kurabilirim ama güç harcama olayı beni düşündürüyor..

Hangi işlemci ve anakart & (güç kaynagı) alırsam download sırasında minimum güç harcaması olur ? Güncel işlemciler felaket güç çekiyor şöyle toplamda bi 50-60w olsa bile sevinecegim açıkcası

100/200 civarı kasa diye düşünürsek kalıyor geriye parçalar için 650-700 TL

Bu paraya en iyi sistemi nasıl kurabilirim..Alınacak parçalar
    - Anakart (Mümkünse tümleşik ekran kartı ile,pcıE girişi olmak şartıyla)
    - İşlemci (Performansdan önce minumum güç sarfiyatı önemli)
    - Ramler
    - Güç Kaynagı (Yüksek güç tasarruflu)* Düşündügüm kasayla birlikte güç kaynagı gelsede büyük ihtimal güç tasarrufu açısından degistiririm

Düşünce Ve Tavsiyeleriniz İçin Şimdiden Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 14 Mart 2010; 17:20:39 >

• Birde sistemi gelecekde güncelleme yükseltme olanagım olsun istiyorum özellikle ekran kartı ile elime para geçince güzel birşey alıp 1080p videolarda sorun yaşamadan atlama olmadan lcd de izlemek istiyorum

Atom + İon tabanlı bazı sistemler mevcut güçde az çekiyorlar ama film vs izlemek için ne kadar verimli olurlar acaba ? Sürekli çalışmada sorun teşkil edermi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 14 Mart 2010; 17:36:09 >
  • İşlemci : AMD sempron 140 62 TL

Anakart : Gigabyte MA785GMT-UD2H 162 TL

HDD : WD 1Tb 64MB Cache Caviar Green 162 TL

Ram : Kingston 2 Gb DDR3 1333MHz 99 TL

Kasa : Aopen G326 350W Micro ATX 136TL

DVD-RW : LG 22X ± DOUBLE LAYER 46 TL

Fiyatları vatandan aldım enerji tasarufunu ön planda tuttuğunuz için bu işlemciyi seçtim dilerseniz Athlon II x2 240 ta alabilirsiniz.Anakartın HD4200 entegre ekran kartı var 720-1080P filmleri HD hızlandırma desteği sayesinde işlemciye yük bindirmeden izleyebilirsiniz.Atinin HD hızlandırması nvidiadan daha başarılıdır.Kasa olarak yeterli havalandırmaya sahip olan bu şık kasayı seçtim güç kaynağı gerçek değerler verir aopen eski kasa üreticilerindendir ürünleri sağlamdır.Disk olarak WD seçtim sessiz ve az güç tüketimiyle öne çıkmaktadır caviar green serisi diskler performansıda iyidir.

• Tavsiyen için çok teşekkürler arkadaşım tüm parçalar harika
    Özellikle anakartı çok begendim ama işlemci hakkında tereddütlerim var.Ne kadar enerji harcar tüm sistem tahmini olarak bu bileşenlerle acaba?
    Birde atom+ion tümleşik sistemler hakkında ne düşünüyorsun fikrini alabilirmiyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun sistem için tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    çizim için monitör tavsiye
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.