Şimdi Ara

htc wildfire s gps sorunsalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir türlü net bilgi bulamadım acaba bu cihazda gps var mıdır yok mudur? yani gpsten kastım yol tarifi veren türden bişeleri var mı acaba? özelliklerine baktım a-gps yazıyor onun açıklamasına baktım yardımlı gps diyor yani başka bir cihaz üzerinden mi gps'e bağlanıyor nedir bunun olayı?

• GPS'i açman gerek ilk önce. Daha sonra Google Maps'e girdiğinde üst barda uydunun yanıp söndüğünü göreceksin.

GPS Status gibi bir program yükleyerek kaç uyduya bağlandığını görebilirsin ama açık alana veya balkon, pencere kenarına çıkman lazım.
  • mesela arabada kullanabilir miyim?
  • arabada kullanabilirsin tabi, zaten onun için üretilmiş. Ama a gps olayı benimde kafamı kurcalıyor
  • kullananlar net bir açıklama yapsa iyi olacak :)
  • cihazda gps var.

kutudan ciktigi haliyle cihaz kuresel konum tespiti yapabilir ve google maps sayesinde yol tarifi tapabilir. ama google maps haeita bilgisini internet uzerinden kullanir ki bu data paketi ve batarya omru acisindan pek ic acici olmaz, eger offline harita destegi isterseniz ayrica bir navigasyon uygulamasi da kurabilirsiniz.

isin ozu cihazda gps var, navigasyon icin google mi kullanirsiniz baska birsey mi sizin seciminiz.
  • yani uyduya bağlanmıyor internet üzerinden bilgi alıyor öyle mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayir uyduya baglaniyor, karistiriyorsunuz gps ile navigasyon farkli seyler.

wildfire da gps cipi ve anteni var. yani gps uydularini kullanarak kuresel konum tespiti yapabiliyor. gps de budur zaten, size "dunya ustunde suradasin" der, gps bundan ibarettir.

siz bu gps verisini kullanarak bir de yol tarifi isterseniz, sizi istediginiz adrese, mantikli bir rotadan ve trafik kurallarina uyarak ulastirmasi icin bir de navigasyon uygulamasi kullanmaniz gerekir.

yani gps konum tespiti, navigasyon ise gps verisini de kullanarak yol tarifidir.

gps donanimsal destek gerektirir, gps sinyallerini yakalayabilecek bir anten ve isleyebilecek bir cip. wildfire da bunlar var, yani telefon uydulari kullanarak konum tespiti yapabiliyor. siz yol tarifi de isterseniz bir de navigasyon yazilimi kurmalisiniz telefona. navigasyon yazilimlari genellikle ucret karsiligi satilirlar. yani birileri ozel donanimli araclari, mevcut harita ve uydu verilerini tek bir pakette toplar, adres bilgilerini sokak sokak girer, butun tek yon yollari, cikmaz sokaklari, trafige kapatilan caddeleri, parali giseleri, otopark, hastane vb yerleri tek tek isler. tum bu bilgileri tek bir k
    harita uzerinde toplar, bunca veriyi erisilebilir yapmak icjn bir de arayuz ve yapayzeka kodlar ve tek bur paket halinde size satar. tam bir navigasyon hizmeti almak icin bunu yapan bir yazilim kullanmaniz gerekir, bu sadece wildfire da degil butun telefonlarda boyle asagi yukari. illa yazilim satin almak zorunda da degilsiniz, android cihazlara yuklu gelen google mapsin de navigasyon destegi var. hatasiz demesek de ucretsiz olmasini goz onune alirsak inanilmaz basarili. sizi kapiya kadar goturemez belki ama, en azindan sokaga kadar goturur. peki o zaman jeden ucret verelim ki otekilere derseniz, malesef google mapsin de bir kotu yani var, o da yol tarifi icin internete bagimli olmasi. harita bilgisini es zamanli olarak internetten indirmesi gerekiyor. bu da data kullanimini arttiriyor ayni zamanda batarya omrunu kisaltiyor. ucret karsiligi satilan yazilimlar ise tum bilgileri ve haritayi sd kartinizda kayitli tutar. yani her seferinde internetten indirilmez bi sefer komple indirip sd karta koyarsiniz, artik hep o veriyi kullanir yazilim. e boyle olunca transfer miktari da cok azalir.

bu acidan secim kullaniciya kaliyor, benim isim navigasyona kurk yilda bir duser zaten o da data paketimden kullaniversin zarari yok deyenlerdenseniz navigasyon yazilimi satin almaniza da gerek yok giogle maps isinizi gorur. ama hergun navigasyon kullanan biriyseniz ona ne batarya dayanir ne de data paketi. sik kullanacaksaniz google maps mantikli olmayacaktir, ucretli bir uygulama sizi kurtarir.

anlatabildim umarim, gps ile navigasyon farkli seyler. gps.donanimsal parcalar ister ki bunlar wildfire da var, navigasyon ise yazilim gerektirir. google maps size yeterse wildfire da sizin icin navigasyon da var demektir. yetmezse istisnalar disinda her telefonda oldugu gibi bir uygulama satin almaniz gerekir.

• çok faydalı oldu anlattığınız teşekkür ederim

peki bu navigasyon uygulamalarının fiyatları nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smmugler

çok faydalı oldu anlattığınız teşekkür ederim

peki bu navigasyon uygulamalarının fiyatları nedir?

"iGo My Way android" diye aratırsanız uygulamayı bulabilirsiniz.
  • fiyatları bulabildim desem yalan olur öyle saçma bir site yapmışlar ki... sanırım fiyat almak için mail göndermem gerekiyor bir navigasyon için başka bi uygulama var mı acaba?
  • quote:

fiyatları bulabildim desem yalan olur öyle saçma bir site yapmışlar ki... sanırım fiyat almak için mail göndermem gerekiyor bir navigasyon için başka bi uygulama var mı acaba?

yanlış hatırlamıyorsam zaten android marketten türkiye üzerinden ücretli uygulama alamıyorsunuz. türkiye ile google'ın bir türlü anlaşamamasının ceremesini kullanıcılar çekiyor ama harici olarak ücretsiz yükleyebilirsiniz tabi.

ayrıca a-gps şudur

örneğin gps'i açtığınızda cihazın uyduya bağlanması 1 dk yı bulabilir. a-gps konumuzu belirlemek için en yakındaki baz istasyonu ile iletişim kurar ve nerede olduğunu baz istasyonuna sorar. böylece çok kısa sürede nerede olduğunuzu saptayabilir. tabiki bu ek ücrete tabidir. ama pasif yapabilirsiniz.

şahsen ben denemelerimde wildfire s uyduyu 2-3 sn gibi bir sürede bağlanıp konumunuzu belirliyor.

• arkadaslar bende vodafone kampanyasından wildfire s aldım. fakat gps açtığım da beni yan mahallelerde gösteriyor bu nedeni nedir acaba ??
  • balkona falan çıkmayı deneyin bende düzeliyor o şekilde
  • Ben igo yükledim sonradan ve ücretsiz bir şekilde navigasyon kullanabiliyorum. Bulutlu günlerde ilk sinyal bulması 2-3 dk yı bulabiliyor ama bulduktan sonra çok rahat kullanılıyor. 10 tl ye de telefon tutucu aldım arabada çok rahat kullanıyorum. Tavsiye ederim. Evin balkonundan çeker bende camın kenarında bile çekiyor.
  • ben de igo yükledim ama görüntü boyutu çok küçük oldu ayrıca 150 mb olan telefon hafızası hemen oluyor uygulamaları sadece sd karta yükleme seçeneği var mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

fiyatları bulabildim desem yalan olur öyle saçma bir site yapmışlar ki... sanırım fiyat almak için mail göndermem gerekiyor bir navigasyon için başka bi uygulama var mı acaba?

yanlış hatırlamıyorsam zaten android marketten türkiye üzerinden ücretli uygulama alamıyorsunuz. türkiye ile google'ın bir türlü anlaşamamasının ceremesini kullanıcılar çekiyor ama harici olarak ücretsiz yükleyebilirsiniz tabi.

ayrıca a-gps şudur

örneğin gps'i açtığınızda cihazın uyduya bağlanması 1 dk yı bulabilir. a-gps konumuzu belirlemek için en yakındaki baz istasyonu ile iletişim kurar ve nerede olduğunu baz istasyonuna sorar. böylece çok kısa sürede nerede olduğunuzu saptayabilir. tabiki bu ek ücrete tabidir. ama pasif yapabilirsiniz.

şahsen ben denemelerimde wildfire s uyduyu 2-3 sn gibi bir sürede bağlanıp konumunuzu belirliyor.

a-gps konusunda yanlisiniz var...

a-gps, asisted gps demektir ve ayrica bir ucrete tabi degildir. Bir bilgi servisi gibi yansiticiya konum sorulup ucret karsiligi bilgi alinmaz, yanlis biliyorsunuz.

gogle bircok ulkede yansitici haritasini cikartmis vaziyette, turkiye de bu ulkeler arasinda. ne siklikta guncelliyor bilmiyorum ama genel olarak ise yariyor. yani cihaziniz cevredeki yansiticilarin nerede oldugunu biliyor, sinyal siddetine gore hangisine ne uzaklikta oldugunuzu da kabaca hesapliyor. birden cok yansiticidan ne uzaklikta oldugunuzu hesaplayan telefon, uc asagi bes yukari konumunuzu size bildiriyor. iste bu a-gps oluyor. yani ucret karsiligi konum bilgisi satin almiyorsunuz, sinyal siddetine gore kabaca konumunuzu hesapliyorsunuz. buna da kaba konum deniyor zaten. hesap sinyal siddeti uzerinden yapildigi icin ve sinyal siddeti de bircok dis etmene bagli olarak degistigi icin tam noktasal bir konum bildiremiyor, arkadasin dedigi gibi bazen bir ust mahallede, bir alt sokakta falan gosterebiliyor sizi. ama en azindan londradamisiniz, taksimdemisiniz, mecidiyekoydemisiniz onu bildiriyor, hic yoktan iyidir. hatta verdigim orneklerden cok daha isabetli tahminlerde bulunuyor. ozellikle buyuksehirlerde yansitici sayisi cok oldugu icin, hata payi da azaliyor, bir iki sokak sasiyor bazen. kucuk yerlerde a-gps yetersiz gelir tabii.

yani ucret karsiligi alinan bir bilgi degil bu, ucretsiz.

buna benzer bir sekilde eger bir wifi mideme bagliysaniz ip numarasindan modemin nerede oldugunu bulup sizin konumunuzu da soyleyebiliyor. bu daha dogru sonuclar verse de sonucta her yerde wifi agi yok.

bunlarin hicbirinden bagimsiz olarak bir de gps uydu sinyalleriyle konun hesaplama var ki bu gercek gps iste. gercek konumunuz oluyor. uydulara baglanilmasi biraz zaman aliyor bazen ama dunya ustundeki konumunuzu bir iki metrelik bir sapmayla buluyor. sebeke sinyali olmasa hatra telefonda sim kart takili olmasa bile uydular araciligiyla konum tespiti yapilabiliyor. ama tabii m bu biraz uzun suruyor. taa uzaydan gelen sinyalleri duyup ayirt etmesi, hangi sinyalin hangi uydudan geldigini cozmesi falan bur kac dk alabiliyor. bu nokrada da eger mobil veriniz aciksa uydulari kolay bulmak icin interneti kullaniyor. internet aracikigiyla uydulari cok daha hizli bulup baglaniyor.

durum boyle yani. gps uydularin sinyal siddetinden uzakligi bulup yerinizi soyluyor, a-gps yansiticilarin sinyal siddetinden uzakligi bulup yerinizi soyluyor. kaba konum daha cabuk tespit edilir ama cok isabetli olmayabilir, gps in ise tespiti uzun surer ama daha isabetli konum bildirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: meo60

arkadaslar bende vodafone kampanyasından wildfire s aldım. fakat gps açtığım da beni yan mahallelerde gösteriyor bu nedeni nedir acaba ??

yukarida yazdigina ek olarak iste sizin su an kullandiginiz a-gps. bu sebeple tam dogru konum saglamiyor, kabaca yerinizi bildiriyor.

acik havaya cikip, gps i aktiflestirdiginizde kisa sure sonra uydu aracikigiyla bulunan gercek konumunuzu gorebilirsiniz.
  • @manomachine, cok tesekkur ederim simdu taslar yerine oturdu telefondan mobil interneti ve wifi kapattiktan sonra da gps verilerine ulasabiliyorum ben innternet zorunlu diye dusunmustum... Teskkurler tekrardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManoMachine

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

ayrıca a-gps şudur

a-gps konusunda yanlisiniz var...

a-gps, asisted gps demektir ve ayrica bir ucrete tabi degildir. Bir bilgi servisi gibi yansiticiya konum sorulup ucret karsiligi bilgi alinmaz, yanlis biliyorsunuz.

gogle bircok ulkede yansitici haritasini cikartmis vaziyette, turkiye de bu ulkeler arasinda. ne siklikta guncelliyor bilmiyorum ama genel olarak ise yariyor. yani cihaziniz cevredeki yansiticilarin nerede oldugunu biliyor, sinyal siddetine gore hangisine ne uzaklikta oldugunuzu da kabaca hesapliyor. birden cok yansiticidan ne uzaklikta oldugunuzu hesaplayan telefon, uc asagi bes yukari konumunuzu size bildiriyor. iste bu a-gps oluyor. yani ucret karsiligi konum bilgisi satin almiyorsunuz, sinyal siddetine gore kabaca konumunuzu hesapliyorsunuz. buna da kaba konum deniyor zaten. hesap sinyal siddeti uzerinden yapildigi icin ve sinyal siddeti de bircok dis etmene bagli olarak degistigi icin tam noktasal bir konum bildiremiyor, arkadasin dedigi gibi bazen bir ust mahallede, bir alt sokakta falan gosterebiliyor sizi. ama en azindan londradamisiniz, taksimdemisiniz, mecidiyekoydemisiniz onu bildiriyor, hic yoktan iyidir. hatta verdigim orneklerden cok daha isabetli tahminlerde bulunuyor. ozellikle buyuksehirlerde yansitici sayisi cok oldugu icin, hata payi da azaliyor, bir iki sokak sasiyor bazen. kucuk yerlerde a-gps yetersiz gelir tabii.

yani ucret karsiligi alinan bir bilgi degil bu, ucretsiz.

buna benzer bir sekilde eger bir wifi mideme bagliysaniz ip numarasindan modemin nerede oldugunu bulup sizin konumunuzu da soyleyebiliyor. bu daha dogru sonuclar verse de sonucta her yerde wifi agi yok.

bunlarin hicbirinden bagimsiz olarak bir de gps uydu sinyalleriyle konun hesaplama var ki bu gercek gps iste. gercek konumunuz oluyor. uydulara baglanilmasi biraz zaman aliyor bazen ama dunya ustundeki konumunuzu bir iki metrelik bir sapmayla buluyor. sebeke sinyali olmasa hatra telefonda sim kart takili olmasa bile uydular araciligiyla konum tespiti yapilabiliyor. ama tabii m bu biraz uzun suruyor. taa uzaydan gelen sinyalleri duyup ayirt etmesi, hangi sinyalin hangi uydudan geldigini cozmesi falan bur kac dk alabiliyor. bu nokrada da eger mobil veriniz aciksa uydulari kolay bulmak icin interneti kullaniyor. internet aracikigiyla uydulari cok daha hizli bulup baglaniyor.

durum boyle yani. gps uydularin sinyal siddetinden uzakligi bulup yerinizi soyluyor, a-gps yansiticilarin sinyal siddetinden uzakligi bulup yerinizi soyluyor. kaba konum daha cabuk tespit edilir ama cok isabetli olmayabilir, gps in ise tespiti uzun surer ama daha isabetli konum bildirir.

peki a-gps farklı bir donanımmıdır?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.