Şimdi Ara

HTC One (M8) [5'FHD-SLCD3/s801/2GB/IPx3/16(128GB mSD)/UltraPixel/1080p@HDR] (832. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.786
Cevap
102
Favori
479.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 830831832833834
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle yanlış anlaşılma olmasın cihazımı Marshmallow güncellemesini daha hızlı alabilmek için için Google Play Edition'a çevirmiştim. Normal Sense kullanan cihazlara güncelleme henüz gelmedi. 2015 sonu/2016 başı gibi geleceği söyleniyor

GPE kullanan arkadaşlar için ise ilk yorumlarımı yapayım.

1. Her uygulamanın erişebildiği izinleri ayrı ayrı değiştirebilmek oldukça iyi olmuş. Örneğin alakasız uygulamaların (Akbank Direkt gibi) kişilerim listesine, konumuma vs erişmesini engelledim.
    2. Now On Tap denen özellik telefonun dilini Türkçe kullanırsanız aktif olmuyor. Yani herhangi bir ekranda home tuşuna basılı tutarsanız ekrandaki bilgileri tarayıp size bilgiler veriyor ve asistan gibi yardımcı oluyor. Örneğin ben şirket mail'inde bir ekranda denedim mail'i atan şirketin adresi, telefonu, Linkedin hesabı, haritadaki yeri gibi bilgileri verdi. Ayrıca mail bir müşteri ziyareti ile ilgiliydi o yüzden takvime o gün ile ilgili toplantı yazayım mı dedi. Oldukça faydalı ama işte türkçe kullanılamıyor.
    3. Arayüzde çok ufak tefek değişiklikler var. Ayarlar menüsünde fontlar değişmiş, ana ekranda saatin fontu değişmiş, Google Ayarları normal ayarların içine gömülmüş vs gibi ufak makyajlar yapılmış ama gerisi Lollipop ile aynı
    4. Batarya'ya girip tüm uygulamalar için optimize ettim fakat tabi bugün çok kurcaladığım için tam sağlıklı bir sonuç veremiyorum. Telefonu çok aktif kullanan birisiyimdir. Çok fazla uygulama var telefonumda. Herkes 5-6 saat ekran süresi alırken ben 4-4,5 saat alıyordum Lollipop'ta. Batarya izlenimlerim muhtemelen birkaç gün sonra oluşacaktır.
    Fakat Ingress adı verilen ve GPS ile oynanan çok şarj yiyen bir oyun oynuyorum. Normalde Lollipop'ta yarım saay oynadığımda %20 civarı şarj giderken bugün yarım saat oynadığımda sadece %8 şarj gitti oldukça şaşırdım. Sanırım uygulamaların kaynak kullanımı iyi optimize edilmiş. Ama İlk gün olarak ekran süresi 3sa 25 dakika aldım. Tabi çok kurcaladığım için de olabilir. Dediğim gibi birkaç gün sonra net bir fikrim olabilir. Çünkü ilk kullanım ve kurulumda çok fazla şarj yiyor işletim sistemleri. 1 haftaya anca kendine geliyor.

Şimdilik durum bu. Çok büyük bir update değil sanki daha çok pürüzler giderilmiş gibi. Android 5.2 de olabilirmiş adı.

• Bende aynı şekilde Sense den GPE çevirdim hatta ilk çevirdiğimde ufak bir 5,1 fix güncellemesi bile geldi yapmıştım ama bana 6.0 hala gelmedi.

Now On Tap büyük ihtimalle Google Now Türkçe desteği olmadığından dolayı çalışmıyordur fakat Google uygulamasının Data Cache sıfırlayıp İngilizce dil ile çalıştırıp Google Now aktif edersek sonra dili de tekrar Türkçe bile yapsak kullanırız büyük ihtimalle ve çok güzel bir özellik bakalım daha ne kadar bekleyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanercskn -- 6 Kasım 2015; 16:21:48 >
  • Beyler GPE yapmak garanti dışı bırakıyor mu ? Birde eski haline dönmek istersek oluyor mu? Zor mu ? Root felan mi istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cihaz unlocked ve rootlu ancak s off olamıyorum. 5.0.2 den sonra ücretsiz s off olunmuyor diye biliyorum. Her neyse meseleye gelelim :) daha önce gpe 5.1 sürümünü kurdum cihaza sıkıntı olmadan çalıştı. Ancak marshmallow da sim kartı görmüyor ve wifi çalışmıyor. Değişik bi kurulum mu yapmam gerekiyor acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: pardonya

Beyler GPE yapmak garanti dışı bırakıyor mu ? Birde eski haline dönmek istersek oluyor mu? Zor mu ? Root felan mi istiyor

GPE yapmak tabi ki garanti dışı bırakıyor.

Root yapman, Bootloader Unlock yapman ve S-Off yapman gerekiyor. Ayrıca MID ve CID bilgilerini değiştirmen gerekiyor telefonun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanknc1

Arkadaşlar cihaz unlocked ve rootlu ancak s off olamıyorum. 5.0.2 den sonra ücretsiz s off olunmuyor diye biliyorum. Her neyse meseleye gelelim :) daha önce gpe 5.1 sürümünü kurdum cihaza sıkıntı olmadan çalıştı. Ancak marshmallow da sim kartı görmüyor ve wifi çalışmıyor. Değişik bi kurulum mu yapmam gerekiyor acaba?

Lollipop 5.1 RUU dosyasını kurup üstüne OTA güncelleme yaparsanız sağlıklı olacaktır.
  • Bana da sonunda ulaştı 6.0 biraz karıştırıp deneyimlerimi paylaşırım.

• 6.0 hayırlı olsun umarım en yakın zamanda Sense ile de gelir.
    Bu arada şu anda 6.0 kullananlar pil hakkında görüşlerini yazarsa çok iyi olur benim 6.0 dan en büyük beklentim pil süresinde artış. Rakiplerine göre bu konuda şuan da geride One M8.
  • Gpe hakkında bir kaç yorum.
    Öncelikle hafıza kartına uygulama taşımak çok daha kolaylaşmış hafıza kartını dahili hafıza olarak tanıtabiliyoruz suan.
    RAM yönetim ve takibi daha da ilerlemiş gibi n boyu hangi uygulama ne kadar kullanmış görebiliyoruz.
    Now On Tap çok güzel bir özellik ama maalesef Türkçe dil de kullanılmıyor.
    Google ayar uygulamasi Ayar menüsüne taşınmış. Güvenlik ayarlarına altına google doğrulama kodu da eklenmis.
    Uygulama izinlerini ayarlamak da güzel ama sanırım bazı uygulamalar da 6.0 desteği almadığı için eski usul devam ediyor.
    Arayüz de değişik birşey yok görünüm aynı.
    Uygulama yönetim yeri de daha gelişmiş bir düzeye gelmiş mesela bir uygulama içine girdiğinizde uygulama hakkında herşeyi çok daha detaylı görebiliyoruz.
    Şarj hakkında birşey diyemiyorum daha bugün kurduğum için bir kaç gün kullanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanercskn -- 8 Kasım 2015; 1:33:08 >

• Sense kullanıcıları yılsonunu bekleyecek gene sanırım herşeyden önce sarj konusu daha iyi hale gelir umarım.

• Tuhaf bir durum Kablosuz hiç açmadığım halde şarj yiyor ve sürekli de artıyor neden olabilir acaba ?
    Tüm taramaları ağ bulmaları da iptal ettim değişen birşey olmadı.

• 6.0 dan tek beklentim sarz olayının çözülmesi

• murat5555 kullanıcısına yanıt
    haberleri nerden okuyorsunuz duzgun bir uygulama bulamadım da
  • hocam gpe yi nasıl kuruyorsunuz birde dönmesi sıkıntı mı geri sense. Sizde geri dönmek istiyormusunuz yoksa memnun musunuz ?
  • enevre kullanıcısına yanıt
    HTC Bu tür değişimlerde en zor olanı ama yaptığın olayı bildikten sonra basit gelmeye başlıyor.
    Önce bootloader kilidi açman Twrp veya cwm Kurman cihazı root etmen ardından da s-off yapman gerekir ki en zor olanı yada en çok uğraştıran s-off yapmaktır.

Sonra ruu indirip PC den flashliyorsun.
    Eğer anlattığım terimler sana yabancı geliyorsa bulaşmanı tavsiye etmem ama gözü karayim dersen araştırma ya başlayabilirsin nette tüm anlattıklarım mevcut.

Geri dönmek te hemen hemen aynı işlemleri gerektirir.

• 6.0 ile birlikte Android pay desteği geldi. Ceptecep uygulamaya ilk giriş yaptığım da temassız ödeme için kurulum ekranı getirdi ve ayarları yaptım ama suan Türkiye de Android Pay destekleyen bir sistem mevcutmu?

• tanercskn kullanıcısına yanıt
    Aslında çoğu tanıdık ocam gözümü karartıp girebilirimde biraz uzun sürecek gibi bu işlemler birde vize haftası felan başladı bu işe girmeyeyim ben birde sense ye alıştım ya yeni bir güncellemede gelecek 1 aya kadar onuda bir beklemek istiyorum nasıl olacak diye performans pili felan :)
  • Duo kamera engelleniyor hatasini nasil asabilirim

ben şu iki uygulamayı kullanıyorum.

HABERLER<<<LINK

GÜNDEM<<<<LINK
  • 
Sayfa: önceki 830831832833834
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.