Şimdi Ara

HTML yazıyı ortalama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
51.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herhangi bir yazıyı tarayıcı programda sayfanın tam ortasında gösterme tag'ı veya kodu nedir?? şimdiden teşekkürler....

• Yapay Zekanın Yanıtı

HTML Yazı Ortalama

HTML yazı ortalama, HTML belgelerinde metnin yatay konumunu kontrol eden bir CSS özelliğidir. Yatay hizalamayı sola, sağa veya ortaya ayarlamanıza olanak tanır.

HTML metninin ortalanması, web sayfanızın tasarımını geliştirmek ve içeriğinizin okunabilirliğini artırmak için kullanılabilir. Örneğin, başlıkları, altyazıları ve önemli metin parçalarını metnin ortasına hizalayarak görsel olarak öne çıkarabilirsiniz.

HTML yazı ortalama özelliği, aşağıdaki değerleri kullanarak ayarlanabilir:

• left: Metni sol kenara hizalar.
    • right: Metni sağ kenara hizalar.
    • center: Metni yatay olarak orta hizalar.
    • justify: Metni hem sol hem de sağ kenarlara hizalar.

HTML yazı ortalamasını kullanmak için aşağıdaki CSS kodunu kullanabilirsiniz:

text-align: left|right|center|justify;

Örneğin, metni ortalamak için şu kodu kullanabilirsiniz:

text-align: center;

HTML yazı ortalama özelliğini kullanırken uyulması gereken bazı en iyi uygulamalar şunlardır:

• Aşırı kullanmaktan kaçının. Sadece gerekli olduğunda metni ortalayın.
    • Farklı metin blokları için farklı hizalamalar kullanın. Bu, görsel ilgi yaratmaya yardımcı olacaktır.
    • Metnin okunabilirliğini sağlamak için yeterli boşluk kullanın.
    • Web sitenizin genel tasarımına ve kullanıcı deneyimine uygun hizalamaları seçin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • <center>hede</center>
  • şimdi sadece satırortalaamyı sormadım ben. sayfayı enine ve boyuna ortalayacak kodları arıyorum. gene de ilgin için sağol theDarkTemplar.
  • Eğer sayfana komple bir tablo eklersen Width = 800 & Height = 600 şekLinde bu tabLoyu ortaLaman daha mantıkLı oLacaktır.BöyLece sayfayıda ortaLamı$ oLursun
  • walla abi bi tablo yap.. width="100%" height="100%" yap ondan sonra
    <td align="center" valign="center">slkfjdsljlaksdfjkldas</td>
    yap olması gerek..
  • eyvallah abiler hepinize cümleten tşk
  • örneğin ben bi yazı yazdım ve sayfa düzeni için hangi kodu kullanmam gerekir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumci

örneğin ben bi yazı yazdım ve sayfa düzeni için hangi kodu kullanmam gerekir?

siteni kapsül içine aldıktan sonra, bölümler içinde align komutu ile hizalama yapabilirsin.

profesyonel olarak ise css ile sayfa düzeni oluşturursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.