Şimdi Ara

Html bilen arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Html 5 de destenlenmeyen kodları yazmama rağmen kodlar çalışıyor?
    Mesela diğer html sürümlerinde desteklenen big ve daha birçok etiket html 5 de desteklenmediği söyleniyor. Ama ben sayfanın başında <!DOCTYPE html> yazarak sayfanın html 5 olduğunu belirttiğim halde etiketler yinede çalışıyor. E ozaman desteklenmiş olmuyor mu?



  • Tarayıcılarda eskiye olan destek bir süre daha devam eder. Tarayıcı, kaldırılan tagları kullanılınca bu kusurları telafi ediyor. Fakat tarayıcıda eskiye olan destek kaldırılınca html5'te desteklenmeyen taglar çalışmayacak. Böylece yeni kodlara yumuşak bir geçiş yapılmış olur.

    Temiz ve tertipli bir kodlama yapmak istiyorsanız desteklenmeyen eski kodları kullanmamak ve html5 standardında kodlama yapmayı alışkanlık haline getirmek lazım.
  • Merhabalar.
    Htmlde bir site oluşturdum ve başka bir bilgisayarda ki arkadaşımında o siteye erişim sağlayıp içeriği görmesini istiyorum.
    Bunu nasıl sağlarım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubratopcuu -- 23 Mayıs 2018; 16:10:26 >
  • bir domain bir hosting ile bu işi ücretli yada ücretsiz yapacaksınız
  • Tarayıcılar ve arama motorları botları zamanla eski etiket ve kodları tanımlardan çıkararak bir hata olarak algılamaktadır. Örnek olarak html tablo yapısı çok eskiden beri vardır ve internet explorer, mozilla ve bazı diğer tarayıcılarda eksik çalışmaktadır. Bunun yanında özellikle hazır sistemlerde, dinamik web site dillerinin güncel derleyici ve veritabanı desteğinde giderek bir problem haline gelir. Örneğin; bir wordpress temasına sahipsiniz. Bu wordpress teması üzerinde bazı aksiyomları otomatik olarak gerçekleştirmek için bir eklenti yazdınız veya hazır bir eklentiyi kurdunuz. Wordpress yapınız güncelleştirdiğiniz zaman eski dilde yazarak php ye aktardığınız aksiyomlar veritabanında ve aksiyomların gerçekleşmesi esnasında problemlere yol açmaktadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.