Şimdi Ara

Htc One M8 vs Sony Xperia Z3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yoğun incelemelerim sonucu bu iki android arasında kaldım. kamera konusunda xperia açık ara farkı koyuyor. şarj ve ram konusunda da 600 mAh ve 1 GB ram farkı var. işlemciler kafa kafaya. su ve toza dayanıklı olarak xperia öne geçiyor. Fiyatlar önemli değil zaten genelde maximum 50 lira oynuyor ikisi arasında. öncelikle tasarım konusunda htc her zaman önde benim gözümde. aliminyum kasa çok hoş. fakat kamera konusunda bu aşırı fark kapanır mı. benim bilmediğim başka farklılıklar da vardır elbette.

bu ikisinden birini alacağım kesin. fakat çok kararsız kaldım. biliyorum ikisinin de artı eksi yönleri var. direk bu bundan iyi demek zor. tasarım önemli ama kamera açısından da bu kadar fark beklemiyordum. dikdörtgen odunsu bir telefon bana z3. htc kurşun gri renk gerçekten masaya koyduğunda bi class farkı ortaya koyuyor. siz neyi tercih edersiniz sizi yönlendiren şeyler neler olurdu.

• kardeşim selam z3 var bende alalı 1 ay kadar oldu ama sana şunu söyleyebilirim aldığıma kesinlikle pişman olmadım gerçekten muazzam bir telefon.kesinlikle öneririm.

bende sen gibi 2 si arasında kalmıştım ancak Sony markasına ve japon disiplinine güvenerek direkt sony türkiyeden aldım sende alırsan ithalatçı firma garantili bence almamalısn.Telefon gelecek olursak tasarımı bence çok hoş arkası ayna gibi kendini görürsün eline aldığında bırakasın gelmez çok hoş bir tutuşu var.İçi klasik android ama görselleri oldukça süper ve kamera içerisinde şimdiye kadar görmediğim çeşit çeşit modlar var.

Sormak istediklerin olursa telefonla ilgili cevaplarım en merak ettiklerin nelerse
  • Yazılım olarak M8 bir adım daha öndedir dostum. Ama kamera'da piksel yüksekliği nedeniyle Z3 daha önde. İkisinin de iyi yanları var ama ikisi de üzmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirPhilosophy

Yazılım olarak M8 bir adım daha öndedir dostum. Ama kamera'da piksel yüksekliği nedeniyle Z3 daha önde. İkisinin de iyi yanları var ama ikisi de üzmez.

Kamera konusunda senin cektigin resimlere bakmistim gercekten hos resimlerdi. Yazilim konusu benim icin daha one cikiyor. Mesela internette dolasirken bi anda cikip whatsappa ordan oyuna gecis yapma konusunda beni yari yolda birakmamasi lazim. Stabilite budur benim icin. Performans beni en az 3-4 yil idare etmeli. Kamera konusu gercekten onemli. Statlara gidiyorum oradan cekimler yapiyorum.

Xperia da guzel sahsen. Ama dikdortgen telefon cok odunsu geliyor ne bileyim. Htc bi klas farki ortaya koyuyor bence. Ikisinde de hafiza artiyor islemci yakin ekran yakin. Kamera konusunda xperia farki var bu kesin. Su ve toza dayaniklilik onemli ama sahsen pek isim olmayacak birsey. Yani yagmurlu bi gunde telefonu cikartip korkmadan islem yapmak muzik degistirmek veya bir kaza aninda telefonu cope atmamak onemli. ikisini de alinca pisman olmam ama bir yanda SONY gibi bir marka var. Yani ismi guven veriyor kalite diyor. Ama bu telefona yansir mi ona pek karar veremedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

quote:

Yazılım olarak M8 bir adım daha öndedir dostum. Ama kamera'da piksel yüksekliği nedeniyle Z3 daha önde. İkisinin de iyi yanları var ama ikisi de üzmez.

Kamera konusunda senin cektigin resimlere bakmistim gercekten hos resimlerdi. Yazilim konusu benim icin daha one cikiyor. Mesela internette dolasirken bi anda cikip whatsappa ordan oyuna gecis yapma konusunda beni yari yolda birakmamasi lazim. Stabilite budur benim icin. Performans beni en az 3-4 yil idare etmeli. Kamera konusu gercekten onemli. Statlara gidiyorum oradan cekimler yapiyorum.

Xperia da guzel sahsen. Ama dikdortgen telefon cok odunsu geliyor ne bileyim. Htc bi klas farki ortaya koyuyor bence. Ikisinde de hafiza artiyor islemci yakin ekran yakin. Kamera konusunda xperia farki var bu kesin. Su ve toza dayaniklilik onemli ama sahsen pek isim olmayacak birsey. Yani yagmurlu bi gunde telefonu cikartip korkmadan islem yapmak muzik degistirmek veya bir kaza aninda telefonu cope atmamak onemli. ikisini de alinca pisman olmam ama bir yanda SONY gibi bir marka var. Yani ismi guven veriyor kalite diyor. Ama bu telefona yansir mi ona pek karar veremedim.

Bir cok youtuber ve teknoloji sayfasi tarafindan en iyi android deneyimini verenin m8 oldugu soylendi ve yilin cihazi da oldu zaten hocam. Kamerasi gayet yeterli en azindan benim isimi fazlasiyla goruyor. Cektigim fotograflari da gormussun zaten hocam. Ama z3 de yariyolda birakmaz 1-1.5 saat daha fazka ekran suresi sunuyor kamerada netlik biraz daha iyi. Hiz olarak m8 biraz daha onde. Baska da fark yok. Ikisinin de pisman edecegini sanmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Bir cok youtuber ve teknoloji sayfasi tarafindan en iyi android deneyimini verenin m8 oldugu soylendi ve yilin cihazi da oldu zaten hocam. Kamerasi gayet yeterli en azindan benim isimi fazlasiyla goruyor. Cektigim fotograflari da gormussun zaten hocam. Ama z3 de yariyolda birakmaz 1-1.5 saat daha fazka ekran suresi sunuyor kamerada netlik biraz daha iyi. Hiz olarak m8 biraz daha onde. Baska da fark yok. Ikisinin de pisman edecegini sanmiyorum.

Burada bulunan inceleme videolarina bakiyorum. detayli incelemeler bitmek uzere. Htc bana en bastan beri yakin. Kamera konusu epey dusundurdu. Cunku istisnasiz butun incelemelerde duyduklarim bu telefona bu kamera olmamiş tarzindaydi. Dedigin gibi her telefonu one cikaran yonler var geriye iten yonler var. Z3 biraz soguma nedenim bircok kisiden z2 al boşa parani cope atma dediklerinden. Ayni farki htcde goremedim. şu an %60 htc tarafindayim. Duruma gore degerlendirme yapicaz artik.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Burada bulunan inceleme videolarina bakiyorum. detayli incelemeler bitmek uzere. Htc bana en bastan beri yakin. Kamera konusu epey dusundurdu. Cunku istisnasiz butun incelemelerde duyduklarim bu telefona bu kamera olmamiş tarzindaydi. Dedigin gibi her telefonu one cikaran yonler var geriye iten yonler var. Z3 biraz soguma nedenim bircok kisiden z2 al boşa parani cope atma dediklerinden. Ayni farki htcde goremedim. şu an %60 htc tarafindayim. Duruma gore degerlendirme yapicaz artik.

Hayirlisi olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Xperia Z2
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Takip, bende Z3, M8, 5S arasında gidip geliyorum fakat fiyat konusunda M8 beni daha çok kendine çekiyor. Hocam karar verdiğinde görüşlerini banada belirtirsen sevinirim.
  • z3 de m8 de iyi cihazlar bana göre 2 sininde kendıne has özellikleri var z3 kamerası sıkıntılı dıyorlardı pembeleşme falan bi araştırın eğer öyle bi sorun yoıksa bence z3 alın kamera önemliyse onun dışında m8 en sorunsuz telefondur hiç bi kronik sorunu yok ama genede içinize hangisi siniyorsa onu alın
  • https://www.youtube.com/watch?v=4rh6hW3_qk8 bunu izle kardeşim yararlı olur
  • baranist kullanıcısına yanıt
    bende araştırma yaparken z3 almadan önce bu kamerada pembeleşme falan filan var dediklerini duydum okudum falan ancak benim telefonda olmadı öyle bir sıkıntı ve daha detaylı araştırmamla üretilen bir seri hatasıymış sanırım o pembeleşme mevzusu farkında vardıkları gibi düzeltme gerçekleştirilmiş yani o da daha ilk çıkığı zamanlarda şuanda ki serilerde sorun olcağını sanmam ki sony açıklama yaptı dev bir güncelleme gelicek lollipop ve bunlar z3 ler de dahil edildi performansı mükemmel ama daha da mükemmelleşecek diye düşünüyoum
  • Merhaba,

Ben kendim 1 yıldır M8 kullanıcısıyım. Kardeşim de Z3 kullanıcısı. Telefonları bol bol kıyaslama imkanı buldum. Size kısaca hangi alanlarda hangi telefon öne çıkıyor yazayım siz ihtiyacınıza göre seçin.

1. Tasarım olarak ben M8'i daha çok beğeniyorum. Telefonu ilk kez görenler genelde bunun markası ne diye soruyorlar ve çok şık buluyorlar. Hele ki Dotview kılıfın özelliklerini görünce dipleri düşüyor. Z3 de tasarım olarak güzel ama M8'in gerisinde kalıyor bence.

2. Kamera konusunda Z3 megapiksel yönünden daha önde ve güzel fotoğraflar çekiyor. Bu biraz da fotoğrafı çektiğiniz koşullara ve fotoğrafları nerede kullanacağınıza göre değişiyor. Gündüz fotoğraflarında, Zoom'lu fotoğraflarda kesinlikle Z3 önde. Ama eğer portre fotoğrafı ve selfie daha çok çekiyorsanız kesinlikle M8 sizi üzmez. Özellikle çift kamerasıyla Duo effect'ler DSLR efekti çok çok başarılı portre fotoğraflarında. Bazen ben bile ayırt edemiyorum. Ön kamerası de 5mpx ve geniş açılı olduğu için için çok daha güzel selfie çekiyor. Bir de flaşlı fotoğraflarda Z3 tek renk led, M8 ise çift ton led kullanıyor ve renkler daha doğal çekiyor. Flaşsız gece çekimlerinde de M8 çok daha fazla ışık alıyor lense ve çok başarılı fotoğraflar çıkıyor. Yani kamera konusunda karar ihtiyaçlara kalmış. Baskı yapacaksanız, Zoom kullanacaksanız, Gündüz manzara fotoğrafları çekecekseniz, Z3 öne geçiyor. Ama alan derinliği kullanmak istiyorsanız (Z3'te yazılımla yapılan alan derinliğini inceledim çok yapay), portre fotoğrafları ve selfie çekecekseniz; baskı yapma gibi derdiniz yoksa sadece sosyal medyada vs paylaşacaksanız 4 ultrapixel çok üzmez. Fakat yine de düşük bence keşke 8ultra pixel olsaydı

3. Yazılım konusunda net M8 önde. Daha seri, daha stabil, daha akıcı. Güncellemeleri de daima Sony'den önce alır ve Htc daha uzun süre destek veriyor telefonlarına. Lollipop çıktıktan sonra 90 gün içinde HTC update etti. Z3 bildiğim kadarıyla daha birkaç gün önce aldı.

4. Ses kalitesi açısından yine M8 önde. Hem kulaklıkla hem de boomsound amfili hoparlörleriyle ben ses kalitesini yaptığım çeşitli sesler sonucunda çok daha fazla beğendim. Sony'de sanki bi ses yüksekliğini engelleyen bir limit var gibi son 1-2 seviyede ses artışı olmuyor. HTC'nin çıkış yüksekliği daha fazla ve netliği daha iyi geldi bana. Belki de dinlenilen müzik türüne göre değişir (Her iki telefonda da kayıpsız FLAC formatta aynı albümleri dinleyerek yaptım bu karşılaştırmaları)

5. Dayanıklılık konusunda ise Z3 kesinlikle öne geçiyor. Camı kırılır mı bu konuda bilgim yok ama M8'in toza ve suya dayanıklılığı yok. Bu konular sizin için önemliyse, toz toprak ve sulu alanlarda çalışıyorsanız Z3'ü öncelikli olarak düşünebilirsiniz. Gerçi ben balık işleme tesisinde çalışıyorum M8'de de bir sıkıntı yaşamadım.

5. Video konusununda Z3 yine bir adım önde 4k çekim kalitesiyle. M8'in Full HD'ye kadar çekim özellikleri var. Hızlı çekim ve slow motion özellikleri var. Ama Z3 video kamera açısından daha fazla seçeneğe sahip (Timeshift, AR Mode vb.)

6. Batarya konusunda Z3 daha iyi gözlemlediğim kadarıyla. M8'in şarjı bende 18-22 saat arası giderken kardeşimin Z3'ü en az 1,5 gün şarjı gidiyor. Gerçi o benim kadar power user değil ama benim kullanım tarzımla Z3'ün en azından 26-30 saat arası şarjı kesin gider. Özellikle Stamina modu çok iyi. M8'in Güç tasarrufu modu kullanıma belki 3-4 saat ekliyorsa Sony'nin Stamina modu en azından 7-8 saat ekliyor gibime geldi. Keşke M8'in 3100mah bataryası olsaydı dediğim çok oldu. Ben bu sorunu powerbank'le aştım.

7.Ekran kalitesi olarak bence eşitler. İkisi de LCD ekran kullanıyor. Renk doğruluğu ve parlaklıkları ikisinde de iyi. Z3 5,2" ekrana sahip M8 5". aradaki tek fark bu.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka konularda da merak ettiğiniz şeyler varsa veya yazmayı unuttuğum buradan sorabilirsiniz.

• ozansah O kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşekkürler. gerçekten de bariz olarak öne çıkan bir telefon yok. bende bu detaylar arasındayım. genelde yazılım öne çıktığından m8e yakın duruyorum. kamera konusunda her daim sony önde ama m8 idare eder tarzda bence.

yazdıklarınızı bir çok kişinin okumasında fayda var. yani tasarım konusunda konuşmaya da gerek yok. işin gerçeği beni m8 almaya teşvik eden de karizması oldu. yanımda 2-3 kişi de gördüm çok hoşuma gitti. dayanıklılık çok koymaz şahsen. su ve toz konusunda sıkıntım yok. telefon ekranında da çizik bile olmaz. eğilirken bile telefonu çıkartırım cebimden. o derece hassasım. zaten bu kadar hassaslık yüzünden nazar değdi herhalde malın biri çarpınca telefon düştü. her neyse batarya da önemli ama genelde 1 gün çıkartsın yeter bana. akşam takarım şarja, ama gün içinde benim aklım şarjda olmaması lazım. geri kalan özellikler aradığım tarzda. bilgiler için teşekkürler. biraz fiyat konusunda sıkıntı var. 1.800 civarında. m9 piyasasıyla düşmesini bekliyordum ama pek düşecek gibi durmuyor. tuhaf tarafı m8 pembe renk hepsiburada da 1600 de. renk konusunda 200 lira farkedecek bir fark beklemiyordum. para biriktiriyorum şu anda. hem üni masrafları falan ayarlamaya çalışıyoruz hayırlısı artık. çok sağolasın. sorular oldukça sana dönerim.

• calibrane kullanıcısına yanıt
    rica ederim. özelden de aklınıza takılan bişey olursa yazabilirsiniz
  • Htc ve sony kıyaslamaya bile gerek. İkisini yanyana koyup baksan htc de kalite sony de hayal kırıklığı ve asılsız abartı görürsün. Kamerası 20 mp miş. Yemişim pikselini çektipi fotoğrafa bak beş para etmez, nokta nokta, puslu puslu, karıncalı karıncalı. Lg g2,samsung s4, htv m8, ula casperin v8 i bile daha iyi fotoğraf çekiyor. İyi fotoğraf çekmesi için açı şöyleöışık böyle olacakmış, ula öyle olunca vestel bile senden iyi çeker.

• Forumdan birileri gidince ne kadar tartışmasız ve güzel tarafsız yazılar yazılıyor.

Kamera konusunda fotoğraflar zoomlanmadığı sürece m8 üzmez yani manzara fotoğrafları vs z3 e kıyasla daha başarısız olur. Ancak duo kamera teknolojisi bile inanılmaz farklılıl yaratıyor. Ben olsam tercihimi m8 den yana kullanırım

• Farklı düşüncelerin saygılı bi şekilde konuşulması gerçekten aradığımız ve bu konu altında ne güzel gittiğinin göstergesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.