Şimdi Ara

HTML Hakkında Bir Rica

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Keyfi olarak bir web sitesi ile uğraşıyorum fakat arka plan resminde sorun yaşıyorum. Yani koymuş olduğum resim farklı çözünürlüklerde farklı şekilde görünüyor. Benim ekranım 1600x900 fakat 1024x768 kullanan bir pc de kontrol ettiğimde resim tam çıkmıyor. Kesik falan çıkıyor.
    Nette çok aradım bayağda bişey buldum ama "evet oldu, ben yaptım" diyenini göremedim.
    Aklıma background resmini px olarak değilde yüzdeli (%) olarak yerleştirmek geldi ama hem kodunu unuttum yani nasıl yazdığımızı hemde işe yararmı size sormak istedim.

Bana bu konuda bi çözüm yolu sunarsanız gerçekten çok sevinirim..
    Şimdiden herkese çok teşekkürler.
    Saygılarımla.

• Size gereken tile edilebilir arka planlardır. Mesela 800x600 ebadında bir wallpaperı alıp arkaplana koyduğunuzda başka çözünürlüklerde zaten kesik-eksik görünecek kaçarı yok.

http://www.google.com.tr/search?gcx=c&q=tile+backgrounds&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1440&bih=742&sei=zf3ATrb7G4_N4QSHluitBA

şunlardan kullanıp css'te

body{

background: #fff url('resim adresi') top left repeat;
    }

şeklinde düzenlerseniz sorununuz çözülür

• quote:

Orijinalden alıntı: ExpDisease

Size gereken tile edilebilir arka planlardır. Mesela 800x600 ebadında bir wallpaperı alıp arkaplana koyduğunuzda başka çözünürlüklerde zaten kesik-eksik görünecek kaçarı yok.

http://www.google.com.tr/search?gcx=c&q=tile+backgrounds&um=1&ie=UTF-8&hl=tr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1440&bih=742&sei=zf3ATrb7G4_N4QSHluitBA

şunlardan kullanıp css'te

body{

background: #fff url('resim adresi') top left repeat;
    }

şeklinde düzenlerseniz sorununuz çözülür

Öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
    eğer hatam varsa kusura bakmayın ama sanırım yanlış anladınız. Yani kullanıcam resim zaten gayet büyük bi resim. en ufak boyutlusu şu anda 1600x900. Günümüz teknolojisi içinde gayet ideal zaten. Ama sorun şu ki 1024x768 kullanan biri siteye girdiğinde resmi tam olarak göremiyor. İste benim öğrenmek istediğimde böyle bir resmi her çözünürlüğe göre otomatik ayarlıcak bir kod dan bahsettim. HTML'de bunu nasıl yapıyorduk onu sormak istemiştim. Sanki bunu pixel olarak değilde yüzdeli olarak verdiğimizde oluyordu gibi kalmış aklımda. Fakat yüzdeli olarak nasıl veriyoduk o kodu unuttum. :/

Tekrardan cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceswan -- 14 Kasım 2011; 13:58:22 >

• Ben yanlış anlamışım özür dilerim. Resmi body tag'ına eklediniz mi ve background-position değerlerini top left olarak ayarladığınız mı acaba ?

Bir diğer çözüm de

http://css-tricks.com/766-how-to-resizeable-background-image/

burada resmi farkı çözünürlüklere göre boyutlandırıyor. 3 farklı çözüm sunuyor.

Yüzdeli dediğiniz kısmı da acaba örnek olarak %100 mü yazıyorsunuz yoksa 100% mi yazıyorsunuz. Doğrusunun 100% olması gerekiyor.

width:100%;

gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExpDisease -- 14 Kasım 2011; 16:04:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.