Şimdi Ara

★★★ HTC Desire Z Kullanıcı Kulübü ★★★ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.899
Cevap
36
Favori
301.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende cumartesi sipariş verdim muhtemelen yarın elimde olur gibi ürün.En baştan konuyu okudum yalnız aklımda soru işaretleri var.

MIUI rom kurmak istiyorum telefona görüntü olarak CM den daha iyi gözüküyor.Fakat sistem performansı olarak hangisini tercih etmeliyim.Ram konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorum.

Diğer sorum bildiği kadarıyla telefon 2.2 kurulu geliyor ve 2.3 güncellemesi orjinal olarak çıkmış.2.3 e güncellemeden mi root etmeyelim? Goldcard vs birçok bilgi var ama ben operatöre bağlı olarak almadığım için gerek varmıdır?

Şimdilik bu kadar gerisi telefon geldikten sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xitrii -- 5 Eylül 2011; 15:10:45 >
  • @chesteren, @pea

Quadrant ın hiç bi manası yok bunu anladım. 1200 ile 2300 ler arası değerler aldım şu an 1800 gibi bi değer alıyorum ve telefon hiç olmadığı kadar hızlı. O test gördüğüm en güvenilmez test. Laf olsun diye yapılır fazla bir anlamı yok.

@xitrii

2.2 den downgrade etmek ile 2.3 den etmek farklı çünkü temp-root farklı alınıyor. Ben 2.3 e geçtikten sonra ettim sorunsuz.
    Goldcard yapacaksın bunun kaçarı yok bende yaptım KVK den alınma olmasına rağmen. Goldcard olmadan downgrade edemezsin.
    Miui kurmadım çok sorunları var okuduğum kadarıyla. CM kullanıyorum gayet memnunum. Ama sen kur deneyimlerini paylaş tabi
  • quote:

@xitrii

2.2 den downgrade etmek ile 2.3 den etmek farklı çünkü temp-root farklı alınıyor. Ben 2.3 e geçtikten sonra ettim sorunsuz.
    Goldcard yapacaksın bunun kaçarı yok bende yaptım KVK den alınma olmasına rağmen. Goldcard olmadan downgrade edemezsin.
    Miui kurmadım çok sorunları var okuduğum kadarıyla. CM kullanıyorum gayet memnunum. Ama sen kur deneyimlerini paylaş tabi

Peki hangisi kolay? Yani 2.2 den mi yoksa 2.3 den mi? MIUI da sorun varsa hiç uğraşmaya gerek yok CM den devam Şuan LG GT540 kullanıyorum onda da CM kurulu.

Birşey dikkatimi çekti bu konunun ilk sayfasında CM rom un linki var ve tıklayınca 3 tane seçenek çıkıyor.Nightly,stable,exp.. diye.Bunlar nedir ne farkı vardır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xitrii -- 5 Eylül 2011; 16:03:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xitrii

Peki hangisi kolay? Yani 2.2 den mi yoksa 2.3 den mi? MIUI da sorun varsa hiç uğraşmaya gerek yok CM den devam Şuan LG GT540 kullanıyorum onda da CM kurulu.

Birşey dikkatimi çekti bu konunun ilk sayfasında CM rom un linki var ve tıklayınca 3 tane seçenek çıkıyor.Nightly,stable,exp.. diye.Bunlar nedir ne farkı vardır?

İkisi de aynı sayılır. temp-root için kullanılan program farklı sadece. Eğer direk telefonu rootlayacaksan zaten bence 2.3 e hiç geçme boşuna. Ben bir süre sense e bakayım diye 2.3 e geçtim. Çok manasız bir geçiş oldu ufak tefek yenilikler geldi ama rezalet buglar da geldi. 2.2 den root yap. XDA da var yöntemi.

CyanogenMod da stable denen son stabil sürüm yani en düzgün çalışanı demek. Nightly ise yaklaşık her gece yayınlanan yeni sürümler demek. Ben bir kaç gün önceki sürüm kurdum kullanıyorum. Stabil sürüm çok eski çünkü. Ama son nightly sorun yaratırsa biraz daha eski bir nightly kurabilirsin mesela.

Desire Z için nightly sürüm durumları şurada var takip edebilirsin:
    http://cm-nightlies.appspot.com/?device=vision

• İlgilenenler için CyanogenMod ile ilgili blog yazım burada:

http://www.bariscebeci.com/cyanogenmod-ile-htc-desire-z-performans-canavari.html
  • 2x Battery programını 2 gün denedim.Çok kısıtlı seçenek vardı ve bir türlü çalışmadı gibi bir şey.WiFi bağlı , ben karışmıyorum tarzı bir yazı vardı , çok kurcalamadım.
    2 gün boyunca pil ömrüm oldukça kötüleşti.Gece şarja takıyordum , akşama kadar şarjın yarısı bitmiş oluyordu.Oyun oynamama rağmen.

Kaldırdım Juice Defender Ultimate kurdum.Bir sürü ayar , cidden işe yaradığını hissettiren program.Mutluyuz
  • Juice Defender candır

Bu arada Light Flow diye bir program deniyorum sadece rootlu telefonlarda çalışıyor ama telefonun her led ini kontrol edebiliyosun. Bakiim nasıl çalışcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

İkisi de aynı sayılır. temp-root için kullanılan program farklı sadece. Eğer direk telefonu rootlayacaksan zaten bence 2.3 e hiç geçme boşuna. Ben bir süre sense e bakayım diye 2.3 e geçtim. Çok manasız bir geçiş oldu ufak tefek yenilikler geldi ama rezalet buglar da geldi. 2.2 den root yap. XDA da var yöntemi.

CyanogenMod da stable denen son stabil sürüm yani en düzgün çalışanı demek. Nightly ise yaklaşık her gece yayınlanan yeni sürümler demek. Ben bir kaç gün önceki sürüm kurdum kullanıyorum. Stabil sürüm çok eski çünkü. Ama son nightly sorun yaratırsa biraz daha eski bir nightly kurabilirsin mesela.

Desire Z için nightly sürüm durumları şurada var takip edebilirsin:
    http://cm-nightlies.appspot.com/?device=vision

O zaman dediğin gibi en mantıklısı 2.2 de iken rootlayıp romu kurmak olacak.

Rom olarak CM den başka rom kullanmayacağım gibi.Nightly sürümü ile başlarım.Peki sürekli güncelleniyor ise güncelleme işini pc den bağımsız yapabiliyor muyuz? Sürekli pc ile münasebet içine girmek istemiyorum da rom için

Son olarak virtuous rom ile mıuı rom aynı mı? Bir kaç ekran görüntüsü gördüm ikisi de aynı gibi geldi belki de yanlış görmüşümdür.Aynı değil ise virtious rom hakkında ne biliyorsun? Performans ve özellikle şarj süresi hakkında...

• Advanced Task Killer'ın bir işe yaramamasına sinir olup sildim.Biraz araştırırken SystemPanel programını gördüm.
    Telefon ile ilgili tüm bilgileri gösteriyor , işlemci hızı , ram kullanımı , pil gerilimi-sıcaklığı vs vs.Hatta bir de üstüne açık olan işlemlerin kaydını tutup grafiksel olarak gösteriyor.
    Çalışan uygulamaları kapatma seçeneği de var.

BlackMart üzerinden indirebilirsiniz , öneririm.
  • Blackmart i nerden edinebiliriz?
  • quote:

Rom olarak CM den başka rom kullanmayacağım gibi.Nightly sürümü ile başlarım.Peki sürekli güncelleniyor ise güncelleme işini pc den bağımsız yapabiliyor muyuz? Sürekli pc ile münasebet içine girmek istemiyorum da rom için

Son olarak virtuous rom ile mıuı rom aynı mı? Bir kaç ekran görüntüsü gördüm ikisi de aynı gibi geldi belki de yanlış görmüşümdür.Aynı değil ise virtious rom hakkında ne biliyorsun? Performans ve özellikle şarj süresi hakkında...

Rom manager kullanıcaksın en kolayı o. Ya da yeni nightly kuracağın zaman indirip sd kartına atıp recoveryden flashlayacaksın. Kendin flashlaman her zaman daha iyidir. Rom Manager bence tembel işi ve kontrolün pek yok bişey ters gitse. Zaten hergün Rom değiştirmek de çok saçma. 1-2 ayda bir belki yaparsın. her gece değiştirenler biraz çatlak tipler.

Virtuous ile MIUI hiç alakası olmayan iki ROM. Virtuous un 3 tane ayrı ROMu var. Virtuous Unity mesela Sense 3.0 olan HTC Sensation'dan araklanmış rom.
    Virtuous diye Sense 2 normal DesireZ rom unun geliştirilmişi var. Bir de Virtuous Glite var sense ve gereksiz tüm herşeyin temizlendiği düz hızlı temiz ROM bunu da deneyebilirsin mesela. G-Lite en iyi pil ömrünü veren rom diyorlar. Ama gayet sade rom. Henüz denemedim CM kadar geniş seçenekleri yok diye biliyorum.

MIUI ise iphone sever çinlilerin iphone a benzeyen bir Rom yapmalarıyla ortaya çıktı. Şimdi ise MIUI yüklü telefon satıcaklar reklamları vardı. CM ile hiç bir benzer yanı yok. Kendi arayüzü var ve en önemli özelliği telefon içinden tema seçilebiliyor olması çok fazla tema seçeneği var. Zaten bu yüzden çok tutuyor performansı filan konusunda kullanmadım bilmiyorum. Pil ömrü ortalama diyorlar ne iyi ne kötü.

XDA forumlarından genel bilgi alabilirsin ya da kendi sitelerine gidip inceleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 6 Eylül 2011; 9:32:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Advanced Task Killer'ın bir işe yaramamasına sinir olup sildim.Biraz araştırırken SystemPanel programını gördüm.
    Telefon ile ilgili tüm bilgileri gösteriyor , işlemci hızı , ram kullanımı , pil gerilimi-sıcaklığı vs vs.Hatta bir de üstüne açık olan işlemlerin kaydını tutup grafiksel olarak gösteriyor.
    Çalışan uygulamaları kapatma seçeneği de var.

BlackMart üzerinden indirebilirsiniz , öneririm.

Gingerbread ile birlikte Task Killer kullanmak normal bir kullanıcı için anlamsız. Ancak bazen task killer açık programları görmek ve genel bi temizlik için işe yarıyor ben kullanıyorum mesela.

Android işletim sistemi sen task killer ile kill etsen bile kendi kafasına göre ram yönetimi yaptığından bir çok programı tekrar açar. Kill etmek hafızada kalmaya pek niyeti olmayan programlarda işe yarar. Atıyorum Foto galerisi Kamera vs gibi. Bu yüzden artık task killer lar otomatik arkada çalışması filan için değil arada bir kontrol vs etmeyi sevenler için bir işe yarıyor.

• Android sistemde geri dönüşüm kutusu gibi birşey var mıdır?
    Silinen dosyaları geri alabileceğimiz bir sistem??
  • quote:

Orijinalden alıntı: planer05

Android sistemde geri dönüşüm kutusu gibi birşey var mıdır?
    Silinen dosyaları geri alabileceğimiz bir sistem??

SD kartından silinen dosyaları Undelete tarzı kurtarma programıyla kurtarabilirsin. Onun dışında başka bişey yok benim bildiğim.

http://www.piriform.com/recuva şu programla PC den kurtarır gibi sdcarddan kurtarırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 6 Eylül 2011; 16:35:22 >
  • Tesekkurker
  • kolay gelsin..
    telefonu hb'den dün sipariş ettim bugün yollanıyor ..size bir şey soracağım telefonda push mail özelliği var mı ? yani maillerim otomatik olarak telefonuma düşebiliyor mu ? 4gb internet paketim var..blackberry kullanıcısıydım lanet blackberry çok donup,reset attığımdan bozuldu..
  • arkadaşlar çok önemli turkcell internet paketi ile çalışıyor değil mi çünkü telefonu aldım..turkcellden 4gb internet paketim var..bilgi almam lazım acil yardım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit89

arkadaşlar çok önemli turkcell internet paketi ile çalışıyor değil mi çünkü telefonu aldım..turkcellden 4gb internet paketim var..bilgi almam lazım acil yardım...

Internet pakedin varsa çalışır tabi neden çalışmasın?

Ben exchange kullanmıyorum ama kullanılabildiğini biliyorum. Gmail zaten çalışıyor. Diğerlerinin de ayarlarını yaparsan çalışır. Zaten çalışmasa garip olurdu bunlar akıllı telefonlar mutlaka exchange ya da pop3 çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 7 Eylül 2011; 14:11:44 >
  • İnternette yapabildiğin her şeyi telefonunda yapabilirsin.
    HTC'nin bunun için mail programı var.Beğenmezsen Gmail'in de var.Onu da beğenmezsen Market'i karıştıracaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

quote:

Orijinalden alıntı: yigit89

arkadaşlar çok önemli turkcell internet paketi ile çalışıyor değil mi çünkü telefonu aldım..turkcellden 4gb internet paketim var..bilgi almam lazım acil yardım...

Internet pakedin varsa çalışır tabi neden çalışmasın?

bu turkcell elemanları çok andaval hocam..4gb lık internet paketim var..turkcell i aradım o telefon vodafone'den geldi öyle bir özelliği olmaya bilir biz htc ile pek iş yapmıyoruz dedi ..şok oldum..neyse rahatladım..
    peki değerli hocam turkcell internet ayarlarını nereden yapabilirim..anlatabilir misiniz ?

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.